evo...zdej lahko tudi v sliki povem...za VSAKODNEVNO uporabo pa je najbolj primeren in predvsem NAJBOLJ POCENI-za par jurjev praktično narejen Phantom grip,ki ga uporabljajo tudi v racing yugotih...pozna se kar uredu,saj pri FWD ,ko pohodiš gas skozi ovinek,prednji konec vleče ven oz. gre avto naravnost...tukaj se čuti razlika,pa tudi,ko štartaš iz ovinka,avto bolj vleče,saj se notranje kolo ne več vrti 100% v prazno,ampak se prenaša del moči tudi na zunanje kolo...
stvar bi priporočal vsakmu,ki mu gre za malenkost izboljšati vozne lastnosti avta...stvar je preizkušena iz moje strani,sedaj pa se delata še 2 kom za v samuraja...izgleda pa približno tako:
prvi je kupljen,drugi pa narejen ˝doma˝ na rezkalniku...
tko pa zgleda zmontiran...
pa še en shot...
no,to je to...tak način ima že original vgrajena KIA SPORTAGE...
technoboy,pr tebi pa je stvar taka:imaš visko sklopko...v bistvu je to-če čisto poenostavimo-sredinski diferencial,kateremu reguliramo odprtost oz. mu jo regulira računalnik...gre od 99% na prednja kolesa in 1% na zadnja-pa do 51% na prednja kolesa,49% na zadnja...ti imaš praktično prednji pogon,dodatno pa se ti zadnji odpira po potrebi,če avto zazna,da se prednja kolesa vrtijo hitreje kot zadnja...stvar se regulira sama,avto pa zaznava premike posameznega kolesa vsakih 5 stopinj...tako meri trakcijo vsakega kolesa posebej,če pa vidi,da npr. levi kolesi vrtita v prazno,jih sam zabremza,tako,da se moč prenese na desni dve...seveda so tukaj vmes tui ESP itd..ki merita potem,kam je volan zasukan,potem pa glede na lego na cesti ter odnašanje prednjega in zadnjega konca bremza...seveda je tukaj vmes še VELIKO drugega,saj je sistem ZELO zakompliciran...js sm potreboval kar veliko časa,da sem vse skupej preštudiral(ima stari audija a8 quattro)...pa še to...kadar npr. na snegu pohodiš,čutiš nekakšne sunke..to v bistvu avto zavira,da regulira zdrs...regulira pa ga tudi s tem,da sam zmanjša gas..to si tudi že verjetno čutil...
no,upam,da sem kaj pomagal...
LP Ferrarist