Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
piagolo
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a piagolo Sr jun 08, 2005 10:59 pm

_VeNoM_ je napisal/-a:ker letnik maš favoritke?

zdej odvisno od letnika!Z bratom sva mela tastaro mašino z compom 95letnik favoritka(zadnji letnik,redek)

Letnik 2001
903cc

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ Če jun 09, 2005 7:42 am

piagolo je napisal/-a:

zdej odvisno od letnika!Z bratom sva mela tastaro mašino z compom 95letnik favoritka(zadnji letnik,redek)

Letnik 2001

stari ne zamert!ampak a ti sploh ves da ni favoritke 2001 je prej FELICIA!!

Ti mas pol masino 1.3 MPI 8)

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Če jun 09, 2005 10:02 am

_VeNoM_ je napisal/-a:
piagolo je napisal/-a:

Letnik 2001

stari ne zamert!ampak a ti sploh ves da ni favoritke 2001 je prej FELICIA!!

Ti mas pol masino 1.3 MPI 8)

in MPI pomeni multi point injection, kar pomeni da ima skupnega z frgaserjem edino loputo za zrak :lol:

tega pa sploh ne morš montirat na mesto frgazerja (razen če neboš delal hudih predelav)

domiter
Nov uporabnik

Kraj: prekmurje

Napisal/-a domiter Če jun 09, 2005 5:22 pm

Fantje še eno vprašanje se mi je pojavilo! Danes sem poskusil dat gor na mojo škodo favoritko športni filter K&N in rezultat je bil- nobenega drobega glasu! :o Nevem zakaj? A je že kdo imel na favoritki športni filter?

Uporabniški avatar
K0zM0
Uporabnik

Kraj: Velenje z okolico ;)

Napisal/-a K0zM0 Če jun 09, 2005 6:02 pm

domiter je napisal/-a:: KOzMO slučajno veš koliko troši vaša felicija? Koliko KM ima vaša felicija? ker so različne 60 in 75KM!

heh stari pije glih koker ji daš!!!! pije tm nekje kokr si ti reku, čeprav morm rečt da felicija še bol ko favoritka! če mene uprašaš so to požrešni avti! oz preveč pije glede na to kok hitr se vozi... :) aja pa tud men so mašine skor čist enake, razn frgazer je drgčn ja... se bi lah reklo isto srajne, drugo pakovanje! ;)
Slika

Uporabniški avatar
K0zM0
Uporabnik

Napisal/-a K0zM0 Če jun 09, 2005 6:11 pm

em pa še neki, zj sm lih do konca prebral temo.
BREZ ZAMERE samo:
lej če hočeš ti neko zverino delat iz avta, pol si z škodo favorit mim brcnu!
je uredu avto za vozit, od A do B sam za kake predelave, je pa bolš da kej drugega nabaviš, ker bo 3x bol poskočno, pa majn bo žrlo!
OK zj boš reku nimam dnarja, sam na dolgi rok te vseen cenej pride kaka Ford Fiesta 1.3 (mal reklame an) ko majn žre pa blj potegne , to govorim iz izkušenj, kot pa škodilak, +tega da favoritka zna fajn rjavet, kar pa ne pomen da ford ne ;)
moje mneje: menji avto če hočeš tuning izvajat, škodo (favorit) pa šenki nekam bo najmajn stroškov z njo ;)
pa LP
Slika

domiter
Nov uporabnik

Napisal/-a domiter Pe jun 10, 2005 8:20 am

Ja saj vem da niso favoritke bog ve kaj! Ampak sem vseeno mislo da bi se dalo kaj predelat! :lol:

Sicer pa doma imamo tri škode! oče ima oktavio, mama ima fabijo, jaz pa sem dobil favoritko! :P In z ostalima dvema sem zelo zadovoljen! Letita kot strela! ;)

Uporabniški avatar
K0zM0
Uporabnik

Napisal/-a K0zM0 Pe jun 10, 2005 8:55 am

domiter je napisal/-a:Ja saj vem da niso favoritke bog ve kaj! Ampak sem vseeno mislo da bi se dalo kaj predelat! :lol:

Sicer pa doma imamo tri škode! oče ima oktavio, mama ima fabijo, jaz pa sem dobil favoritko! :P In z ostalima dvema sem zelo zadovoljen! Letita kot strela! ;)

hehe sj sm reku da predelat se da zmeri kej ;) :P
ja tud pr nas so čist nori na avte iz wag grupe, pa jebiga js pa č izstopam mal ;)
Slika

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Pe jun 10, 2005 9:12 am

domiter je napisal/-a:Sicer pa doma imamo tri škode! oče ima oktavio, mama ima fabijo, jaz pa sem dobil favoritko! :P In z ostalima dvema sem zelo zadovoljen! Letita kot strela! ;)

te pa daj mami favoritko pa ti predelaj fabio 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

domiter
Nov uporabnik

Napisal/-a domiter Pe jun 10, 2005 9:26 am

hja mama si je kupila novo fabijo jaz pa sem dobil njeno staro favoritko! :evil:

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Napisal/-a _VeNoM_ Pe jun 10, 2005 12:35 pm

K0zM0 je napisal/-a:em pa še neki, zj sm lih do konca prebral temo.
BREZ ZAMERE samo:
je uredu avto za vozit, od A do B sam za kake predelave, je pa bolš da kej drugega nabaviš, ker bo 3x bol poskočno, pa majn bo žrlo!
OK zj boš reku nimam dnarja, sam na dolgi rok te vseen cenej pride kaka Ford Fiesta 1.3 (mal reklame an) ko majn žre pa blj potegne , to govorim iz izkušenj, kot pa škodilak, +tega da favoritka zna fajn rjavet, kar pa ne pomen da ford ne ;)
moje mneje: menji avto če hočeš tuning izvajat, škodo (favorit) pa šenki nekam bo najmajn stroškov z njo ;)
pa LP

a ti prpeljem modela k ma fiesto doma 1.3 pa gre slabs k skoda favorit, kar se glede rje tice je pa tko da fiesta spodaj gnije ker ni zascitena dobr!!Poglej mal podvozje pri fiesti!!! Aja kontaktiraj alanQ4 modela pa ti bo povedu kaj je glede fieste!
Pa ce se ne motim smo mel doma favoritko pa je sla k prnorcih!

lp venom

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Napisal/-a _VeNoM_ Pe jun 10, 2005 1:09 pm

drgac pa favoritka pa itak rjavi :P :P

MunjiS
Nov uporabnik

Napisal/-a MunjiS Pe jun 10, 2005 1:14 pm

Škoda keša za škodo...ker z škodo je sama škoda.. :vc ,šala mala

Uporabniški avatar
piagolo
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a piagolo Pe jun 10, 2005 1:29 pm

piagolo je napisal/-a:

Letnik 2001

Ma zatipkal sem se. Octavia je letnik 2001.
Favoritka je letnik 1993. Sori.
903cc

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Napisal/-a _VeNoM_ Pe jun 10, 2005 1:42 pm

MunjiS je napisal/-a:Škoda keša za škodo...ker z škodo je sama škoda.. :vc ,šala mala

4x SVAS 4x PLEH in fiat je tuki!! loool mal smeha ne skodi (sala mala)!!

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 Pe jun 10, 2005 1:43 pm

Felicije so se na našem trgu prodajale izključno z ajnšpricom! S tem si nimaš kej pomagat, razen, če zamenjaš še glavo motorja. Samo to še ni edina razlika med favorit in felicia 1.3 motorjem. Drugačna je tudi odmična gred, ki je pri feliciji ostrejša. Tud če skompletiraš felicia motor v favoritko, kar ni ne vem kak problem, saj sta motorja zelo zelo podobna (odmična v bloku, 3x uležajen motor...zasnova stara kot zemlja) s tem ne pridobiš veliko.

Favoritka ima v osnovi dvostopenjski fergazer pierburg 2E3, ki se ga da malenkost predelet, tako da odpira obe loputi naenkrat z gasom, ne pa na podtlak. Druga še nepreizkušena varianta je pa motaža fergazerja pierburg 2E2, kakršnega ima v osnovi golf II 1.6 B (tip motorja EZ) ta fergazer naj bi pasal brez večjih predelav. Ima pa večje difuzorje na obeh stopnjah.

Sicer ne vem od kod vam ideje da se s favoritko ne da nič narest...to je seveda čista brca v temo, ampak ne bi zdej o tem! Materiala je zelo veliko, tako za motor in menjalnik, kot za podvozje izpuh itd...samo problem je z dobavo in naročili iz češke.

Konec koncev je bil avto zelo uspešen v motošportu, enega leta celo prvak v svetovnem, v svoji grupi seveda.
TJUNING PA TO...

MunjiS
Nov uporabnik

Napisal/-a MunjiS Pe jun 10, 2005 2:02 pm

Pahamaha.... =I
Šipiripi manija..... :twisted:

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 Pe jun 10, 2005 2:10 pm

MunjiS je napisal/-a:Pahamaha.... =I
Šipiripi manija..... :twisted:

kaj si mislu s tem???????
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
K0zM0
Uporabnik

Napisal/-a K0zM0 Pe jun 10, 2005 3:07 pm

_VeNoM_ je napisal/-a:
K0zM0 je napisal/-a:em pa še neki, zj sm lih do konca prebral temo.
BREZ ZAMERE samo:
pa LP

a ti prpeljem modela k ma fiesto doma 1.3 pa gre slabs k skoda favorit, kar se glede rje tice je pa tko da fiesta spodaj gnije ker ni zascitena dobr!!Poglej mal podvozje pri fiesti!!! Aja kontaktiraj alanQ4 modela pa ti bo povedu kaj je glede fieste!
Pa ce se ne motim smo mel doma favoritko pa je sla k prnorcih!
lp venom

D000h! a ti js prpelem medota, ko mu gre fiček 2x bol ko tvoja škoda?! ni fore, itak se da vsak avto porihtat...
Lej prid do mene, pa se pel prvo z Favoritko od Strgafotra, pol pa z fiesto, pa povej ka gre bol :P če je pa tvoj kolega sfuku Fiesto, pa Ford ni nč kriv zato ;)
eh glede rje pa... do zj so mi še vsi avti rjaveli, tk da se ne splača debateerat ;)

LP 8)
Slika

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Pe jun 10, 2005 3:13 pm

kaj si mislu s tem???????

To tud mene zanima :lol:
No v glavnem... Kolega ma mogoče namen (ni še vse 100%) v prihodnosti posvetiti ljubiteljsko malo pozornosti Favoritki. Kaj bi se recimo dalo kar se tiče performans naredit za do 100kSIT? Omenjal ste že če se ne motim predelavo/menjavo frgazarja (bi kdo lahko kaj več o tem povedal za favoritko?) pa odmično od felicije 1.3 50kW.... še kaj?
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov