Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Če jun 30, 2005 1:37 pm

GTA je napisal/-a:Jst kljub svoji predelavi vseeno ne dvomim v Cicerovo premoč. Pač on je stvar rihtal po svoje pa še turbo je. Njegov leon res trga gate ;) Škoda da ima zdej spet tolko več konjev kot jih je imel prej :P

Pri alfici je tko (se lepo vidi na grafu) : v višje obrate kot greš bolj brutalno vleče. Zanimiv občutek je ko v tretji pritisneš pri 2500 RPM plin do konca in se avto "komaj" (za moje razvajene občutke) premakne. Ko čez dobro sekundo doseže 4500 RPM pa zacvilijo gume :D Narobe svet :lol:

LP

Imaš pač tak tip kompresorja (vortech type če se ne motim) Rootsov bi ti dal makimalni navor od samega začetka, samo potem nebi imel top end fenomenalen; stvar preferenc pač. -Ko dirkaš tako in tako rabiš višje prestave ponavadi
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Če jun 30, 2005 1:37 pm

mislm da sem jest slišu to alfo enkrat tm na leclerku ko je še bil aktiven pa pomoje da nisi mel nobenih predelav.. pa je blo sam :shock: hud zvok... nevem kak je zdej sam...

škoda da se ti tok vrti v prazno :roll:

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Re: 156 gta

Napisal/-a mito155 Pe jul 01, 2005 12:58 pm

z1g3c je napisal/-a:mene pa zanima kaj bi se dalo iz te mašine wen stisnit? pa ne zdei neke predelawe za 5 mio ...ampak tak max do 1.5 mio??

LP žiga

156 GTA 3.2 V6

Ti si raje kupi kej lepšega kot pa kompresor kit za GTA. Avto je v osnovi že dovlj brutalen, kompresor poskrbi za manjšo življensko dobo, enostavno predrago, kit stane 6k Eurov,... Alfa 156 GTA je že v osnovi prelep in zmogljiv avto.
Sicer sem po srcu alfist ampak, se mi ne zdi da bi alfa zdržala nevemkoliko km z takim kitom. In čez 5 let se bodo GTA.je prodajale kot 155 Q4 za male pare, razfukane in preterane. Samo moje mnenje...

Uporabniški avatar
GTA
Nov uporabnik

Re: 156 gta

Napisal/-a GTA Ne jul 03, 2005 10:56 am

mito155 je napisal/-a:
z1g3c je napisal/-a:mene pa zanima kaj bi se dalo iz te mašine wen stisnit? pa ne zdei neke predelawe za 5 mio ...ampak tak max do 1.5 mio??

LP žiga

156 GTA 3.2 V6

Ti si raje kupi kej lepšega kot pa kompresor kit za GTA. Avto je v osnovi že dovlj brutalen, kompresor poskrbi za manjšo življensko dobo, enostavno predrago, kit stane 6k Eurov,... Alfa 156 GTA je že v osnovi prelep in zmogljiv avto.
Sicer sem po srcu alfist ampak, se mi ne zdi da bi alfa zdržala nevemkoliko km z takim kitom. In čez 5 let se bodo GTA.je prodajale kot 155 Q4 za male pare, razfukane in preterane. Samo moje mnenje...

Nebom trdiu kok mora zdržat, sam lohk ti pa povem da 250 HP hitr rata premal ;) Zakaj pol Autodelta pa Novitec v GTA-jke montirata po 3 kite na mesec ? Sej kit ne bo dau notr kr en k hoče bit glavni na vasi, ampak en pravi alfist k ve kaj je kupu.

Moja pa tud čez 7 let ne bo zgonena in preterana, greva lohk zdele stavt pa bomo takrt odpiral mašino. Avto se 85 % svojega časa vozi na normalnih obratih. Blokado vidi mogoče enkrat na teden, ostalo se pazi da se prej šalta. Glede ohranjenosti zunanjosti in notranjost pa lohk vsak pove kej k je že vidu avto v živo. Enkrat mesečno se avto polira, cca 2x tedensko pere. Enkrat ga perem sam (sobota) drugič pa v ročni avtopralnici na Rudniku.

Da ne omenjam da mi je avto pil 11,5 l na 100 km v četrtek k sm v enem dnevu naredil 1300 km, vozu sm pa 170-180 konstanto ker se na tej hitrosti najlepš pelje. Mestna je pa 14,6 skos, zdej k sm tanku 100 oktanca je padla na 14,3. Zdele bo 1 leto in 6 mescov odkar mam avto pa bom meu 37.000 KM pa vse dela v najlepšem redu. Olja spije odkar tankam Selenia Racing točno 1,1 l na 9500 (beri : DEVET TISOČ !!) kilometrov.

Človek sploh ne more verjet da je to možno pa še ALFA je :twisted:
Evo mito (klask ane :P ) tolk o tem da bo moja GTA pristala čez neki let kot razjebane 155 Q4 ;)

P.S : še zmerm sm za stavo :D

LP
Slika

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Sr avg 03, 2005 10:57 am

GTA

Ali sem pred meseci pravilno slišal, da je tale ALfa počakala?
Da so predstavniki Novitec-a ob pregledu motorja na Avtotriglavu rekel, da so ga usral prav na sersvisu.
Tako se je govorilo na Alfa sceni.

PS
Pravi Alfist ne bo nikoli spreminjal original Alfe. Za razliko od razvajencev, ki jim to drugi plačujejo.
Prava Alfa je original Alfa.

LP

Uporabniški avatar
Cuore Sportivo 156
Uporabnik

Napisal/-a Cuore Sportivo 156 Sr avg 03, 2005 11:12 am

kje pa je kakšna alfa scena :?

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Sr avg 03, 2005 11:19 am

Coure Sportivo 156

Zgleda, da sem se narobe izrazil. Ali pa ne razumeš.
Klub ljubiteljev vozil Alfa Romeo.

Od tam take informacije.
Pa da zadeva na Avtotriglavu glede plačila stroškov popravila, še vedno ni rešena.

LP

Uporabniški avatar
Cuore Sportivo 156
Uporabnik

Napisal/-a Cuore Sportivo 156 Sr avg 03, 2005 12:01 pm

aja Alfa klub.
nisem drugače zasledil te info.

drugače mi je pa vseeno kaj drugi delajo s svojimi avtomobili (edino v Rice threadu ne :P )

tako da naj ga styla po svoje in plačuje delo na servisu če sam hoče tako.
so pa to zasebne stvari.

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Sr avg 03, 2005 3:52 pm

Res je, da naj vsak s svojim avtom dela kar hoče. Ampak ta se, od kar imajo GTA- ajko doma, mal preveč hvali.
Sploh od kar je "prišla" od Novitec-a.
Zato sem pa napisal, če je res, da je počakala.

Želel sem samo komentirati njegovo izjavo: " ....Zakaj pol Autodelta pa Novitec v GTA-jke montirata po 3 kite na mesec ?Sej kit ne bo dau notr kr en k hoče bit glavni na vasi, ampak en pravi alfist k ve kaj je kupu."

Zato, ker pravi Alfisti pustijo Alfo originalno.

LP

Uporabniški avatar
torstorm
Uporabnik

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a torstorm Sr avg 03, 2005 9:29 pm

zakaj pa rabiš več moči, za na cesto je čisto dovolj konjev, pa za dirkanje po avtocesti,... tudi.Za kakšen drag , pa jih imata ti in cicero oba še vedno premalo, grubelnika z RS2 ne bota mogla pihniti ker 4x4 dvojna zapora diferenciala ,600 ps , je vseeno dosti več.Slišal pa sem da zdaj predeluje na 800HP.

Uporabniški avatar
LIX
Novinec

Kraj: celje

Napisal/-a LIX Pe avg 12, 2005 11:04 am

alo ziga ka se ti mesa ;)
ne nabijat:)

Uporabniški avatar
Naio
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Naio Če avg 25, 2005 3:05 pm

Takle, kot Alfist po duši in srcu...,kar se Alfa scene tiče je super,mislim da je malo kje toliko solidarnosti, glede Novitechove Gtaj-ke pa samo to...mel sem šanso se peljat z to "nad Alfo" in če tist rumen Leon tako leži v ovinkih,kot Gta-jka, kapo dol.

402 metra še fičo gre,če daš hudo mašino not, lega in handling pa nista vrlina vsakega avta.

Kar se pa tiče predelave Alf, pa pravih alfistov, če maš rad svojo Alfo,boš tudi dal kaj bolšega,dražjega na njo.

LP

Naio
Cuore Sportivo

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Pe avg 26, 2005 5:32 pm

Naio

Prava Alfa je original Alfa. Vsaj za starejše Alfiste.
Če imaš Alfo rad, jo boš pustil originalno. Dražje ni vedno boljše.

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl Pe avg 26, 2005 6:07 pm

Nasty je napisal/-a:Naio

Prava Alfa je original Alfa. Vsaj za starejše Alfiste.
Če imaš Alfo rad, jo boš pustil originalno. Dražje ni vedno boljše.

To je že res,vendar je pa tut to res da je trenutno v paleti alfinih vozil model 147 najbolj "pripraven" za kak restayling in tuning (mali strup)...
Tisti ki pa je avto v živo videl pa ve da ni nič rižkast in je res lep!

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty So avg 27, 2005 9:53 am

Saj se ne gre ali je neka Alfa lepo ali grdo, poceni ali drago predelana.
Gre se zato, da je le original Alfa prava Alfa. Vsaj za prave Alfiste.

Poznam kar nekaj Alfistov, ki imajo dovolj "pod palcem", da bi si lahko omislili
oziroma naročili Alfo od Autodelte (147-12 miljonov, 156-15miljonov).
Ampak pravijo, da potem to že ni več Alfa, ampak je predelana Alfa.

Videl sem to Alfo še v fazi predelave (in ko je bila gotova) pri Fazerju.
Ker sem malo starejši (od večine tukaj pisočih), se mi ta Alfa zdi
kičasta. Tatoo, prednja hauba, ALU ne pašejo. To je moje
čisto osebno mišljenje.
Res pa je, da vsak avto ureja po
svojem okusu. Hvala bogu.

Nasty
Uporabnik

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Napisal/-a LudiLimun Ne sep 03, 2006 8:01 pm

Je!o vas, pa kdo je pravi alfist, pa kaj lohk kdo u avto daje, pa kaj ne. :jao:

Clovek je temo odpru, za to da prasa kaj se mu splaca nastimat. Poleg tega je povedu ceno, katero je prpravlen sprejet, za nadgradnjo. Tazadna stvar kar ns zanima je kdo je pravi alfist, pa kolk more bit str, se mn pa kolk more met kesa, zato da je alfist. Usak kupi alfo zase, ker verjame v zanesljivost,..., ne pa da bo fakin alfist.
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov