CupraR je napisal/-a:Tršani amortizerji oz konkretno obdelani prVugi so isti k. kot eni amortizerji v rangu do 100.000

Valda da pa kkšn Tein, KW oz H&R Gewindi itd so boljši....sam tm je govora o 1000EUR+
Kar se tiče pa Eibcah-a in inžinirjev, razvoja: itak delajo samo fedre, vsak pek pa ve da treba prvo amortizerje porihtat(če serijsko niso zelo trdi-športni) pol pa se pa šele fedre menja če hočš met fajn podvozje
In recimo VAG grupa kot nadgradnjo omogoča komplet Eibach-Bilstein
BTW: z Amortizerjem ma folk kr probleme, itak je pa še enkrat dražji

Dolgo časa že spremljam tale forum. Me kar srh spreleti, ko berem kaj pišejo razni "mojstri foruma". Vidim da nimajo razčiščenih pojmov o določenih stvareh. In včasih tudi znanja ne. Pardon, znanje je, vendar le komercialno (tisto, naučeno iz reklam in katalogov). Pa ne gre zgolj za tale post. Tukaj mi je pač prekipelo.
Kaj pomeni konkretno obdelani amortizerji? Pa ne mi rečt da so amortizerji pri Vugi, ko ti zvrta luknjico in "dofila" olje, enakovredni amortizerjem, kot jim sam praviš, za 100k. Bi bilo dobro postaviti na tester vse te amortizerje hkrati in opazovati njihove krivulje. Samo tako lahko dobiš realno stanje o kakovosti amortizerja.
Res ne vem zakaj toliko hvale Vugi. In pretežno gre s tvoje strani. Si že slišal zgodbe o ljudeh ko so imeli cel kup štale ko so šli od tam?
Strinjam se s tabo le v tem, da mora bit amortizer brezhiben, vkolikor želiš doseči optimalnost z vzmetjo (športno ali navadno).
In ne vem zakaj praviš da Eibach dela samo vzmeti, saj proizvajajo tudi amortizerje.
Še tole: Bilstein je pasje draga zadeva, vendar hudo precenjena. Dirkalni amortizerji so zgodba zase, to, kar pa ponujajo kot komercialni program (športni, navadni), pa živi na račun dirkalnega programa. Pa a ni mogoče pri vseh stvareh tako?
Pa ne bit preveč jezen...