Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Ne dec 04, 2005 2:47 pm

Ax z 180 konji. :shock: A se to sploh da peljat drugače kot naravnost. Za to moraš imeti že j***a. 8)
Svaka čast drugače takšnim AXarjem ker za ta avto si nikakor ne bi mislil, da ima toliko konjev, če bi stala skupaj na križišču. :twisted:
Ima pa že serijsko ful dober wight reduction kit. :P
Sicer je meni AX grd in nič kaj varen ampak, za hitr peljat se mora bit pa bomba.
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
ziga24
Novinec

Kraj: Robanov kot - Ljubljana

Napisal/-a ziga24 Ne dec 04, 2005 4:16 pm

drsokodj je napisal/-a:sj mam jz tuki eno sliko od turbone na linku piše da je AX Project tole je pa Saxo zihr

...to je saxo, 100% 8)
Slika

Uporabniški avatar
saso_vts
Novinec

Kraj: logatec

Napisal/-a saso_vts Ne dec 04, 2005 4:43 pm

jest mam doma turbino z vsemi ostalimi deli

projkekt je bil zmontirat turbino na saxoja,pa je zmanjkalo majstrov k bi to naredili

najprej so bili vsi neki pametni da to sploh ni tezko in oh in sploh!!!
pol sm zacel nabavljat dele za turbino in so se tej majstri obrnili stran in dali roke stran z izgovorom "nocem ti uničit mašine"
tko da zdej turbina,intercooler,oljni hladilnik,cevi... lezijo doma v garaži in čakajo da bo nekdo reku
"fant rabiš to pa to,to in to je treba predelat ter pika!!!!
ne pa sto mehanikov in sto mnenj k en rece tko drug tko in na koncu sploh ne ves kje si in kaj rabis in kaj predelati
turbina je pa od lancie 1.6
kar se tice pa unga modela k je mel turbino na ax-u(od volvota)
sm ga jest probal poklicat(hvala modelu k mi je zrihtu tel)!
tip se oglasi pa mu jest sam omenim da bi rad to naredu(turbino montiru)je odlozu slusalko z izgovorom da me bo nazaj poklicu!
tega je ze 3-4 mesce nazaj pa se danes ni poklicu

torej kje so vsi tisti majstri k to znajo?????
pa ne mi nabijat kojk je to drago!do zdej sm porabil celih 30 cukov,pa mam turbino,intrcooler,oljni hladilnik,cevi....
je pa res da so nisko kompresiski kovani bati 1000 evrov(4 komadi,brez obrockov in ostalega)
kolikor sm se pozanimal bi me nadaljna predelava prisla se dodatnih 200 cukov!!!

lep pozdrav :evil: :evil:

bi pa pridobil z to turbino nekje 50-60 mogoce se kej vec konjev,tko da bi mel pol moj saxojcek nekje 160-170 konjev,to so samo predvidevanja koliko naj bi jih pol mel
zelo dobr ko sm

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager Ne dec 04, 2005 7:04 pm

Sašo
Moj kolega daje turbino na hondo, pa ga bom malo povprašal če bi si vzel cajt še za saxoja. Te pokličem ko kej zvem.
Ko smo lih pri Ax-ih. Ena slikca mojega bivšega... :twisted:
Priponke
citroen AX.JPG

Uporabniški avatar
drsokodj
Stalni uporabnik

Napisal/-a drsokodj Ne dec 04, 2005 7:20 pm

ja me nekateri sprašujejo zakaj bi jaz dajal v AX-a Tuebo (čez nekaj časa). JA avto je bil na novo prebarvan, prekitan (Kot nov) čez nekaj časa imam v projektu še 15" Chrom lite feltne (3 vijaki) (platišča po naročilu) mal bo drago ampak lepo :D hehe
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC Ne dec 04, 2005 7:24 pm

Edini bad je da bos pol mel relativno hiter avto, z lepimi felnami lepo barvo in odbijači ko pa bo še vedno ax ..
Slika

Uporabniški avatar
ziga24
Novinec

Napisal/-a ziga24 Ne dec 04, 2005 8:18 pm

Tkaj je link s foruma sax-p.com, kjer je veliko turbo saxov...

http://www.sax-p.com/forum/search.asp?K ... art+Search
Slika

Uporabniški avatar
ziga24
Novinec

Napisal/-a ziga24 Ne dec 04, 2005 8:20 pm

...na tem forumu je tudi en Hrvat, ki je hotel dati turbino na 1.1 mašino, a je potem opustil projekt, ker je zamenjal avto.
Slika

badger
Nov uporabnik

Napisal/-a badger Ne dec 04, 2005 8:24 pm

KREMENKO ne vem ker bi mel AX-a turbo iz Domzal, pa sem iz tistega konca in se zelo zanimam za predelane AX.

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager Ne dec 04, 2005 8:37 pm

CockroaC je napisal/-a:Edini bad je da bos pol mel relativno hiter avto, z lepimi felnami lepo barvo in odbijači ko pa bo še vedno ax ..

Jah če si malo bolje pogledal je pri vseh tako. Tunaš avto pa je še vedno tisto kar je bil na začetku...

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Ne dec 04, 2005 9:24 pm

saso_vts je napisal/-a:jest mam doma turbino z vsemi ostalimi deli

projkekt je bil zmontirat turbino na saxoja,pa je zmanjkalo majstrov k bi to naredili

najprej so bili vsi neki pametni da to sploh ni tezko in oh in sploh!!!
pol sm zacel nabavljat dele za turbino in so se tej majstri obrnili stran in dali roke stran z izgovorom "nocem ti uničit mašine"
tko da zdej turbina,intercooler,oljni hladilnik,cevi... lezijo doma v garaži in čakajo da bo nekdo reku
"fant rabiš to pa to,to in to je treba predelat ter pika!!!!
ne pa sto mehanikov in sto mnenj k en rece tko drug tko in na koncu sploh ne ves kje si in kaj rabis in kaj predelati
turbina je pa od lancie 1.6
kar se tice pa unga modela k je mel turbino na ax-u(od volvota)
sm ga jest probal poklicat(hvala modelu k mi je zrihtu tel)!
tip se oglasi pa mu jest sam omenim da bi rad to naredu(turbino montiru)je odlozu slusalko z izgovorom da me bo nazaj poklicu!
tega je ze 3-4 mesce nazaj pa se danes ni poklicu

torej kje so vsi tisti majstri k to znajo?????
pa ne mi nabijat kojk je to drago!do zdej sm porabil celih 30 cukov,pa mam turbino,intrcooler,oljni hladilnik,cevi....
je pa res da so nisko kompresiski kovani bati 1000 evrov(4 komadi,brez obrockov in ostalega)
kolikor sm se pozanimal bi me nadaljna predelava prisla se dodatnih 200 cukov!!!

lep pozdrav :evil: :evil:

bi pa pridobil z to turbino nekje 50-60 mogoce se kej vec konjev,tko da bi mel pol moj saxojcek nekje 160-170 konjev,to so samo predvidevanja koliko naj bi jih pol mel

... kupim...

Uporabniški avatar
greddy
Novinec

Napisal/-a greddy Ne dec 04, 2005 10:23 pm

Pozdravljeni..replay leti na tistega, ki pravi, da ni našel mojstrov, kateri bi mu realizirali projekt

Lahko recem, da je tukaj na forumu 97% teoretikov, ki znajo vse in so najbolj pametni..
1% je takih, ki obvladajo vse skupaj pa nimajo denarja, da bi projekt realizirali
1% je takih, ki se na hitro zaletijo pa jim zmanjka denarja
1% je takih, ki smo zadevo spravili iz teorije v prakso in dokazali, da je to možno

in če povzamem vse skupaj, lej DA se uredit to, brez problema, poznamo take in drugačne ljudi, in ti garantiram, da ti zrihtamo ta avto, ampak vse se zaključi pri denarju..in kaj potemtakem danes predstavlja 200 jurejv??? :lol: ti bi rad za 20 jurjev povišal moč motorju za 100% yeah right.. ;)
ko boš imel denar, ko boš vedel kaj hočeš, pa pošlji PM..

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Ne dec 04, 2005 10:45 pm

greddy je napisal/-a:ko boš imel denar, ko boš vedel kaj hočeš, pa pošlji PM..

Tukaj te držim za besedo. :twisted: A to si ti majster ali imaš kakšno druščino majstrov? No v vsakem primeru, tvoj avto: :bow Svaka čast.
Denar manjka, vem kaj hočem. Aja pa drug avto (tut vem kater- z motorjem SR20DE od NIssana :P ).
Upam, da se sanje enkrat uresničijo. :wiihuu
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Ne dec 04, 2005 11:32 pm

greddy je napisal/-a:Pozdravljeni..replay leti na tistega, ki pravi, da ni našel mojstrov, kateri bi mu realizirali projekt

Lahko recem, da je tukaj na forumu 97% teoretikov, ki znajo vse in so najbolj pametni..
1% je takih, ki obvladajo vse skupaj pa nimajo denarja, da bi projekt realizirali
1% je takih, ki se na hitro zaletijo pa jim zmanjka denarja
1% je takih, ki smo zadevo spravili iz teorije v prakso in dokazali, da je to možno

in če povzamem vse skupaj, lej DA se uredit to, brez problema, poznamo take in drugačne ljudi, in ti garantiram, da ti zrihtamo ta avto, ampak vse se zaključi pri denarju..in kaj potemtakem danes predstavlja 200 jurejv??? :lol: ti bi rad za 20 jurjev povišal moč motorju za 100% yeah right.. ;)
ko boš imel denar, ko boš vedel kaj hočeš, pa pošlji PM..

... kje pa je tisti promil, ki nima časa za realizacijo...ker so jim druge stvari obveznejše ali pomembnejše...

Uporabniški avatar
LIBERTY
Nov uporabnik

Napisal/-a LIBERTY Po dec 05, 2005 10:01 am

kar se tice avtov na sax-p, vam jaz lahko povem da so to res turbaci, ampak ce se bi kdo rad prijavu na forum, in malo povprasal o saxojih oz. Turbo saxojih, vam bojo zaupali zelo malo ker to kar so oni predelaval je veliko dela, dnarja ulozenga in z tem tudi veliko proble,ov. Prvi saxo turbo ki ga je imeu na tejle strani je ocka sax-p-ja, Simo ( Simon Robinson) Naj nekdo pogleda kako sje potekala predelava njegovega saxoja , to govorim za citroen motorje pa boste vidl da ni vse kar se sveti.

Lp

Toni ( Toni-saxo)

Ce ti pa rata zmontirat turbo na Ax, pa svaka ti cast, bi bil jaz zelo zadovoljen da bi koncno videl ksnga citroena turbo ( predelan seveda), Saso ti pa kaj hitro ukrepej da vidm tvojo zverino hehe
Pimp my Truck

Uporabniški avatar
LIBERTY
Nov uporabnik

Napisal/-a LIBERTY Po dec 05, 2005 12:35 pm

No nisem se vidu Ax-a z 180 konji, bi ga pa zelo rad vidu. Kajti 1.4 motor, ce sm prov zasledu ne more in se enkret ne more imeti toliko konjev. Samo primer dodam kot pravi Ziga, da na strani www.sax-p.com obstajajo saxoji TURBO, in ce uzamem dolocen primer od lastnika te strani in njegovega saxoja.

Motor:
1587cc, 16v, Garrett T2 turbo, custom stainless steel exhaust manifold, downpipe, intercooler/induction pipes and exhaust system, APEXi Blue-Stainless steel backbox, Cusco catch tank, Weber Alpha AFR meter, APEXi AVC-R, GMC Sig-Con, MF2 injector driver.
Transmisija:
Standard five-speed manual gearbox, AP Racing clutch cover, AP twin-plate lug drive clutch, Complete Grp A engine mount kit, lightened flywheel.

In povzetek tega performanca:
Top speed : 141 mph
Power at flywheel: 242 bhp
0-60 mph: 6.08 seconds
Power at wheels: 190 bhp
0-100 mph: 15.6 seconds
Torque at flywheel: 212 lb/ft
Quarter mile: 14.5 seconds
Torque at wheels: 163 lb/ft

Tako da, je moznost da zmontiras turbino na AX-a, ampak to vse skupaj potegne veliko denarja predvsem pa problemov ki pri tem nastajajo in tudi ko koncas projekt se vedno nastajajo. Kot je ze omenjen Anglez, ki je predelavov svojega Saxoja pri dobro poznanih predelovalcih kot so naprimer ( DP Motorsport, GMC Motorsport, RC Developments, ...) in se mnogo drugih ki so mu pomagali pri prvemu saxoju TURBO, prenasou mnogo problemov, kar 5 strani ima opisano kaj se je dogajalo na svoji strani, je ocitno da ima model veliko izkušenj glede Citroenovih motorjev ( govorimo o citroenih in ne ksni hondi ali pa kej druzga). Ce si pa clovek zeli surovih 240 konjev iz 16 ventilarja si mora pa potem omislit MOTOR serije S1600 ( SNBE SNOBECK«, tehnopole du circuit ''Magny cours'')in zanj odsteje 40.000 EUR.hehe no to je zgolj sam tko za info. Ce ti pa uspe projekt TURBO AX se pa priporocam da si malo bolj od blizu ogledam zadevo.

No pa se neki za Zigata. Sax-p, oz. Ocka sax-p-ja Simo me je povabil k sebi v Anglijo na obisk, in tudi upam da bom vse izpelou,da bom tudi jaz koncno sedu v SAXOJA ki ima 190 Bhp at the wheels.

LP

Toni
Pimp my Truck

Uporabniški avatar
ziga24
Novinec

Napisal/-a ziga24 Po dec 05, 2005 1:54 pm

LIBERTY je napisal/-a:No pa se neki za Zigata. Sax-p, oz. Ocka sax-p-ja Simo me je povabil k sebi v Anglijo na obisk, in tudi upam da bom vse izpelou,da bom tudi jaz koncno sedu v SAXOJA ki ima 190 Bhp at the wheels.

LP

Toni

:shock: :shock: :shock: ...ta pa je čast! Itak pa si jo zaslužiš, saj imaš tudi sam v garaži mrcino, ki nič kaj preveč ne zaostaja :bow

p.s. Bi pa jaz enkrat prišel pogledat v tvojo garažo, če bi me seveda spustil vanjo ;)
Slika

Uporabniški avatar
drsokodj
Stalni uporabnik

Napisal/-a drsokodj Po dec 05, 2005 2:02 pm

Hja Greddy ti maš pravi nick za turbine --> www.greddy.com.

če se men zdi so tole kar najboljši Turbo-pomnilniki, dajejop jih v Supre,... :D :D :idea: :idea:
Slika
Slika
Slika
Slika

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Po dec 05, 2005 3:09 pm

No grk na Xsara forumu je iz 1.4i motorja iztisnil 225 konjev...

Več tukaj:

http://www.xsarasportsclub.com/forum/vi ... highlight=

Sam imam za zimo tudi AX-a 4x4 1.4i z 75 konji in 800 kilami in če bi to naredil si raje ne predstavljam. 4x4 kratka prestavna razmerja... Seveda bi bilo ogromno dela, denarja... Ampak samo v glavi si ne znam predstavljat kako bi to bilo... :shock: :shock: :shock:

Uporabniški avatar
drsokodj
Stalni uporabnik

Napisal/-a drsokodj Po dec 05, 2005 6:12 pm

ziga24 je napisal/-a:
LIBERTY je napisal/-a:No pa se neki za Zigata. Sax-p, oz. Ocka sax-p-ja Simo me je povabil k sebi v Anglijo na obisk, in tudi upam da bom vse izpelou,da bom tudi jaz koncno sedu v SAXOJA ki ima 190 Bhp at the wheels.

LP

Toni

:shock: :shock: :shock: ...ta pa je čast! Itak pa si jo zaslužiš, saj imaš tudi sam v garaži mrcino, ki nič kaj preveč ne zaostaja :bow

p.s. Bi pa jaz enkrat prišel pogledat v tvojo garažo, če bi me seveda spustil vanjo ;)

Res te je povabu???? grem lohk zraven :D :D :D :D hehe
Slika
Slika
Slika
Slika
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov