Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Spidojc
Novinec

Kraj: ne veste tut ce povem

Napisal/-a Spidojc Pe dec 30, 2005 11:10 am

tristan01 je napisal/-a:Zdravo!

RAzlika med izvlečeno varovalko in stikalom je velika. Varovalko bo izvlekel, ko bo avto miroval in bo motor izklopljen. Zato bo ABS zazanal napako med testom pred zagonom motorja. Če pa bo vgradil stikalo, bo to počel med vožnjo, kar bo računalnik zaznal kot nenadno napako med delovanjem sistema. Če bo to vekrat počel je povsem možno, da se računalniku kaj zmeša.

Drugače pa ABS je dobra zadeva za povprečne voznike. Če pa od avtomobila zahtevaš malo več športnosti je ABS precej moteča stvar. Tudi zaviranje v snegu je precej slabše kot brez ABS. Naredite preprost preskus. Pred semaforjem poskušajte ustaviti tako da na polno zavrete in izmerte zavorno razdalo. NAto poskusite isto narediti z veliko občutka, tako da se ABS ne vmeša v početje. Na zelo spolzkem cestišču (kot je te dneve) bo zavorna pot v drugem primeru definitivno opazno krajša.
LP Tristan01
sam varovalka ponavad pregori med vožnjo ne pa ko je motor izklopljen tko d nevem c to drzi, sam zih pa ni dobr d bi kr skos vklapljov in izklopljov med vožnjo
moje mnenje
Krvav'c je zakon

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Pe dec 30, 2005 11:57 am

samo kolikokrat ti pregori varovalka?to ni vsak teden, abs bi pa verjetno on izklepalal večkrat tedensko (v takih razmerah kot so te dni). saj to smo rekli da ni tak problem tu pa tam, meni se zdi da je tukaj vprašanje kaj bi bilo če bi to počel večkrat
litr bencina, litr olja ;)

Chapyy-H
Nov uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a Chapyy-H To jan 03, 2006 12:48 am

Hvala za vaše nasvete ampak zgleda me je avto uslišal in se mi je 3 dni nazaj lučka za ABS pržgala, tko da to je zdej to:) Upam da ni večje napake, vsake tok časa ugasne, ampak zdele zadn dan pa že kr skos gori. Kakšn senzor je šu al kva je zdej to za en hudič? :roll:

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To jan 03, 2006 8:28 pm

Zdravo!

Ni nujno da je crknil kakšen senzor, mogoče je samo kakšen kabel snet s senzorja, ali pa je prišla vlaga vmes pa ne deluje. Glede na količino snega na cesti v zadnjih nekaj dneh je to povsem možno.

LP Tristan01

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor To jan 03, 2006 11:39 pm

A si kej preveč ročno vleku. Jst, če se kej preveč z ročno igram se mi kr prižge abs lučka. Pol pa al sama ugasne čez par sekund al pa morem ugasnat avto pa ga ponovno pržgat pol je pa dober.

Chapyy-H
Nov uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a Chapyy-H Sr jan 04, 2006 12:30 am

Nism ga nč za ročno vleku :) Pomoje bo res tale vlaga ker to se mi je v kranski gori pržgal, tm je pa avto 3 dni laufu po 10 cm snežni podlagi, plundri....... V vsakem primeru treba na servis, pa tm pol na računalnik pa bo 20 k sit okrog :cry:
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov