Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
ITAL-JET
Nov uporabnik

Napisal/-a ITAL-JET Ne feb 12, 2006 8:02 am

mloncar je napisal/-a:
Quiksilver je napisal/-a:
mloncar je napisal/-a:http://www.rallycars.com/Cars/bangbang.html

mislim, da imajo ta sistem tudi Gr.N, saj pri pri kakšnem EVOtu/Imprezi se lepo sliši, ko gas spusti, kako poka :D

Tudi iz nepredelanega avta lahko poka če ga pripraviš do tega!

poka že, sam ne tako intenzivno ;)

changer je napisal/-a:ampak na evotu, ki ga kupiš(devetka recimo) pa tega sistema ni gor, tko da naj bi bil turbo lag ogromen...

odvisno katero verzijo kupiš. npr. v Top Gear so testirali tako navadnega EVOta 8, kot FQ320 in FQ450 in je bilo rečeno, da "navadna" verzija pospešuje zelo linearno, da ni izrazite turbo luknje, kar pa ne moreš rečt za FQ450. naredili so enostavn test.. .."drag" race med FQ450 in pa nekim Fiatom (snoprostorec). rolling start pri 50KM/h v 5ti prestavi in zmagal je Fiat, ravno zaradi velike turbo lukje, saj je EVOtu zmanjkalo steze, predej je prišel na boost (seveda potem nifa fiat kaj za praskat)

Prvič slišm da obstaja FQ 450 mislim da si se zmotu obstaja FQ 400 ;)

Uporabniški avatar
mloncar
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a mloncar Ne feb 12, 2006 9:00 am

ITAL-JET je napisal/-a:Prvič slišm da obstaja FQ 450 mislim da si se zmotu obstaja FQ 400 ;)

res je.. ..moja napaka :oops:

kitcar
Nov uporabnik

Napisal/-a kitcar To feb 14, 2006 8:43 pm

...mislim da je BOV( Blow Off Valve)ne BOF-značilno sikanje pri Lanciah in ostalih turbincih

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM To feb 14, 2006 10:32 pm

Blinder je napisal/-a:To funkcionira tako priblizno:
To tudi ko spustis gas, se vedno vbrizgava gorivo in vlece zrak. Vzig je tolko zamaknjen, da motor ne vlece. Zato pa je zaviranje z motorjem neucinkovito(mogoce celo motor vlece...).
Poraba goriva naraste.
To je vse z moje strani :oops:

jaz sem slišal malo drugače
na kolektor se namesti "bang bang" napravica, ki je vbistvu neke vrste injektor, in ko spustiš gas vbrizga nekaj goriva v kolektor kateri se zaradi visoke temperature vžge in tako zavrti turbino
če se ne motim sem to prebral na how stuf works

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE Sr feb 15, 2006 4:50 pm

tako nekak ja.
CARPE IMPREZAM

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE Sr feb 15, 2006 6:58 pm

pa je poraba samo zaradi Banga tako velika,seveda motor tudi nekaj vzame,pomoje je razmerje 50:50 naj me kdo popravi če se motim. Serijska Mica EVO IX, pri priganjanju porabi 30 l/100km,dirkalna kot sem napisal tudi do 60 l/100km,ob vkloplenjem bangu.
CARPE IMPREZAM

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Napisal/-a FireSTORM Sr feb 15, 2006 9:19 pm

odvisno koliko menjuješ med vožnjo :P
logično da se poveča poraba, po mojem kar drastično
ogenj pa je baje lahko kar pošten iz auspuha, tam do pol metra se mi zdi(tak sem prebral, če se motim me naj nekdo popravi)
nekdo je spraševal kako to slabo vpliva na motor
ja ko je turbina še hladna oz. cela mašina hladna po mojem prav nič dobro ne vpliva, ker turbino zavrti kar pošteno, isto kot če bi avto tiščal hladen in turbino preko enega bara, moje mišlenje...
ko pa se segreje pa verjetno nič slabega ne naredi če se turbina malo hitreje zavrti

Uporabniški avatar
greddy
Novinec

Napisal/-a greddy Po feb 20, 2006 8:41 pm

bang bang ni nič drugega kot pa drugi program na računalniku....Program je narejen tako, da ko spustiš gas program na ecuju zamakne predvzig toliko, da bencin ne izgori v celoti v izgorevalni komori, zato se del te zmesi vzge v samem izpušnem kolektorjui, ki se zaradi same temperature vziga..

Bom pa se popravil, imajo pa te rally specialke, prav na izpušnem kolektorju sobe z bencinom..Na svojem bivsem avtu pa sem imel samo drugi program, ki je pač toliko zamikal predvzig, da ni v celoti izgoreval bencin v izgorevalni komori...bom rekel drugače, bang je bil narejen v bolj blagi obliki...
Zadnjič spremenil greddy, dne Ne feb 26, 2006 4:24 pm, skupaj popravljeno 3 krat.

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Napisal/-a FireSTORM Sr feb 22, 2006 9:04 pm

greddy je napisal/-a:bang bang ni nič drugega kot pa drugi program na računalniku..Nobena naprava se ne inštalira v avto ali kaj podobnega..Program je narejen tako, da ko spustiš gas serijski program na ecuju ugasne injektorje, pri bang bangu pa so injektorji med prestavljanjem polno odprti..Bencin ne izgoreva v izgorevalni komori, temveč v izpušnem kolektorju, ki se zaradi same temperature kolektorja vžiga...

kaj pa če se v izpuhu skriva miška z revolverjem? :bonk mogoče celo podgana :woohoo
ne izgoreva v komori, ja kak za vraga pa pride do kolektorja brez da bi zgorel v komori?
saj pa ko ti spustiš gas še avto vseeno laufa, še ma bencin in dela motor še dalje, če nebi bi avto crknil vedno ko bi spustil gas...malo nelogično se ti ne zdi?

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če feb 23, 2006 7:18 pm

mogoce ne izgori ker uzame iskro elektronika in bancin nezgoret pritece b kolektor... :D

Uporabniški avatar
greddy
Novinec

Napisal/-a greddy Ne feb 26, 2006 4:11 pm

Yoni je napisal/-a:greddy ta tvoja razlaga je pa najbolj nora, kar sem jih kdajkoli prebral... :bonk :bonk :bonk :bonk :bonk

Moja razlaga nora ali ne, jaz sem na svojem avtu imel bang bang, ti pa dvomim, da si ga...sem se malo popravil pa "oreng" napisal za kaj gre pri bangu...
Lep pozdrav! :lol:

Uporabniški avatar
ShineR
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a ShineR Po feb 27, 2006 9:32 am

lukach, ne se zdej sekirat, ni vredno tega :P :lol:

sej veš kako je s teoretiki...

...in kako s praktiki :D