beliblisk je napisal/-a:Sm govoru takrt s chenotom sam kot si povedu ns je blo res premau
jakay je napisal/-a:INFINITI- kako lahko ljudi ki gledajo ta forum presenetiš s tako blesavo izjavo( sori za izraz) ampak kao v ovinku gume tišči skupaj. Itak da jih tišči skupaj samo če boš ti štango naredil daljšo boš karoserijo spredaj preveč razsiril in kot najbrš veš ima vsak material plastično in elastično deformacijo in s tem ko ti stango stisneš skupaj ji odvzameš elastično deformacijo in potem karoserije ne more več krivit na notr kamor deluje sila v ovinku na sprednji del če pa raztegneš štango ji samo povečaš območje elastične dform. Do plastične pride zaradi večjih obremenitev.(Se zabiješ )
Upam da zdaj razumeš in še nekateri![]()
lp jaka
Cash je napisal/-a:jakay je napisal/-a:INFINITI- kako lahko ljudi ki gledajo ta forum presenetiš s tako blesavo izjavo( sori za izraz) ampak kao v ovinku gume tišči skupaj. Itak da jih tišči skupaj samo če boš ti štango naredil daljšo boš karoserijo spredaj preveč razsiril in kot najbrš veš ima vsak material plastično in elastično deformacijo in s tem ko ti stango stisneš skupaj ji odvzameš elastično deformacijo in potem karoserije ne more več krivit na notr kamor deluje sila v ovinku na sprednji del če pa raztegneš štango ji samo povečaš območje elastične dform. Do plastične pride zaradi večjih obremenitev.(Se zabiješ )
Upam da zdaj razumeš in še nekateri![]()
lp jaka
Ja no jst te zastopm, ti skušaš povedat, da že s štango stisneš karoserijo v taki meri, kot bi bila stisnjena v ovinku, samo, v ovinku se ne sme stisniti skupaj karoserija, ravno v tem je point, no in ti bi jo pa stisnil že na mestu, v mirovanju, če pa ti raztegneš štango, to pomeni, da sile pritiskajo navzven in potem, ko greš v ovinek, ostane avto prav tako v tem stanju in ga ne stisne skupaj, ker to preprečuje štanga. No jst sm jo meu do zdej raztegnjeno, kakor pravi INFINITI.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
Nejko87 je napisal/-a:lahko pohvalim jakay-ove strut baretko da če kdo misle delat naj k njemu pele ... (sori mal reklame za popoldansko obrt :P
delite kakor hočete, mene ne bo noben prepriču... sem probavu na nissan micri l. 91.. čisto predihana... če sem naštelu da je narazen porivala (palica) sem imeu občutek kot da se bom zvrnu... avto je še bolj spodvihovalo.
logika... recimo pripelješ v levi ovinek.. (po možnosti pribremzaš... ) kje je večina teže avtomobila? na desni spredni gumi... le ta se pomakne notri (spodnji del (vpetje rok)) , zgornji pa tišči izven ovinka... (vrh amortizerja) da bi to izbolšali moramo povezavo rahlo nategnt skupaj, ni pa nujno. tako da tudi druga stran sodeluje u igri.... kapiš?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov