Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Po apr 24, 2006 4:34 pm

da tole sm mislu....no pod pokrovom pa itq usen qva das sam da seka :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
sport
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sport Po apr 24, 2006 4:34 pm

Tale uranžna bo kmal dobila neki hudga pod pokrov ;)
Vozi hitro in reskiraj

Uporabniški avatar
royko
Novinec

Napisal/-a royko Po apr 24, 2006 5:15 pm

tlele je mel en pri nas isto 4x disk na katri, motor pa je imel od renault 18 1,4.....naj bi pasalo noter brez kakih večjih problemov

Uporabniški avatar
r4tl
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana- Polje

Use OK...sam se vedno nimam motorja:(

Napisal/-a r4tl Če apr 27, 2006 2:41 pm

Heh..hvala za vse informacije... in ne katrca je rdece ducati barve... in crne feltne...kromani odbijaci, kljuke, ker je pac TL letnik 80... komplet zavore so od Renault 5 Alpine... novo dobil v eni nasi lokalni tgovini a pol zastojn, tk da.... amortizerji so plinski tk da... sasija je dodatno ojacana... problem pa je se vedno v motorju:((( Ma ksn ksnega doma...pozna ksnega ki ga ima? Rabil bi pa tud menjalnik...5 stopenj, da se bi bl vrtel;)

Drgac pa...svaka cast Katrci...huda katrca... tud jst bom dal na tej zatemnit sipe... na svoji (zdejsni) pa jih bom dal potelenit, ker je pac zelena;)
Priponke
julka_74.JPG
Hm... oče mi je zmeraj pravil da nikoli ne veš vsega;))

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Po maj 01, 2006 8:51 am

dj_em je napisal/-a:ta dnar k boš zmetu v katro ( feder škatlo ) si raj pršpari pa kup kak bolši avto... 60 so zdavni mim :!:

... Ko preberem take se mi naježi vse kar štrli od mene... :twisted: Pa kaj si ne moreš predstavljati nekoga ki je zaljubljen v model avtomobila ki ga je uporabljal v družini in ga nikoli ni pustil na cedilu? Jaz vozim Audi A4 pa se vseeno zelo rad vsedem v Ax Gt in si dam duška :D in pol gledam take kot si ti (predpostavljam), ki si nekaj jezno brundajo z krčem v desni nogi, ko jim dajam vetra ...(ah da to so ponavadi taisti, ki se tudi ne umikajo - stojijo na levem pasu in te ne pustijo mimo čeprav je desni prazen) ... :twisted: L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
r4tl
Nov uporabnik

MAD je zakon!!

Napisal/-a r4tl So maj 06, 2006 9:50 am

No ja.. da vse skeptike glede katrce mal razocaram.... moja katrca je bila 9 let službena (beri, da se jo je tiščalo do konca)... ko je izdihovala jo je kupil oče, jo za silo porihtal in... se z njo vozil nadalnjih 12 let vozil v službo, ko je leta 98 pokazala vso rjo, tk da..jo je odjavil in jo prepustil meni... katrco sem razstavil jo povaril in generalno obnovil (ppostopek na http://users.volja.net/yolly_avto/ ), jo leta 2001 registiriral in se dve leti srečno vozl nakar sem se prevrnil, v dolino, tako da je ni bilo s ceste videti... meni ni bilo nič...na strehi je bila 3 ure, jo na cesto s trakotrjem zvlekl in... pali... vseh 64 km do doma;) Jo poklepal in se vozil do ljubezni na prvi pogled s avdijem, ki sva ga kusnila v zadek... katrca je bila vozna, izusni sistem se odtrgal, ampak se vedno sem prisel do zavarovalnice in domov, kar avdiju ni uspelo (beri... cvikel na strehi uklesceno zadnje desno kolo, škode za cca 1.000.000 SIT). Nauk zgodbe... avto z malo ljubezni ti služi in te ne pusti na cedilu!! Sedaj je od leta 2003 v takem stanju kot je in... zato bi rad sestavil še drugi avto, ker...KATRCA JE ZAKON!!!!!!!!!!

Pa še par slikc za skeptike, da naujo rekl, da je use nategancija!
Priponke
Strop.JPG
...in kdo pravi, da moramo za opazovanje zvezdic iz avata imeti cabrioleta... za nežnejši spol;)
Armatura.JPG
...voznikov kokopit...
Motor 1.JPG
...duša katrce...
Zadaj.JPG
...od zadaj...
Stran.JPG
..od strani...
Spredaj.JPG
Katrca..slikana od spredaj...

Uporabniški avatar
r4tl
Nov uporabnik

No sedaj imam motor... je pa nastopil nov problem...

Napisal/-a r4tl Sr jun 07, 2006 9:01 am

No, po dolgem iskanju in... heh 5ka se je hit omehcou in se me usmilu in mi prodal motor, menjalnik, feltne...in se neki drobnarije, sem se spravil motr obnovit... motor zalaufa dej kot nov... hud zvok... problem pa nastane pri menjalniku... od Alpine je nekoliko večji, kar bi rešil s dodatnim nosilcem menjalnika, problem pa je v polosovinah:( ki jih zal nimam:(( imam samo tist del ki je v menjalniku, kar pa je pod manšetno pa... cigani odpelal:( se komu sanja če paše še kaka druga polos na menjalnik (je baje taka s kuglicami in ne na križ- je še nisem videl) al pa če se kšna komu doma vala? Je pa še ena rešitev... ma kdo 5 stopenski menjalnik od stare petke, ta pa paše v nulo v katrco, tk da... se priporočam za pomoč!

LP

R4TL

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Re: No sedaj imam motor... je pa nastopil nov problem...

Napisal/-a Mad Sr jun 07, 2006 9:12 am

r4tl je napisal/-a:No, po dolgem iskanju in... heh 5ka se je hit omehcou in se me usmilu in mi prodal motor, menjalnik, feltne...in se neki drobnarije, sem se spravil motr obnovit... motor zalaufa dej kot nov... hud zvok... problem pa nastane pri menjalniku... od Alpine je nekoliko večji, kar bi rešil s dodatnim nosilcem menjalnika, problem pa je v polosovinah:( ki jih zal nimam:(( imam samo tist del ki je v menjalniku, kar pa je pod manšetno pa... cigani odpelal:( se komu sanja če paše še kaka druga polos na menjalnik (je baje taka s kuglicami in ne na križ- je še nisem videl) al pa če se kšna komu doma vala? Je pa še ena rešitev... ma kdo 5 stopenski menjalnik od stare petke, ta pa paše v nulo v katrco, tk da... se priporočam za pomoč!

LP

R4TL
...tako se bo motor vsaj uporabil... no poizkusi z menjalnikom od R-12 TS če dobiš ima 5 brzin in gre notri ...

p|X|
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a p|X| Sr jun 07, 2006 11:02 am

pa ne pozabi slik objavljat ;)

veliko uspeha pri delu ;)

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Sr jun 07, 2006 11:12 am

slike na uni spletni strani ti ne delajo

lp
Slika

wiliamskis
Novinec

Napisal/-a wiliamskis Sr jun 07, 2006 11:40 am

R4 tl! Zelo dober podvig, ni kej, :bow ker vem, da moraš imeti za predelavo legende, precej potrpljenja in časa! Jest imam tud eno katrco mladinko 92', hkrati je bila moj prvi avto do nedavnega, pa bi jo rad oddaljil od tal tam ene 4-5 cm :twisted: , zadaj ni problem, samo kako bi jo spredaj, a se da z originalnimi amortizerji to zrihtat, ali bo treba druge?? :? Pa še za onega, ki meni da se to ne splača rihtat; ta avto je eden izmed redkih legend, ki ima srce, pa čeprav majhno! Imeli smo dve v družini, pa bi še jaz kot mulc 1 kupil... no saj neki takega čutijo golfisti2!
A ves ka je moč??? Ko biku tako v rit pihneš, da se mu rogovi zravnajo!!!

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Sr jun 07, 2006 12:06 pm

r4tl: prebral tvojo stran in morem reči, da si CAR!
samo to!
al pa še: VSA ČAST!
Slika

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Sr jun 07, 2006 5:18 pm

evo najdu sem neki zate...

http://www.zup-racing.com/forum/viewtop ... or+renault

upam da ti bo uspelo ;)
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
r4tl
Nov uporabnik

Tema na ZUP racing team....

Napisal/-a r4tl Če jun 08, 2006 6:02 am

Zgodba s strani

http://www.zup-racing.com/forum/viewtop ... or+renault

je sledeča... ze 2 mesca nazaj sem poslal PM, napisal zadevo na stran pa... nobenga odgovora, tk da... vrjetn da je tupiu zmankal robe in... nc vec ne odgovarja:(

No ja...še kšna predloška?

LP

R4TL

Uporabniški avatar
5ka
Novinec

Kraj: planina

Napisal/-a 5ka Pe jun 09, 2006 7:12 pm

pozdravljen polosovine bi lahko dobil na starodobniku tam je en model ki šravfa
eno alpinko ma pa tud še eno gtl petico za rezervne dele. men je ponujov gtlko
ampak pol ko sem že prodal motor tako da mi ni bla več zanimiva. nevem kam sem vtaknu njegov telefon je pa na forumu registreran kot LUPI3 vprašaj ga mogoče ti jih proda ali pa ve kaj paše namesto originalnih.
ride to live live to ride

Uporabniški avatar
r4tl
Nov uporabnik

Polosovine...

Napisal/-a r4tl Po jun 12, 2006 8:33 am

No, mailček sem poslou in... ta cs dokler cakam na odgovor sem mal poslikal nastavek, ki mi je ostal na menjalniku... to je tisti konec polosovine pri menjalniku in sicer samo fiksni del s ripnami, križa polosovine pa nimam:( no ja... sistem snemanja je podoben kot pri petki ali cliu, pri katerih sem ze menjaval manšetne, vendar... puf... ne sanja se mi, kako zadeva izgleda... zato bi prosil, če ma kdo doma kako podobno polosovino nej mi sporoči in... bom poskusu pogledat, če je prava... slike so sicer malo slabše, vendar... se vid;)

LP

R4TL
Priponke
Picture(3).jpg
od strani...
Picture(3).jpg (5.89 KiB) Videno 3817 krat
Picture(2).jpg
S strani menjalnika...
Picture(2).jpg (5.86 KiB) Videno 3817 krat

Uporabniški avatar
r4tl
Nov uporabnik

Zgleda, da se nbenmu ne sanja:(

Napisal/-a r4tl To jun 27, 2006 8:40 am

Glede na oodziv vidm, da se tud vm ne sanja prou velik, tk da... sm se pa spomnu, ko sm na netu neki brsku... kaj če bi razstavil menjalnik od katre in od alpine, zamenjal diferencial in stranske matice, ki držijo diferencial (zaradi semeringov) in tako uporabil katrine original polosi.

Na neki nemški strani sem bral, da če bi na Alpino dal 4-stopenjski menjalnik od katrce bi prisel do tega da bi se tretja vrtela na 170, tk da... pa se svohnejsi je:( No ja kukr sem pa gledu sta si pa defirenciala identična... če se v številu zob ujemata, pa ?!?!

PS: Poskusu sem tud s petstopenjskim menjalnikom od stare petke in od R12 pa... kot bi iskal bucko v kupu sena:((

LP

Marko

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Re: Zgleda, da se nbenmu ne sanja:(

Napisal/-a Mad To jun 27, 2006 12:18 pm

r4tl je napisal/-a:Glede na oodziv vidm, da se tud vm ne sanja prou velik, tk da... sm se pa spomnu, ko sm na netu neki brsku... kaj če bi razstavil menjalnik od katre in od alpine, zamenjal diferencial in stranske matice, ki držijo diferencial (zaradi semeringov) in tako uporabil katrine original polosi.

Na neki nemški strani sem bral, da če bi na Alpino dal 4-stopenjski menjalnik od katrce bi prisel do tega da bi se tretja vrtela na 170, tk da... pa se svohnejsi je:( No ja kukr sem pa gledu sta si pa defirenciala identična... če se v številu zob ujemata, pa ?!?!

PS: Poskusu sem tud s petstopenjskim menjalnikom od stare petke in od R12 pa... kot bi iskal bucko v kupu sena:((

LP

Marko
...Bravo tako se dela pa kakega ex relista povprašaj kako naredit na diferencialu podložko, da ti polosi ne meče ven pol ti bo tudi zdržalo malo več - če ne boš skakal pri polnem plinu in pred pristankom pozabil stisniti sklopko ... L.p. Mad

Uporabniški avatar
5ka
Novinec

Kraj: planina

Napisal/-a 5ka Sr jun 28, 2006 7:12 pm

če bojo katrine polosi zdržale obremenitve si zmagu.si drugač probu vprašat
kr na renoju če se jih da naručit
ride to live live to ride

Uporabniški avatar
r4tl
Nov uporabnik

Cena...

Napisal/-a r4tl Če jun 29, 2006 11:08 am

Jah... ena polos je tok kot sem dal za vse dele ktrat 2, tk da... rabm pa obe;(( No ja...sej dele cez vikend... v soboto bom mal se poglobu, pa ce bo vola prava bom mal razstavu, pa si dodobra ogledu, tk da... polosi bodo pa zdrzale, ker je mel kolega od 5-ke 5 stopenj menjalnik pa polosi od katrce, pa... blo brez problemov;) No ja drgac pa.. ma 5-ka GTx enake polosi kot katrca, tk da... pa tud ce ksno zlom, to je pocen;)

LP

Marko
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov