Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

PEUGEOT_S16
Nov uporabnik

Kraj: KRANJ

Napisal/-a PEUGEOT_S16 So jun 07, 2003 7:45 am

Panizzi je napisal/-a:Sem že povedal - da samo prepisujem kar piše in NE to ne vključuje nič drugega - samo elektronski tuning :lol:

Konusni filter in zadnji lonc - to je par konjčkov več - realno pomoje dober CAI in lonc bi na taki mašini dal cca 10KM več....za kar kol drugega pa bi blo treba še ven vreči katalizator in pa kak luškan 4-1 kolektorček inštalirat - pol pa bi padl še nekaj vrancev...

Sam kaj k se ti pol bl splača v štacuno it po RCja k ma že original tolk konj - pa raj tega tjunaš na 200+ konjev :lol: :lol: :lol:

Mislim da bo cena precejšna ovira za RC-ja! Okoli 4,5 mio za 206-tko to je pa že too much, za ta denar lahko dobiš precej bolje in kvalitetneje narejen nov avto z zelo podobnimi zmogljivostmi, S16 je cenovno zelo ugoden proti konkurenci in ponuja veliko opreme za sorazmerno nizko ceno, RC-ja so pa čist preveč zasolil.

Drgač sem pa tudi jaz imel že v planu tunat mojo S16 pa je bilo takole s cenami:
- športna odmična gred je 140.000,00 identična tisti ki jo ima 206-tka v Modrem Levu in jo rentajo za Rally+seveda vgradnja odvisno od vsakega posameznika kako ugodnega mehanika si boš zrihtal da ti zmontira vse skupaj(cca 30000 sit je takoj)
-čip je 68000 sit
-kolektor jaz sem se pozanimal pri De vitotu je cca 120000 sit, zadnji lonec že imam njegov je bila pa cena 700 DEM

Če si zmontiraš vse tole te pride cca 450000 sit, na avtu boš imel cca 160-170 KM, pospešek se ti bo izboljšal za dobro sekundo morda sekundo in pol, končna pa ne bo bistvene razlike ker ti prestavna razmerja ne dopuščajo dosti rezerve. Zdej če se ti splača presodi sam še vedno imaš napram RC-ju veliko finančno rezervo odvisno pa je od tebe koliko ti pomeni ta pridobitev.

Lp

Uporabniški avatar
Panizzi
Novinec

Napisal/-a Panizzi So jun 07, 2003 9:03 am

A 4,5 mio bo??? Hmmm...za ta denar sploh ne razmišljam - grem po par let staro BMW 540 z vso opremo in že spedenanga do konca...pa mislim da ni primerjave... 8)

Sicer bi moral bit tud RCja zanimiv vozit, če bi ga še mal uštimal...

Ejga - ker čip boš to vzel? A to se pri nas dobi? Nekaj poceni se mi sliš - zato me zanima...
Ufff...za kolektor in lonc se pa preklet dobr spucaš...

Mene vbistvu zanima samo ena zadeva če bom slučajno še malo vozil 206ko...SHORT-SHIFTER...mene te 3kilometrski hodi prestave ubijajo...pa še nenatančen je...
A se ti - ali pa komu drugmu sanja - je to možno pri nas dobit?

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell So jun 07, 2003 9:07 am

PEUGEOT_S16 je napisal/-a:
Panizzi je napisal/-a:Sem že povedal - da samo prepisujem kar piše in NE to ne vključuje nič drugega - samo elektronski tuning :lol:

Konusni filter in zadnji lonc - to je par konjčkov več - realno pomoje dober CAI in lonc bi na taki mašini dal cca 10KM več....za kar kol drugega pa bi blo treba še ven vreči katalizator in pa kak luškan 4-1 kolektorček inštalirat - pol pa bi padl še nekaj vrancev...

Sam kaj k se ti pol bl splača v štacuno it po RCja k ma že original tolk konj - pa raj tega tjunaš na 200+ konjev :lol: :lol: :lol:

Mislim da bo cena precejšna ovira za RC-ja! Okoli 4,5 mio za 206-tko to je pa že too much, za ta denar lahko dobiš precej bolje in kvalitetneje narejen nov avto z zelo podobnimi zmogljivostmi, S16 je cenovno zelo ugoden proti konkurenci in ponuja veliko opreme za sorazmerno nizko ceno, RC-ja so pa čist preveč zasolil.

Drgač sem pa tudi jaz imel že v planu tunat mojo S16 pa je bilo takole s cenami:
- športna odmična gred je 140.000,00 identična tisti ki jo ima 206-tka v Modrem Levu in jo rentajo za Rally+seveda vgradnja odvisno od vsakega posameznika kako ugodnega mehanika si boš zrihtal da ti zmontira vse skupaj(cca 30000 sit je takoj)
-čip je 68000 sit
-kolektor jaz sem se pozanimal pri De vitotu je cca 120000 sit, zadnji lonec že imam njegov je bila pa cena 700 DEM

Če si zmontiraš vse tole te pride cca 450000 sit, na avtu boš imel cca 160-170 KM, pospešek se ti bo izboljšal za dobro sekundo morda sekundo in pol, končna pa ne bo bistvene razlike ker ti prestavna razmerja ne dopuščajo dosti rezerve. Zdej če se ti splača presodi sam še vedno imaš napram RC-ju veliko finančno rezervo odvisno pa je od tebe koliko ti pomeni ta pridobitev.

Lp

ti a ti nezvrti do konca ? ker a ni fora odmicne da ti vrti v visje obrate ( med drugim ) samo ugibam
V8 POWER

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Kraj: preseljen iz MB v toti LJ na Bežigrad

Napisal/-a zoranwagen So jun 07, 2003 9:28 am

PEUGEOT_S16 je napisal/-a:Okoli 4,5 mio za 206-tko to je pa že too much, za ta denar lahko dobiš precej bolje in kvalitetneje narejen nov avto
Lp

...smo tolk bi rad rekel vsaka stvar ma svojo ceno...in mislim, da ni namesto govorit ja za toti denar dobim to in ono...me pa zanima kateri nov avto z takimi voznimi lastnosti dobiš za ta denar...sam se samo Clio-ta spomnim...

@techno, ko so meni na Polo-tu montirali ojštro nokenvelo (štajersko za odmično gred) so rekli, da je finta v tem da prej odpre sesalne ventile in jih pusti bolj dolgo odprete-več zraka
...ne smem kar želim...

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Napisal/-a WhiteCell So jun 07, 2003 9:40 am

jap...posledicno lahko dosezes visje obrate... :)
vecjo moc...
V8 POWER

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Napisal/-a zoranwagen So jun 07, 2003 9:47 am

TechnoBoy je napisal/-a:jap...posledicno lahko dosezes visje obrate... :)
vecjo moc...

...moje skromno mišlenje...za višje obrate moraš blokado prestavit, to dosežeš s čip-om...tak, da če oboje menjaš maš večjo končno...
...ne smem kar želim...

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Napisal/-a WhiteCell So jun 07, 2003 9:49 am

ja to vsekakor..samo odmicna nedopusca visjih obrastov... zato se menja tut odmicno da gredo obrati 9k+
V8 POWER

grehc
Novinec

Kraj: Lublana

Napisal/-a grehc So jun 07, 2003 9:53 am

zoranwagen je napisal/-a:
TechnoBoy je napisal/-a:jap...posledicno lahko dosezes visje obrate... :)
vecjo moc...

...moje skromno mišlenje...za višje obrate moraš blokado prestavit, to dosežeš s čip-om...tak, da če oboje menjaš maš večjo končno...

športne odmične gredi ne nadomesti nobena elektronika. elektronika lahko samo krmili količino brizganega goriva. odmična gred, pa doseže, da gre v motor več zraka. Motor lažje zadiha.

Lp
Grehc

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Napisal/-a zoranwagen So jun 07, 2003 9:59 am

grehc je napisal/-a:športne odmične gredi ne nadomesti nobena elektronika. elektronika lahko samo krmili količino brizganega goriva. odmična gred, pa doseže, da gre v motor več zraka. Motor lažje zadiha.

Lp
Grehc

...preberi prosim še enkrat kaj piševa z techno...
...ne smem kar želim...

Uporabniški avatar
Panizzi
Novinec

Napisal/-a Panizzi So jun 07, 2003 10:14 am

zoranwagen je napisal/-a:...smo tolk bi rad rekel vsaka stvar ma svojo ceno...in mislim, da ni namesto govorit ja za toti denar dobim to in ono...me pa zanima kateri nov avto z takimi voznimi lastnosti dobiš za ta denar...sam se samo Clio-ta spomnim...

Odvisno kolk ti pomeni nov avto... meni osebno je čisto ravno če je nov al mal star - razen to, da je pod garancijo - ki ti pa itak propade po prvemu posegu v avto, k ga niso v avtohiši delal...
Mam pa 100x raj res kvaliteten avto in star 2-3 leta, kot nekaj srednjega in novega...

Pa me prav zanima če so bo RC sploh res tako obnesel s svojimi "voznimi lastnostmi" kot govorijo...me prav zanimajo rezultati kakega kompetentnega track-testa...

Peugeot bi moral čisto drugače so lotit svojega "ultimate" športnega modela 206ke...206WRC je za vsakega normalnega avtomobilista meka med avti - moral bi privlečt ven avto z turbino in 300 konji, 4 wheel drive, sekvenčnim menjalnikom, kletko, wide body kitom in wrc stylingom in mu nabil ceno do 45000 evrov - mater če se Impreza dobro prodaja za ta denar bi se 206ka še bolj...trg sigurno obstaja za tak avto...
Če tak avto ne bi ratal legenda - si pa tud kaj odrežem... :lol:

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Napisal/-a zoranwagen So jun 07, 2003 10:24 am

Panizzi je napisal/-a:Odvisno kolk ti pomeni nov avto... meni osebno je čisto ravno če je nov al mal star

Peugeot bi moral čisto drugače so lotit svojega "ultimate" športnega modela 206ke...206WRC je za vsakega normalnega avtomobilista meka med avti - moral bi privlečt ven avto z turbino in 300 konji, 4 wheel drive, sekvenčnim menjalnikom, kletko, wide body kitom in wrc stylingom in mu nabil ceno do 45000 evrov - mater če se Impreza dobro prodaja za ta denar bi se 206ka še bolj...trg sigurno obstaja za tak avto...
Če tak avto ne bi ratal legenda - si pa tud kaj odrežem... :lol:

Saj je o.k., če pač ti ni pomebno kolk star je avto...samo ne moreš cenovno primerjati novega in rabljenega...hruške in jabke...glej že zdaj jamrate kolk stane RC...če bi pa prodajali WRC...bi pa spet rekli kupim RC mu to in ono montiram, se mi bolj splača...pa poglej kolk Clio-tov V6 se je prodalo...
...ne smem kar želim...

MAN
Nov uporabnik

Re: čip za s16

Napisal/-a MAN Če jun 26, 2003 9:40 am

Se splača, vandar je s16 tako ali tako avto za en falus

Uporabniški avatar
Panizzi
Novinec

Napisal/-a Panizzi So jun 28, 2003 1:37 pm

f*** - pa so me prehiteli... :P

Teli mojstri prodajajo complete conversion v WRCjko z Cosworthovim motorjem z 350+ konjčki :shock:

http://www.dimmasales.co.uk/dimmaKits.php?kit=206wrc

nejcek46
Nov uporabnik

Kraj: go

peugeot 206 GTI 160hp previrjeno

Napisal/-a nejcek46 To maj 13, 2008 9:47 pm

chip od RC-ja filter karbon bmc,športni izpuh csc. neki man kot 160hp previrjeno :) končna hitrost okrog 240km/h pri pospešku se bol malo pozna na večjih obratih potegne malo bols ;)

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE Sr maj 14, 2008 12:38 am

nejcek wake up :!:
CARPE IMPREZAM

Uporabniški avatar
sergej
Novinec

Kraj: Lovrenc na Pohorju

Napisal/-a sergej Če maj 15, 2008 1:19 pm

Moram rečt, da se optimizacija motorja splača pa čeprav ni turbo, jaz sem dal bmw ja 140KM optimizirat avto manj troši in nekako...9-12% več moči in navora.
Se pozna le da moras pazit kdo ti naredi, ker je polno nebom izgovoril ampak ljudi ki vlagajo.

Poznam človeka, ki zadevo oblada in je zelo ugoden.

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Če maj 15, 2008 3:52 pm

a ni nobeden pogledal,da obdelujete 5 let staro temo?

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Pe maj 16, 2008 8:27 am

OT: Ravno me je prešinilo... že 6 let sem na tem forumu 8] :EE

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe maj 16, 2008 11:29 am

off:
pugi406: welcome to the club... :tomidelej: