Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
anze
Nov uporabnik

Kraj: kr

Napisal/-a anze Pe jun 02, 2006 10:31 am

tud men..sem že par poustou prej napisal..kšn naslov?tel? lahko pm.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe jun 02, 2006 11:00 am

royko je napisal/-a:vi se kr jebite s tem biodizlom, jaz pa dobim nafto po 170sit na liter.....
Glih jutr mi dec prpele 200litrov

Čez 3000km boš pa jokal kako ti je avto crknu pa ti je šla turbina al pa pumpa na avtu, ker je bila "nafta" samo razbarvan kurilc v katerem so še vedno ostanki barve plaval in so ti ostanki zabasal pumpo.
Mamo takih primerov tukaj na dolenjskem kr nekej in tukaj prodajajo belo nafto(kakor ji pravijo) po 160 sit. Kmetje jo pa kupujejo po trije štirje skupaj cel kamuon(12000 litrov), pol jo pa u sode filajo pa po 170 al pa 180 naprej prodajajo.
Vsj petim, ki jih poznam, so novi avti zarad tega šli po gobe(škode oktavije in golf 3 in 4) in izgubil so celo garancijo, ker so našli na uradnem servisu v pumpi ostanke barve.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a kopron Pe jun 02, 2006 1:52 pm

Torej, mi rabimo bio-dizel, rastlinskega izvora, ne pa kislinsko-razbarvano nafto, katero bedaki prodajajo kot "črno zlato" :( , pa še pumpe ribajo zato :( . Zato , če se da dobit vsaj mal info naslova :?: , drugač bomo začel doma sami kuhat vegi-derivate !!! :lol: The only way is up .

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe jun 02, 2006 2:56 pm

NO kot vedno.. same lape..... ko bi pa kdo mogu kak info dat pa vsi utihnejo :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
AbartH
Nov uporabnik

Napisal/-a AbartH Pe jun 02, 2006 3:10 pm

Niso lape, sej bomo nek popraskal tale naslov. Drgač pa kolega voz Passata 99 že en cajt na BIOdiesel, pa ni problemov, tisto kar vi pravte je pa lahko res s kislino razbarvan kurilc al pa neka čudna nafta (k smo jo včas tut mi tankal, pa so tipa pol dobil je par mio kazni plačou :? ).

Ja skratka če bi tolk škodval nebi prodajal tega. Pa naslov bi mi tut prou pršu. Tut može PM.

LP 8)

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Pe jun 02, 2006 3:22 pm

Mad je napisal/-a:...V luki Koper ga mešajo za Avstrijce ( Uvažajo preko nas ) v razmerju 1 : 4 torej 25% z nafto ... vem pa da je malo manj obstojno kot recimo nafta ... L.p. Mad

1:4 je 20% tak mimogrede.

;)
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

hard
Nov uporabnik

Napisal/-a hard Pe jun 02, 2006 5:42 pm

V MB imamo dva večja proizvajalca BIO dizla! Če kdo rabi naslov PM :)

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad So jun 03, 2006 9:21 am

Templar me je popravil:
...1:4 je 20% tak mimogrede... no bom popravil svojo napako ... v 403 000 litrov dizla zmešajo 21 000 litrov biodizla torej okrog 5 % ... sorry my bad... Biodiesel pripeljejo iz Gea - tovarna rastlinskih olij ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
S4sH
Novinec

Kraj: MS

Napisal/-a S4sH So jun 03, 2006 9:53 am

lisko je napisal/-a:NO kot vedno.. same lape..... ko bi pa kdo mogu kak info dat pa vsi utihnejo :)

INTERCORN TRADING JERIČ JOŽEF S.P. PROIZVODNJA IN TRGOVINA
GANČANI 94
9231 BELTINCI
TELEFON: (02) 5422250
TELEFON: (041) 640936
TELEFAKS: (02) 5421330

Bioman
Nov uporabnik

Kje je lokacija za bio (Prekmurje)?

Napisal/-a Bioman To jun 20, 2006 10:29 am

Ja, res je v ok. MB kar več teh "varilcev" biodizla. Vendar dva sta nekako največja. Žal je pohlep večji od poštenosti!
Že 3/4 leta kupujem bio v Framu ( Oljarna Kranjc), porabil sem ga do zdaj kakih cca 400 litrov...vendar ga ne bom več. Sicer je delovalo vse še kar, ene 2X sem moral kar tako menjat naftni filter (kar tudi ni zastonj) itd.
Torej, znanec, ki je pred kratkim nabavil gorivo pri tem mojstru za svoj traktor je imel velike težave s svojim traktorjem..vse, dize, cevi, rezervoar, vse to mu je zarjavelo!! ....lepo vas prosim in to pri traktorju. Mož je vzel gorivo po njegovem klicu nemudoma nazaj,torej si lahko mislimo, kaj je bilo v resnici, najbrž še mnogo več (prikritega). Total bull šit, ki nima poštenega namena. Ne vem, kaj si tak neodgovornež misli. (ima pa dovoljenje za pobiranje odpadnega olja).
Zato se sedaj zelo bojim, kaj vse bi bilo lahko narobe pri mojem motorju avta, pa ne traktorja. Pri priči sem nehal dolivat to gorivo. Avto, octavia 99. Škode imam lahko na koncu 100X več, kot je bilo koristi!

Me pa zanima, ker je že nekdo omenjal bio iz oljne ogrščice, ki bi se naj prodajal v Prekmurju - kje je to točno...kraj itd?! Hvala za info.

Uporabniški avatar
Asprex
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Asprex To jun 20, 2006 8:49 pm

Mater ej, en post pred tabo je blo napisano! ;)

dsf
Nov uporabnik

Napisal/-a dsf Sr jul 05, 2006 2:16 pm

Filtre je potrebno pogosteje menjati ,ker Bio razgrajuje naftne vsedline in jih nosi s sabo. Ko je "čiščenje končano to ni več potrebno.
Kar se pa tiče uporabe v času ko povprečne dnevne temperature ne presežejo 10 C je pa odvisno od vrste osnovne surovine.
lp dsf

Uporabniški avatar
blaz23
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a blaz23 Če mar 15, 2007 11:00 pm

Lep pozdrav!
Zanima me če obstaja kakšen seznam proizvajalcev (prodajalcev) biodiesla v Sloveniji, oziroma če bi lahko napisali za tiste ki veste (tako male kot velike). Rabim pa za seminarsko nalogo na faksu.
Najlepša hvala že v naprej ;)

Uporabniški avatar
cuteboy1988
Novinec

Napisal/-a cuteboy1988 Sr dec 30, 2009 6:21 pm

Zdravo!
Tema je že nekoliko neaktualna, zato jo bom malo osvežil
Mene pa zanima, če kdo ve, na kateri pumpi v Sloveniji se da ta biodizel kupit? :D

kinkyllama
Novinec

Kraj: ww

Napisal/-a kinkyllama Sr dec 30, 2009 8:52 pm

pridelava biodizla za energetske potrebe je ena totalna bedarija...

edino če odpadnemu rastlinskemu olju primešamo alkohol in ga namesto v naravo zlijemo med 19X več plinskega olja in skurimo

tisto o razbarvanem kurilcu in barvi v dizel črpalkah je pa babu snila.. ;)

ulixes
Nov uporabnik

Napisal/-a ulixes Po jan 04, 2010 8:14 pm

cuteboy1988:

sam tankam Biodiesel na Tuševi črpalki v Hočah. Trenutno ga prodajajo po okoli 90 centov za liter. V tem času imajo zimskega, ki je ok do -21 stopinj Celzija. Tankam samega, brez nafte in ni nobenih razlik, le pri mrzlem zagonu se malce pozna.
p.s.: avto je Golf III, 1.9 TDI

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 To jan 05, 2010 12:48 am

kinkyllama je napisal/-a:pridelava biodizla za energetske potrebe je ena totalna bedarija...

edino če odpadnemu rastlinskemu olju primešamo alkohol in ga namesto v naravo zlijemo med 19X več plinskega olja in skurimo

Se strinjam...
2/3 prebivalstva na zemlji strada, mi se bomo pa delali norca in na njivah pridelovali nafto??
Matr!
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a HaMzO To jan 05, 2010 3:12 am

Nejko87 je napisal/-a:
kinkyllama je napisal/-a:pridelava biodizla za energetske potrebe je ena totalna bedarija...

Se strinjam...
2/3 prebivalstva na zemlji strada, mi se bomo pa delali norca in na njivah pridelovali nafto??
Matr!

jah kmeti bojo postal multi miljonarji...tko da, hitr avte prodat in kupit njive :D

Uporabniški avatar
cuteboy1988
Novinec

Napisal/-a cuteboy1988 To jan 05, 2010 9:21 pm

ulixes je napisal/-a:cuteboy1988:

sam tankam Biodiesel na Tuševi črpalki v Hočah. Trenutno ga prodajajo po okoli 90 centov za liter. V tem času imajo zimskega, ki je ok do -21 stopinj Celzija. Tankam samega, brez nafte in ni nobenih razlik, le pri mrzlem zagonu se malce pozna.
p.s.: avto je Golf III, 1.9 TDI

aja, sam menda piše v servisni knjigi da se biodizel nesme tankat v 1,9tdi, nevem zj.vedno pozabim pogledat v servisno :o

ulixes
Nov uporabnik

Napisal/-a ulixes To feb 23, 2010 8:55 pm

Hehe, verjetno piše, da se ne sme, ja, ampak: dandanašnji je Eurodiesel, torej navadni diesel, precej "suh". Ob zmanjšanju vsebnosti žvepla so mu odvzeli tudi mazalne sposobnosti, kar pa še posebej prizadene starejše motorje (predvsem črpalke za gorivo...). Tako tudi ta ne ustreza več vsem zahtevam motorja v mojem avtu. Biodiesel ima bistveno boljše mazalne sposobnosti od Eurodiesla. Seveda pa mora biti proizveden v skladu z evropskimi specifikacijami, ki veljajo za Biodiesel in to ni problem, če se ga kupuje na črpalki. Za TušOil ga proizvaja Tecosol, Nemčija. Drugače pa Biodiesel delajo tudi v Pinus Rače, prodajajo ga samo podjetjem, trenutna cena pa je 89 centov/l.
p.s.: preden sem začel voziti na Biodiesel, sem navadnemu dieslu na vsak tank dodal okoli pol litra olja za dvotaktne motorje (kupoval sem ga v Leclercu, ker je najcenejše in zelo kvalitetno, ustreza JASO-FC)
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost