Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
Black Jack
Uporabnik

Kraj: Mozirje/Velenje

Napisal/-a Black Jack Sr jul 12, 2006 2:46 pm

--rx8ovec-- je napisal/-a::D
js sm mislu števec prevoženih kilometrov :? :?

lp,

Aja.....to pa ja.....avto tko vleče da ne rabi dost razdalje da dobi končno....hehe

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a kopron Sr jul 12, 2006 2:52 pm

No, pospeški za odtenek/nianso hujš kot pri našem AX Turbo by Alex & Boštl. Pozna se ker ima avto 4wd, ne pa kot AX fwd in ma štarte dost hujš. Drugače pa do 200 ni dost hujš kot AX , le nad 200 se pa spet vidi navor, ker avto še vedno hitro pospešuje , ker je le kubatura. Kolikor so mi na dragih rekli njegovi pomagači je motor 2,3T , Glede prestav pa sem jih naštel 7, verjetno pa jih nima več kot 6 ker koplje v nižjih prestavah 4x4 . Ax pa mora revež z 2x2 kopat vse do 125 km/h. Zgleda pa da bi Audi z daljšim menjalnikom z lahkoto skočil veliko čez 300 KM/H , ker je dovolj ventilov, kubikov in konjev . Ax ima le 8 valves, Audi pa 20, pri 2226 ccm , AX pa je le 1,4 L ... Zanimivo bi blo AX-a peljat čez 220 km/h , ker ga Alex ni upal, da nebi poletel, ker so problemi že nad 200 , mogel bi pa it 250 z tem premerom gum ... Nekoč pa morda zbereva pogum in ga pritisneva do konca, samo prej bo treba na zavarovalnici kaj podpisat ... :idea:

Uporabniški avatar
greddy
Novinec

Napisal/-a greddy Sr jul 12, 2006 3:33 pm

kopron je napisal/-a:No, pospeški za odtenek/nianso hujš kot pri našem AX Turbo by Alex & Boštl. Pozna se ker ima avto 4wd, ne pa kot AX fwd in ma štarte dost hujš. Drugače pa do 200 ni dost hujš kot AX , le nad 200 se pa spet vidi navor, ker avto še vedno hitro pospešuje , ker je le kubatura. Kolikor so mi na dragih rekli njegovi pomagači je motor 2,3T , Glede prestav pa sem jih naštel 7, verjetno pa jih nima več kot 6 ker koplje v nižjih prestavah 4x4 . Ax pa mora revež z 2x2 kopat vse do 125 km/h. Zgleda pa da bi Audi z daljšim menjalnikom z lahkoto skočil veliko čez 300 KM/H , ker je dovolj ventilov, kubikov in konjev . Ax ima le 8 valves, Audi pa 20, pri 2226 ccm , AX pa je le 1,4 L ... Zanimivo bi blo AX-a peljat čez 220 km/h , ker ga Alex ni upal, da nebi poletel, ker so problemi že nad 200 , mogel bi pa it 250 z tem premerom gum ... Nekoč pa morda zbereva pogum in ga pritisneva do konca, samo prej bo treba na zavarovalnici kaj podpisat ... :idea:

Mah, človek pretiravas, za odtenek boljši pospeški..Ax še 200HP nima tale audi pa 600+ in ti temu pravis za odtemek boljsi pospešek.. :roll: da nebi o časih verjetno , oz predvidevam, da se giblješ nekje v 14sek razredu, audi-jev naboljsi ET pa je 10.xx se pravi čas brez reakcije.. ;)audi je hitrejsi od F enozota na 1/4 mile in ti temu še vedno pravis za odtenek boljsi pospeški od ax-a :rofl
Zadnjič spremenil greddy, dne Če jul 13, 2006 6:46 am, skupaj popravljeno 1 krat.
AUDI S2, little modified

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi Sr jul 12, 2006 3:40 pm

Samo una Mecka pa tut hudo fajn stegne. :lol: :P Verjetno AMG...

Uporabniški avatar
Black Jack
Uporabnik

Napisal/-a Black Jack Sr jul 12, 2006 3:44 pm

greddy je napisal/-a:
kopron je napisal/-a:No, pospeški za odtenek/nianso hujš kot pri našem AX Turbo by Alex & Boštl. Pozna se ker ima avto 4wd, ne pa kot AX fwd in ma štarte dost hujš. Drugače pa do 200 ni dost hujš kot AX , le nad 200 se pa spet vidi navor, ker avto še vedno hitro pospešuje , ker je le kubatura. Kolikor so mi na dragih rekli njegovi pomagači je motor 2,3T , Glede prestav pa sem jih naštel 7, verjetno pa jih nima več kot 6 ker koplje v nižjih prestavah 4x4 . Ax pa mora revež z 2x2 kopat vse do 125 km/h. Zgleda pa da bi Audi z daljšim menjalnikom z lahkoto skočil veliko čez 300 KM/H , ker je dovolj ventilov, kubikov in konjev . Ax ima le 8 valves, Audi pa 20, pri 2226 ccm , AX pa je le 1,4 L ... Zanimivo bi blo AX-a peljat čez 220 km/h , ker ga Alex ni upal, da nebi poletel, ker so problemi že nad 200 , mogel bi pa it 250 z tem premerom gum ... Nekoč pa morda zbereva pogum in ga pritisneva do konca, samo prej bo treba na zavarovalnici kaj podpisat ... :idea:

Mah, človek pretiravas, za odtenek boljši pospeški..Ax še 200HP nima tale audi pa 600+ in ti temu pravis za odtemek boljsi pospešek.. :roll: da nebi o časih verjetno , oz predvidevam, da se giblješ nekje v 14sek razredu, audi-jev naboljsi ET pa je 10.xx se pravi čas brez reakcije.. ;)

Mnenje strokovnjaka...........hehe............ej sam tvoja črna hondica pa očitno namreč ni šla v prave roke.....tipček na dragu v SG vozu tud do sekundo počasneje od tvojih časov.....kdaj bo pa tvoja nova mašinca nareta....slišu sm od zanesljivih virov da menda doma skrivaš eno hudo školjkico.....

Uporabniški avatar
greddy
Novinec

Napisal/-a greddy Sr jul 12, 2006 10:52 pm

dečko je vozil 13.5 na 0.7 bar boosta, sedaj smo ugotovili vzrok zakaj ni sel avto na 1 bar..no na prihodnjem dragu more it 12.9x ;)
Glede mojega avta, naj ostane zaenkrat se skrivnost dela se, na cesti pa sigurno ne bo prej kot spomladi naslednje leto..O časih, konjih itd, pa se bomo pogovarjali naslednje leto. ;)

Uporabniški avatar
greddy
Novinec

Napisal/-a greddy Sr jul 12, 2006 11:04 pm

dejvi je napisal/-a:Samo una Mecka pa tut hudo fajn stegne. :lol: :P Verjetno AMG...

Mah tole sploh ni bil rs2 od edota ampak s2 od deana iz MB, ki je cisto serijski, meca je navadna E 320 CDI..Fantje najprej se prepričajte, kateri video je sploh pravi.... ;)

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Sr jul 12, 2006 11:35 pm

greddy je napisal/-a:
dejvi je napisal/-a:Samo una Mecka pa tut hudo fajn stegne. :lol: :P Verjetno AMG...

Mah tole sploh ni bil rs2 od edota ampak s2 od deana iz MB, ki je cisto serijski, meca je navadna E 320 CDI..Fantje najprej se prepričajte, kateri video je sploh pravi.... ;)
...karkoli je blo je blo blizu Haleyevemu kometu :P :P :P ta motor sigurno ni serijski S2 ker serijski S2 gre nekako kot moj A4 - moj A4 tak pospešek dobi komaj ko je v prostem padu :P :P :P in do 260 prileze maaaaaalo bolj počasi ;) ta turbina na sliki je pa kot bi jo kdo na Caterpillarju slikal ... Greddy ... no kakorkoli lep posnetek ene snete skire vozil sem 290 km in ni bilo podobno temu še vedno primerjava vino - voda ... S2 ima pa okrog 230 Km ? Ax - Kopron komaj čakam naslednje leto da vidim tvoj traktor pulling da si pogledam končno to osmo čudo sveta po moje z rezultati ki jih navajaš imaš v bencinu ziher želatino - tisto nitroglicerinsko :P :P :P pa en lep pozdrav tebi Dragotu Lojzetu in vsem ki niste na dopustu :P :P :P L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
greddy
Novinec

Napisal/-a greddy Če jul 13, 2006 6:42 am

govorim za video od S2 vs MB E Class.Ostalo so clipsi od edota.. ;)

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Če jul 13, 2006 9:07 am

...prvi posnetek sem štopal dokler ni spustil gas - 23.28 sek in števec okrog 263 Km/h ... to je utrgano ...

Uporabniški avatar
Black Jack
Uporabnik

Napisal/-a Black Jack Če jul 13, 2006 9:33 am

greddy je napisal/-a:dečko je vozil 13.5 na 0.7 bar boosta, sedaj smo ugotovili vzrok zakaj ni sel avto na 1 bar..no na prihodnjem dragu more it 12.9x ;)
Glede mojega avta, naj ostane zaenkrat se skrivnost dela se, na cesti pa sigurno ne bo prej kot spomladi naslednje leto..O časih, konjih itd, pa se bomo pogovarjali naslednje leto. ;)

Aha..zdej kapiram od kod slabši časi....hm....očitno bo treba sekico mal povabit na zaslišanje ob kavi....neki malga mi je že povedla kaj skrivaš..kej velik planov pa ni povedla....upam da bom imeu vsaj enkrat čast sedet v takem stroju, če že v hondi nism mogu.....hehe............fajn ga zrihti...........

Uporabniški avatar
Black Jack
Uporabnik

Napisal/-a Black Jack Če jul 13, 2006 9:36 am

greddy je napisal/-a:

hvala za opozorilo....sam sploh nism ugotovu da ni isti avto....pač zavedla ista armaturka.....je že odstranjen...da ne bo potem še kakšnih pomot....lp :lol:

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a kopron Če jul 13, 2006 2:17 pm

Trenutno ma AX by Alex & Me okoli 195 HP + MAX NM . Ampak je pa BISTVENO lažji od Audija . Problem je le da nima 4x4 . Nazadnje pa sva vozila v SG 13,474 s, ko je avto zamorilo in mu je skoraj crknil na štartu, v prvi, ko mu turbina še ni prijela , (kot sem že nekje razlagal). Logična posledica so bile izgube časa, po mojih izračunih nekako 2,5 - 3,0 sekunde. Potem pa računajte koliko bi peljal " NA POLNO " . Problem je ker ima sedaj večjo turbino, skoraj preveliko in se mu zelo pozno zavrti, ampak, ko pa enkrat vlečeee, ga je pa težko ustavit !!!

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Če jul 13, 2006 4:14 pm

alex imam motor od 605 2.0 tsvi mislim da boš v sredo ali četrtek dobil bat še za tega ... je tipu obrnilo en ležaj na motorni kupu je še en motor in mogoče dobim sedaj jaz vse skupaj poceni in bomo sprobali to varianto ... mimogrede pa sem slišal da niso zanesljivi motorji in imam en dober blok bate iz drugega bloka glavo iz tretjega motorja in motorno gred od Citroena Xantije 2.0 T :P :P :P če to še kdaj upali bo samo iz objestnosti ... :P :P :P sreda - ti odgovarja ? L.p. Mad

Uporabniški avatar
greddy
Novinec

Napisal/-a greddy Če jul 13, 2006 6:12 pm

kopron je napisal/-a:Trenutno ma AX by Alex & Me okoli 195 HP + MAX NM . Ampak je pa BISTVENO lažji od Audija . Problem je le da nima 4x4 . Nazadnje pa sva vozila v SG 13,474 s, ko je avto zamorilo in mu je skoraj crknil na štartu, v prvi, ko mu turbina še ni prijela , (kot sem že nekje razlagal). Logična posledica so bile izgube časa, po mojih izračunih nekako 2,5 - 3,0 sekunde. Potem pa računajte koliko bi peljal " NA POLNO " . Problem je ker ima sedaj večjo turbino, skoraj preveliko in se mu zelo pozno zavrti, ampak, ko pa enkrat vlečeee, ga je pa težko ustavit !!!

Lej o 2-3 sekundah je smesno izgubljati besede, mogoče tvoj filing, ampak dejstva so drugačna..
13 sek AXa še nisem videl na letošnjem dragu..195HP na gredi brez LSDja in drag radialsov niti podrazno ne gre 13sek, pa čeprav ima avto 800KG al pa celo še manj....
Naj ti še 1x obrazlozim da primerjas AXa z manj kot 200HP proti RS2ju, ki pelje 1/4 mile bolje kot enzo..mislim, da je v SLO več avtov, ki bi se dajsnko lahko prej primerjali z RS2ju kot pa ta tvoj AX ampak so vseeno dva razreda nizje..

Uporabniški avatar
greddy
Novinec

Napisal/-a greddy Če jul 13, 2006 6:13 pm

Mad je napisal/-a:alex imam motor od 605 2.0 tsvi mislim da boš v sredo ali četrtek dobil bat še za tega ... je tipu obrnilo en ležaj na motorni kupu je še en motor in mogoče dobim sedaj jaz vse skupaj poceni in bomo sprobali to varianto ... mimogrede pa sem slišal da niso zanesljivi motorji in imam en dober blok bate iz drugega bloka glavo iz tretjega motorja in motorno gred od Citroena Xantije 2.0 T :P :P :P če to še kdaj upali bo samo iz objestnosti ... :P :P :P sreda - ti odgovarja ? L.p. Mad

se ti ne zdi, da smetis temo?Za takšne zadeve obstaja PM!

Uporabniški avatar
Black Jack
Uporabnik

Napisal/-a Black Jack Če jul 13, 2006 8:13 pm

greddy je napisal/-a:
kopron je napisal/-a:Trenutno ma AX by Alex & Me okoli 195 HP + MAX NM . Ampak je pa BISTVENO lažji od Audija . Problem je le da nima 4x4 . Nazadnje pa sva vozila v SG 13,474 s, ko je avto zamorilo in mu je skoraj crknil na štartu, v prvi, ko mu turbina še ni prijela , (kot sem že nekje razlagal). Logična posledica so bile izgube časa, po mojih izračunih nekako 2,5 - 3,0 sekunde. Potem pa računajte koliko bi peljal " NA POLNO " . Problem je ker ima sedaj večjo turbino, skoraj preveliko in se mu zelo pozno zavrti, ampak, ko pa enkrat vlečeee, ga je pa težko ustavit !!!

Lej o 2-3 sekundah je smesno izgubljati besede, mogoče tvoj filing, ampak dejstva so drugačna..
13 sek AXa še nisem videl na letošnjem dragu..195HP na gredi brez LSDja in drag radialsov niti podrazno ne gre 13sek, pa čeprav ima avto 800KG al pa celo še manj....
Naj ti še 1x obrazlozim da primerjas AXa z manj kot 200HP proti RS2ju, ki pelje 1/4 mile bolje kot enzo..mislim, da je v SLO več avtov, ki bi se dajsnko lahko prej primerjali z RS2ju kot pa ta tvoj AX ampak so vseeno dva razreda nizje..

Kak zanimivo ko se dva strokovnjaka pričkata? :P

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Če jul 13, 2006 9:02 pm

greddy je napisal/-a:
Mad je napisal/-a:alex imam motor od 605 2.0 tsvi mislim da boš v sredo ali četrtek dobil bat še za tega ... je tipu obrnilo en ležaj na motorni kupu je še en motor in mogoče dobim sedaj jaz vse skupaj poceni in bomo sprobali to varianto ... mimogrede pa sem slišal da niso zanesljivi motorji in imam en dober blok bate iz drugega bloka glavo iz tretjega motorja in motorno gred od Citroena Xantije 2.0 T :P :P :P če to še kdaj upali bo samo iz objestnosti ... :P :P :P sreda - ti odgovarja ? L.p. Mad

se ti ne zdi, da smetis temo?Za takšne zadeve obstaja PM!
...sorry samo Koprona lovim povsod,. ker ima bermudski predal in mojih sporočil izgleda ne dobiva :P :P :P L.p. Mad
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov