Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Pe jul 14, 2006 10:45 pm

Mad je napisal/-a:
greddy je napisal/-a:sej zato pa pravim, da avto ni vozen v nobenem primeru..Manjka zapora diffa in prave gume.. ;)
... kakorkoli ta je vseeno masterpiece ... malo me je motlo samo njihovo vzmetenje tiste buče pa zadaj konus iz gume za vzmet ... držali pa so držali edino raje bi vseeno eno specialko kot je A 112 - ta oznaka je tudi podatek koliko so stisnili iz tistih ki so bili za pokal govorimo pa o motorju 903 ccm kot je v Yugo 45 edino glavo so mu delali drugače serijski je imel 54 Km prišli so pa na 112 - več kot kdorkoli pred tem z niti 1 litrom prostornine ;) v Ljubljani sem videl pred kake 7 leti enega srebrnega z feltnami od Fiata X - 1 9 imel je zelo lepo poširjene blatnike in če se mi ne bi mudilo v obratni smeri bi ga poskušal nagovorit da mi ga proda ... Ta avto je kot virus ... enkrat ga voziš pol se zdraviš pred njim celo življenje - simptomi se ponovijo čim vidiš kje enega ;) z zdravilom omiliš bolezen za nekaj časa potem izbruhne še močneje ko avto spet kje vidiš ...
L.p. Mad

tuki sm zasledu da so iz 900 kubov jugotovi, ,ptprjom naredl 112 hp....jst mam isti motor samo bol posodoblen....a bi gdo to i mojga naredu.....pa kok bi me to prsl?
Slika

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ Pe jul 14, 2006 10:47 pm

aja drugac sm pa kr neki cajta nazja gledu tale posnetek in mi je blo zlo zlo zanimiv za vidt.....se nebi branu tega....

pol je zacev takoj mi fotr govort kako je on meu minije pa tud nafrizirane....v tiste cajte je bmw alpina predelava pocu dol.....(pospeske seveda koncni hitrosti ne)
Slika

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Pe jul 14, 2006 11:57 pm

toti mini pa nekam bogo gre za take konje, zaj al ga ded sparal al kaj, samo ce bi ga konkretno pohodo bi moglo lepo smodit gume, take gume ko so na sajtrgi bi stopilo.đAvto pa tak pomoje nima cez 600kg.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad So jul 15, 2006 6:35 am

acx je napisal/-a:kaj je lag??
...Da ne bo spet prišel mimo trioadijo ali milankregar vam dam službeno razlago : What is turbo lag (and how do I avoid it)?
The majority of turbochargers feature a wastegate--a valve which allows some of the exhaust gas to be directed around the turbine. This allows the turbo's shaft to spin at a reduced speed, promoting increased turbo life (among other things). Think of it as a 'stand by' mode. Since the turbo isn't needed during relaxed driving anyway, this effect is harmless...

...until you suddenly want to accelerate. Let's say that you are loafing along, engine spinning 1500 rpm or so. You instantly floor the throttle. The exhaust gas flows through the turbo and cause it to spool (spin up to speed and create boost). However, at this engine speed there isn't very much exhaust gas coming out. Worse still, the turbo needs to really get spinning to create a lot of boost. (Some turbos will spin at 150,000 rpm and beyond!) So you, the driver, need to wait for engine revs to raise and create enough exhaust gas flow to spool the turbo. This wait time--the period between hitting the throttle at low engine speed and the creation of appreciable boost--is properly called boost response. Many people incorrectly call it lag, which is really something different. Lag actually refers to how long it takes to spool the turbo when you're already at a sufficient engine speed to create boost. For example, let's say your engine can make 12 psi at 4000 RPM. You're cruising along at a steady road speed, engine spinning 4000 RPM, and now you floor it. How long it takes to achieve your usual 12 psi is your turbo's lag time. Between the two, slow boost response usually causes the most complaints.

There are two aspects to consider when dealing with boost response: engine factors and driver factors. As far as engine factors go, there are many things which affect turbo lag... although most are directly related to the design of the turbo itself. Turbos can be designed to minimize lag but this usually comes at the expense of top-end flow. In other words, you can barter for instant boost response by giving up gobs of horsepower in the upper third of your RPM range. (Behold the catch-22 in designing one turbo for all uses.)

Driver factors are another matter. You basically need to understand how a turbo works and modify your driving style accordingly. To sum it up, don't get caught with your pants down! If you feel that there may soon be a sudden need for serious thrust, downshift until your engine speed is at least 3000 RPM. This way there will be noticable boost almost as soon as you hit WOT. If you are going up a hill at WOT around, say 1800 RPM and your speed is dropping, you'll need to downshift just like any other car in the same situation. Remember: turbos need exhaust gas in order to spin. Let them have some when they need it.

L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad So jul 15, 2006 6:43 am

monster_d je napisal/-a:toti mini pa nekam bogo gre za take konje, zaj al ga ded sparal al kaj, samo ce bi ga konkretno pohodo bi moglo lepo smodit gume, take gume ko so na sajtrgi bi stopilo.đAvto pa tak pomoje nima cez 600kg.
pohodi ga samo enkrat na tisti ravnici na začetku takrat avto vleče levo desno odvisno katera stran vrti v prazno pa kadi gume - tip je dirkač on poskuša vozit uporabno ker ko vrti v prazno se počasi premika malo spustiš da dobi grip in pol lepo pospešiš ... L.p. Mad

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero So jul 15, 2006 8:38 am

bass je napisal/-a:.... Sam kaj, ko ni navora....

Presenečen bi bil kako izgleda 1300 ccm in 600 kg pri mininjevem diferencijalu.

Probaj si predstavljat 2600 ccm in 1200 kg recimo v tretji ki gre do 140km/h

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero So jul 15, 2006 8:43 am

Mad je napisal/-a:
ja innocnti bertone je bil še manjši in 1.3 turbo Innocenti de Tomaso če se prav spomnem zadnje serije dobijo tudi litrski TD m,otor z 55 km od Daihatsu charade in benzinarja turbo z 101 km ? ? ? ...

Following the sale of Innocenti to de Tomaso in 1975, an uprated version of the 120L was launched in 1976, producing a useful 71bhp (74bhp from 1978 onwards); known simply as the Innocenti de Tomaso, this version featured moulded plastic bumpers (in place of the original chrome items), with integral front foglamps and a go-faster air intake mounted on the bonnet.
...

Inocentiji so imeli od začetka (mini) Morrisove motorje do 1300 ccm, kasneje pa res od Daihatsu-ja, samo se mi zdi da turbo verzija ni imela 101 kot original, ampak 70 in nekaj KM, praktišno isto kot prej star Morrisov 1300

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad So jul 15, 2006 8:43 am

AudiRSboy je napisal/-a:
Mad je napisal/-a:
greddy je napisal/-a:sej zato pa pravim, da avto ni vozen v nobenem primeru..Manjka zapora diffa in prave gume.. ;)
... kakorkoli ta je vseeno masterpiece ... malo me je motlo samo njihovo vzmetenje tiste buče pa zadaj konus iz gume za vzmet ... držali pa so držali edino raje bi vseeno eno specialko kot je A 112 - ta oznaka je tudi podatek koliko so stisnili iz tistih ki so bili za pokal govorimo pa o motorju 903 ccm kot je v Yugo 45 edino glavo so mu delali drugače serijski je imel 54 Km prišli so pa na 112 - več kot kdorkoli pred tem z niti 1 litrom prostornine ;) v Ljubljani sem videl pred kake 7 leti enega srebrnega z feltnami od Fiata X - 1 9 imel je zelo lepo poširjene blatnike in če se mi ne bi mudilo v obratni smeri bi ga poskušal nagovorit da mi ga proda ... Ta avto je kot virus ... enkrat ga voziš pol se zdraviš pred njim celo življenje - simptomi se ponovijo čim vidiš kje enega ;) z zdravilom omiliš bolezen za nekaj časa potem izbruhne še močneje ko avto spet kje vidiš ...
L.p. Mad

tuki sm zasledu da so iz 900 kubov jugotovi, ,ptprjom naredl 112 hp....jst mam isti motor samo bol posodoblen....a bi gdo to i mojga naredu.....pa kok bi me to prsl?
...Mojo prvo glavo je delal Motorsport Urbančič v Lj leta 88 ... on dela CinQ ... samo da ne bo pomote ta motor ma lahko 95 konjev dosti časa 85 še več 70 neomejeno in 112 km dva tri mesece :P :P :P L.p. mad

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero So jul 15, 2006 8:46 am

AudiRSboy je napisal/-a:

hudo drago bi te prišlo da bi to naredil, pa še avto bi bil slabo vozen pri normalnih obratih. Raje si daj notr en večjki motor pa tistega malo obdelaj.

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero So jul 15, 2006 8:49 am

Mad je napisal/-a:

...Mojo prvo glavo je delal Motorsport Urbančič v Lj leta 88 ... on dela CinQ ... samo da ne bo pomote ta motor ma lahko 95 konjev dosti časa 85 še več 70 neomejeno in 112 km dva tri mesece :P :P :P L.p. mad

A niso bili pokalni Cinquecento-ti z 1100 kubiki? SE ne spomnim točno končne moči, ampak sigurno bi se dalo dobiti kakšne rabljene poceni dele za ta motor.

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ So jul 15, 2006 9:47 am

Pero je napisal/-a:
Mad je napisal/-a:

A niso bili pokalni Cinquecento-ti z 1100 kubiki? SE ne spomnim točno končne moči, ampak sigurno bi se dalo dobiti kakšne rabljene poceni dele za ta motor.

pokali niso cinqvecento ampak so sicento sporting k majo motor 1.1
Slika

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ So jul 15, 2006 9:48 am

Mad je napisal/-a:
AudiRSboy je napisal/-a:
Mad je napisal/-a:
L.p. Mad

no to vem da pol motor zlo hit odpove....sej jst bi meu ene 85 kokr majo v sicento pokalu...
itaq pa v 10 mescu bom zamenu motor tko da ni panike
Slika

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ So jul 15, 2006 9:49 am

monster_d je napisal/-a:toti mini pa nekam bogo gre za take konje, zaj al ga ded sparal al kaj, samo ce bi ga konkretno pohodo bi moglo lepo smodit gume, take gume ko so na sajtrgi bi stopilo.đAvto pa tak pomoje nima cez 600kg.

mini ma krepko cez 1t.....
Slika

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero So jul 15, 2006 10:13 am

AudiRSboy je napisal/-a:

:jao:

dej poišči podatke za tastarega minija preden pišeš neumnosti.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad So jul 15, 2006 10:15 am

Pero je napisal/-a:
AudiRSboy je napisal/-a:

:P :P :P

Krown
Novinec

Kraj: okolica Šk. loke

Napisal/-a Krown So jul 15, 2006 11:37 am

Veš kako je za mašino od Yugota,Vsi rally vozniki imajo Yuga 1.3 ,in imajo okoli 100 konj ali več.Baje ima Komar Yugota z slabimi 150 konji.Drugače pa najbolje dela tam do 90 konj,in toliko kar hitro dobiš.Vse kar je pa več,je pa treba že šravfat.Je pa tako da bolšo mašino kot hočeš imeti večji je strošek.Samo menjalnik je približno 1000 eurov,če je kratek,...

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ So jul 15, 2006 12:22 pm

Mad je napisal/-a:
Pero je napisal/-a:
AudiRSboy je napisal/-a:

:P :P :P

glih zanc sm gledu od enga prometno in je pisal tono tristo pa se mau not da je tezk!!!
Slika

Uporabniški avatar
Štrubelj
Uporabnik

Kraj: Nemogoče določit

Napisal/-a Štrubelj So jul 15, 2006 12:25 pm

Pa a je litoželezen al kaj?

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d So jul 15, 2006 12:43 pm

Štrubelj je napisal/-a:Pa a je litoželezen al kaj?

Gus :lol:

AudiRSboy 1300kg se dva minija skup nimata
Mislis mogoce novega? mi se tukaj menimo o tastarem, takega ko je vozo mr bean :P

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad So jul 15, 2006 1:57 pm

AudiRSboy je napisal/-a:
Pero je napisal/-a:
Mad je napisal/-a:

pokali niso cinqvecento ampak so sicento sporting k majo motor 1.1
...pred Seicento je bil tudi Cinq. ... 1100 fire in 900 niso isti ... jaz bi delal najprej na temu da dobim dober motor od kakega 75 punto - 1.2 motor in pol bi ga popravil na 90 Km ta motor se da naredit da lepo piska ker je dober v osnovi ... 1.1 je tudi ok samo ma manj navora in več kot ta dva jaz ne bi dajal ker ostalo ni na nivoju ... 90 km potegne 185 realnih km/h in je kar zalogaj za tvoje podvozje in zavorni sistem v Kopru ga ima en mehanik ...Udovič - Kos avtomehanika in ima gor vse 4 diske - mislim tudi da jih rabi :P :P :P kdo bi ti naredil - lahko vsak mehanik sam tudi če se le malo spoznaš na šravfarijo... če ne en skok do mene pa te odpeljem kam ki to naredijo ali ti pokažem osnovno predelavo kanalov na kaki glavi ki jo imam in pol si kupiš en dremel in delaš sam ... odmično ti priporočam od Colombo & Bariani njihove so take zelo uporabne ne vrtijo visoko in dajo moč čez vse polje obratov torej avto ostane vozen pa cena je tudi dostopna ...Ma nič napiši mi v PM tel št in kdaj lahko prideš in bomo kaj naredili jaz ne morem ker sem zvanično na bolniški bom pa Andreju odstopil dela on je zelo v redu ... L.p. Mad
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov