Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Interscope
Novinec

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a Interscope Ne jul 16, 2006 11:12 am

Tak da se se kr da tunat te td-e....

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Ne jul 16, 2006 11:39 am

Interscope je napisal/-a:Tak da se se kr da tunat te td-e....
ma da se vse pogledat pa moraš vedno prej koliko lahko dobiš na koncu ven in koliko z ntem skrajšaš delovno dobo mislim da posegi čez 25 % moči motorja niso priporočljivi za motor ker so to že zdavnaj tunerji občutli na svoji koži zato se na teh mejah lahko še kar voziš tista dva Mercedesa pa ne uporabljaš za avto z katerim greš recimo iz Nemčije v Grčijo na dopust :P :P :P malo ga popravit na gor ti da malo več veselja pri vožnji ni pa to nek vrhunski dosežek pri avtu ki v osnovi tehta kot tvoj in ima 1.8 td boš občutil samo ne boš dobil kar bi recimo z 1.9 tdi ker tisti motorji so pri najmanjših močeh presenetljivo spremenljivi ... 125 km tvoj bo dobil manj max 108 realno se upam trdit da pod 101 - 102 sigurnih + sreča ker ta Intercooler bi znal presenetiti ...imaš pa jih deklariranih 90 dejansko 88 in odvisno od vožnje in vzdrževanja pač koliko jih je še medtem pobegnilo ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a kopron To jul 18, 2006 6:53 am

Amerikanci so že lani iz original motorja vw Golf 1,9 tdi . 110 dobili 251 HP izmerjenih. Pravi pa tip da cilja na okrog 310 HP končne moči . Do 220 Konjev je imel še originalne bate, navora pa v nedogled . Je tudi menjal črpalko, neki drugi pa imajo še Propan plin , in NOS vštric skupaj zraven . No, vsaj tolk bi mogel moj SLO-car ( na slikci ) potegniti , ali pa še bolj. Sem namreč imel že nadpovprečno dober navor, potem pa sem spet menjal Bosch črpalko, in je vse skupaj zaspalo . Menjal pa sem črpalko zato, ker je zaradi povečanega predvžiga tako rožljalo po motorju, da je bilo že zelo moteče za vozit . In, zamisli si moj športni kupe, z glasom od tanka ... :lol: :oops: :lol: Me pa prav zanima kolk jim polnijo tiste turbine , ker zgleda dost hudoo ...

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad To jul 18, 2006 10:16 am

kopron je napisal/-a:Amerikanci so že lani iz original motorja vw Golf 1,9 tdi . 110 dobili 251 HP izmerjenih. Pravi pa tip da cilja na okrog 310 HP končne moči . Do 220 Konjev je imel še originalne bate, navora pa v nedogled . Je tudi menjal črpalko, neki drugi pa imajo še Propan plin , in NOS vštric skupaj zraven . No, vsaj tolk bi mogel moj SLO-car ( na slikci ) potegniti , ali pa še bolj. Sem namreč imel že nadpovprečno dober navor, potem pa sem spet menjal Bosch črpalko, in je vse skupaj zaspalo . Menjal pa sem črpalko zato, ker je zaradi povečanega predvžiga tako rožljalo po motorju, da je bilo že zelo moteče za vozit . In, zamisli si moj športni kupe, z glasom od tanka ... :lol: :oops: :lol: Me pa prav zanima kolk jim polnijo tiste turbine , ker zgleda dost hudoo ...
...za njihove turbine ne vem kolega ki ima Audi 2.5 TDI pa smo namerili 2.5 Bar :P :P pospeši pa od Bertokov do prvega odcepa Kopra iz 40 z mosta dol na 220 km/h pot je 1.5 km nekje ;) rekel bi predvsem zeeloo spodobno ne Alfy ? L.p. Mad

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron To jul 18, 2006 10:41 am

2,5 bara ? Nooo, to je že kar spodobno , hvala za info . A je to sčipan Audi ?

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad To jul 18, 2006 10:45 am

kopron je napisal/-a:2,5 bara ? Nooo, to je že kar spodobno , hvala za info . A je to sčipan Audi ?
...ja samo Audi - wv imajo že serijsko jeklena tesnila ... za druge ne vem ker nikoli nisem nič tikal razen svojega - Daihatsu, ki sem menjal tesnilo in obročke ... ...Heej Slo Car kaj je to narejna karoserija? tako je pred leti imel Jurkovič ali Klepar Vili v Škofijah rdeče barve ... zadnje luči so bile od Golfa 2 in je bila plastična z cevno konstrukcijo je taka ali ni ? ;) L.p. Mad

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron To jul 18, 2006 4:11 pm

Je tako, je pa bilo narejenih 19 kosov , od tega 3,50 različnih modelov , v osnovi pa 2 modela . Jaz imam atestiranega na tractor pulling :lol: :oops: :lol:

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad To jul 18, 2006 4:29 pm

kopron je napisal/-a:Je tako, je pa bilo narejenih 19 kosov , od tega 3,50 različnih modelov , v osnovi pa 2 modela . Jaz imam atestiranega na tractor pulling :lol: :oops: :lol:
...Kdo je bil proizvajalec ? Kaj Atest si ti delal ? Moj cilj je, da si naredim avto sam a imam pred tem še svoje dolžnosti do družine in pol ko bom rešil kar bom še speljal kot zadnji moj plan bom verjetno vzel iz Amerike kit plastik za HOT Rod Ford T 34 spacal eno cevno konstrukcijo iz krom molibdenovih cevi pol našel en motor - verjetno šestak od BMW in ga delal ... toga prema in spravil vse skupaj v obratovanje ... časa bom imel volja pride z denarjem :P tega pa izgleda bo zadosti... L.p. Mad

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron To jul 18, 2006 9:53 pm

Proizvajalec je bil od mojega očeta bratranec, Roman Sušnik , ki je že tudi naredil A-teste za vse serije .

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad To jul 18, 2006 9:55 pm

kopron je napisal/-a:Proizvajalec je bil od mojega očeta bratranec, Roman Sušnik , ki je že tudi naredil A-teste za vse serije .
... Pa je Rosbin ali Rosbil ali Roswell ?

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron To jul 18, 2006 10:03 pm

Začetni so bili sestavljeni iz kratic imena Roman Sišnik = RO.S.avtomobil = ROSBIL . Torej Rosbila pa je kasneje ob zadnjem modelu preimenoval v Ro.Boss, kar je ( vsaj zame ) ne-najlepše ime ...

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad To jul 18, 2006 10:13 pm

kopron je napisal/-a:Začetni so bili sestavljeni iz kratic imena Roman Sišnik = RO.S.avtomobil = ROSBIL . Torej Rosbila pa je kasneje ob zadnjem modelu preimenoval v Ro.Boss, kar je ( vsaj zame ) ne-najlepše ime ...
...Tip ima po moje trde kokse jaz sem na lpp-ju enkrat hotel tipa fentat in pol sem vozil naprej z napol homologiranim avtom pa nikoli več šel nazaj - dokler sem ga imel sem vsak tehnični obljubljal da bom uredil ...jeeebiga imel sem znižanega pa koš spodaj ojačitve zgoraj povarjene notranje blatnike in so me zaradi tega jebali - avto -Yugo ... raje so dajali tehnični tistim visokim z popokanimi notranjimi blatniki :P :P :P L.p. Mad sedaj uporabljam za homologacijo Turnška :P :P :P Eibach so kake 15 jurjev dražje ne rabim pa gledat tistih na lpp-ju ;) L.p. Mad

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass To jul 18, 2006 11:48 pm

Mad je napisal/-a:
kopron je napisal/-a:Je tako, je pa bilo narejenih 19 kosov , od tega 3,50 različnih modelov , v osnovi pa 2 modela . Jaz imam atestiranega na tractor pulling :lol: :oops: :lol:
...Kdo je bil proizvajalec ? Kaj Atest si ti delal ? Moj cilj je, da si naredim avto sam a imam pred tem še svoje dolžnosti do družine in pol ko bom rešil kar bom še speljal kot zadnji moj plan bom verjetno vzel iz Amerike kit plastik za HOT Rod Ford T 34 spacal eno cevno konstrukcijo iz krom molibdenovih cevi pol našel en motor - verjetno šestak od BMW in ga delal ... toga prema in spravil vse skupaj v obratovanje ... časa bom imel volja pride z denarjem :P tega pa izgleda bo zadosti... L.p. Mad

Od tebe, ki se spoznaš na mehaniko in avtomobile, nebi pričakoval, da boš šel tlačit R6 motor tja, kjer mora biti V8 8)
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Sr jul 19, 2006 12:38 am

bass je napisal/-a:
Mad je napisal/-a:

Od tebe, ki se spoznaš na mehaniko in avtomobile, nebi pričakoval, da boš šel tlačit R6 motor tja, kjer mora biti V8 8)
kaj si vozil v8 ? če dam ta motor notri moram kupit najmanj lunatti 512 big block da ti zaprem usta, ker vedno bo kdo kaj dodal in to je samo kosov brez motorja - odmične Cobra ignition Edelbrock karburatorji razni Mopar deli čez 4000 usd + blok z bati 4500 $... če pa kupim pri Kokiču na odpadu šestaka mi bo z generalno in tuningom prišlo za dva tisoč eur vse not z menjalnikom diferencialom predelano špero in vsem, kar rabi pa tej modeli imajo ZF menjalnik, ki ne prdne nikoli pa še pilo ne bi ker bi vzel 2.8 motor največ ... kaj ti rabi v taki kišti milion konjev? Mislim da jih še dvesto ne prebavi :P :P :P v 8 ima dober sound vendar sem bolj kot nor praktičen ... prej bi pobral tisti motor od M5 ki se prodaja že ne vem koliko časa na netu ...V 8 da - kjer dobiš Galono bencina za 55 centov kar je tu pri nas - 4.2 litra za 0.55 $ x 188 sit - natanko 103.4 sit za 4.2 litra benzina - torej 24.2 sit/LITER heeej tu smo sine tu je 256 / LITRČEK pa še notri dam vsak tank še kake 4-5000 sit dodatkov :P :P :P ... L.p. Mad
Priponke
IMG_0530.jpg
IMG_0529.jpg
...te bate bom naročil za AX-a Marko Maraš jih je priporočil - MMRSport... WISECO na njihovi strani dobiš naročilnico in po podatkih ki jih imaš za določen bat - izdelajo kovan bat po naročilu ... Kovan se reče ker za izdelavo teh batov vzamejo kocko najb
IMG_0526.jpg
IMG_0523.jpg
IMG_0522.jpg

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron Sr jul 19, 2006 12:08 pm

Koliko pa misliš dati denarja za bate, ker me malo zanima za Alexa ?

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Sr jul 19, 2006 2:20 pm

kopron je napisal/-a:Koliko pa misliš dati denarja za bate, ker me malo zanima za Alexa ?
ne vem Marko Maraš bo rihtal ker nisem strokovnjak - on ve katere mere more dat, ker na strani od Wiseko imaš naročilnico in tu se meni zaplete , Marko pa dela z Hondami že dosti let in je že 100 x naročil ... pa bati menda so okrog 850 Eur / AX ...L.p. Mad

Uporabniški avatar
drsokodj
Stalni uporabnik

Napisal/-a drsokodj Sr jul 19, 2006 9:04 pm

aha.. ko smo pri močnih Diesel motorjih..... JEREB, slavni voznik v Slo Rally pokalu z rumeno IBIZO...... v kolikor jaz vem je imel on DIESEL mašino notr !!! pa se nekateri spomnite kak glas in pospeške je imel sam avto
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Če jul 20, 2006 12:44 am

Mopar mi ne diši tako kot hemi ;)
Ampak, si dojel moj point. Če maš hot roda, to mora biti HOT rod. Malo norosti za ob nedeljah, ko je prazna cesta. Reason is for succaz! :P
Cenovno ni spet tako velika razlika (če odšteješ goltanje benza), glede na to, da imaš v avtu ikono med motorji, kot je ford model T ikona med avti.
Edino vprašanje je, ali si ti sposoben pošvasati tak okvir, ki bi to prenesel...
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron Če jul 20, 2006 6:13 am

Kje zdej dobit propan za moj tractor pulling ?

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Če jul 20, 2006 8:21 am

kopron je napisal/-a:Kje zdej dobit propan za moj tractor pulling ?
...propan imaš na pumpah pomešan z butanom ker to je en del plina ki ga ima benzin pri uparjanju - ista sestava ... tisti iz kuhinjskih jeklenk ni dober ker mora biti pravo razmerje teh dveh plinov v petek greva v Koper do robija ti bo on malo pomagal... po odpadih malo pobrskaj za staro jeklenko v kaki stari stoenki ostalo dobiš poceni ker ti ne rabiš ne vem kako tehniko... L.p. Mad
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: nejc1 in 12 gostov