Ej, meritve so eno, izračuni/teorija pa drugo . Jaz imam dost za danes, it was a looong day 2day ...going 2 pray now, and 2 bed later, grem zdej ...VAG_mehatronik je napisal/-a:kopron je napisal/-a:........Ampak, na AX-grafu je pa nekaj narobe z vrtljaji, ker se AX vrti na 7500 RPM . Verjetno Brane ni sinhroniziral vrtljajev motorja z računalnikom, valjarji ........
Če to dejansko drži potem je celotna meritev napačna. Vrtljaji motorja so namreč bistvenega pomena pri izračunu moči in navora.
Lp,
kopron je napisal/-a:Ej, meritve so eno, izračuni/teorija pa drugo . Jaz imam dost za danes, it was a looong day 2day ...going 2 pray now, and 2 bed later, grem zdej ...VAG_mehatronik je napisal/-a:kopron je napisal/-a:........Ampak, na AX-grafu je pa nekaj narobe z vrtljaji, ker se AX vrti na 7500 RPM . Verjetno Brane ni sinhroniziral vrtljajev motorja z računalnikom, valjarji ........
Če to dejansko drži potem je celotna meritev napačna. Vrtljaji motorja so namreč bistvenega pomena pri izračunu moči in navora.
Lp,
Cicero je napisal/-a:Dobro da so taki kot vi na forumih, da nas nasmejite do solz.
Pa kako lahko nekdo sploh razmišlja o tem, da bi lahko bil ta AX konkurenca RS2?
Prosim, za vse tukaj na foromu... naredi en posnetek od 100 - 200 po števcu in bomo vidli kako hiter si! Če ti uspe prit na 6,5s od RS2, pol si dam jaz nekaj odrezat...
Pa še GPS vzami v roke, da vidimo, kako točen je sploh števec pri 200 km/h!
monster_d je napisal/-a:Cicero je napisal/-a:Dobro da so taki kot vi na forumih, da nas nasmejite do solz.
Pa kako lahko nekdo sploh razmišlja o tem, da bi lahko bil ta AX konkurenca RS2?
Prosim, za vse tukaj na foromu... naredi en posnetek od 100 - 200 po števcu in bomo vidli kako hiter si! Če ti uspe prit na 6,5s od RS2, pol si dam jaz nekaj odrezat...
Cicero se bojis konkurence?![]()
VAG_mehatronik je napisal/-a:kopron je napisal/-a:........Ampak, na AX-grafu je pa nekaj narobe z vrtljaji, ker se AX vrti na 7500 RPM . Verjetno Brane ni sinhroniziral vrtljajev motorja z računalnikom, valjarji ........
Lp,
...mi smo ljubitelji predelav ... ti pa si ljubitelj kreganja kar mene ne moti ... škodi mi tudi ne pa imej svoj peskovnik ... kaj ima pa od tebe avtomobilizem.com mi ni jasno :P :P :P ... na lopatko ... L.p. madmilankregar je napisal/-a:monster_d je napisal/-a:Cicero je napisal/-a:Dobro da so taki kot vi na forumih, da nas nasmejite do solz.
Cicero se bojis konkurence?![]()
Teh wannabe tunerjev se ni treba bati.
Samo za njih bi admini lahko odprli podforum Tunning in se jih preusmeri v tisti peskovnik.
ga-ma je napisal/-a:VAG_mehatronik je napisal/-a:kopron je napisal/-a:........Ampak, na AX-grafu je pa nekaj narobe z vrtljaji, ker se AX vrti na 7500 RPM . Verjetno Brane ni sinhroniziral vrtljajev motorja z računalnikom, valjarji ........
Lp,
mislim da ima Senica še ta star program za meritve, ki kaze okrog 10% preveč in narobne obrate. bo treba en update narestse pac to kdaj naredi pri novih valjih.
...se strinjam - še posebej, ko sem videl kaj je notri ... en navaden 1.4 psa z enim starim fenom :P :P :P tipa sta v nulo ... res vsa čast - pa tudi če se Milan Kregar poserje še enkrat na vse moje poste :P :P :P L.p. MadDrMr je napisal/-a:mloncar je napisal/-a:super rezultata.. ..195KM![]()
... 195 ali 180 ali 205, spoštovanja vreden rezultat![]()
![]()
Ja, možno, da M.K. samo še serje ...Mad je napisal/-a:...se strinjam - še posebej, ko sem videl kaj je notri ... en navaden 1.4 psa z enim starim fenom :P :P :P tipa sta v nulo ... res vsa čast - pa tudi če se Milan Kregar poserje še enkrat na vse moje poste :P :P :P L.p. MadDrMr je napisal/-a:mloncar je napisal/-a:super rezultata.. ..195KM![]()
... 195 ali 180 ali 205, spoštovanja vreden rezultat![]()
![]()
A je možno, da si ti prijatelj iz Lune padu ? Ker vrtljaji motorja so pri meritvi na valjarjih pomembni le za navor, ne pa tudi za moč .VAG_mehatronik je napisal/-a:kopron je napisal/-a:Ej, meritve so eno, izračuni/teorija pa drugo . Jaz imam dost za danes, it was a looong day 2day ...going 2 pray now, and 2 bed later, grem zdej ...VAG_mehatronik je napisal/-a:kopron je napisal/-a:........Ampak, na AX-grafu je pa nekaj narobe z vrtljaji, ker se AX vrti na 7500 RPM . Verjetno Brane ni sinhroniziral vrtljajev motorja z računalnikom, valjarji ........
Lp,
Očitno sploh ne veš kako delujejo-merijo valji ....
Pa še osnovna enačba (povezava novor-moč) v razmislek:
M =(P[kW] x 9549)/ n[U/ min]
M ..... Navor (Nm)
P ...... Moč (kW)
n ...... Vrtljaji motorja
Sedaj pa spremeni vrtljaje na x-osi meritve in boš videl, da se vse spremeni ....
Lp,
Ne, nimajo nobene "BREJMZE" not, pa zunaj tud ne, ker imajo "le" na vztrajnostne meritve valje .VAG_mehatronik je napisal/-a:ga-ma je napisal/-a:VAG_mehatronik je napisal/-a:kopron je napisal/-a:........Ampak, na AX-grafu je pa nekaj narobe z vrtljaji, ker se AX vrti na 7500 RPM . Verjetno Brane ni sinhroniziral vrtljajev motorja z računalnikom, valjarji ........
Lp,
mislim da ima Senica še ta star program za meritve, ki kaze okrog 10% preveč in narobne obrate. bo treba en update narestse pac to kdaj naredi pri novih valjih.
A to pomeni, da ma Senica sedaj iste valje kot Chiptuning.si ?
Al majo kako dodatno "bremzo" not?
Lp,
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov