Mad je napisal/-a:... daj cev 55 mm do konca in gor na konec magnum 100 od Supersprinta dobiš ga tudi rabljenega dostikrat ponujanega na E-bay in v Elaborare pod oglasi drugače pa karkoli daš ki ima 55 presek cevi skozi in skozi ne bo napačno tudi Zarra samo bo tulil Magnum ima bolj zadušen top zvok do 4500 in pol se zaradi hitrosti in pritiska plini kar iztisnejo venLep zvok kot Messerschmit med padom :P :P :P na dveh avtih sem ga imel in če se bo dalo bom spet kupil ta izpuh ... L.p. Mad
alanq4 je napisal/-a:Pomojem je najboljša rešitev čimvečji lonci (čimdaljši in velik premer ohišja za več polnila), ki potem absorbirajo več zvoka, in pa kako dobro polnilo.
... Čisto samo stekleno volno ne dajaj ker ti jo bo stolklo ven ! - da se takoj okrog cevi jekleno volno tako fino v plasteh kot predivo dobro jo oviješ okrog in okrog do 1 cm pol natlačiš stekleno volno in stisneš kolikor jo je max mogoče notri zatlačit da ni lufta, ker pol ti jo drobi ko zavariš če si uporabil jekleno žico za varit ali elektrodo naredi v zadnji steni končnika na najnižji točki eno luknjico 1 mm premera da ti voda od kondenza gre ven če ne boš kmalu popravljal ... Jaz sem uporabljal tudi lonce od starih dizlov ker so podobne izvedbe in imajo velike premere cevi pol odrežeš cev na koncu in daš en lep inox končnik namesto nje - prešpricaš var in ostanek izpuha z črno barvo za temp. obstojnost in imaš Remus ... glas je dober in stvar deluje ... Opel Rekord 2.3 , Omega 2.3 TD mogoče ker je podoben motor v praksi pa ne vem kak je lonec ... pri Rekordu letnik 82 je zelo podobne velikosti kakor od AX-a in gre lepo skupajmloncar je napisal/-a:alanq4 je napisal/-a:Pomojem je najboljša rešitev čimvečji lonci (čimdaljši in velik premer ohišja za več polnila), ki potem absorbirajo več zvoka, in pa kako dobro polnilo.
katero pa je najboljše polnilo? ti si uporabil kar žičnate gobice za pomivanje posode. a se steklena volna bolje ali slabše obnese?
alanq4 je napisal/-a:Evo če ti bo kej pomagalo, tako sem se jaz lotil svojega izpuha, amaterski izdelek, ki pa lepo zapoje in tudi sam avto kar konkretno diha
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=31391&postdays=0&postorder=asc&start=20 Nekje na sredi strani so slike, zvari so grdi ker so narejeni s co2 (moral bi biti argon) ampak držijo in tudi v cev mi ni nič steklo
mloncar je napisal/-a:kako narediti dobro pretočen izpuh, ampak še vedno dokaj tih (mogoče malo glasnejši kot je serijski)?
... Kaj je v levčku 1.3 i ali 1.6i 8 v ? - to tvoje (izpuh) niti ni slaba kombinacija ... Enkrat sem za enim vozil po AC iz Lj mimo Brezovice in sem ga malo izzival - si bil ti ?Nejko87 je napisal/-a:mloncar je napisal/-a:kako narediti dobro pretočen izpuh, ampak še vedno dokaj tih (mogoče malo glasnejši kot je serijski)?
a ni tako da se že s samim večjim Ø cevi zmanjšaš glasnost?
mogoče bo nebivedu povedal več![]()
drugače pa imam na svojem supersprint kolektor -> ravna cev -> original zadnji lonec
Nejko87 je napisal/-a:mloncar je napisal/-a:kako narediti dobro pretočen izpuh, ampak še vedno dokaj tih (mogoče malo glasnejši kot je serijski)?
a ni tako da se že s samim večjim Ø cevi zmanjšaš glasnost?
mogoče bo nebivedu povedal več![]()
drugače pa imam na svojem supersprint kolektor -> ravna cev -> original zadnji lonec
Po forumu brska: iron in 28 gostov