Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo Po avg 04, 2003 1:24 pm

Moja mala? Ana iz Ragovske...

Ne vem, odloči se sam. Sm, če že delaš tuning pa styling, pol nared tko, da boš mel komu za pokazat. Ne pa da ti bo štumf visel čez cev ko boš havbo odpru :)

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Napisal/-a Omelo Po avg 04, 2003 1:31 pm

FLINK je napisal/-a:Jst mam twingota pa nism benga sportnega filtra not dajal! Tak nacin uporabljajo vsi avti k naprimer tekmujejo pa to! Probej!
LP

Pa še nekej. Ena traparija ke si jo napisou. Da nimajo filtra notr, tisti ke tekmujejo. Mal si traparijo napisou a? Poznam kr neki folka, pa mi vrjem da majo vsi komplet kite s športnim filtrom in alu cevmi notr. Od Seicento pokala naprej...

Ne vem kje si to pobrau. Sm pa 100%, da s tem kvariš avto, ker ne filtriraš majhnih delcev prahu. Sigurno gre čez nekajkrat več prahu kot čez filter.

Sej, če si se tako odloču, pol mej. Sm še enkrat da ti ne bo pol žou.

Se pa strinjam, da je lepo, če maš kkšno stvar doma narjeno. Sm ne tko pomembno... Styling še, tuning je pa bolj da prepustiš tistim, ke te stvari poznajo.

BTW: Dons sm v Nm opazu enga mal tmnejše modrga twingota, trebanjska registracija se mi zdi. Tko fletno poštiman.

fric
Novinec

Napisal/-a fric Po avg 04, 2003 3:24 pm

Omelo je napisal/-a:
FLINK je napisal/-a:Jst mam twingota pa nism benga sportnega filtra not dajal! Tak nacin uporabljajo vsi avti k naprimer tekmujejo pa to! Probej!
LP

Pa še nekej. Ena traparija ke si jo napisou. Da nimajo filtra notr, tisti ke tekmujejo. Mal si traparijo napisou a? Poznam kr neki folka, pa mi vrjem da majo vsi komplet kite s športnim filtrom in alu cevmi notr. Od Seicento pokala naprej...

Ne vem kje si to pobrau. Sm pa 100%, da s tem kvariš avto, ker ne filtriraš majhnih delcev prahu. Sigurno gre čez nekajkrat več prahu kot čez filter.

Sej, če si se tako odloču, pol mej. Sm še enkrat da ti ne bo pol žou.

Se pa strinjam, da je lepo, če maš kkšno stvar doma narjeno. Sm ne tko pomembno... Styling še, tuning je pa bolj da prepustiš tistim, ke te stvari poznajo.

BTW: Dons sm v Nm opazu enga mal tmnejše modrga twingota, trebanjska registracija se mi zdi. Tko fletno poštiman.

Ne bo držalo! Zelo dosti tekmovalnih vozil, predvsem na CHD in GHD tekmuje brez filtrov. Tak način pa definitivno odpade na rally-jih, pa tudi za vsakodnevno cestno uporabo ni priporočljiv.

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Napisal/-a Omelo Po avg 04, 2003 4:25 pm

Ok... sicr sm mislu rally, ampk tut Seicento pokal, vsaj tm ke je enga rihtou, je mel filter gor... pa komplet use spelano.

Drgač pa itak rally odpade - prah, prah in še enkrat prah.

In zakaj nekje majo nekje ne? Tm, ke nimajo, vozjo po cestah, nardi tistih par km, pol pa v garažo nazaj.

Na rallyih so pa makedami in podobne pizdarije in vozjo po etažah... med njimi pa mehanimi ne šraufajo avta, oz nimajo cajta, da bi uso pizdarijo, spucal in zamenal dele. A ne da :oops: ?

FLINK
Uporabnik

Napisal/-a FLINK To avg 05, 2003 10:29 am

No sej pravm==)ta nacin uporabljajo in tko naprej....sam nwm vsak se sam odloc ane!?
Aja, to ni bil moj twingo k mam nm registrsko!
BTW: vcer sm mel tehnicnega!Pa sm su najpri v KRKO delat in me ni spustu zarad auspuha pa spojlerjev...je reku da mi jih bo tm dol pobral ce hocm tehnicnega nerest pa auspuh tud! Pa sm mu reku ce je prfukjen in su na otocec...tam pa brez problema naredu==))model mi je reku da za spojlerjev sploh se ni zakona pa to in ti ne sme noben tezit!ZA auspuh mi je pa reku da je sa mal predolg(ne sme bit daljsi od avtomobila)ampak da ni panike!Tko da...novomescani na otocec delat tehnicnega:)
P.S.: ana iz ragovske?zak jst ne vem kdo je to? :)))
:)

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Napisal/-a Omelo To avg 05, 2003 11:19 am

Najprej - vem kater je tvoj twingo. Ti si precej v ločni ne? Al sm mel pa jst srečo da sm te tm parkrat že vidu.

Reku sm, da je en tip iz trebnjega pršu, ke je mel lepo twingota zrihtanga, pa se cel dan po Nm furou, če si slučajno vidu.

Glede spojlerjev... Je zlo možno, če maš nesrečo, te lahko glede tega fajn jebejo v glavo. Če bi se kdo utaknu v njih. Čeprou bi mogl bit homologirani. Fotr ma A4, pa ma odzadej čist kratek spojlerček na prtlažnku, pa so ga polcaji ustavl, pa mu 15 minut utrujal.

Pr ns so tko na Otočcu kot v Krki pametni, da jim kr iz glave teče. In eni in drugi so čist odvisno od volje. Je šu kolega delat z BMWjem 320 tehničnga, ma gume 245 odzadej. Pa je šu najprej na Otočc, pa ni hotu spustit, pol je šu v Krko isto. Pol je šu pa še enkrat v Krko (3 dni po tem!!!!), pa ga je isti tip spustu (ja, z gumami 245, homologacijo ma pa za 225)!

Uglavnm kreteni. Tut če bi se v spojler utaknu, mu ne bi bil problem ti rečt ne. In to sm zato kr ni homologiran. In pol se spomnejo zadevce ala: nevarn za trk s pešcem, lahko dol pade... ipd.

Kr se tiče štumfa... ne da se mi več ubadat s tem sranjem. Povem ti samo, če že reskiraš za ostalo tolk dnarja, pa če boš dau še usaj 100k za gume, mislm da ti 12k ne bi blo problem dt, a ne? Sicer pa boš itak v 2h letih tulk za štumfe zapravu. Sicer pa, glede na to kako si tečn glede tega, bom pač reku, neumno poba.

Ja, sej ubistvu je rekla, da je po imenu vrjetno ne poznaš. Ampk če si ti un, ke jst mislm da si, pol si taprav.

Aja, kr se tiče auspuhou... Za auspuh je full stvari. Npr.: na twingota ne moraš dt dveh loncev. Ker je "narjen" za enga. Ne smeš met en auspuh na levi, pol pa sm cev od odzadej, pa še enga na desni. Pa take glupe fore... Je pa tut problem, če je auspuh predolg, kr se pr twingotu, glede na to kam pride lonc, precej hitr zgodi. Sicr pa tut ful grdo zgleda, če preveč vn štrli.

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Napisal/-a Omelo To avg 05, 2003 11:29 am

Aja, ti tm nekje bli centra živiš (šole)?

FLINK
Uporabnik

Napisal/-a FLINK To avg 05, 2003 2:18 pm

MAh tle na tehnicnih so res vsi cudni! Sam sm bil v TIMI-ju-to je servis renault in so rekl da ne smejo glede tega policaji ne na tehnicnem tezit k se ni zakona! SPloh pa mam od Fazerja tak da ni problem s homologacijo!
SAm auspuh mam doma narjen oziroma mi ga je naredu en k dela v Novaku(podjetje ki se ukvarja s tem) in ma dvojni izpuh obrnjen gor! Sam res mal gleda vn==))sj logicno sam mislm da te tri cm k gleda vn policaj ne bo upazu!

Ej ker avto mas pa ti sploh kej?

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Napisal/-a Omelo To avg 05, 2003 2:36 pm

Twingota... Trenutno mam full probleme z gumami. Kr sm ga spustu, zdej mi pa že 155ka drajsa. Drgač mam 185/55/14, ampk sm mogu dt stare nazaj. Upam da mi bodo to pr Fazerju zrihtal... Kr če ne, bom lih popizdu. Ke sm nove felge pa gume kupu.

FLINK
Uporabnik

Napisal/-a FLINK To avg 05, 2003 5:31 pm

A twingota mas? pa mas sam gume al mas tud se kj spoljerjev pa takih reci gor...?ksne barve?iz kje pa si?
Jst mislm dat zdj gor gume 175/55/14! spuscat ga pa niti ne mislm k nocm da se vsak tedn jokam za spojlerjem:)
sam morm se se pozanimat ce bi s temi gumami ful pr hitrosti zgubu! ti kej ves? kr zdj mam 155/60/13==)saj mislm!

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Napisal/-a Omelo Sr avg 06, 2003 6:24 pm

Alo...

Hmm, lahko se dobiva kje. Sm iz nm, Gotna vas... Recmo če prideš do Picerije štangelj... Pošl mi PM, pa not napiš tvojo tel. al pa kej... Pa ti bom use razložu. Mkey?

FLINK
Uporabnik

Napisal/-a FLINK So avg 09, 2003 7:27 am

Bok omelo, sm lih iz morja prsu sam zdj ta tedn mam bol mal casa...tak da...lej prosu bi te(k jst fuuul ne vem velik o gumah) da mi poves kake bi mi ble najbl primernejse za moj twingo!(ce mas kej pojma res o tem) AL PA KDORKOLI TLE!
Twingo ni lih neka zverina zdj ane....pa mam gume original se 155 13" !
zdj pa nwm kaj bi dal gor! Sej ves mam spojlerje pa izpuh in vse pa to ne pasejo te gume in feltne!
S tem k bom dal nove gume gor neb rad zgubu na hitrosti velik na porabi pa se posebi:)) Eni mi pravjo da naj dam 14" eni 13" ... pa nimam zdj pojma!Sam radi bi da dobr zgleda gor in da ne bo pocasnejsi in vecja poraba!
Dj mi predlagi dimenzije(vse tri) kaj cm dat gor!
pa tnx ane...

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Napisal/-a Omelo So avg 09, 2003 9:14 am

Zdej je tko... Vse skupej je precej odvisno od tega, kulk nameravaš reskirat.

Men se zdi, da maš ti gor gume 155/70/13. Saj jst jih mam serijsko. Če nočš zgubit niti na hitrosti, niti met večje porabe, pol ostan na isti meri. Je pa res, da so te gume mejhne, je pa tut vožnja bolj prijetna.

Sej veš da je feltne nardijo avto lep. Večje ke so bolj bo lep... večje ko maš, bolj bo trd.

Ubistvu moraš gledat predvsem to, da je guma iste VIŠINE, kot ta ke jo maš zdej gor.

Zdej če mislš uzet 13" gume, pol boš vzel gumo 165/65/13 oz. 175/60/13. Malenkost odstopanja v višini, ampk ni sile.

Če mislš it na 14" gume, pol naj bi bla najbolj optimalna stvar 165/60/14. Sm, je tut ta fora, da so te gume za 6" široke feltne premejhne!! In pol je guma upognjena navznoter. Sej ne da je s tem kej narobe, sm grdo zgleda. Jst osebno ti priporočam 175/55/14. Je najbolj podobna originalni višini (155/70/13). Mam pa jst gor gume 185/55/14, pa so ene 5 mm večje kot original. Ponavad zarad takih stvari tut števc premal kaže (men za ene 6km/h premalo), tko da greš v minutko, pa ti ga naštelajo.

Drgač pa gre gor tut guma, (brez velikih problemov) 195/45/15.

Zdej pa še izguba hitrosti. Široke gume twingota precej upočasnijo (in nrdijo hudo lepga). Poraba se tut poveč, sm jst neke bistvene razlike nism opazu. Sicr pa pravm, 165/60/14 gume so kao najbolj optimalne, pa tut razlike neke ne boš opazu (mogoče bo avto malenkost bolj trd). Pr 175/55/14, pa se že malenkost pozna... pospešek in končna. Men recmo twingo po ravnm ne gre več kot 160. Sicr ga zdej še mal rihtam, ampk itak se s tem koščkom pleha ne mislm več kot 150 vozt. Ke je mel kolega pr 140 izlet iz avtoceste, pa sm vidu kaj je ostalo od avta. Je pa tak filing, ko daš gume gor, ko da maš še folk v avtu. Pa bolj "slabo" vleče.

Tko da, kukr veš. Je pa precej razlike v ceni med 13, 14 in 15 col. Jst sm sm za foro gledou razliko med 185/55/14 in 195/45/15, s feltnami. Razlika 80k.

Če hočš met hitr avto pa isto porabo, potem mej gor še zmerej 155/70/13.
Če boš reskiral malenkost hitrosti in malenkost porabe (res mal), pol 165/60/14.
Če pa hočš še lepoto zravn pa 175/55/14. Zgubu boš na hitrosti in porabi, bo pa avto bistveno lepš zgledou, pa tut stabilnost se ti bo precej povečala. Upej da ti guma ne bo km drajsala. Men 185 še zdej malenkost drajsa (res da mam avto precej spuščen), tko da sm mogu it v Kr, da mi je Fazer blatnike mal raztegnu. Pa še zdej ni čist kul.

Recmo da sm ti odgovoru na vsa možna vprašanja?

FLINK
Uporabnik

Napisal/-a FLINK Ne avg 10, 2003 10:12 am

Ja Omelo tnx za te podatke...mislm da se bom zdej lazje odlocu!
Verjetn bom kr nabavu 165/60/14 k ne mislm hitrosti zgublat in SE VEC tankat!Moram pa jutr vidt ce bodo na teh feltnah k jih mam dobre oziroma ce bodo ustrezal!
LP

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Napisal/-a Omelo Ne avg 10, 2003 1:11 pm

Ne vem, vrjetno si narobe predstavlaš. Če boš gume menou, ti ne bo treba namest na 600km na 400km tankat :D

Poglej kako se ti zdijo gume 165, kr men je blo grdo ke je guma ubistvu not nagnjena. Ampk, če nočš izgublat na hitrosti, predvsem končne, pol... ej ne vem. No sej si se ubistvu že odloču.

Ruff_Ryder
Novinec

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Ruff_Ryder Ne avg 10, 2003 2:38 pm

Jst mam tud 155/70/13 pa mislm zamenjat za 175/55/14 sam me zanima ce kej na tehnicnem (pa tud policaji) kej morijo zarad prevelikih gum?

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Napisal/-a Omelo Ne avg 10, 2003 3:49 pm

kater letnik maš avto? Eni so bli pametni, pa so recmo 97 letnik vrgl stran homologacijski kartonček. Baje da jih takrt še niso mel vsi avti, 98' pa naj bi jih že mel.

Drgač pa. Jst sm dubu homologacijo (OZ feltne) in gume 185/55/14.

Če ne mislš it a-testa delat, in dt še teh 6000 SIT al kolk naj bi blo, pa če boš raj reskiral, pol tut ok. Je pa zoprno, če te polcaj ustav, pa ti pobere dol tablce, napiše kazn za 40.000 SIT. Pol moraš pa avtovleko klicat pa še enkrat avto registrirat.

http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=5443&

Tle si preber use, o tem kako ponardit papir, če jih nimaš. Pa bo.

Ruff_Ryder
Novinec

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Ruff_Ryder Ne avg 10, 2003 6:02 pm

Mam letnik 98 tko da bo treba papirje popedenat. Tehnicnega mam itak novembra k mam zimske gor, edin reskiram polcaje ce ne homologiram gum. Pa kako zdej zgleda cel postopek homologiranja. Kje se dobi papirje za ponardit?

FLINK
Uporabnik

Napisal/-a FLINK Ne avg 10, 2003 6:23 pm

Jaoo ej zdj pa res ne vem kwa cem vzet!
Najpri sm bil za 165/60/14 ker baje najmanj vplivajo na koncno in porabo! Zdj pravte da ni ql...
ZA 175/55/14=)) zdj nwm kok se pozna to pr hitrosti ker to me najbl zanima! ok poraba ni tok panika! ampak predvsem hitrost k jst neb rad da ze ko bi se sam s temi gumami pelu da bi mel obcutek k da mam se tri sopotnike not==)glede na zdajsnje seveda! Sam to me najbl zanima!
kaj pa ce bi vzel 165/55/14??

Uporabniški avatar
obby
Novinec

Napisal/-a obby Po avg 11, 2003 12:33 pm

Omelo a amš kakšne slike kako ti je fazer blatnike vun potegno. Jaz mam na twingotu gume 195 45 r 15. Pa mi drajsa pa bi tud dal blatnike vun potegnit. Se splača ker je odznotraj nosilec za odbijač na katerega tud drajsa.
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost