Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

swrt
Nov uporabnik

Napisal/-a swrt Sr mar 28, 2007 7:03 am

saj to me skrbi da bi se slučajno kaj zvili zaradi segrevanja-ohlajanja. :? zato je treba met ustrezen materjal.
in če jih navrtaš, kaj so še vedno dovolj trdni? ne vozim ravno "penzionistično" tko da nočem da mi kje kaj odleti.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Če mar 29, 2007 1:00 am

swrt je napisal/-a:saj to me skrbi da bi se slučajno kaj zvili zaradi segrevanja-ohlajanja. :? zato je treba met ustrezen materjal.
in če jih navrtaš, kaj so še vedno dovolj trdni? ne vozim ravno "penzionistično" tko da nočem da mi kje kaj odleti.
poglej kako so narejeni tisti izdelani od simoni racing pa jih posnemaj ;) lahko jih lajšaš če jim okrog lukenj vijakov pustiš dovolj mesa da se sila porazdeli na večjo površino ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Ne maj 06, 2007 8:25 pm

no da ne bom odpiral lih nove nove teme bom tu neki vprasal glede distancnikov, da ne bo 100 tem na to temo :)

torej zanima me koliko je lahko sirok se distancnik da lahko dam vijake?
ker po doloceni debelini pride v igro sistem s katerim najprej zasraufas distancnik in pol v druge 4 luknje kjer so vrezani navoj v distancniku zasraufas feltno, tko da dejansko ima feltna 8 lukenj... :)
tu me pa zanima debelina od 20 pa do 40mm na kolo ;)
LP
Slika

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ Ne maj 06, 2007 9:06 pm

Kupiš nove vijake, ki so od originalnih daljši za debelino distančnika (20mm distančnik - 20mm daljši vijak).
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Ne maj 06, 2007 9:29 pm

he he...to vem ja...samo zanima me, ce dam js gor distancnike od 40mm ne bo pol kriticno ce dam vijake da mi jih pol odlomi oz da pocijo?? to me zanima, ne pa kaksne kupit :)
_Pancho_ je napisal/-a:Kupiš nove vijake, ki so od originalnih daljši za debelino distančnika (20mm distančnik - 20mm daljši vijak).
Slika

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne maj 06, 2007 11:22 pm

pri distancnikih vecjih mer oz debelin, se najprej distancnik z sraufi privijaci na pesto, felga pa se privijaci na distancnik, torej mas v bisvtu 8srafof za eno stran.
Tam 20mm bi se slo pomoje cist ok z daljsimi vijaki, oz usaj jaz sem mel na zadnji osi na usaki strani tolko, pa ni nic poknalo :lol:
Dejstvo pa je da daljsi kot je srauf prej poci.

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Kraj: Logatec

Napisal/-a SpunkyRacer Ne maj 06, 2007 11:35 pm

monster_d je napisal/-a:pri distancnikih vecjih mer oz debelin, se najprej distancnik z sraufi privijaci na pesto, felga pa se privijaci na distancnik, torej mas v bisvtu 8srafof za eno stran.
Tam 20mm bi se slo pomoje cist ok z daljsimi vijaki, oz usaj jaz sem mel na zadnji osi na usaki strani tolko, pa ni nic poknalo :lol:

po moji logiki tud tako....sam Dariooo....to imaš 8 lukenj na distančniku ne pa na feltni!
Rally is not for fun, rally is for LIFE!

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Po maj 07, 2007 6:50 am

yugo_tuning je napisal/-a:
monster_d je napisal/-a:pri distancnikih vecjih mer oz debelin, se najprej distancnik z sraufi privijaci na pesto, felga pa se privijaci na distancnik, torej mas v bisvtu 8srafof za eno stran.

po moji logiki tud tako....sam Dariooo....to imaš 8 lukenj na distančniku ne pa na feltni!

ja ja na distancniku.... :oops: sm se utipkal...sm mislu prav a napisal narobe...

torej po vasem vse kar je cez 20mm bi miralo it na sistem 8-ih lukenj???
ja to vem ja da daljsi kot je prej poci..to me skrbi ;)
LP
Slika

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ Po maj 07, 2007 8:16 am

Ma, sem površno prebral...., no zdaj pa imaš že vse odgovore od kje naprej bi moral vijačit platišče direkt na distančnik.
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

UWO
Nov uporabnik

Napisal/-a UWO So maj 12, 2007 7:37 pm

Lepo bi prosil, če ima kdo distančnike debele 5 do 10mm z luknjami 5x100 če mi jih lahko posodi oziroma proda...
(najprej bi jih rad preizkusil, da vidim razliko :) )

swrt
Nov uporabnik

Napisal/-a swrt Pe avg 24, 2007 6:48 am

mene zanima pa naslednje: bi ti distančniki pašali tudi na original platišča od s16? verjetno bi moglo it skupi samo glavo od vijaka bi mogu postružit pa centrirno podložko bi mogu dat. imam prav?
http://www.enaa.com/oddelki/mojAvto/izd_1138_MA412827_SET_za_1_platisce_Peugeot__Citroen

Uporabniški avatar
mega_ne
Stalni uporabnik

Kraj: Wrhnka

Napisal/-a mega_ne Pe avg 24, 2007 7:23 pm

tudi mene nekaj zanima. kateri material naj kupim za distančnike "Tip C" (dvakrat privijačeni) - feltna pride v distančnik in distančnik na disk/boben. vsaka informacija dobrodošla (tudi kje naj dobim).

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Pe avg 24, 2007 7:27 pm

mega_ne je napisal/-a:tudi mene nekaj zanima. kateri material naj kupim za distančnike "Tip C" (dvakrat privijačeni) - feltna pride v distančnik in distančnik na disk/boben. vsaka informacija dobrodošla (tudi kje naj dobim).

mene pa zanima, ce bi kdo to doma mi naredil po narocilu skupaj z vijaki (imbus+ stojni)???

LP
Slika

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI Pe avg 24, 2007 7:32 pm

swrt je napisal/-a:mene zanima pa naslednje: bi ti distančniki pašali tudi na original platišča od s16? verjetno bi moglo it skupi samo glavo od vijaka bi mogu postružit pa centrirno podložko bi mogu dat. imam prav?
http://www.enaa.com/oddelki/mojAvto/izd_1138_MA412827_SET_za_1_platisce_Peugeot__Citroen

Ne motiš se.
Omenjeni distančniki so ( kar ti tudi piše v oglasu ) primerni samo za MOMO platišča, ker imajo zunanji premer večji kot ti na tvojem serijskem platišču.
Tvoj sredinski premer luknje na platišču je 65.1 mm omenjeni distančniki pa imajo zunanji premer 71 mm .
Zmontiraš jih lahko samo v primeru, da povečaš sredinski center na platišču na premer 71 mm ampak to ni to. ;)

Lp, A

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI Pe avg 24, 2007 7:45 pm

mega_ne je napisal/-a:tudi mene nekaj zanima. kateri material naj kupim za distančnike "Tip C" (dvakrat privijačeni) - feltna pride v distančnik in distančnik na disk/boben. vsaka informacija dobrodošla (tudi kje naj dobim).

Distančniki katere si si omislil ni panike dobiti ;)
Problem nastane pri ceni saj stane par ( 2 kos ) cca 150 Eur + odvisno za katero vozilo. Namesti se jih pa tako kot si napisal. Distančnik privijačiš z priloženimi kratkimi vijaki ( priložen 1 x set kratki in 1 x set dolgi ) zategneš na 8 - 14 kg ( odvisno od debeline in navoja vijaka - vozila ) nato pa pritrdiš platišče z drugim setom vijakov na distanc ploščo in ponovno zategneš na xy kg. To je to ;)
Prodaja A3M, Techno racing Kranj ...

Drugače pa nekje do max 25 mm dobiš standardne katere so pol cenejše ;) pa ne jih delati sam ker ni varno 8)

Lp, A

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Pe avg 24, 2007 7:52 pm

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... sc&start=0
in ;
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 88&start=0
... izgleda, da je spet tri mesece okrog - vsake tri mesece se pojavi isto vprašanje :lol: L.p. Mad

Uporabniški avatar
mega_ne
Stalni uporabnik

Napisal/-a mega_ne Ne avg 26, 2007 9:26 pm

torej kater material - jeklo, alu (letalski...)? ali samo navrtam luknje in kupim 60mm vijake, al je boljš 2x vijačeno? kako mate kaj narejeno?

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Ne avg 26, 2007 9:44 pm

mega_ne je napisal/-a:torej kater material - jeklo, alu (letalski...)? ali samo navrtam luknje in kupim 60mm vijake, al je boljš 2x vijačeno? kako mate kaj narejeno?
... 2 x vijačeno bi priporočal nekomu, ki gre v extrem 50+ mm pa še to ne bi na pamet - obstajajo za kupit kiti, tako da si siguren - za vse tiste ki se igrajo od 5 do 25 mm kar prenese današnji avtomobil brez problema pa navaden aluminij - sesedel se ne bo centrirni konus peste in vijaki pa itak nosijo vso silo in če bo kupil pri vulkanizerju so že takoalitako predimenzinirani ... L.p. Mad

Uporabniški avatar
mega_ne
Stalni uporabnik

Napisal/-a mega_ne Ne avg 26, 2007 9:45 pm

pozabil sem napisat da imam 35mm (torej 70 na os)

swrt
Nov uporabnik

Napisal/-a swrt Sr avg 29, 2007 6:59 am

bi bilo še varno če bi ta rob na distančniku postružil stran? ta rob trenutno služi za centrirat iz manjše luknje na večjo- za momo feltne. jst bi pa to dal ne druge feltne katere imejo pravo samo sredinsko luknjo tako da je ta rob odveč.
Slika
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov