Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
Maverick
Novinec

Kraj:

Napisal/-a Maverick Če jul 10, 2003 10:41 pm

Kokr sm si jest brau od John Cooper Works k delajo uradne tuning zadeve za novega Minija, pri Copperju S, ko ti dajo turbino not zamenajo celotno glavo motorja, auspuh nove svečke pa še par drobnarij, sam je vrejtno ful pomembna nova glava, odmične gredi so lažje,....

Uporabniški avatar
shusuglao
Novinec

Napisal/-a shusuglao Pe jul 11, 2003 12:00 am

totimato je napisal/-a:
Še vedno me zaninma ali lahko reguliraš izkoristek turbine. Recimo da zmontiraš turbino in pridobiš 30 KM in iz preventivnih razlogov to pridobitev nekako zmanjšaš na 15KM :?: :?:

Se da? Kako? Nastaviš popoff in popin ventile?

lp

totimato
jo bolj odpres ali pa zapres. manj nadtlaka ti da manj moci
Slika
Clan Renault kluba Slovenija

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Kraj: BiRiKiNi

Napisal/-a mazda-mx3 Pe jul 11, 2003 6:39 am

sam pol se pa spet pojavi vprašanje, če se ti za 15KM sploh splača montirat gor turbino?!

Jaz je za 15KM ne bi dal gor. Pol pa je spet odvisno od navora, ki ga pridobiš skladno s 15 KM.

Kaj pa menjalnik? Te bolj zanimajo pospeški al končna hitrost??
Defendemos la alegria :::::::::: Svoboda Tuningu!:)
Slovenski Mazda forum

Uporabniški avatar
totimato
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a totimato Pe jul 11, 2003 7:41 am

mazda-mx3 je napisal/-a:sam pol se pa spet pojavi vprašanje, če se ti za 15KM sploh splača montirat gor turbino?!

Jaz je za 15KM ne bi dal gor. Pol pa je spet odvisno od navora, ki ga pridobiš skladno s 15 KM.

Kaj pa menjalnik? Te bolj zanimajo pospeški al končna hitrost??

Ok, če imam jugecov motor 45KM, ga lahko z zračnim filtrom, izpuhom in dvojnim fergazerjem spravim na nekje 60KM, če sem znanje, ki sem ga dobil na forumu prav razumel. To bi naj motor zdržal brez težav. Če enako pridobitev dobim z montažo turbine (recimo od Fiata Uno turbo), sploh če jo dobim na kakšnem odpadu ceneje kot bi dal za prej omenjeno, toliko bolje. Ne želim na avto dajati športnega izpuha, saj želim čim tišji avto. Bi bilo simpatično, če bi turbina žvižgala.

Če tako gledaš, pa bi se montaža turbine splačala, ne?

Menjalnik sem imel namen pustiti pri miru...

lp

totimato
Človek, ki bi si kupil fička, če bi imel garažo.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe jul 11, 2003 11:05 am

Če misliš dajat turbino gor za 15KM, potem jo lahko dodaš brez vsakakršnih sprememb na mašini, samo na podvozju(bremze). Turbina bo dala večji pritisk in malo se bo povečala kompresija - hitreje bo treba menjati dihtnge (20% časa prej), pa avto bo mal boljše pospeške imel, samo PAZI: turbina se vrti do 120.000 obratov na minuto in ti moraš za 15KM (1/3 sedajšnje moči) zapreti tudi turbino, da se bo vrtela maximalno do 40000 obratov, ker drugače ti bo mašino razneslo.

Za vse ki mislite to delat:
Prvo dokupite še en hladilnik za olje, vodno hlajeni frgazer(dvojni seveda) in šele nato turbino. Ko boste tole vse imeli, in ko boste imeli spremenjeno podvozje, potem pojdite šele naprej z vgradnjo turbine.

Nekdo je prosil še za primerjavo mašine(sicer za R5);
turbo 1,4 - navadna 1,4
zaobljeni ojačani bati - navadni bati
odmična gred z velikim odmikom(7000obratov) - čisto običajna odmična gred(6000)
dvojni kiler z vgrajenim oljnim kilerjem - navaden kiler
dvojni frgazer(vodno hlajeni) - navaden frgazer, ali pa šobe
turbo ima še povratni vod bencina nazaj v tank, kjer zaradi močne bencinske pumpe pelje bencin nazaj v tank(da ne teče bencin stran, ali pa celo na mašino)
Ima tudi dodatni 10 litrski tank. Nekateri sklopi v morajo bit ojačani;
- vsi nosilci motorja, ker je več premikov zaradi pospeškov
- preme ...

LP
Nebivedu
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov