Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Ne jul 13, 2003 7:22 pm

Hoyt je napisal/-a:kaj pa je tako drago pri NOS "kompletu"?? sej, kaj sploh rabiš? flašo, ventile, cevi, gumb, števc, še kej?

stane ker ni tako simpl kot izgleda. Vsak zna bit pameten po forumih in vse vedet, dejansko pa večina ni nikoli nobenega avta resno predelala.

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Ne jul 13, 2003 7:27 pm

zoranwagen je napisal/-a:

Men se gre za uporabnost!

...
Na enem drugem forumu si že ugotovil, da boš na 400m z NOS-om hitrejši od mene, ok fino. Sam rečmo iz MS je blo tud treba vLJ prit. In kake cajte bi zdaj mela???

OK vgradi turbino. Potem pa povej koliko te stane in kolikokrat ti v navadni vožnji pride turbina prav.

Jaz se vozim približno po omejitvah in mi je 100 KM avto več kot dovolj. Ko mi ne bo, si bom kupil nekaj močnejšega, predvsem pa z več kubiki :D

Ceste pa definitivno niso namenjene dirkanju in samodokazovanju.

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell Ne jul 13, 2003 7:43 pm

zoranwagen je napisal/-a:
Neon Freak je napisal/-a:zoran ? kaj si ti s tem mislil ?
hehh NOS noro izboljsa preformance... enako kot turbina.....

Men se gre za uporabnost!
Ne za stroške al na kateri avto lahko montiraš al podobno. Kaj mi nuca 100KM+ ampak samo 10-20s? Uporabno je samo za drag race, jest pa avto uporabljam še za kaj drugega! Zato se mi ne zdi isto kot predelava na turbo! Tam maš moč vedno in kadar jo rabiš.
Na enem drugem forumu si že ugotovil, da boš na 400m z NOS-om hitrejši od mene, ok fino. Sam rečmo iz MS je blo tud treba vLJ prit. In kake cajte bi zdaj mela???

Upam, da si zdaj razumel zakaj mi NOS ne sede! Ni pa bla kakršnakoli kritika tebi. Če ga hočeš ga mej! Jest pa, če bi se odločeval bi pa sigurno vzel turbino!

tuki maš vsekakor prav :)
samo a morm od MS do LJ dirkat če grem u MS na drag race :)
V8 POWER

Hoyt
Novinec

Napisal/-a Hoyt Ne jul 13, 2003 8:14 pm

Pero je napisal/-a:
Hoyt je napisal/-a:kaj pa je tako drago pri NOS "kompletu"?? sej, kaj sploh rabiš? flašo, ventile, cevi, gumb, števc, še kej?

stane ker ni tako simpl kot izgleda. Vsak zna bit pameten po forumih in vse vedet, dejansko pa večina ni nikoli nobenega avta resno predelala.

sori, ampak kaj si sploh povedal s tem postom ?? me pač zanima kaj je tolk dragega na tem sistemu pa me vsi sam neki zajebavate

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Napisal/-a WhiteCell Ne jul 13, 2003 8:35 pm

Glej... na forumih je ponavad tako... da so vsi pametni kako je to simpl.. ja zapeled do enga skeširaš pa je... heh poj se pa okrog hvlš lej kaj sm zanč zmontiral :)
hja eni to zdej realiziramo..NOS mislm... gre dost počas.... velik je zapletov..... zato pravmo da ni na izi :)
V8 POWER

Uporabniški avatar
just_in
Poznavalec foruma

Kraj: gorenjska :)

Napisal/-a just_in Ne jul 13, 2003 8:40 pm

a u jugota boš dal NOS :?: :wink:

btw...

ful ampk res ful dobr si ga spedencu.. :lol:
Slika

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Napisal/-a WhiteCell Ne jul 13, 2003 8:47 pm

ga že mam... no ja skor... samo še cevi mi manjkajo...
V8 POWER

Uporabniški avatar
totimato
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a totimato Ne jul 13, 2003 8:58 pm

Neon Freak je napisal/-a:ga že mam... no ja skor... samo še cevi mi manjkajo...

Kakšen shot? Koliko KM boš pridobil?

btw, kje boš polnil jeklenko in koliko stane plin?

lp

totimato
Človek, ki bi si kupil fička, če bi imel garažo.

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Kraj: preseljen iz MB v toti LJ na Bežigrad

Napisal/-a zoranwagen Ne jul 13, 2003 9:00 pm

Pero je napisal/-a: kolikokrat ti v navadni vožnji pride turbina prav.

...več kot 120s na dan...pa pazi tud naenkrat, če hočem in ne v 10-ih poskusih...

Pero je napisal/-a:Jaz se vozim približno po omejitvah in mi je 100 KM avto več kot dovolj.

...pa muziko na ful, da ne slišiš rešilca za sabo...

Pero je napisal/-a:Ceste pa definitivno niso namenjene dirkanju in samodokazovanju.

...ne ampak so namenjene onim, ki se ga nacejajo in vozijo 40km/h po dveh pasih na avtocesti...
...ne smem kar želim...

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Kraj: preseljen iz MB v toti LJ na Bežigrad

Napisal/-a zoranwagen Ne jul 13, 2003 9:03 pm

Neon Freak je napisal/-a:samo a morm od MS do LJ dirkat če grem u MS na drag race :)

...saj se ne gre zato ampak sem hotu karikirat, zakaj me ne navdošuje...
...ne smem kar želim...

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Napisal/-a WhiteCell Ne jul 13, 2003 9:08 pm

totimato je napisal/-a:
Neon Freak je napisal/-a:ga že mam... no ja skor... samo še cevi mi manjkajo...

Kakšen shot? Koliko KM boš pridobil?

btw, kje boš polnil jeklenko in koliko stane plin?

lp

totimato

pridobil bom 35KM oz 50KM za dirke... se pravi toliko KM na kolesih se razume :)
V8 POWER

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Po jul 14, 2003 9:28 am

Hoyt je napisal/-a:
Pero je napisal/-a:

sori, ampak kaj si sploh povedal s tem postom ?? me pač zanima kaj je tolk dragega na tem sistemu pa me vsi sam neki zajebavate

Hotel sem povedat da stvar ni tako preprosta kot izgleda. Ni dovolj da imaš samo robo, treba je še vgradit in nastavit, to pa tudi nekaj stane. Ali se boš sam učil na svojih napakah in uničeval motorje ali boš dal komu ki se na to spozna. Kaj bo na koncu ceneje?

V Evropi je cena vgrajenega sistema ki deluje nekje okoli 1000 Eurov.

Uporabniški avatar
totimato
Novinec

Napisal/-a totimato Po jul 14, 2003 11:35 am

Neon Freak je napisal/-a:pridobil bom 35KM oz 50KM za dirke... se pravi toliko KM na kolesih se razume :)

To vprašanje pa bo sedaj res prave iz radovedosti: tvoj stroj summa summarum + NOS = koliko konjev v špici? Če se prav spomnim si rekel, da imaš pod haubo yugo 55, ali ne?

lp

totimato

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Napisal/-a WhiteCell Po jul 14, 2003 12:27 pm

hja zdej ta masina nej bi bla 60KM.. ceprov so eni rekl da je mocnej.. pa recimo d je 75KM....(glava,kanali ipd)
90-100KM !

mam pa doma 1.3 navito.... + nos in mislm da bo 110KM
V8 POWER

Hoyt
Novinec

Napisal/-a Hoyt Po jul 14, 2003 4:10 pm

Pero je napisal/-a:
Hoyt je napisal/-a:
Pero je napisal/-a:

Hotel sem povedat da stvar ni tako preprosta kot izgleda. Ni dovolj da imaš samo robo, treba je še vgradit in nastavit, to pa tudi nekaj stane. Ali se boš sam učil na svojih napakah in uničeval motorje ali boš dal komu ki se na to spozna. Kaj bo na koncu ceneje?

ti si reku, da stane ker ni simpl. mene pa zanima KAJ (!!!) tolk stane, da nanesejo neke prčkarije in cevi pa flaša čez 100 jurjev

fric
Novinec

Napisal/-a fric Po jul 14, 2003 4:47 pm

Hoyt je napisal/-a:
Pero je napisal/-a:
Hoyt je napisal/-a:
Pero je napisal/-a:

ti si reku, da stane ker ni simpl. mene pa zanima KAJ (!!!) tolk stane, da nanesejo neke prčkarije in cevi pa flaša čez 100 jurjev

PLAČA SE ZNANJE!!! Nekdo je porabil ure in ure v delavnici, da je prišel do nastavitev in sistema, ki deluje. Uprašanje koliko materiala je potrošil, koliko motorjev uničil... In ti sedaj pričakuješ, da ti bo nekdo, ki se je učil na lastnih napakah sedaj vse svoje znanje kar tako predal!? To je tisto kar se tukaj plača!

Sam se ukvarjam z računalništvom. Tukaj je pesem zelo podobna. Pripelje stranka računalnik v servis. Zadevo popraviš v pol ure in zakasiraš npr. 5000 SIT. Potem pa se vsi bunijo koliko računaš na uro. Ja ljudje božji, pa popravte zadevo sami, če znate. Jaz nisem "fizikalac", da bi lahko računal "na uro". Jaz tržim svoje znanje!

Če ste vsi tako pametni, vsi veste kaj je potrebno pri instalaciji NOS-a, ja potem pa brž v garažo pa montirat :x

GVX
Novinec

Napisal/-a GVX Po jul 14, 2003 5:12 pm

Imam mnenje, da je NOS super zadeva!Je le malo nerodno, če te ustavi policija in vidi priklopljeno flašo-gladko popušiš!
Sam imam to zmontirano na yugu in sem s šobami za 35 km spraznil tri 10kg flaše-brez problema!Avto je dobesedno trgal!
Dva dni pred dirko v MS sem zmontiral večje šobe-za 45 km.Nisem imel časa za teste in sem na dirko šel na blef-in popušil!Avto ni šel nikamor in na 200m sem imel slabše čase, kot v MB brez NOSa!Doma sem ugotovil, da je manjkalo bencina!Imel sem eno črpalko za napajanje uplinjača in NOSa in večje šobe so požrle toliko bencina, da ga je zmanjkalo tudi v uplinjaču!
Sedaj sem sistema loćil.Motor ima mehansko črpalko, NOS pa električno!
Bom morda še danes testira, če ne ,pa jutri-bom sporočil rezultate!
Moji stroški so bili pa sledeči:
-ventili......32.000 sit
-cev od flaše do ventila...16.000 sit
-cevi od ventilov do šobe....1.000 sit
-priključki, iz katerih sem naredil šobo....5.000 sit
-plošča, v katero je vgrajena šoba....3.000 sit
-najemnina flaše....20 sit/dan
-polnjenje....6.000 sit
-nosilec za flašo(materijal, ostalo zvaril sam)...1000 sit
-el. bencin pumpa....iz odpada-zastonj
Tako, zo so bili vsi stroški, ki ne dosegajo niti do 60.000 sit, po sistemu- naredi si sam!Vendar vem za primer, ko je po takem sistemu (naredi sam) odprlo pol motorja!
Kdor ne riskira, ....
L.P.
gvx

Hoyt
Novinec

Napisal/-a Hoyt Po jul 14, 2003 6:36 pm

HVALA LEPA GVX. TO JE TISTO KAR SEM JAZ HOTEL NE PA NEKO BLEBETANJE V TRI DNI!

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Po jul 14, 2003 6:48 pm

Približno tako kot sta rekla Fric in GVX.

Plača se znanje. Če hočeš sam delat in ustvarjat te sigurno pride ceneje, če ne narediš dobro imaš pa šanse da kaj uničiš.

Sam se odloči ali bi delal home made varijanto in zapravil veliko časa in na izdelavi in testiranju in na iskanju kdo ti bo kaj naredil, kje boš kaj kupil itd, ali pa daš da se ti zmontira in nastavi v enem dnevu. Kvalitetno delo je vedno drago. GVX-u recimo manjka še stikalo da nitro dela samo pri full gasu ;) Drugače je lahko nevarno za motor.

Kar se tiče policajev se pa da naredit da je stvar skoraj nevidna, po prtljažniku ti pa tako ali tako nimajo kaj šarit če jim ti ne pustiš. Pa še v tem primeru te več kot na izredni tehnični pregled teško pošljejo. Smisel nitra ni da ga non stop uporabljaš, temveč samo takrat ko ga res rabiš (prehitevanja in pospeševanja)

Uporabniški avatar
totimato
Novinec

Napisal/-a totimato Po jul 14, 2003 6:50 pm

Neon Freak je napisal/-a:hja zdej ta masina nej bi bla 60KM.. ceprov so eni rekl da je mocnej.. pa recimo d je 75KM....(glava,kanali ipd)
90-100KM !

mam pa doma 1.3 navito.... + nos in mislm da bo 110KM

stari, zakon! Iz 60 na 100 ga ni boljšega za dragmobil. :pivo

lp

totimato
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov