Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

ian
Nov uporabnik

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a ian To avg 28, 2007 10:40 am

Ta je huda :D Audi vs Getz ! YES!! :D

Si pomislu, da mogoče pa voznik Audija ni do konca stisnu avta? ;) :roll:

drmocar
Stalni uporabnik

Napisal/-a drmocar To avg 28, 2007 11:55 am

ian je napisal/-a:Ta je huda :D Audi vs Getz ! YES!! :D

Si pomislu, da mogoče pa voznik Audija ni do konca stisnu avta? ;) :roll:
Pa smo spet tle :roll: :lol:

Dejmo se držat teme no.

Prvo si sigurno že naredu 1000km...drugo, sploh ni fajn se preveč po jajcih vozt z novim avtom ker se ne uleže vse kot mora. Jest sm mojga (clio 1.4 16v) prtisku že od začetka do zdej (kdo se bo pa vozu 100km/h po avtobahnu :roll: ), ma pa že 52k km, vse dela u nulo ;)

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik To avg 28, 2007 12:24 pm

ian je napisal/-a: Si pomislu, da mogoče pa voznik Audija ni do konca stisnu avta? ;) :roll:

Nisem, ker je tip tiščal gas v poden, tako kot jest :lol: Je pa nekaj drugega:

Razmerje masa / moč AUDI je 1450kg/115KM = 12,6 kg/KM, GETZ 1100kg/97KM=11,3kg/KM

Mase so za prazna vozila :P Tip je bil sam v avtu, midva pa 2 in še nekaj prtljage + klima :P
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O To avg 28, 2007 12:47 pm

Ponavadi se gleda razmerje power-to-weight...

Tvoj Getz -> 88,1 hp/ton
Audi -> 79,3 hp/ton

Torej... Mene ne preseneča rezultat. Point vsega tega je...?
Slika

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 To avg 28, 2007 12:48 pm

Kritik je napisal/-a:
ian je napisal/-a: Si pomislu, da mogoče pa voznik Audija ni do konca stisnu avta? ;) :roll:

Nisem, ker je tip tiščal gas v poden, tako kot jest :lol: Je pa nekaj drugega:

Razmerje masa / moč AUDI je 1450kg/115KM = 12,6 kg/KM, GETZ 1100kg/97KM=11,3kg/KM

Mase so za prazna vozila :P Tip je bil sam v avtu, midva pa 2 in še nekaj prtljage + klima :P

Verjemi, da ni tiščal na polno ali pa je bilo z avtom nekaj narobe.

Imam avto težak 1,4 tone s 115 konji (bencin), punca pa Getza 97 konjev. Poznam oba avta in zmogljivosti. Getz nima osnovnih pogojev.

Pa brez zamere. Samo da ne boš živel v oblakih. ;)
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

ian
Nov uporabnik

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a ian To avg 28, 2007 2:14 pm

@Tomaz40: Ekzekli to sm mel v mislih ;)

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man To avg 28, 2007 2:26 pm

Slika

umrl bom od smeha :lol:

kje je že un oglas ko so prodajal navor v vrečkah?
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kritik To avg 28, 2007 2:39 pm

Tomaz40 je napisal/-a:Pa brez zamere. Samo da ne boš živel v oblakih. ;)

Brez skrbi, ne živim v oblakih, samo povedal sem kako se je situacija odvijala :D Pa ne razburjajte se preveč :P
Hyundai - drive your way

Uporabniški avatar
partty
Novinec

Napisal/-a partty Sr avg 29, 2007 7:50 pm

Jaz sem vozil Getze z vsemi motorji ampak ta 1.4 se mi je zdel odličen (zelo živahen za 1.4) Tisti 1.5 CRDi 110KM pa gre kot strela.

ddarjo
Nov uporabnik

Napisal/-a ddarjo Po sep 10, 2007 10:23 am

odločamo se za nakup avtomobila za mami, pa v opciji je tudi hyundai getz. pa me zaima kako ste zadovljni (kakovost, poraba goriva v povprečju , olja, a se kej kvari , ma ksne napake)? zdej zanima me tudi mašina a je 1.1 ( 66 KM) , zelo prešvoh, al je boljša opcija 1.4. (97 KM)? ma kdo izkusnje z obema motorjema? prosil bi za kakšne nasvete, hvala vam

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Po sep 10, 2007 10:40 am

ddarjo je napisal/-a:odločamo se za nakup avtomobila za mami, pa v opciji je tudi hyundai getz. pa me zaima kako ste zadovljni (kakovost, poraba goriva v povprečju , olja, a se kej kvari , ma ksne napake)? zdej zanima me tudi mašina a je 1.1 ( 66 KM) , zelo prešvoh, al je boljša opcija 1.4. (97 KM)? ma kdo izkusnje z obema motorjema? prosil bi za kakšne nasvete, hvala vam

Jaz bi rekel, da je za po mestu 1.1 dovolj, za izven mesta pa presvoh. Razen ce mami je pocasen in strpen voznik.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kritik Po sep 10, 2007 10:41 am

ddarjo je napisal/-a:odločamo se za nakup avtomobila za mami, pa v opciji je tudi hyundai getz. pa me zaima kako ste zadovljni (kakovost, poraba goriva v povprečju , olja, a se kej kvari , ma ksne napake)? zdej zanima me tudi mašina a je 1.1 ( 66 KM) , zelo prešvoh, al je boljša opcija 1.4. (97 KM)? ma kdo izkusnje z obema motorjema? prosil bi za kakšne nasvete, hvala vam

No jest ti lahko povem, kot lastnik 1.4 16V da nimam nobenih problemov z njim. Res da imam prevoženih šele okoli 9k kilometrov, ampak do sedaj sem menjal samo žaromete, ker so se rosili... Glede kakovosti izdelave... tu in tam se najde kakšna stvar, ki bi lahko bila malo bolje narejena, ampak nič pretresljivega... Poraba benza... pri meni je nekako tako (brez klime), relacije okoli 6.2, mestna okoli 8.5, povprečje okoli 7.5, olja mi ni spil popolnoma nič, vsaj zaenkrat še ne. Pojdi na testno vožnjo, pa boš videl kako se pelje. Kot sem že rekel, sem z svojo konjenico zelo zadovoljen, tudi z vklopnjeno klimo so pospeški zadovoljivi.... 1.1 zna bit kar malo podhranjen glede na konjenico, vem pa ne ker ga nisem vozil.
Hyundai - drive your way

ddarjo
Nov uporabnik

Napisal/-a ddarjo Po sep 10, 2007 10:48 am

letos sm na dopustu v grčiji na rodosu mel rent-a-car lih getza, in se mi je kr dopadu , sam je bla mašina tok svoh, verjetn je bla ta 1.1 , k kokr sm gledu druge nimajo, in je tok švoh, da ajd čao .. sam drgač pa tud prostora za voznika je blo dost, aja pa letnik je bil tm 2003-04, nevem točn.poraba pa skor nič, stalno smo se peljal gor in dol in res kazalc skor na istem mestu, pod 6 l je mel 100%

Uporabniški avatar
sorento
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sorento Po sep 10, 2007 12:53 pm

Vsekakor je boljša izbira 1.4 motor. Jaz se vozim sicer z Getzem z 1.3 motorjem, ker je še stari model, pa je na trenutke (pre)šibek, če se pelješ v kakšen klanec ali pa z prižgano klimo. Samo za po mestu je pa tudi 1.1 dovolj močen.
Imaš pa po mojem mnenju pri Getzu najboljše razmerje glede na to kakšen avto dobiš, glede na ceno. Priporočam ti da se greš zapeljat en krog in boš videl, če ti avto ustreza.
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov