Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po jun 25, 2007 2:04 pm

Dariooo je napisal/-a:
MacTron je napisal/-a:
Dariooo je napisal/-a:no zdaj bom js neki uprasal...da ne odpiram nove teme ;)
kaj ce dam vzmeti, ki mi bodo nizale avto....a morem tudi amortizerje kej porihtat al lahko jih pustim original pa bom pol vidu kko se avto obnasa in po potrebi ukrepal??

lP

....se mi zdi da se kr ponavljam :)
uglavnem ce bos nizal tam do 30 - 40mm potem ni potrebe (lahko obnovis ni pa taksne
potrebe po menjavi) ce pa bos nizal ...od 50mm + potem pa je priporocljivo
menjavat, bolj enostavo pa je zamenjati z gewindami ki so lahko nastavljive so pa
tudi drazji poseg... kot samo fedri

aha..ok :)

no pol bom kr tko pustu..
no se eno uprasanje..js sm vzel vzmet dol z amortizerja....in pol se mi je tista batnica kr premikala gor pa dol brez nobenega upora....kaj ni da ki bi mogla nekaj ublazit oz se nekaj malega upirat premikanju gor pa dol?
pol pa ko sm dal gor vzmet in ko sm oboje pritisnu skupaj se je slisalo psstt...kot da nekje uide zrak vn...to je normalno??.....mislis da so v redu?..ker so bli suhi in kr fanj ohranjeni...

lP

zjeban amortizer!!!!menjaj.amortizer se mora ful upirat.

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Po jun 25, 2007 5:29 pm

ful ful.....kaj recimo da morem it js gor s celo tezo in da se tik tik premakne?...al da ga z vso mocjo roke lahko premaknem...al na easy z roko??
Kaj ce je fuc...pomeni da je izteklo olje vn...al da je olje fuc??
LP
Slika

Uporabniški avatar
sergej
Novinec

Kraj: Lovrenc na Pohorju

Napisal/-a sergej To jun 26, 2007 4:54 pm

A mi lahk daš naslov Amortizer-ja

hvala!!!!

Uporabniški avatar
sergej
Novinec

Napisal/-a sergej To jun 26, 2007 4:56 pm

[quote="povh"]Js mam tud polota znižanga za 30mm z eibach vzmetmi. Amortizrje mam pa skrajšane pa nč tršane. Pelje se zelo lepo, tud po makadamu je mehko, razen če je kakšen težek model sedi zadaj se malo odbija zadnji konec. Če bi še enkrat rihtal podvozje bi dal malo stršat. Aja pa priporočam eibach vzmeti, so vredne svojega denarja. Preizkusil sem tudi apex-pol leta pa so šli amortizerji, roke, končnika, spone volana...
Jaz bi ti reku, da za začetek zamenjaš sam vzmeti, (če maš amortizerje še vredu), pol boš pa vidu. Pa če ti bi blo slučajno pretrdo še zmer lahko prodaš fedre, pa daš original nazaj. Lahko kasneje daš tršat pa krajšat amortizerje. Je pa res da moraš pol optiko delat 2x.
Jaz sem dal pri amortizerju za vmeti 230€ za krajšanje in obnovo amortizerjev pa okrog 180€.[/quote]

Naslov bi mel od amortizerja"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hvala

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron To jun 26, 2007 4:58 pm

sergej je napisal/-a:A mi lahk daš naslov Amortizer-ja
hvala!!!!

http://www.amortizer.si/sloindex/sloindex.html
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
sergej
Novinec

Napisal/-a sergej To jun 26, 2007 4:58 pm

[quote="povh"]Js mam tud polota znižanga za 30mm z eibach vzmetmi. Amortizrje mam pa skrajšane pa nč tršane. Pelje se zelo lepo, tud po makadamu je mehko, razen če je kakšen težek model sedi zadaj se malo odbija zadnji konec. Če bi še enkrat rihtal podvozje bi dal malo stršat. Aja pa priporočam eibach vzmeti, so vredne svojega denarja. Preizkusil sem tudi apex-pol leta pa so šli amortizerji, roke, končnika, spone volana...
Jaz bi ti reku, da za začetek zamenjaš sam vzmeti, (če maš amortizerje še vredu), pol boš pa vidu. Pa če ti bi blo slučajno pretrdo še zmer lahko prodaš fedre, pa daš original nazaj. Lahko kasneje daš tršat pa krajšat amortizerje. Je pa res da moraš pol optiko delat 2x.
Jaz sem dal pri amortizerju za vmeti 230€ za krajšanje in obnovo amortizerjev pa okrog 180€.[/quote]

Naslov bi mel od amortizerja"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hvala

Uporabniški avatar
povh
Novinec

Kraj: med ovinki

Napisal/-a povh To jun 26, 2007 5:14 pm

Amortizer d.o.o,
Videm 21b
1262 Dol pri ljubljani
info@amortizer.si
Telefoni:
+386 (0)1 5647 782
+386 (0)1 5638 031
Bo vredu?

Glede apexa, sem pa vprašal tud mojstra pri amortizerju. Fora je v tem, da je vzmet res mehkejša, kot naprimer eibach, zato se pri mehkih amortizerjih zgodi, da ti zabija. Pri zabijanju so pa sile na vitalne dele podvozja bistveno večje, kot če imaš, trde vzmeti ali amortizerje. Men je v pol leta res uničlo vse tisto, je pa res, da nisem kej velik bremzal po jamah. Ali pa polno naložen avto, ko smo šli na morje, po hrvaških cestah...dva dni me je križ bolel. V glavnem jaz sem z eibachi zadovoljen.

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate To jun 26, 2007 6:34 pm

A nekateri res ne zmorete besede amortizer vpisat v najdi.si, ali google.si. Prvi zadetek na obeh iskalnikih je podjetje Amortizer :roll:
Slika
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov