Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Po sep 17, 2007 5:01 pm

lenivec je napisal/-a:in kolko od teh odgovorov ma izkušnje z ostalimi tunerji razn RSR?
kok berem so bli vsi samo pri RSR in na poglagi ene izkušnje nemoreš podat mnenja v primerjavi z ostalimi.
... Bil sem predtem tudi pri Senici, uporabljal module od Gunther Rabanster , Power system, čipal pri Meola Racing v Trstu in še pri enem Tržaškem tunerju - Fly Motors ... vsak od naštetih ima svojo kvaliteto (ki je po navadi odvisna od vložka denarja) - ti pa si spraševal za razliko med obemi prej omenjenimi (RSR in Chiptuning) torej sem ti odgovoril da med njima po moje neke bistvene razlike ni razen če čipaš WV group 1.8 T motor, ki pa ga RSR obvlada ker se mu je motor izredno posrečil - oziroma hočem reči, da ga je spilil v nulo ;) njegovih 193 km gre bolje kakor marsikateri avtomobil z 30 + konjički več ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

MB180
Nov uporabnik

Napisal/-a MB180 Po sep 17, 2007 6:03 pm

ShineR je napisal/-a:
MB180 je napisal/-a:
ShineR je napisal/-a:@MB180 - kater avto bi pa ti sploh dal čipat? dosti je odvisno tudi od tega... ;)

Mercedes Benz, serija B, 180 CDI.

aha, aha... no pol bi pa tudi jaz predlagal avtoelektroniko, kot je že kljukec povedal, so majstri za MB. če bi pa imel kakšen avto iz VAG grupe pa sploh ni kej za razmišljat ampak samo za it do RSR-a :)

No lepo. Upošteval bom vajin nasvet in se podal k avtoelektroniki, čeprav mi nista povedala, zakaj so boljši za MB. Je pa pozitivno, da sem od tam zaposlenega Gašperja MALENŠKA dobil na sejmu CE ponudbo bolj ugodno kot pri SRS.

MB180
Nov uporabnik

Napisal/-a MB180 Po sep 17, 2007 6:06 pm

Mad je napisal/-a:
lenivec je napisal/-a:in kolko od teh odgovorov ma izkušnje z ostalimi tunerji razn RSR?
kok berem so bli vsi samo pri RSR in na poglagi ene izkušnje nemoreš podat mnenja v primerjavi z ostalimi.
... Bil sem predtem tudi pri Senici, uporabljal module od Gunther Rabanster , Power system, čipal pri Meola Racing v Trstu in še pri enem Tržaškem tunerju - Fly Motors ... vsak od naštetih ima svojo kvaliteto (ki je po navadi odvisna od vložka denarja) - ti pa si spraševal za razliko med obemi prej omenjenimi (RSR in Chiptuning) torej sem ti odgovoril da med njima po moje neke bistvene razlike ni razen če čipaš WV group 1.8 T motor, ki pa ga RSR obvlada ker se mu je motor izredno posrečil - oziroma hočem reči, da ga je spilil v nulo ;) njegovih 193 km gre bolje kakor marsikateri avtomobil z 30 + konjički več ... L.p. Mad
.

Ali poznaš kakšnega boljšega strokovnjaka za MB kot sta SRS in chiptuning?

Uporabniški avatar
ShineR
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a ShineR Po sep 17, 2007 10:17 pm

MB180 je napisal/-a: ..čeprav mi nista povedala, zakaj so boljši za MB..

izkušnje. RSR ima npr. polno izkušenj z VAG grupo, Avtoelektronika/Chiptuning pa z MB... čeprav sta obe firmi že delali z skoraj vsemi avtomobilskimi znamkami, nekatere pač izstopajo :)
powered by Nissan Silvia S14 & bmw E30
http://www.avtomobilizem.com/modules/ca ... r_id=10221
-the pursuit of performance-
Slika

Uporabniški avatar
ShineR
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a ShineR Po sep 17, 2007 10:20 pm

sašo5 je napisal/-a:......zato, ker je res......so pač prvo valje "načipali" potem pa gas......
..Vsak gre pač tam, kam sam odloči.... po teh odgovorih, pa mislim, da dileme ni....

motiš se. pri Avtoelektroniki smo imeli na dynotu že cel kup različnih avtov, od serijskih do solidno tunanih. odstopanj ni bilo...

razlike, ki pa nastanejo med različnimi run-i istega avtomobila, pa nastanejo (kot je že nekdo lepo napisal) zaradi različne temperature in vlage v zraku.
powered by Nissan Silvia S14 & bmw E30
http://www.avtomobilizem.com/modules/ca ... r_id=10221
-the pursuit of performance-
Slika

vectra driver
Nov uporabnik

Kraj: rakek

Napisal/-a vectra driver Po sep 17, 2007 10:45 pm

kaj pa čiperanje za focusa st, ker bi bil bolši

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad To sep 18, 2007 6:51 am

MB180 je napisal/-a:
Mad je napisal/-a:
.

.. Brabus :lol: ... pa kaj ti rabi ? Če želiš kaj konkretnega pol to ni samo čipanje pol moraš najti majstra, ki ti bo po malem vse na motorju pripravil za konje ... čipanje je stvar povprečnega uporabnika ki bi rad personaliziral svoj avto z 20 - 25 % moči več če hočeš pa kaj ekstremnega pol greš do takega tunerja, ki ti bo povečal vbrizg (menjal benz pumpo z večjo injektorje z večjo dobavo , nastavljivi regulator pritiska goriva) ali večje šobe (TD) dal jekleno tesnilo pod glavo močnejše vijake na glavo motorja zunanji hladilnik olja, celoten izpušni sistem večjo turbino močnejše nosilce motorja in menjalnika večji intercooler sposobnejši map senzor ali večji LMM prilagodil temu ecu da bo vse prav nastavljeno zamenjal sklopko in potisno z tako, ki bo nov navor in moč zdržala in poskrbel tudi za varnost uporabnika - močnejše zavore dirkalno podvozje ... Jaz mislim da so taki posegi izven dosega normalnega uporabnika pa tudi brez potrebe ... torej po moje ne poznam razen če si pripravljen dat 7 do 10000 eur ali več ...
L.p. Mad
Priponke
Slika 037.jpg
... Če pa imaš višek denarja in te ta srbi ... poznam tega - Vito iz Trsta več ali manj pa tudi obalni dirkači dobavljajo kose za vozila preko njega ...

Uporabniški avatar
strmi
Novinec

Napisal/-a strmi To sep 18, 2007 7:00 am

js sm šel štruco čipirat RSRu, zaenkrat brez problemov, tut poraba se mi ni dvignila kolkr so me strašili, kar se pa avtoelektronike tiče gre pa frend ta teden čipirat megana (če ga bodo sploh sprejeli :D - eni pač imamo nekonkurenčne avte :oops: )
tak da rezultati kdo dela bolš oz. kdo da več ps, pa v kratkem
LP S.
www.spletnideli.si - avtodeli za vsa vozila

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ To sep 18, 2007 2:37 pm

@strmi, kaki avto, ker letnik, kaki motor. Kolk si mel konjev pred in po čipanju?
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

MB180
Nov uporabnik

Napisal/-a MB180 To sep 18, 2007 2:50 pm

Mad je napisal/-a:
MB180 je napisal/-a:
Mad je napisal/-a:
.

.. Brabus :lol: ... pa kaj ti rabi ? Če želiš kaj konkretnega pol to ni samo čipanje pol moraš najti majstra, ki ti bo po malem vse na motorju pripravil za konje ... čipanje je stvar povprečnega uporabnika ki bi rad personaliziral svoj avto z 20 - 25 % moči več če hočeš pa kaj ekstremnega pol greš do takega tunerja, ki ti bo povečal vbrizg (menjal benz pumpo z večjo injektorje z večjo dobavo , nastavljivi regulator pritiska goriva) ali večje šobe (TD) dal jekleno tesnilo pod glavo močnejše vijake na glavo motorja zunanji hladilnik olja, celoten izpušni sistem večjo turbino močnejše nosilce motorja in menjalnika večji intercooler sposobnejši map senzor ali večji LMM prilagodil temu ecu da bo vse prav nastavljeno zamenjal sklopko in potisno z tako, ki bo nov navor in moč zdržala in poskrbel tudi za varnost uporabnika - močnejše zavore dirkalno podvozje ... Jaz mislim da so taki posegi izven dosega normalnega uporabnika pa tudi brez potrebe ... torej po moje ne poznam razen če si pripravljen dat 7 do 10000 eur ali več ...

@Mad: Ne nisem tuning freak, pa tudi money freak ne...., zato mi preostaneta lokalna chiperja. Glede na nasvete v forumu pa bom dejansko izbral Avtoelektroniko.

Uporabniški avatar
neyc
Novinec

Kraj: Mb

Napisal/-a neyc To sep 18, 2007 7:52 pm

komu pa bi pelal citroena (turbo benc.-a)... kdo ma več izkušenj z omenjeno znamko?
Slika

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad To sep 18, 2007 9:44 pm

neyc je napisal/-a:komu pa bi pelal citroena (turbo benc.-a)... kdo ma več izkušenj z omenjeno znamko?
Bine ... :lol:

Marcos
Novinec

Napisal/-a Marcos To sep 18, 2007 10:25 pm

Meni se bolj dopade RSR, pa naj reče kdo kaj če... Prvo sem mislil, eh saj je itak vseeno, greš pač do tistega, ki je cenejši oziroma, ti doda več konjev! Pa ni to tak!

Pri RSR imajo s čipanjem sigurno več izkušenj, baje 10 let. In jih je prva dejavnost tuning! Avtoelektronika pa ne, to delajo baje okol 3 leta, max 4. Takšne informacije sem dobil direkt od njih...

Aja pa pri RSR, ko ti poberejo dol software ti optimizirajo obstoječega in človek ima res vse naštudirano, cel motor in turbino ne samo za VW, BMW ter podobne, ampak vse. Od Renojev dCi do nekih xy.

Pri avtoelektroniki pa mislim, da samo naložijo nov software gor in to je to... Mislim, da so cenejši in čipajo na več kW, ampak več ni boljše... Raje imam 1 kW majn, pa da vse štima.

To je moje mnenje, vi pa kak čete. Vsak se naj pač pozanima za svoj avto ;)

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R To sep 18, 2007 10:33 pm

dodam še js mojo izkušnjo, čipal sem pomladi pri avtoelektroniki, do zdej BP, ni pregrevanja, itd, imajo fantje dovolj izkušenj in znanja...
v primeru če bi se lotil projekta po želji 300+ HP, bi zadevo peljal k RSR, za samo modifikacijo čipa, pa sta ba naslova prava, aja, gre za 1.8t motor

lp
RiDe hArD

Uporabniški avatar
neyc
Novinec

Napisal/-a neyc Sr sep 19, 2007 5:32 pm

Mad je napisal/-a:
neyc je napisal/-a:komu pa bi pelal citroena (turbo benc.-a)... kdo ma več izkušenj z omenjeno znamko?

haha... če bi arbo rezerne dela iz kakega razbitega, bi se oglaso tam... sem tud za prejšnejega zadnja vrata dobo za đabe... v mb pa bi te vsi sam opalili....
Slika

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Sr sep 19, 2007 6:44 pm

neyc je napisal/-a:
Mad je napisal/-a:

haha... če bi arbo rezerne dela iz kakega razbitega, bi se oglaso tam... sem tud za prejšnejega zadnja vrata dobo za đabe... v mb pa bi te vsi sam opalili....
Hy stari ne zameri - sem ti pustil v predalu sporočilo ... L.p. Mad

Uporabniški avatar
neyc
Novinec

Napisal/-a neyc Pe sep 21, 2007 3:16 pm

se nisem zamero... :lol:
Slika

vectra driver
Nov uporabnik

Kraj: rakek