Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

limoni
Nov uporabnik

Napisal/-a limoni To jan 01, 2008 10:34 am

Ah tako RSR kot Avtoelektronika ne razvijata svojih "čipov", največkrat uporabljata kakšne low-cost, ki jih dobijo na raznih forumih ipd. Ampak to še nit taka težava, največji problem RSR-a je, ko pride do problema (npr. zaradi prevečjega pritiska odnese turbino - in tega ni bilo malo) takrat se pa lepo potuhne. Žal sem slišal preveč tovrstnih zgodbic, da bi mu zaupal svoj avto. Kako že pravijo angleži: "...nisem tako bogat, da bi kupoval poceni".

Raje plačam par 100 EUR več in vem, da dobim kvalitetn čip (po možnosti s TUV-om - tako vsaj vem, kje sem) in tudi kvalitetnejši tunerji nudijo garancijo (oz. zavarovanje za morebitne okvare, ki so posledica čipiranja). Čez mejo (Avstrija,...) so 100x bolj profesionalni kot naši pocarji.

Vsi valarji v Sloveniji pa niso vredni pol hrenovke. Med vsemi so taka odstopanja, da nobeni niso merodajni - za eventuelni prikaz prirastka že. A kaj ko ne veš koliko.
Še najbolj točno, kolikor je možno avto - moč/navor izmeriti trenutno v Sloveniji je: avto stehati in z G-techom izmeriti. Ali pa se zapeljati do Graza (kjer imajo ceno meritve enako našim) ali pa v Zagreb.

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba To jan 01, 2008 11:36 am

limoni je napisal/-a:Ah tako RSR kot Avtoelektronika ne razvijata svojih "čipov", največkrat uporabljata kakšne low-cost, ki jih dobijo na raznih forumih ipd. Ampak to še nit taka težava, največji problem RSR-a je, ko pride do problema (npr. zaradi prevečjega pritiska odnese turbino - in tega ni bilo malo) takrat se pa lepo potuhne. Žal sem slišal preveč tovrstnih zgodbic, da bi mu zaupal svoj avto. Kako že pravijo angleži: "...nisem tako bogat, da bi kupoval poceni".

Raje plačam par 100 EUR več in vem, da dobim kvalitetn čip (po možnosti s TUV-om - tako vsaj vem, kje sem) in tudi kvalitetnejši tunerji nudijo garancijo (oz. zavarovanje za morebitne okvare, ki so posledica čipiranja). Čez mejo (Avstrija,...) so 100x bolj profesionalni kot naši pocarji.

Vsi valarji v Sloveniji pa niso vredni pol hrenovke. Med vsemi so taka odstopanja, da nobeni niso merodajni - za eventuelni prikaz prirastka že. A kaj ko ne veš koliko.
Še najbolj točno, kolikor je možno avto - moč/navor izmeriti trenutno v Sloveniji je: avto stehati in z G-techom izmeriti. Ali pa se zapeljati do Graza (kjer imajo ceno meritve enako našim) ali pa v Zagreb.

limoni jst sm tud od parih slišal, da si v glavo tepen, torej bo že držalo a ne :roll:
Bad things happen to good people all the time for no reason!

Adijo Slovenija

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To jan 01, 2008 11:53 am

Ko tako kritiziraš RSR oz. Matjaža....

... iz precej točnih virov sem izvedel,da pri RSR ne komplicirajo pri reklemacijah (pač kdaj se vsakemu zgodi nekaj,česar ne pričakuje)

... no uglavnem se je zgodilo,da je en teden po čipanju nekomu odpovedal računalnik na Hummer-ju. In tega so mu brez kompliciranja ter stroškov lastnika zamenjali!! Pač pri RSR-u so priznali napako in se niso izgovarjali kot to res počno nekateri v slo.

Vem pa,da Matjaž sem pa kdaj tudi prebere forum,tako da.... počakajmo mogoče se oglasi sam in pove iz prve roke.

Jst sem pri njem čipal audi-ja (res da bencinarja) od tega imam zdaj prevoženih 12.500 km brez težav.... kako bo pa v prihodnje,bom pa še poročal :)
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To jan 01, 2008 12:00 pm

red_mamba je napisal/-a:
limoni jst sm tud od parih slišal, da si v glavo tepen, torej bo že držalo a ne :roll:

.....men se tud zdi, da drži kot pribito......
..prvi, dan novga leta, pa se mu že "rola"......

limoni
Nov uporabnik

Napisal/-a limoni To jan 01, 2008 12:53 pm

red_mamba je napisal/-a:limoni jst sm tud od parih slišal, da si v glavo tepen, torej bo že držalo a ne :roll:

Vse je možno. čeprav, če samo od parih, je še vredu, če bi od večine bi bila pa že težava. Podobno bi bilo verjetno pri Matjažu.

limoni
Nov uporabnik

Napisal/-a limoni To jan 01, 2008 12:55 pm

RedBull™ je napisal/-a:Vem pa,da Matjaž sem pa kdaj tudi prebere forum,tako da.... počakajmo mogoče se oglasi sam in pove iz prve roke.

Matjaž prebira forum in tudi sodeluje. Z večimi nicki. Včasih je zanimivo gledati, kako se "sam s sabo" pogovarja.

No pa pustimo malenkosti...

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To jan 01, 2008 2:07 pm

lahko dokažeš... kako si to ugotovil :)

aja,moderatorji lahko vse preverimo,kdo iz kje piše... ;) ne mi prosim o neresnicah....
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Sr jan 02, 2008 11:40 am

Baje fantje ki se spoznajo imajo programe na laptopih in naredijo kot je treba za 200e, ker so pa kazni vedno višje me ni zanimal naprej kdo in kako.

lp

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Če jan 03, 2008 4:43 pm

KAALman je napisal/-a:http://www.vizual.si/index.php

priporočam

čeprav, če si s centralne SLO, se verjetno neboš hotel sem vozit...

Poznaš koga, ki je to imel od tega?

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Če jan 03, 2008 4:43 pm

seeman66 je napisal/-a:Baje fantje ki se spoznajo imajo programe na laptopih in naredijo kot je treba za 200e, ker so pa kazni vedno višje me ni zanimal naprej kdo in kako.

lp

Kater pa?

Uporabniški avatar
marjanko
Nov uporabnik

Kraj: NM

Napisal/-a marjanko Ne jan 06, 2008 10:59 am

red_mamba je napisal/-a:zakaj sploh čipaš če pa nimaš dnarja. za VAG grupo se itak ve h komu greš čipat, lahk ga pa na balkan greš čipat za 10€ če ti je vseeno za kvaliteto :twisted:

Kak neumen komentar!
Zakaj si pa ti ne kupiš že serijsko navite mašine, če si tako bogat? :roll:

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba Ne jan 06, 2008 9:10 pm

marjanko je napisal/-a:
red_mamba je napisal/-a:zakaj sploh čipaš če pa nimaš dnarja. za VAG grupo se itak ve h komu greš čipat, lahk ga pa na balkan greš čipat za 10€ če ti je vseeno za kvaliteto :twisted:

Kak neumen komentar!

I could tell you but then i would have to kill you
Bad things happen to good people all the time for no reason!

Adijo Slovenija

Uporabniški avatar
maks01
Nov uporabnik

Napisal/-a maks01 To jan 08, 2008 2:20 pm

Mater ste smešni s temi cenami in vsem skupaj. Pri nas se zaekrat kvalitetno čipa pri RSR-u, Avtoelektroniki in Senici. Cena pa je taka kot je. Ko bo pa na trgu več ponudnikov z enako kvaliteto pa bo tudi cena padla. Nobena znanost.
Najbolj glasni pa so tak vedno tisti, ki sploh nimajo namena čipat!
Megane 1.9 dci

Uporabniški avatar
Čamo89
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana center

Napisal/-a Čamo89 To jan 08, 2008 4:42 pm

maks01 je napisal/-a:Mater ste smešni s temi cenami in vsem skupaj. Najbolj glasni pa so tak vedno tisti, ki sploh nimajo namena čipat!

Podpis :!:
Drgač pa, če ste skopušni do takih stvari vs to lahko stane še parkrat več. Pamet u roke, al pa sprobite srečo z magičnimi čkatlcami pa čipanji iz laptopa nekih mladcev, ki so najdl program na forumu. Osebno raje igram rusko ruleto :?

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo To jan 08, 2008 4:53 pm

maks01 je napisal/-a:Najbolj glasni pa so tak vedno tisti, ki sploh nimajo namena čipat!

to je problem,da se pol po 20 strani takšnih postov nabere,da komaj kaj konkretnega najdeš ven.
tisti ki smo že čipali,vemo kaj pa kok,ne da pa se mi vsake dva dni ubadat s folkom,ki uletava z enimi in istimi vporašanji: kolko košta,je kej škodljivo za motor,itd,ker je to že neštetokrat predebatirano.
vse se da tle,oziroma drugje po netu najdt.
to je to :hi
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate To jan 08, 2008 5:51 pm

Jaz osebno imam z RSRom dobre izkušnje in bi se še enkrat odločil zanj. Tudi ko sem imel kakšen problem, pa če tudi ni bil neposredno povezan s čipanjem mi niso obrnili hrbta, ampak so mi pomagali. Tudi to, da vgrajujejo neke poceni kopije programov ne bo držalo, vsaj za moj avto ni, poleg tega pa imajo tudi kar točne valje. Originalni program je nameril 116,5 KM (serijsko naj bi bilo 115 KM), čipani pa 149,6 KM (naj bi bilo 150 KM). Prirastek moči je zadosten, tako na papirju kot na cesti, cena je bila pa tudi več kot ugodna.

Še tole, ne delam pri RSRu, nisem plačan za reklamo in jih sicer ne poznam. Povem samo svoje izkušnje. Morda bi bile pri konkurenci boljše, kdo ve.
Slika

Uporabniški avatar
marjanko
Nov uporabnik

Kraj: NM

Napisal/-a marjanko Pe jan 11, 2008 3:31 pm

red_mamba je napisal/-a:
marjanko je napisal/-a:

Kak neumen komentar!

I could tell you but then i would have to kill you

Malo pripazi na svoje besede, ker....

pavko
Nov uporabnik

Kraj: križ

Napisal/-a pavko Sr jan 16, 2008 12:39 am

Mene pa sam zanima, če mi loh kdo tole razloži?
Čipanje naj nebi škodovalo avtu, sam k sm pa zanč klicu v RSR pa uprašu če mi loh volvota T4 čipajo ki ma 200k prevoženih, je pa rekla da rajš ne ker ko ma avto tok prevoženih ni najbol met čipa gor???????????????? kva a poj če daš čipat avto z 120k prevoženih, bo šlo čez 80oookm vse bl k ne v ku***??? aja pa še to pred letam pa pol ko sm mel še 160konjskiga volvota sm sprašvov za čip je bla cena 250€. zdj je pa 600€. pišuka poj se pa eni pritožujejo nad inflacijo pr mleku :P

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Sr jan 16, 2008 11:30 am

pavko je napisal/-a:aja pa še to pred letam pa pol ko sm mel še 160konjskiga volvota sm sprašvov za čip je bla cena 250€. zdj je pa 600€. pišuka poj se pa eni pritožujejo nad inflacijo pr mleku :P

Razlika v letniku najbrš... pred 99, se mi zdi, je enotna cena 250 za vse.

Je pa dejstvo, vsak bi to lahko vedu že, da so neke večje obremenitve na motor in sklope pogona. Tko da, več kot ima avto km večja je šansa da bo šlo kaj papa... ;)

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Sr jan 16, 2008 12:12 pm

Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost