SAVINJCAN je napisal/-a:sem vozil cliota dci z eibach prokit in svojega 1.6 16v s sportiline in moram rečt, da ni razlike glede odobnosti, glede voznik lastnosti pa nisem tak strokovnjak, da bi to razlikova, ampak zgleda pa spredaj veliko bolje s sportline kot s prokit :P
P.S. : preverjeno pa je, da vozne lastnosti niso slabše kot z original gospod Vocko in ne piši neumnosti po nepotrebnem, če v Alfici še nisi imel sportline. aja, pa amortizerje imam original še trenutno. tudi sam Turnšek, ki ima oz. je imel dva tekmovalna cliota RS mi je predlagal sportline v kombinaciji z original vzmetmi.
Na lepi, gladki cesti se bo tvoj avto peljal kot po tirnicah, ko bo pa luknjasta in ovinkasta, ti se pa jaz z vsakim 1.2 cliotom mimo tebe odpeljem. In JA, sem probal oboje na istem avtu in je razlika kot dan in noč.
Sportline + original amortizerji - luknjasta cesta obup, avto zabija do konca in meče ven iz smeri, zelo je bil nestabilen.
Prokit + original amortizerji - na gladki cesti malo slabše kot sportline, na zjahani veliko bolje, še vedno včasih zabije amortizer do konca in avto vrže iz smeri.
Prokit + športni amortizerji - odlična kombinacija, avto gre kot po tirnicah, tudi po slabi cesti ga ne premetava sem-tam, in je bistveno bolj udoben kot prej (po slabi cesti, po lepi je malo trši kot z original amortizerji)
Sportline + športni amortizerji - še nisem probal, verjetno zelo podobno kot Prokit v tej kombinaciji.