Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
Duke
Novinec

Napisal/-a Duke Če avg 21, 2003 11:32 am

Kar se porabe tiče... se meni zdi kar razumljivo da manj porabi PRI ENAKI HITROSTI, če ima pa bistveno več navora. Moj Clio naj bi imel namesto 160 kar 190 NM. Pri nižjih obratih prestavljaš, ker imaš že pri nižjih obratih več moči. In to čutim. Sploh se pa veliiiiiko manj čuti Vrhniški klanec na avtocesti. Navzgor, ne pa navzdol :D :D

duke

Uporabniški avatar
Duke
Novinec

Napisal/-a Duke Če avg 21, 2003 11:39 am

menjekul je napisal/-a:maš prav (glede pospeševanja v eni prestavi).ampak ker sem podal podatek,ki obsega dva motorja z res majhno razliko kubature (ki pa vseeno je) sem želel povedat (kot so to omenili v autobildu) bolš je kupit malo močnejšega pa ne delat takih posegov :wink:

menjekul je napisal/-a:maš prav (glede pospeševanja v eni prestavi).ampak ker sem podal podatek,ki obsega dva motorja z res majhno razliko kubature (ki pa vseeno je) sem želel povedat (kot so to omenili v autobildu) bolš je kupit malo močnejšega pa ne delat takih posegov :wink:

:D :D :D Zdele sem se spomnu na eno situacijo v garaži; pazi tole: Smo se zbrali okoli enega čiiiisto novega avtomobila, ki ga je kupil prijatelj. In jasno so bil tu že hudizacijski posegi. Majhen spoilerček, pa kratka antena za GSM, pa feltne...običajne zadeve. Nakar uleti njegova squaw in pravi, da kakšni smo moški, da čim imamo nov avto, ga ne moremo pustiti pri miru in ga stalno nekaj spreminjamo. Pol je pa ta prijatelj, njen mož, mirno rekel, da je to ravno obratno kot pri ženskah. Ko se z eno poročiš, upaš, da bo ostala taka kot pred poroko in to žal ni res. Če pa kupiš avto, pa točno veš, kako ga boš spremenil, da ti bo všeč.

No tolk o kupovanju "malo močnejšega" :D :D

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Če avg 21, 2003 11:45 am

squaw hehehehe :vc :vc :vc

je res ampak vseeno jaz vem,da pri avtih pod 200KM ne grem več.zato me tudi chip in te zadevce ne matrajo toliko :wink: .in ne bom spreminjal avta,ker (sem za tuning ampak) pri prodaji se vse spremeni.najbolš je met modifikacijo ali dve,da je lahko še komu kdaj všeč :wink:

Uporabniški avatar
Duke
Novinec

Napisal/-a Duke Če avg 21, 2003 12:53 pm

menjekul je napisal/-a:jah kar so meni povedali jim je več navora pokazalo samo na računalniku...vožnja je bila isti šit,mogoče malkice več :wink:

delajte kar želite so vaši avtočki :D

Pazi tole! Najbolj svež podatek. Moj frend je danes v SEAT Alhambra, ki ima 115 KS montiral modul od Kueberla. Predno so mu ga dali gor, je meril pospešek v 6. prestavi od 60 - 160 km/h. Nikoli ni nameril manj kot 42 sekund. Zdaj je 34 sekund. Imel naj bi 136 KS in 350 Nm. Potem naj si pa vsak sam predstavlja ali je to dovolj velika razlika ali ne.

Duke

Uporabniški avatar
Duke
Novinec

Napisal/-a Duke Če avg 21, 2003 12:57 pm

menjekul je napisal/-a:squaw hehehehe :vc :vc :vc

je res ampak vseeno jaz vem,da pri avtih pod 200KM ne grem več.zato me tudi chip in te zadevce ne matrajo toliko :wink: .in ne bom spreminjal avta,ker (sem za tuning ampak) pri prodaji se vse spremeni.najbolš je met modifikacijo ali dve,da je lahko še komu kdaj všeč :wink:

Maš prav. Če bi jaz kupoval rabljen avto, bi nedvomno takega, ki je čimbolj serijski. Ko vidim spoilerje, pa krajše vzmeti, pa valarje je glih tko, kt da bi ena potencialno dobra bejba mahala s potrdilom da ima SPB (spolno prenosljivo bolezen).

Zato pa pravim: Chip tuning ja, ampak tak, da ga lahko ven vzameš.

Duke

Uporabniški avatar
Duke
Novinec

Napisal/-a Duke Pe avg 22, 2003 7:55 am

Ja 1.5 dCi 65 KS. In na navodilih za vgradnjo chipa mi piše da je tudi za 1.5 dCi z 82 KS motorjem. Še najboljš je, da jim info@lindempa.si rečeš, naj ti ga dajo za sprobat. Jaz sem najprej izmeril pospeševanje od 1.500 do 4.000 obratov v 4. prestavi, potem sem da pa chip gor in spet zmeril.

Duke
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov