Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
-=davor=-
Novinec

Kraj: Ptuj - Slovenske Gorice

Napisal/-a -=davor=- Po feb 04, 2008 1:23 pm

Koliko jaz vem v Ljubljani ni možno homoligirat powerfula zaradi nekega spora med LPP in dobaviteljem teh loncev, očitno zaradi tega spora trpi trg... :bonk
SlikaSlika

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Po feb 04, 2008 1:36 pm

-=davor=- je napisal/-a:Lani marca sem jaz montiral omenjen izpuh na avto, kupil sem ga pri Rudolfu bivši A3M na dupleški v MB. Zraven izpuha sem dobil ustrezna potrdila in A-Test, z katerim sem šel na RTI in brez težav opravil Homoligacijo. Montiral mi ga je strokovnjak, ki ima licenco za izdelovanje izpuhov, tako da sem imel narejen back-cat izpuh po meri. zvok pa lahko slišite na posredovanih posnetkih.

mi lahko prosim pove kdo ti je montiral zadevo?

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

Napisal/-a Paris Po feb 04, 2008 2:14 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:
-=davor=- je napisal/-a:Lani marca sem jaz montiral omenjen izpuh na avto, kupil sem ga pri Rudolfu bivši A3M na dupleški v MB. Zraven izpuha sem dobil ustrezna potrdila in A-Test, z katerim sem šel na RTI in brez težav opravil Homoligacijo. Montiral mi ga je strokovnjak, ki ima licenco za izdelovanje izpuhov, tako da sem imel narejen back-cat izpuh po meri. zvok pa lahko slišite na posredovanih posnetkih.

Hm, zadevo lahko sam montiraš če maš švasoaparat in ročno dvigalko za avto.
Tko sm jst naredu! Zdj ga bom pa dol ruknu k mi je dosadan! :jao:
Slika

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Po feb 04, 2008 2:48 pm

Paris je napisal/-a:
SAVINJCAN je napisal/-a:

Hm, zadevo lahko sam montiraš če maš švasoaparat in ročno dvigalko za avto.
Tko sm jst naredu! Zdj ga bom pa dol ruknu k mi je dosadan! :jao:

Imam ja, sam rad bi z rosfrei privaril tega pa nimam. In zakaj ti je dosadno? :P

P.S.: ful hudo stran o svojem avtu imaš, česitam

Uporabniški avatar
max_d
Nov uporabnik

Napisal/-a max_d Po feb 11, 2008 8:52 am

-=davor=- je napisal/-a:Koliko jaz vem v Ljubljani ni možno homoligirat powerfula zaradi nekega spora med LPP in dobaviteljem teh loncev, očitno zaradi tega spora trpi trg... :bonk

:vc Neumnost! Saj enkrat sem že pisal o tej temi, pa naj bo.
Powerfulla na LPPju ne moreš homologirat zaradi TÜV papirjev, ker papirji niso tipski. Kaj to pomeni? To pomeni, da na TÜV papirjih ne piše modela in tipa avta za katerega je narejen lonec, saj so papirji in lonec univerzalni.
Edino, kar je dobro je pa to, da RTI še ne komplicira toliko zaradi papirjev in da ti dajo homologacijo.
Zastava 128 1.1, Y65 gvx 1.3, Fiat Tempra 2.0, Bmw e30 1.6, Bmw e36 1.6, Suzuki Vitara 2.0 24v, Opel Omega 2.5 24v

FreaK_22
Novinec

Napisal/-a FreaK_22 Po feb 11, 2008 12:07 pm

mislim ,da dobijo v Mariboru sportline pošiljko POWERFUL-a sredi februarja, tak so mi rekli.
Allways tuning

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Po feb 11, 2008 12:59 pm

homologirati se da tudi v idriji :D
nimam pojma iz kje hodijo gledat/preverjat zadeve in kako.
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
sergej
Novinec

Kraj: Lovrenc na Pohorju

Napisal/-a sergej Po feb 11, 2008 2:02 pm

Jaz sem v mb na rti homologiral pred 3 leti dtm powerfula tak, da zaenkrat še gre ker je kolega pred kratkim kak dolgo pa nevem 8)

aja kaj pa se tiče zvoka ...prdeč ja res je ...potrebno pa je zadnje nastavke menjat...,.s tem da na dtm ni tak prdeč

_benko_
Nov uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a _benko_ Po feb 11, 2008 4:16 pm

zakaj pa bi blo potrebno menjat nastavke?

Uporabniški avatar
-=davor=-
Novinec

Kraj: Ptuj - Slovenske Gorice

Napisal/-a -=davor=- Po feb 11, 2008 4:53 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:

se opravičujem za hiter odziv :?

Izpušni lonec mi je montiral eden izmed mojstrov za izpušne lonce v okolici Ptuja Janko Kristovič. Prav tako mi je po meri izdelal srednji lonec
SlikaSlika

Uporabniški avatar
sergej
Novinec

Napisal/-a sergej Po feb 11, 2008 7:03 pm

[quote="_benko_"]zakaj pa bi blo potrebno menjat nastavke?[/quote]

zato ker zaradi teh prdi ker poglej kak so narejeni iz fi 35mm na fi nevem 80-100mm in zari tega prdi...daš rost frej cevi nevem 60 pa je zvok dober..

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Po feb 11, 2008 7:26 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:[

Imam ja, sam rad bi z rosfrei privaril tega pa nimam. In zakaj ti je dosadno? :P

P.S.: ful hudo stran o svojem avtu imaš, česitam

saj z navadnim se da varit rostfrei samo, da ti bo rjavel kot navadno železo. če pa imaš švasaparat na elektrode potem kupiš elektrode za rostfrei, al pa greš k ključavničarju in mu daš za pivo on pa tebi 2 elektrodi (škoda kupovat celo škatlo)
litr bencina, litr olja ;)

_benko_
Nov uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a _benko_ Če feb 14, 2008 7:56 pm

Pozdravljeni!

Danes sem bil v Mariboru na RTI in sem vprašal kaj vse potrebujem za homologacijo športnega izpuha(powerful). Gospod tam mi je rekel da potrebujem TUV certifikat in potrdilo o strokovni montaži. Dal mi je vlogo ki jo moram izpolnit in to potrdilo o strokovni montaži ki ga izpolni pooblaščeni servis. Zdaj pa mene zanima kaj konkretno je to pooblaščeni servis ali lahko grem k mehaniku ki ima sp in mi on vgradi izpuh in on izpolni te papirje?

Hvala za odgovor!

Lp

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid Če feb 14, 2008 8:47 pm

_benko_ je napisal/-a:Pozdravljeni!

Danes sem bil v Mariboru na RTI in sem vprašal kaj vse potrebujem za homologacijo športnega izpuha(powerful). Gospod tam mi je rekel da potrebujem TUV certifikat in potrdilo o strokovni montaži. Dal mi je vlogo ki jo moram izpolnit in to potrdilo o strokovni montaži ki ga izpolni pooblaščeni servis. Zdaj pa mene zanima kaj konkretno je to pooblaščeni servis ali lahko grem k mehaniku ki ima sp in mi on vgradi izpuh in on izpolni te papirje?

Hvala za odgovor!

Lp

Gospod ti je lepo povedal, da potrebuješ 2 stvari kot prvo TUV papir(če imaš univerzalni izpuh papirja seveda ni polek in si ga moreš nekako "pridobit" če pa je izpuh tipski pa mora biti papir že polek). izpuh lahko vgradiš na kateremkoli servisu, ki se ukvarja s takšno ali podobno dejavnostjo, lahko ti tudi on izpolni papir in pa gor mora bit obvezno še na koncu njegov podpis in pa žig firme, nato greš homologirat brez problema.
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

Uporabniški avatar
sergej
Novinec

Napisal/-a sergej Pe feb 15, 2008 2:22 pm

Ja samo, da vidijo nek papir na rti-ju....pa je ok :)

black_clio
Nov uporabnik

Napisal/-a black_clio Ne feb 24, 2008 11:53 am

Pozdravljeni!

Sem nov na tem forumu in imam namen kupit športni lonec powerful. Avto imam cliota 1.2 prvi model in me zanima, kateri powerful izpuh naj vzamem da se bo poznalo na zvoku. Oziroma me zanima kateri od teh izpuhov na sliki je najglasnejši in najbolj primeren za motor 1.2. Rad pa bi imel nekaj ful glasnega in da se da homologirat.

http://www.asr-rudolf.si/2003/slonci.jpg

Hvala za odgovor!

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Ne feb 24, 2008 12:01 pm

sergej je napisal/-a:Ja samo, da vidijo nek papir na rti-ju....pa je ok :)

potem izpuha sploh ne gledajo? samo papirje?

Uporabniški avatar
max_d
Nov uporabnik

Napisal/-a max_d Ne feb 24, 2008 1:01 pm

Seveda ti preverijo tudi številke na papirjih in na loncu, če se ujemajo :bonk
Zastava 128 1.1, Y65 gvx 1.3, Fiat Tempra 2.0, Bmw e30 1.6, Bmw e36 1.6, Suzuki Vitara 2.0 24v, Opel Omega 2.5 24v

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid Ne feb 24, 2008 2:48 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:
sergej je napisal/-a:Ja samo, da vidijo nek papir na rti-ju....pa je ok :)

potem izpuha sploh ne gledajo? samo papirje?

Brezskrbi da stric pogleda, če se številke na loncu pa na papirju ujemajo 8)
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

black_clio
Nov uporabnik

Napisal/-a black_clio Ne feb 24, 2008 5:14 pm

black_clio je napisal/-a:Pozdravljeni!

Sem nov na tem forumu in imam namen kupit športni lonec powerful. Avto imam cliota 1.2 prvi model in me zanima, kateri powerful izpuh naj vzamem da se bo poznalo na zvoku. Oziroma me zanima kateri od teh izpuhov na sliki je najglasnejši in najbolj primeren za motor 1.2. Rad pa bi imel nekaj ful glasnega in da se da homologirat.

http://www.asr-rudolf.si/2003/slonci.jpg

Hvala za odgovor!

daj razpišite se malo prosim.
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost