Energetik81 je napisal/-a:Zanimivo razmišljanje - če drugi onesnažujejo, bom pa še jest mal, kukr da še ni dost...In ko se boš peljal mimo ljudi, bodo ti z užitkom vdahnili strupeni CO in ostalo svinjarijo.
Sicer pa se na 1. sliki v glavnem kadi iz hladilnih stolpov elektrarne in to čista vodna para..
Energetik81 je napisal/-a:Ne govorim tuki o šparanju z energijo, ampak konkretno o zastrupljanju dihal. A sem slučajno kaj pisal o šparanju z energijo?
Zmotilo me je pa zato, ker stvar (kat) deluje, se jo serijsko vgrajuje v avte in je sorazmerno poceni - ne vidim razloga, da bi stvar poslabšal in ga odstranil.
In @zlabon, ni treba tuki o wanabe ekologih, ker to nisem. O energetiki in kemiji vem verjetno več kot ti in točno vem koliko onesnažujem in s čim.
Ja, recikliram in ločeno zbiram odpadke, ugašam porabnike elektrike, če jih ne rabim.
@abbe: ne vozim električnega avta
- 1. jih še ni poceni in
- 2. vem da bi proizvodnja, prenos, polnenje in izkoristek v elektromotorjih porabili več energije kot pri bencinarjih, zato zaenkrat raje vozim bencinarja.
Sicer smo pa zdej OT, pejmo nazaj na temo. Še enkrat - odsvetujem odstranitev kat.
extreme N je napisal/-a:no katalizator gor al dol, mene zanima v glavnem premer cevi. Bi se kaj poznalo ce bi jo povecu z 45 na 55? pa 2 x 48 na koncu? pa recimo da bom obdrzal katalizator. kako je potem s srednjim loncem - pustim ali dol??
hvala za kaksen odgovor
Energetik81 je napisal/-a:Zanimivo razmišljanje - če drugi onesnažujejo, bom pa še jest mal, kukr da še ni dost...In ko se boš peljal mimo ljudi, bodo ti z užitkom vdahnili strupeni CO in ostalo svinjarijo.
Sicer pa se na 1. sliki v glavnem kadi iz hladilnih stolpov elektrarne in to čista vodna para..
zlabon je napisal/-a:...
Vglavnem odstranitev katalizatorja SE splača če imaš zabit kat. Če je katalizator dokaj nov se ga nesplača ven metat.
Sploh se pa splača za turbače, kjer katalizator povzroča dost backpressure-ja in s tem posledično zmanjšuje moč in negativno vpliva na lopatice turbine...
bigturbo je napisal/-a:verjemite da se pozna pr mojmu gre sedaj to vse dol da bodo turbine lažje zadihale pa lonc malce bolj odpret in cev med prvim in zadnjim loncem zamenjati za debelejšo pa si na konju
R 34 GT-R je napisal/-a:Vodna para od premoga, lol. Sem daleč od energetika, ampak tole se meni zdi kot termo elektrarna!
Energetik81 je napisal/-a:R 34 GT-R je napisal/-a:Vodna para od premoga, lol. Sem daleč od energetika, ampak tole se meni zdi kot termo elektrarna!
Res si daleč od energetika, sicer bi vedel da imajo TE hladilne stolpe, kjer izhlapeva voda za hlajenje kondenzatorja. Poglej si zgornjo fotko tuki: http://www.te-sostanj.si/default.asp?id=54 in preberi opis spodaj. Ponavadi kažejo Warmerji (kot Al Gore) take fotke, ker zgledajo ubijalsko, vn se pa kadi čista vodna para...![]()
Sicer se pa pogovarjajmo o katalizatorju, ker je tema o tem.
LP
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov