boris22 je napisal/-a:Evo sem našel graf na katerem se točno vidi kje je limitator in če prav vidim je to točno na 6.000 obratov. S čipom se pridobi 9 KM cena 448 eurov. Me prav zanima če se kaj takega da dobiti v Sloveniji. Najbolj idealno bi bilo da bi npr. rsr imel tak čip bi izmeril pri njih moč pred posegom ter po zamenjavi čipa in bi takoj videl po krivulji kakšno bi bilo stanje, edina slabost je da bi izgubil garancijo. Test dobite tukaj
http://www.bullpower.nl/chiptuning/powe ... _98pk.html
denis099 je napisal/-a:DaDek je napisal/-a:denis099 in kje je kak argument?? že spet mlatiš prazno slamo.
a znaš brat al ne?? argumentov je ceu kup(boris22) da motor tko dolgo ni deloval tako kot bi moral. večjega argumenta pa res nevem kje dobit
DaDek je napisal/-a:denis099 je napisal/-a:DaDek je napisal/-a:denis099 in kje je kak argument?? že spet mlatiš prazno slamo.
a znaš brat al ne?? argumentov je ceu kup(boris22) da motor tko dolgo ni deloval tako kot bi moral. večjega argumenta pa res nevem kje dobit
pa maš občutek da bo avtorju teme tvoj odgovor pomagal k bolšjim pospeškom, ali je to še ena tema več kjer zdraviš svoje anti renault komplekse?
boris22 je napisal/-a:Danes zjutraj mi ni dalo miru in sem šel gledat prospekte ter videl krivuljo moči in navora za moj motor. Največji navor je imel na 4.200 obrati ter največjo moč na 5800. Zjutraj ko sem šel v službo pa se je zgodilo nepričakovano. Motor sem ene 7 km vozil normalno prestavljal sem na 4.000 obratih nato sem zavil na hitro cesto dal v drugo ter hitro prišel na 4.000 obratov ter se odločil da bom avto teral da vidim do koliko obratov mi pride ene 2 sekundi ni hotel jit več kot 4.000 nato je začel pospeševati ter prišel na 6.000 obratov, nato prestavim v 3jo ter motor se zavrti v rdeče polje na 6.200 prvič vidim da se na mojem avtu zasveti rdeča lučka pomeni da sem v rdečem polju nato dam v 4 in spet pridem na 6.000 obratov hitrost pa je zavidljivih 145km/h. Kasneje poskusim še enkrat v 2 ter 3 ji in motor pride brez težav na 6.000. Če bi mi kdo drugi to razlagal mu nebi verjel. Uglavnem motorju se je kot utrgalo zdej pa res zgleda da ima tistih 98 KM. Hvala vsem za pomoč če ne drugo zdej veste kako se mora obnašat renaultov 1.4 16v motor.
Da še tole zgoraj komentiram: to mi ni prav nič všeč. Ta motor ima max navor pri 3750 obratih in ravno tam in malo več najbolj skoči. Posebej v drugi mora iz 4000 obratov dobesedno podivjat ko dodatno stopiš po gasu, in to v momentu, nimaš kaj čakat 2 sekundi. Tole ni v redu.dal v drugo ter hitro prišel na 4.000 obratov ter se odločil da bom avto teral da vidim do koliko obratov mi pride ene 2 sekundi ni hotel jit več kot 4.000 nato je začel pospeševati ter prišel na 6.000 obratov,
denis099 je napisal/-a:Dariooo je napisal/-a:sej dejansko je logicno da 16v motor do 3500-4000 obratov je mrtev, sele pol pozivi, ker se odpre druga polovica ventilov in sele pol zazivi vse konje, to je se bolj izrazito pri bolj svoh motorjih da pod 3500-4000 obrati so cisto mrtvi, torej mores motor terat nad 3500-4000 obrati da gre kam....pa sel pol ne bo neki ful letel, glede na to da je avto relativno tezek za tak motor....
tko da ti samo nizaj....ne visat prestavhihi
Dariooo, vidim da si eden redkih ki se tukaj spoznaš na motorje, pa bi te uprašal ali je to tudi normalno pri bravotu 1.6 16v? tam nad 3500 obratov začne res ful dobr pospešvat prej je pa bolj len kot ne. napisu si da se druga polovica ventilov odpre šele nad temi obrati a pol se pravi da če se voziš tam do 3000obratov delajo sam 8 ventilov?? hvala za odgovor.
lp
sašo5 je napisal/-a:denis099 je napisal/-a:obratov je mrtev, sele pol pozivi, ker se odpre druga polovica ventilov in sele pol zazivi vse konje,
.....daj mal razmisli kaj napišeš, oz. če nimaš pojma, potem raje bodi tiho...moj sin, ki ima 11 let in je to prebral, se še sedaj "vala" po tleh od smeha....
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost