Trigger je napisal/-a:Jst sm meu notranjega-ugradnega sportni filter na moji 206-ki, pol pa en dan tko mesec pa pol po ugradji probam uzgat auto ne gre. Fak kej cem nrdit bo nc avto je v garanciji se pravi da bo treba servis klicat. Sam da nebi tm kej tezili sm reku da bom nazaj originalnega not vrgu. Menjam sportnega za original, se enkrat probam uzgat in lej to k je uzgau in u prvo ter brez problemu, prej sm ga pa nevem kolk cajta forciru. Od takrat naprej vozim z originalnim e sono senza problemi.
lucky je napisal/-a:Živijo;
Najprej to, Atmosferski motorji si sami vzamejo toliko zraka kolikor ga rabijo in nič več zato, trditve, da z športnim filtrom dobi preveč zraka so napačne. drugo pa je kako je elektronika naštimana.
Notranji športni filter je pa tudi samo komercijalni trik, saj ima že original filter večjo prepustnost kot airbox sam.
danes airboxi so snovani tako, da na visokih obratih dušijo motor ker imajo pač omejen pretok zraka. To pa zaradi tega, da voznik ne "vleče" motor na obrate in s tem podalša življensko dobo motorja in zmanjša porabo goriva.
Z športnim filtrom dosežemo samo to, da se mašina lepše zavrti in nič drugega.
Yacksy je napisal/-a:blink182 kod si pa napelu cev?
Jes sem danes kupu obično cev za napo (premera 100mm, ker manjše ni mel-a obstaja manjša?), pa sem napelu. Še prej pa sem jo polimu z močnim salotejpom. Cev sem na filter kar prilimal z salotejpom. Zaenkrat drži. V prihodnje pa bom moral itak nekaj druzga pogruntat, ker to se mi ne zdi ravno posrečeno.
1. Cev za zrak se dotika odzračne cevi pri hladilniku= cev se rahlo segreva
2. Filter je pritrjen na mašino = Ohišje filtra ter kasneje še filter se segrejeta
3. Ful placa zavzame (a kdo ve za kakšno tanjšo cev?)
Probal sem tako, da sem se enkrat zapeljal v hrib (ni se mi dalo dolg vozt, pa bolj na hribu sem doma). Mislim, da se mu pozna pri malo višjih vrtljajih. Mašina se lažje razvrti, pa malo bolj vleče v hrib.Pri nižjih vrtljajih pa ni ne vem kaj razlike.
A ve kdo za cev preseka cca. 50 mm, ker ta je odločno prevelika.
Pa ma moja makina MAF senzor (neke žice so napelane tam kjer sesa mašina zrak)
CybKnight je napisal/-a:Zanimam se za nakup sportnega filtra za mojega r clio 1.4... Pa sem dans govoru t mehanikom (tip je rally vozu, pa se zdaj ustimuje rally avte) pa mi je reku da sportni filter sam slabo nardi motorju, zato ker potem motor dobiva preveč zraka, in da če bi hotu met filter bi mogu pol še motor na novo nastavt da bi vse delal kot je treba!? Ker motor ima nastavljeno tako mesanico zraka pa tako mesanico benzina, in ce je prevec zraka potem je tu problem... Prosim za resne odgovore!!
KAVKAPUB je napisal/-a:hmmm....k poslusam vse te izjave....hmmm.....iz mojih izkusen....original polo1.4 60 km,poraba 5-6 litrov; nato pa sport. filter gor, dovod zraka cez haubo na filter, nov kolektor, katalizator stran, vse lonce do zadnjega izpusnega starn + sport filter, plus menjava podvozja, feltne,........in kaj sledi: poraba 8-10 litrov, konca v dolino 195km/h, mal boljsi pospesek, potlej te pa v hrib prehiti 10 let star ciroen AX z masino 1.0 ali pa renault twingo 1.2.....ma clovk se kr zamisl, kolk dnarja se vrze na avto s svoh masino da dobi tistih bogih 5 KM, pa se to v vecini primerov NE.....ampak vsak mora pac to sam sprobat....
lucky je napisal/-a:Bit pameten pri taki zadevi je praktično nemogoče. Kako ti bo mašina delala če boš dal športni filter gor ve samo KOPPERFIELD! ali nekdo, ki ima popolnoma izti avto ko ti z športnim filtrom.
Motor ima toliko enih senzorjev ki mirijo vstopni zrak ( temperatura, gotota, vlažnost, pretok,...) in vse to obdela ECU v interpolaciji z ostalimi senzorji okoli motorja ( temp. motorja, vbrizg, pozicija glavne gredi, odprtje metuljčka, sonda lambda,.....) in če filter spremeni samo eno vrednost od zgoraj naštetega se lahko zgodi , da ne bo delalo več nič (GOLF GTI 2) ali, kot pravi ALEX, bo nemiren pri nizkih obratih ali kot se dogaja pri večini bo vse delovalo normalno.
Priporočam ti, ne ozirajoč se, na vse do sedaj napisano, da zadevo preizkusiš in boš sam videl če ti stvar odgovarja akli ne. Sposodisi filter in preizkusi.
Če boiš kaj po obali letal, ti jaz lahko svojega posodim, da vidiš kako se obnese.
l.p.
Kemični je napisal/-a:Pugi je napisal/-a:Tocno tako, zato se pa dela cip tunink.
Mogoč mal off topic ampak...
Mene pa zanima, če bi se splačalo oz. sploh če bi se dalo na 1.2 (58 km) mašino delat čip tuning?![]()
![]()
![]()
LP
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov