Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

M dreamer
Nov uporabnik

Napisal/-a M dreamer To sep 23, 2003 10:33 am

Haby je napisal/-a:Za moj avto je razlika ocitna
FK (pri procar-u) 35.942,40 SIT
Eibach (pri mortizerju) so ble pred par mesci, ko sm se zanimu okol 50k sit
Pa se nj kdo rece da je razlika v ceni zanemarljiva :twisted:
Apex za moj avto stanejo priblizno isto kot FK, zato mi ni jasno zakaj bi bili apex slabsi, razn ce ma tle zraven cene vpliv povprasevanje/ponudba :?:

Ej dej če se to pri vas dost prodaja bi te prosu če mi lohka daš cifro-mam pa BMW E36 (če maš kje slučajno ker cenik), zdej pa man čist prenizke gor tko da tud na robnik ne morem splezat :( (EIBACH), sam gre pa tud k po tračnicah :vrum
BMW forever

Uporabniški avatar
Haby
Stalni uporabnik

Kraj: CE-LJ

Napisal/-a Haby To sep 23, 2003 4:37 pm

TechnoBoY je napisal/-a:
JOYride je napisal/-a:OK, primerjal ste Eibach pa vse ostale mozne fedre. Kaj pa Apex : FK?

FK se čist v miru primerja z Eibach..
tut cenovno !

Pr nas se cenovno ne more primerjat FK in eibach, eibach je ful drazji, sj za moj avto je tko.
Ce pa pogledamo cene v tujini, je pa tko:
FK 128.00 EUR
Eibach 160.00 EUR

Apexa v tujini ne prodajajo veliko, tko da nimam cene za njih.
V cenah je ogromna razlika, v performansah je pa spet drugo.
Slika
Se policaja pogovarjata o storilcu prekrška:
"Ti, a ga kaznujeva?" pravi prvi drugemu.
Drugi pa pravi: "Brez veze, sej vidiš, da je Celjan"

Uporabniški avatar
Haby
Stalni uporabnik

Kraj: CE-LJ

Napisal/-a Haby To sep 23, 2003 4:42 pm

M dreamer je napisal/-a:
Haby je napisal/-a:Za moj avto je razlika ocitna
FK (pri procar-u) 35.942,40 SIT
Eibach (pri mortizerju) so ble pred par mesci, ko sm se zanimu okol 50k sit
Pa se nj kdo rece da je razlika v ceni zanemarljiva :twisted:
Apex za moj avto stanejo priblizno isto kot FK, zato mi ni jasno zakaj bi bili apex slabsi, razn ce ma tle zraven cene vpliv povprasevanje/ponudba :?:

Ej dej če se to pri vas dost prodaja bi te prosu če mi lohka daš cifro-mam pa BMW E36 (če maš kje slučajno ker cenik), zdej pa man čist prenizke gor tko da tud na robnik ne morem splezat :( (EIBACH), sam gre pa tud k po tračnicah :vrum

Kje pri nas? :D
Dajo se dolocene stvari narocit iz tujine, kjer so cene veliko bolj ugodne, samo spet ne za vse stvari. Drgac pa zastopnik za FK je http://www.pro-car.si
V tujini pridejo FK za tvoj avto 123 EUR (35/40mm)
Slika
Se policaja pogovarjata o storilcu prekrška:
"Ti, a ga kaznujeva?" pravi prvi drugemu.
Drugi pa pravi: "Brez veze, sej vidiš, da je Celjan"

Yacksy
Novinec

Kraj: Okolica Novega mesta

Napisal/-a Yacksy To sep 23, 2003 7:14 pm

Se oproščam ker gre tale post čist mimo debate, sam mam vprašanje, pa nočem brez veze nove teme odpirat.

Če bi hotel zamenjat komplet vzmetenje, a lahko to doma namontiram?
Ni potem problemov z homologacijo?
Shit Happens

Uporabniški avatar
Mantara
Novinec

Kraj: Obala

Napisal/-a Mantara To sep 23, 2003 7:19 pm

Yacksy je napisal/-a:Se oproščam ker gre tale post čist mimo debate, sam mam vprašanje, pa nočem brez veze nove teme odpirat.

Če bi hotel zamenjat komplet vzmetenje, a lahko to doma namontiram?
Ni potem problemov z homologacijo?

Ce hoces naredit homologacijo moras imet potrdilo o strokovni montazi in izpis optike!
LP!
Slika

Yacksy
Novinec

Kraj: Okolica Novega mesta

Napisal/-a Yacksy Sr sep 24, 2003 6:13 pm

Sej na optiko bi ga itak pelu, tle ni debate, sam rad bi 20 jurjev pršparu (Fotr je mehanik, brat je mehanik, jest se tut mal s tem igram........)

A bi lahko kje staknil potrdilo o "strokovni montaži"
Shit Happens

Uporabniški avatar
mišel
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a mišel Sr sep 24, 2003 9:19 pm

ja jst bi tudi rabu potrdilo o strokovni montaži

lp

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Sr sep 24, 2003 10:20 pm

Em potrdilo o strokovni montazi bota pomje zlo tezko dobila
raz ce das kakemu privatniku kaka dva jurja v zep pol bi pomoje ze slo!
jah probita it k keremu pa uprasat!

Punto_GT
Stalni uporabnik

Napisal/-a Punto_GT Če sep 25, 2003 12:54 pm

Tle vsi govoriste, da so bulše ene šušte do drugih in tko dalje...

Kaj pa ta sistem, da znižaš avto tko da se nosilca od vzmeti na amortizerju nastavi tako da sta bol skupaj in tako se avto lahko zniža tudi za 7-8 cm (s prešanjem se kliče), s tem da ostane vse originalno amortizerji in vzmeti, v bistvu pridejo samo vzmeti bol stisnjene skupaj, pa še homologacije ti ni treba ker so vsi kosi originalni in še bol poceni je za vse 4 strani znižat pride stat 20 000 sit + 4 000 sit optika...

Kako se vam zdi ta sistem, predvsem me zanima mneje tistih ki so to stvar že provali, lega na cesti, udobje, vzdržlivost vzmeti...?

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo Če sep 25, 2003 10:08 pm

Punto_GT: Kr se tiče amortizerjev je pač res tako. Eibach so legenda, pa K&N so gud, Apex pa je pač pocen (ni pa slab...) Men se čist dopade. Pač od okusa.

Ta tvoja varjanta je pa zanič. Vrjemi mi, sosed je poskušal na P307 in sva bla oba razočarana. Zelo. Pa še nevarno je. Nekje sm na enmu forumu bral, da mu je nekej počlo med vožnjo, zarad tistih butastih sponk...

Punto_GT
Stalni uporabnik

Napisal/-a Punto_GT Pe sep 26, 2003 10:21 am

Aja? in zakaj sta bla razočarana?

Meni sta dva pravla za to tehniko in sta bla zadovolna.

Dobro to vem da ni isto ku da bi dal gor športne vzmeti, ker so bol trde in se tudi manj nagiba, po moje, samo una dva sta bla full zadovolna.

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Napisal/-a Omelo Pe sep 26, 2003 1:29 pm

Ne sej ni fora v tem... S temi sponkami se dost hitro unilčjo fedri, pa tut ni isto, kot če so športne vzmeti gir... pa tut amortizerji se prej pokvarjo, kr fedri pač ne delajo tko kot bi mogl... Fedr mora delovat kot celota, ne pa da maš na dveh mestih spetga skupej. Kr pol ma manj moči, da vrne avto v prvotno stanje... Kr zna bit tut zlo nevarno, recmo če kdaj poskočiš, ko voziš skozi ovink, je velka nevarnost da te vn vrže.

Uglavnm, ni to to... Pomoje da je lih taka razlika med temi sponkami pa športnimi fedri, kot je razlika pol ko daš še športne amortizerje namest navadnih...

Uporabniški avatar
PoLOdivjan
Stalni uporabnik

Kraj: Koper - Ljubljana

Re: športne vzmeti

Napisal/-a PoLOdivjan Pe sep 26, 2003 4:32 pm

Daco je napisal/-a:
menjekul je napisal/-a:da so ista kvaliteta to ti pa lahko reče samo njihov prodajalec :wink: .dvomim,da so isti rang

Denar je tvoj, tko da si zarad mene kar kupi Eibach. Jaz te bom vprasal samo nekaj... a ti kaj pove da FK Automotive izdeluje Eibach fedre? Zakaj bi placal ime, ce ni potrebno. Za lazjo predstavo... ce mi odbijejo desno stransko ogledalo na Meganu... a bom kupil ogledalo od Renaulta, al bom kupil ogledalo od Valeo? Itak se ve, da je Valeo naredil Renaultovo ogledalo in zraven pritisnil stempl od Renaulta. Raje kupim ogledalo brez "stempla" in grem s prisparanim denarjem na pivo s kolegi.

Skratka... vsak je svojega denarja vladar. Jst mam rajs FK fedre pa punco za tistih 10k sit peljem na vecerjo, pa bova oba zadovolj(e)na. ;)

LP

hm tako ti povem eibah ma svoje standarde, in vsak feder ki ga pri fk naredijo za njih je pregledan iz strani eibaha in seveda more bit določene kakovosi čene ga zavrnejo, beri na njega ne dajo štempla eibah... seveda je lahko da fk previrja in najboljše da sebi ostalo eibahu in pol eibah prodaja nihovo ˝pokvarjeno˝robo, tako iz prve roke ti povem da jest osebno nebi šou na cimos in jim reku naj mi naredijo vodila bremz in sklopke za moj avto, ampak bmw-ja bi pa mel in tut žal mi nebi blo dat unih miljonov ( ce bi jih mel seveda) za dober in zanesliv avto, štos je pa v tem da cimos dela vodila za stopalke sklopke in bremze za bmw sam sem vidu dva zaboje škart vodil ki jih je bmw zavrnu, in cimos jih je dal na tržišče kot neoriginal del... pa srečno pri nakupu
Slika

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Re: športne vzmeti

Napisal/-a Daco Pe sep 26, 2003 6:09 pm

PoLOdivjan je napisal/-a: štos je pa v tem da cimos dela vodila za stopalke sklopke in bremze za bmw sam sem vidu dva zaboje škart vodil ki jih je bmw zavrnu, in cimos jih je dal na tržišče kot neoriginal del... pa srečno pri nakupu

Cigani balkanski! Take firme bi jst dal takoj zapret! :evil:
Ne verjamem, da bi si nemci to dovolili. To je mozno sam pri nas na jugu :lol:
Mogoce se pa motim in so nemci lih taki lufterji kot mi "balkanci", ako nije dobro za bmw, bice za raju :P

Jst ce bi to vidu iz prve roke, kot ti pravis bi poskusal poklicat kako zvezo za varstvo potrošnikov al pa kej... pišuka se bo se kdo ubil s škart zavorami, s tem se ni za igrat! :twisted:

Jst bom pa se vedno raje kupil brisalec al pa ogledalo od Valeo kot original Renault :lol:
LP ;)

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Napisal/-a Omelo Pe sep 26, 2003 6:32 pm

PoLOdivjan: Ne vem kolk je v tem resnice... Kr s takimi stvarmi ni zajebancije. Je cenej kr nima štempla, pa kr ne gre prek več rok. Drgač pa mora bit stvar 100% brezhibna, da jo dajo na tržišče.

Uporabniški avatar
Trigger
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a Trigger So sep 27, 2003 10:41 pm

Mene pa zanima kaka bi bla varjanta za znizat 206-tko za ene 4-5cm k 206-ka ma sprednji pa zadnji blatnik ku traktor pa bi to rad mal popravu in se zmerej ne pretiravu z kesom kr buget ni neomejen.

Pa tud jst nism take sorte voznik (za zdej) da vi mogu auto na ovinkih pod puhnim gasom bit ku vlak. Rad bi da bi bil mal trši ku zdej z originalnimi fedri pa mal nizji in to je use.
Ni vse 206 kar se sveti :-)Slika

Uporabniški avatar
Boych
Novinec

Napisal/-a Boych So sep 27, 2003 11:22 pm

Mene pa zanima če ima slučajno kateri uporabnik foruma znižano opel corso (prejšni model), ker me zanima katere vzmeti (če je zadovoljen)

Priporočam se tudi če ve kdo za kaka rabljene vzmeti za ta avto (1.4)

LP Boych

Mean Machine
Novinec

Napisal/-a Mean Machine Ne sep 28, 2003 10:34 am

Trigger je napisal/-a:Mene pa zanima kaka bi bla varjanta za znizat 206-tko za ene 4-5cm k 206-ka ma sprednji pa zadnji blatnik ku traktor pa bi to rad mal popravu in se zmerej ne pretiravu z kesom kr buget ni neomejen.

Pa tud jst nism take sorte voznik (za zdej) da vi mogu auto na ovinkih pod puhnim gasom bit ku vlak. Rad bi da bi bil mal trši ku zdej z originalnimi fedri pa mal nizji in to je use.

Pejt na Amortizerjevo stran al ga pa poklič- Ti nardi trše amortizerje (trdota po želji), pa nosilc vzmeti ki je na amortizerju ti nižje privari (za poljubno cm) vzmeti pa ostanejo isto- pomoje bi te moglo pridt pod 50k

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco Ne sep 28, 2003 1:56 pm

Sej tut kaki Apex-i z montazo vred pridejo pod 50k.

LP ;)

Uporabniški avatar
Alex
Uporabnik

Kraj: 'Zgornja' Primorska

Napisal/-a Alex Ne sep 28, 2003 4:01 pm

Daco je napisal/-a:Sej tut kaki Apex-i z montazo vred pridejo pod 50k.
:wink:

Samo vprašanje kok in kaj si naredu, če samo fedre zamenaš..
OK sej lahko npr daš Turnšku obstoječe fedre in blažilce predelat, samo kaj ko je baje cena spet od 50 do 100 ksit..
je pa že bolš sport kit, k pride od 75 do 100 ksit..
:?
There's no better car than SAXO 1.6i 16V VTS...for this once
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov