Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Ne jan 18, 2009 5:08 pm

in kam se pol ti voziš v šolo, v salzburg? :D

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne jan 18, 2009 5:08 pm

snikerson je napisal/-a:in kam se pol ti voziš v šolo, v salzburg? :D

off:
ta pa je dobra :lol:

Uporabniški avatar
M4rko
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a M4rko Ne jan 18, 2009 5:51 pm

so pa res konkurenčne cene.. RSR res malo pretirava s cenami..

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Ne jan 18, 2009 6:02 pm

snikerson je napisal/-a:in kam se pol ti voziš v šolo, v salzburg? :D

no ja, mal sm pretiravu

nm-portorož drugač...cca 200km ena smer

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Ne jan 18, 2009 6:12 pm

M4rko je napisal/-a:so pa res konkurenčne cene.. RSR res malo pretirava s cenami..

še zmeraj se je dalo dost zment.cena na njihovi strani niti približno ni zadnja ;)
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic Ne jan 18, 2009 6:22 pm

nemorem se drzati nazaj, zal...ne mi govorit da pri malih masinah pridobis z tem chipom do 15km...samo tega ne, tukaj je govora za atmosferske (saugerje) motorje...in oni ponujkajo celi spekter teh j**c ki jih navijejo...ma prosim jih lepo, vecjega peska v oci se nisem dobil...

lp, dominic...
..::"Burn Ruber....Keiichi Tsuchiya.... Not Your Soul"::..

Uporabniški avatar
M4rko
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a M4rko Ne jan 18, 2009 6:29 pm

el diablo za postavljeno ceno 700 eur bi lahko po tvoje spravil oz. spustil na koliko? :)

Uporabniški avatar
drsokodj
Stalni uporabnik

Napisal/-a drsokodj Ne jan 18, 2009 6:34 pm

Punisher je napisal/-a:nemorem se drzati nazaj, zal...ne mi govorit da pri malih masinah pridobis z tem chipom do 15km...samo tega ne, tukaj je govora za atmosferske (saugerje) motorje...in oni ponujkajo celi spekter teh j**c ki jih navijejo...ma prosim jih lepo, vecjega peska v oci se nisem dobil...

lp, dominic...

tut men se to čudno zdi..pred čipanjem na valarje in potem ...pa vidiš razliko....15KM bi pridobil na atmosfercu z obdelvo glave, odmične, kolektorjem, vbrizgom..
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
jurcek3
Novinec

Napisal/-a jurcek3 Ne jan 18, 2009 6:35 pm

Punisher je napisal/-a:nemorem se drzati nazaj, zal...ne mi govorit da pri malih masinah pridobis z tem chipom do 15km...samo tega ne, tukaj je govora za atmosferske (saugerje) motorje...in oni ponujkajo celi spekter teh j**c ki jih navijejo...ma prosim jih lepo, vecjega peska v oci se nisem dobil...

lp, dominic...

mogoce pa tok povecajo vbrisk goriva da pridobijo tok konjou :)

itak je pa use to relativno,

drgac se celo pri motorjih z turbino da dubit nad 20KM brez povecave tlaka turbini, sam vbrisk goriva se poveca (power box) :D

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Ne jan 18, 2009 6:50 pm

M4rko je napisal/-a:el diablo za postavljeno ceno 700 eur bi lahko po tvoje spravil oz. spustil na koliko? :)

takrat ko je blo za mojga golfa 599 eu po ceniku,smo se zmenli za 230eu .prišli smo s s tremi avti,gotovina. pa moraš se direkt z matjažom menit,ne tja na brčičevo klicat (al pa kake maile jim pošiljat pa spraševat kolk bi pršlo to pa ono :roll:) . pa da ti ga zrihta med vikendom v Jurjevici ;)
za začetek ga poklič,sm zihr da bo že 30% manj.
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun Ne jan 18, 2009 6:57 pm

jst verjamem da je kvaliteta enaka kot pri rsr.ponavad so ljudje skepticni glede taksnih ali drugacnih posegov v Bosni,ampak verjamte da tam tudi obvladajo.cene so pac nizje ker je tudi standard nizji.
jaz sem svojega golfa cipal pri znanem elektricarju v Bihacu,clovek je zivel v nemciji,se naucil veliko stvari glede elektronike,sedaj pa sluzi denar doma.kvaliteta taprava,garancija 1leto,cena 150€.
nikoli nisem mel tezav,je pa ze eno leto minilo odkar sem ga cipal.
lp

Uporabniški avatar
zoro_31
Nov uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a zoro_31 Ne jan 18, 2009 7:33 pm

Imajo pa zelo širok izbor znamk ter avtomobilov.. Npr Volvo V70 R ti ga spravijo na kar 363 konjičev.. Pri RSR ga sploh ni v ceniku :)

če bo šel kdo, naj javi če vse štima :lol:

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic Ne jan 18, 2009 7:46 pm

ne me fopat z takimi, prosim vas lepo...

sauger je sauger, to da mu povecas tlak na gorivo in da dobi vec goriva, sploh ne poveca moci, avto bo vec zrl...pa se zalivalo ga bo...joj...

najboljsi v tej stroki pa ja menda poznajo zadeve...in ta je, saugerja se ne chipa, oz. dela remap ecu, dokler ne menjas vsaj nekaterih mehanskih sklopov, prvi med temi je odmicna sledijo sesalni, izpusni, obdelava glave, vecanje kompresije...bati, ojnice...posledicno vecje sobe, in vecanje tlaka...no za piko na i je tukaj se izpuh, pri katerem pa vemo da mora biti pri saugerji pravih dimenzij, ker pac rabi nek feedback...

pa nismo po zupi prisli, so ze poskusli...da me bo nekdo vlagal na taksni osnovi...lepi nategi so ze bli, nevem tocno za koga se gre, oz. kdo je chipal...ki jim je na racun felinga potiskal navor v spodnje obrate, v zgornjih pa so zgubljali na km...mel si obcutek da avto res bolj gre, in dejansko je sov...potegno ze, kaj pa pol...???km/nm sta odvisna en od drugega, sauger pa je tipicen primer tega...seveda je to predvsem odvisno od kubitaze motorja...govora pa je tukaj do 2000ccm...mogoce se malo vec...

lp, dominic...
..::"Burn Ruber....Keiichi Tsuchiya.... Not Your Soul"::..

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 18, 2009 7:56 pm

Punisher je napisal/-a:ne me fopat z takimi, prosim vas lepo...

sauger je sauger, to da mu povecas tlak na gorivo in da dobi vec goriva, sploh ne poveca moci, avto bo vec zrl...pa se zalivalo ga bo...joj...

najboljsi v tej stroki pa ja menda poznajo zadeve...in ta je, saugerja se ne chipa, oz. dela remap ecu, dokler ne menjas vsaj nekaterih mehanskih sklopov, prvi med temi je odmicna sledijo sesalni, izpusni, obdelava glave, vecanje kompresije...bati, ojnice...posledicno vecje sobe, in vecanje tlaka...no za piko na i je tukaj se izpuh, pri katerem pa vemo da mora biti pri saugerji pravih dimenzij, ker pac rabi nek feedback...

pa nismo po zupi prisli, so ze poskusli...da me bo nekdo vlagal na taksni osnovi...lepi nategi so ze bli, nevem tocno za koga se gre, oz. kdo je chipal...ki jim je na racun felinga potiskal navor v spodnje obrate, v zgornjih pa so zgubljali na km...mel si obcutek da avto res bolj gre, in dejansko je sov...potegno ze, kaj pa pol...???km/nm sta odvisna en od drugega, sauger pa je tipicen primer tega...seveda je to predvsem odvisno od kubitaze motorja...govora pa je tukaj do 2000ccm...mogoce se malo vec...

lp, dominic...

Jaz te zastopim, večina tukaj pa ne (izkušnje) Ravno zato sem kupil za drugi avto Lancio HF ki ga ni treba čipat da trga gate ;)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Napisal/-a C4V4L13R Ne jan 18, 2009 11:05 pm

sicer je za atmosferce res malo neverjetna tolikšna pridobitev s chip tuningom, za turbake so cifre kar realne, je pa res, da nasplošno težko verjameš...

niso pa edini, ki oblublajo tako optimizacijo, torej spet po drugi strani...
http://www.digitune.at/

js se bom do poletja oz. jeseni letos še malo pozanimal glede tega...400€ res ne dam za dobre 25 konjev...za 200 se pa tud v bosno zapeljem, pa mam še mal izleta...kolko km nardim v prazno itak...

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne jan 18, 2009 11:29 pm

C4V4L13R je napisal/-a:sicer je za atmosferce res malo neverjetna tolikšna pridobitev s chip tuningom, za turbake so cifre kar realne, je pa res, da nasplošno težko verjameš...

niso pa edini, ki oblublajo tako optimizacijo, torej spet po drugi strani...
http://www.digitune.at/

js se bom do poletja oz. jeseni letos še malo pozanimal glede tega...400€ res ne dam za dobre 25 konjev...za 200 se pa tud v bosno zapeljem, pa mam še mal izleta...kolko km nardim v prazno itak...

če se pripelješ pa nazaj, se pa nisi vprašal ;) :idea: :!:

P.S. v Bosno grem na čevapčiče, pa kakšnga mobilca kupim, da bi pa avto tam čipal.... :roll: dajte bodite mal resni....
Zadnjič spremenil sašo5, dne Ne jan 18, 2009 11:30 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne jan 18, 2009 11:30 pm

off:
@lancia hf: zadnje čase veliko chat-aš in nihče te ni povprašal o tem kakšen avto si kupil in zakaj, tu je govora o chip-anju

drmocar
Stalni uporabnik

Napisal/-a drmocar Ne jan 18, 2009 11:38 pm

Sicer določenim obljubljenim podatkom verjamem, naprimer BMW E36 2.5 se da serijskega res mal navit (cca. 12KM) pa še porabo znižat za cca. 15% ampak za recimo 106 1.3 rallye samo optimizacija da bi prinesla 14konjev (98->112) ta je pa bosa. Jest jih mam namerjenih cca. 120 na gredi (20% izgube) pa sem dal za vse skupaj večkratnik te cene za vse skupaj (druga odmična, izp. kolektor, itb-ji, višja kompresija itd...) tko da je tale njihova res bosa...nisem pa prvič kaj takega zasledil. Uglavnem so bučke, kar je večinoma posledica nepravilnih meritev. Ne verjamem da so za vsak avto delal "prej in potem" meritve, bolj kot gledam gre samo za en količnik k serijskim konjem....

Sej ne rečem, lahk so majstri, sam številke so pa prelepe.

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Napisal/-a C4V4L13R Ne jan 18, 2009 11:45 pm

@sašo:
pa ne da jih podcenjuješ...zakaj, ravno tako je lahko to človek z izkušnjami. mislm, da je tam kr priznan, tud slovenija na evropskem zemljevidu ni bogvekaj, ima cenejši tuning napram tujim državam, pa je za nas super...

malo branja:
http://www.bhtuning.com/showthread.php?tid=3605&page=1

bom vidu, kakšen odgovor bom dobil na vprašanje, ali imajo valjce in koliko stane merjenje moči, ter kakšna je garancija
če sem prav zasledil, na zgornjem linku omenja, da če ne boš zadovoljen, ti brezplačno povrne avto v prvotno stanje, kar je dovolj pošteno

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 18, 2009 11:51 pm

adis je napisal/-a:off:
@lancia hf: zadnje čase veliko chat-aš in nihče te ni povprašal o tem kakšen avto si kupil in zakaj, tu je govora o chip-anju

Poanta je samo u temu, da hočejo nekateri iz miši narediti slona. A ni bolje da direktno slona kupijio in ga pride ceneje, pa še čez čas mu nebo treba iskati rezervnih delov za motor ko mu ga bo sesulo, seveda če to tudi uporablja ne samo da na forumu napiše pol strani dolgi tekst u predelavi, ko mu pa rečeš naj to pokaže v praksi je pa tišina. Sej nerečem da nisem bil tudi jaz isti, sem dal marsikaj skozi, ampak sešlo se ni pa nikoli tako kot so papirji obljubljali, zato tudi raje kupim konkreten avto in vem kaj imam in saj vem zakaj taka poraba itd....
Pa brez zamere vsem
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov