Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d To sep 23, 2003 10:22 pm

GVX je napisal/-a:Predelava motorja za yugo 1.3 na cca 105 km, stane 350.000 sit!
Za tvoj avto je verjetno dražje, pri montaži turbine pa ne gre samo zato, da jo "prišravfaš".Potrebno je zmanjšati kompresijo, zamenjati kpl. vžig, računalnik, montirati kovane bate, ventile polnjenje z natrijem (izpušne),dodati večji hladilnik, po vsem tem je vprašanje ,če ta glava in glavna gred to preneseta, ...
Za denar montaže turbine lahko kupiš zelo hiter avto, brez da bi tvojega sploh prodal!
L.P.
gvx

Em gvx ti bos zihr znal odgovorit!
kolk me kosta povecanje prostornine motorja????
Se prav da bi dal notr malenkost vecje bate!
Sem se pozanimal da bi spravo na 1.2!

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 To sep 23, 2003 10:26 pm

1.5 pa gasa... :wink:
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
jaka81
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Re: km

Napisal/-a jaka81 To sep 23, 2003 10:50 pm

seat je napisal/-a:Jaka najprej lep pozdrav in dobdodosel na forumu.Tuki bos tudi tko kot jst zvedu marsikaj zanimivega in poucnega,glede tvojega Punta pa je tko,nekaj extra predelav se ti ne splaca delat sej bos z pretiranim tuningom motorja pridobil tudi druge probleme,ker vsako poseganje v motor ali kam drugam potegne za seboj marsikatero tezavo vsaj jst tako mislim.Vgradnja sportnega filtra se mi zdi se najbolj smiselna ker to ni nevem kaksen poseg v agregat,samo nekaj dni nazaj je bilo tuki na foromu debata glede homogolizacije,ker je mel en uporabnik tezave s plavimi smrkci.Malo preglej debate in se pozanimaj z uporabnikom kako je s tem sportnim filtrom in homogolizacijo se mi zdi de je napisal da je moral placat nekaj kazni poglej pa bos videl. :D

hvala za odgovor :D ...glede unih problemov z modrimi pa sm že prebrau ...sam kolkor js vem za športni filter ni potrebna homologacija!! :ne ne vem zakaj je pokasirau tako kazen ....no sej s policaji nikoli ne veš kaj jih piči :? :evil:

Uporabniški avatar
jaka81
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Napisal/-a jaka81 To sep 23, 2003 10:52 pm

no uglavnem hvala vsem za odgovore! 8) ...če ima še kdo kakšen zanimiv predlog je dobrodošel!! ....vsekakor vidim da bo treba nov avto al pa se zadovoljit :P :vrum

GVX
Novinec

Napisal/-a GVX Če sep 25, 2003 6:52 pm

monster_d je napisal/-a:
Em gvx ti bos zihr znal odgovorit!
kolk me kosta povecanje prostornine motorja????
Se prav da bi dal notr malenkost vecje bate!
Sem se pozanimal da bi spravo na 1.2!

Ravno pred enim tednom sem podaril motor 1.3 (v zelo dobrem stanju), kolegu ,ki dirka!
Torej, povečava kubature na 1.3-zastonj!!!
L.P.
gvx

puntoshark

Napisal/-a puntoshark Ne okt 05, 2003 11:25 pm

js sem imel punta, filtr, katalizator odstranjen plus manjši popravki velektroniki, vsi možni spojlerji, 17 col kolesa , na dragu počil dol 75 konjsko ibizo 85 lanosa.. ne vem kolk konjev je avto meu drgač pa ti kr povem pri km 45000 mi je šel lager na piramidi menjalnika, 5000 km zatem mi je zmlelo diferencial... zato ne razmišljaj o turbini in podobnih stvareh, menjalnik in dife3rencial je skonstruiran za fiate do 75 konjev, fse kar bo več bo vse skupaj trpelo...
če pa maš dnar za popravila pa ni blem oglasi se pr men pa ti bom povedal kako in kje kaj naredit da boš meu enak učinek kot sem ga imel jas
sam zavedaj se 200 000sit je sam diferencijal 100 000 pa popravilo menjalnika... tak da...
think abaut it...
vem za enga hgtja ki se bo prodajal ugodno... raj zlifraj pa nabavi žvau...

Uporabniški avatar
kr3mn1
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a kr3mn1 Ne okt 05, 2003 11:52 pm

menjalnik je 150 evrov v italij na odpad. al pa se cenej. to ni tak problem. slisal sem za fiate da jim radi pokajo menjalniki, lahko ti pa povem da je tebi najbrz zaradi tvojih gum :) ta menjanlnik ni bil narejen da bi poganjal 17 colska kolesa. nekaj več konj bi že zdržal, koles pa ne. je ravno kolegu na polotu zmlelo komplet menjanik na vwju (polo). gume - > 215

puntoshark

Napisal/-a puntoshark Po okt 06, 2003 1:14 pm

vem da je v italiji pocen... garantirano ni zmlelo diferencijala zarad gum... kr so bile samo eno mero širše od homologiranih je pa nekaj ta menjalnik so vgrajevali že v punta 55 in pando, mislim da sem vse povedal ... kakorkoli... mislim da imava oba po svoje prav...

Uporabniški avatar
twingoboy
Nov uporabnik

Kraj: praprot-črnomelj

glava

Napisal/-a twingoboy Če okt 09, 2003 4:12 pm

daj gor 16v glavo ke ma punto 75 al pa 85! pa računalnik preklopis! to je kolega na astri 1.8 naredu, 90 na 110 ps. :D

mislim da bi se tut na tvojem dal :vrum [color=blue][/color[/quote]

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Re: glava

Napisal/-a super98 Če okt 09, 2003 8:08 pm

twingoboy je napisal/-a:daj gor 16v glavo ke ma punto 75 al pa 85! pa računalnik preklopis! to je kolega na astri 1.8 naredu, 90 na 110 ps. :D

mislim da bi se tut na tvojem dal :vrum [color=blue][/color
[/quote]

Jap vse se da če se hoče...sam ni tko enostavno kot se sliš!!!
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
Tilen
Moderator foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a Tilen Če okt 09, 2003 10:02 pm

twingoboy...a lahko malo več razložiš o preklapljanu računalnika za 1.2 16V 80KM punto II?

puntoshark...hgt, kje in za kolk? Mater de ga dobim v roke (ga ne dam več iz rok :D )
Slika

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 Če okt 09, 2003 10:48 pm

Kaj pa če so tut bati drugačni?
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
kr3mn1
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a kr3mn1 Pe okt 10, 2003 12:42 am

puntoshark je napisal/-a:vem da je v italiji pocen... garantirano ni zmlelo diferencijala zarad gum... kr so bile samo eno mero širše od homologiranih je pa nekaj ta menjalnik so vgrajevali že v punta 55 in pando, mislim da sem vse povedal ... kakorkoli... mislim da imava oba po svoje prav...

maš prav

lp, kr3mn1

[YuGo]
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a [YuGo] Pe okt 10, 2003 8:51 am

puntoshark je napisal/-a:js sem imel punta, filtr, katalizator odstranjen plus manjši popravki velektroniki, vsi možni spojlerji, 17 col kolesa , na dragu počil dol 75 konjsko ibizo 85 lanosa.. ne vem kolk konjev je avto meu drgač pa ti kr povem pri km 45000 mi je šel lager na piramidi menjalnika, 5000 km zatem mi je zmlelo diferencial... zato ne razmišljaj o turbini in podobnih stvareh, menjalnik in dife3rencial je skonstruiran za fiate do 75 konjev, fse kar bo več bo vse skupaj trpelo...
če pa maš dnar za popravila pa ni blem oglasi se pr men pa ti bom povedal kako in kje kaj naredit da boš meu enak učinek kot sem ga imel jas
sam zavedaj se 200 000sit je sam diferencijal 100 000 pa popravilo menjalnika... tak da...
think abaut it...
vem za enga hgtja ki se bo prodajal ugodno... raj zlifraj pa nabavi žvau...

tistih 60km v 1.2+nekaj sprememb, poleg tega pa še 17ke gor obešene ni nikoli blo ne vem kako hitrih..kak ste eni naivni..

lp

Uporabniški avatar
ssokec
Novinec

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a ssokec Pe okt 10, 2003 9:03 am

smisel tunninga je da iz šibkega motorja iztisneš čim več, eni pravijo dej kupi močnejši avto, puste folk naj dela iz svojih avtomobilov kar hoče.
Slika

Uporabniški avatar
Tauru5
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Tauru5 Pe okt 10, 2003 10:35 am

Tuning lahko napraviš na šibkem avtu, ampak moraš pazit, da je vse skup v mejah normale, toraj da ne "preseravaš". Pomojem je tuning na šibkih avtih rizičen, predvsem zaradi materjala in pa sil, ki po tuningu delujejo nanj....seveda gre za opisane primere, ne pa za primer, ko v avto vgradiš športni filter.
...BMW/318i/dunkelgrau...
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov