Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
zazi
Novinec

Kraj: inda bushezezz

Napisal/-a zazi To apr 14, 2009 11:58 pm

z nobenim ne morš falit, osebno primerju po voznih lastnostih zakar bi kupu hondo, kar se tiče pa tuning potenciala pa 1.8T. Samo da ne boš mislu, da je pocen to... je cel domino efekt tko da na neturbo motor dajat turbo nebo nikol prslo samo 5k€ razn če vse nrdiš sam, dobiš rabljene dele pa še to vse čunga lunga ...
Tigra ... by Opelklinika

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Sr apr 15, 2009 12:02 am

lancia hf je napisal/-a: Ma če VR Golf III nemore enega podrtega unota turbo z 250 000 prevoženimi dol usekat... Jaz bi se zjokal z takim kilovati, in registracijo :cry:

Žalostno ampak resnično :D :lol:

Uporabniški avatar
gaši
Poznavalec foruma

Kraj: Šentilj

Napisal/-a gaši Sr apr 15, 2009 12:05 am

Pa zakaj se mora vsaka tema smetit s takimi kdo je koga dol usekat pa joj :? ..če neveš kaj druga bi pisal pol sploh ne piši nič kr je prav mučno teme razbirat ko nekdo nekaj sprašuje pol pa se začne vojna (sploh pa če so honde vmes).

Uporabniški avatar
da hype
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a da hype Sr apr 15, 2009 8:36 am

Mislim da noben ni porajtal da ga zanima crx ne civic. Crx ima sam 2 sedeža, je težja od civica 5g. in pa lega je slabša kot pri civicu.
Honda Civic 5g. VTI

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Sr apr 15, 2009 1:02 pm

S|icKeR je napisal/-a:poraba je na strani honde, pospeški so po moje nekje tam tam, tuning potencial pa 1.8T.

Je k., ob istem režimu pije več kot 1.8T.

Bom sam na hitr napisal, več kasneje. Eno je avto iz leta 92 drug pa iz 98 (al kdaj že). GTI je vsaj avtu podoben, je pa res da ni dvosed in da vzdrževanje zna bit cenejše (motor),s amo je drvarnica naprom GTI-ju.

Pa osebno precej bolj preferiram Hondo kot VW-ja, vendar realna slika je drugo..

Eno bi bla primerjava z 2.0 NA GTI III, tako pa ima IV lego in zavore (honda je tle v p) precej precej boljše.

BTW: mi je pa izbira neumna, ker takoj veš kaj ti sede, dvosed ali klasični predstavnmik srednjega razreda?? Mogoče tema le kost za glodanje??

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Sr apr 15, 2009 2:43 pm

Ma če bi mogu izbirat enega od teh 10+ let starih j**c, bi raje malo pogledal pri drugih znamkah, kjer se da za precej manj denarja dobiti precej več od avtomobila. Npr. fiat coupe 2.0t 200hp, ogromno tuning potenciala - na 300hp si lahko z zelo majhnim vložkom, vsa oprema vključno s klimo, usnjem, abs, airbagi (kar pri crx-i skoraj ni) in precej boljše vozne lastnosti in varnost od crx-a in veliko več extravagance kot ljudsko vozilo od golfa :D Cena pa pol manjša od obeh unih dveh...

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Sr apr 15, 2009 3:26 pm

Problem je ker so naši 99% usuti (220 VT), pije 3-5l več, prav tako vzdrževanje ni tako simpl (stroškovno) je pa vsekakor stroj in se vidi da ga je delala Pininfarina. Bi pa gledal izključno 20VT 220ps, po možnosti LE.

Pr VAG grupi bi jst gledal za Leono-om sport 1.8T, precej več kot GTI za isti oz manjši denar. J. ga samo 130+kw registracija.

_Ghostrider_
Novinec

Napisal/-a _Ghostrider_ Sr apr 15, 2009 3:40 pm

to mi je registracija prevelika..jaz sem sem dans peljav z hondo crx vti pa kar se pospeškov in porabe tiče je avto kr zanimiv....v prometni piše da ima 890kg to pa je precejšna razlika proti golfi ki ima čez 1200kg če se nemotim....tak da mislim da bi poraba in pospeški pri crxi morali biti bolši oz poraba manjša
:?: :?:

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Re: Vti ali Gti

Napisal/-a AudiFreak Sr apr 15, 2009 4:17 pm

_Ghostrider_ je napisal/-a:LP!
Imam par vprašanj glede honde crx vti 160ps in golf 4 gti 1.8T...
Sicer me predvsem zanima primerjava med motorjema (poraba, pospeški, tuning potencial,...)
hvala za odgovore

Jaz bi skoraj prisegel, da tvoj avatar ni kar tak brezveze in da sem te videl že na VW forumu in si že imel /imaš golfa 4....

Zakaj ta tema?

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Sr apr 15, 2009 4:49 pm

_Ghostrider_ je napisal/-a:to mi je registracija prevelika..jaz sem sem dans peljav z hondo crx vti pa kar se pospeškov in porabe tiče je avto kr zanimiv....v prometni piše da ima 890kg to pa je precejšna razlika proti golfi ki ima čez 1200kg če se nemotim....tak da mislim da bi poraba in pospeški pri crxi morali biti bolši oz poraba manjša
:?: :?:

Crx delsol vti nima 890kg (kr lepih 1105kg) in še enkrat taka primerjava je glupa. (če bi primerjal vsaj z Civicom).
Poraba (kvečejmu ima GTI nižjo) in zmogljivosti so primerljive dokler za 400€ ne čipneš GTI-ja na 190ps. To so grobe številke, lega itd v prid GTI-ja.
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost