Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
Xman24
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a Xman24 Sr okt 01, 2003 5:35 am

Jaz sem pa dal katalizator dol na svojmu saxoju pa mi je šel potem slabše.Koncna je bla nižja za 10 km/h.Zdaj ga imam spet gor.

fric
Novinec

Napisal/-a fric Sr okt 01, 2003 7:21 am

Rjuhar je napisal/-a:Druga je pa recimo metanje smeti med voznjo skozi okno, kar se recimo fricu (glede na najine dosedanje debate) zdi ful frajersko. Kaj je lepsega, ce vrecko od McDonaldsa, cipsa, skatlo od cigaret al pa kar uporabljen kondom vrzes na sredo ceste. Naj ljudje vidjo, kdo je frajer!

Verjetno sem ze prestar za na tale forum...

Zdaj pa mi prosim poišči post v katerem sem zagovarjal metanje smeti skozi okno :?:

BojanI
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a BojanI Sr okt 01, 2003 12:54 pm

CupraR je napisal/-a:Stokat sm ze reku ce ste eni tok narvno osvesceni pol pes hodt. Tole je tunin g forum ne oa blodnje :lol: Jsat mam cist odprt izpuh z športnim kolektorjem in sm tut 100% da bom naredu test emisij-vazn da se pozna na zmogljivostih.

Strašen je to TUNING odstranitev katalizatorja, dej zbud se :P

Lp,Bojan

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Sr okt 01, 2003 12:57 pm

5-7 PS dobiš za 2-3 jurja. A zdaj mi boš reku da če se zravn predelaš cel izpušni sistem da ni to noben tuning. Dej ti se rajš mal zbud-ne piš bedarij če nisi probal zadeve.

BojanI
Novinec

Napisal/-a BojanI Sr okt 01, 2003 1:18 pm

CupraR je napisal/-a:5-7 PS dobiš za 2-3 jurja. A zdaj mi boš reku da če se zravn predelaš cel izpušni sistem da ni to noben tuning. Dej ti se rajš mal zbud-ne piš bedarij če nisi probal zadeve.

Pol se boš pa ti zbudu, ko boš šel na tehničnega, pa katalizator gor, pa spet dol.... Tuning v okviru zakonskih možnosti JA, tole pa žal za moje pojme s tem nima zveze.

LP, Bojan

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Sr okt 01, 2003 1:27 pm

Se ne bom čist nč zbudu-katalizatorja ti sploh ne gledajo. Važn je samo da nardiš test emisij. (Pa tut če bi moral dat kat nazaj gor, mam 10 min dela.)
Drgač si pa mal poglej temo topica-nažalost ne govorimo kaj v zakonu piše :lol: :lol:

lucky
Stalni uporabnik

Napisal/-a lucky Sr okt 01, 2003 1:58 pm

Bojan......ma va f.........

pusti človeku veselje, da kaj poskusi. fant resno sprašuje ti pa moriš ljudi in sipaš okoli negativno energijo.

Tuning je že če zamenjaš samo en vijakec na mašini, pa če si to naredil s srcem in z veseljem, nimajo vsi pač toliko $$$$$ da bi lahko za dva konja več skeširali polovico vrednosti avta in vsak se pač znajde kot more.

p.s. pa če te to tolk moti beri kaj drugega.....

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ Sr okt 01, 2003 2:38 pm

Točn tko ,če si ti že usral ni treba še njega potegnt za sabo !!!! :roll:

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo Sr okt 01, 2003 2:45 pm

Se 100% strinjam.

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

odgovor

Napisal/-a darkdog24 Sr okt 01, 2003 3:14 pm

Uuuuuuu tale Bojan je pa kr jezen :P :P :P .Čuj Bojan mi tule na tej strani samo sprašujemo za kakšne ideje,kako in kaj...bi spremenili da bi avto šel malo več.Če bi js-študent imel več denarja,pol verjetn nebi spraševal folk tuki če dobim kej KM če dam katalizator ven.Ja valda bi si kupu stroj od 200-250 KM in fertik.Konec debate!Ampak ker nism bogat in nimam tolk denarja Clio pa mi je zelo všeč, bom ostal na realnih tleh in bom probu še kej nardit da dobim kak KM več,pa tud če je treba mašino zamenjat,kar me zelo mika. :D .
Ja avto bo mogoče več onesnaževal luft kot prej sam dej prosim prvo ustav izpušne emisije iz termoelektrarne Šoštanj pol bom pa js dal gor na vsaka 2 centimetra auspuha po 1katalizator da nebi onesnažu tolk lufta.Zakaj sem omenu TE šoštanj'Zato ker sem iz Velenja in če v Šoštanju parkiraš avto za 5minut je cel avto v prahu!!!Ti pa nas mučiš tule zaradi 1 katalizatorja.
Kar se pa tiče tuning predelave v okviru zakonskih predpisov pa mislim da tale forum ni pravi naslov da bi o tem debatirali.Če bi pa vsi tunirali po zakonu pol tk noben nebi smel met nč.

Vsem drugim se iskreno zahvaljujem za komentarje in predloge in bi bil vesel še kakšnega.Ko bo pa Clio fertik z temi predelavami vam ga bom pa z veseljem predstavu.

darkdog :twisted:
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Uporabniški avatar
Gigen
Novinec

Kraj: Izola/Portorož

Napisal/-a Gigen Sr okt 01, 2003 3:21 pm

Ze nekajkrat sem to povedal, bom pa se enkrat:
Honda Civic VTi 1.6 16v l.94, ostranjen "katalizator" in srednji lonec, zadnji lonec športni. Lastnik je imel kolege na tehnicnem in jih vprasal ce lahko pride zmerit emisije, kolegi so se mu smejali. Ko je prsu so mu 4x merili, 2x resetirali racunalnik - niso mogli verjet, emisije so bli dosti pod dovoljeno stopnjo celo manj kot ostala serijska KATALIZIRANA osebna vozila.

Kaj mi bodo na to temo povedali dragi varuhi narave??
Made in Japan

lucky
Stalni uporabnik

Napisal/-a lucky Sr okt 01, 2003 3:33 pm

To bi pa lahko tudi verjel, saj katalizator, ki ne dela dobro onesnažuje okolje več kot navaden avto brez katalizatorja. To sem nekje bral in je bilo tudi podprto z formulami in ker jaz nisem kemik..........naj ostane pri besedah.

Sej če se malo pomisli je življenska doba katalizatorja nekaj let in glede to, da vozimo vsi avte v povprečju stare 4 in več let je popolnoma možno da stvar sploh ne "katalizira" kot bi morala. Saj kdo je pa sploh pomislil ali celo meril do sedaj ali mu katalizator pravilno deluje?

UGOTOVTEV: za čistejši zrak vsi dol katalizatorje!!!!

Evo Bojan.....pluvaj!

fric
Novinec

Re: odgovor

Napisal/-a fric Sr okt 01, 2003 4:44 pm

darkdog23 je napisal/-a:Če bi js-študent imel več denarja,pol verjetn nebi spraševal folk tuki če dobim kej KM če dam katalizator ven.Ja valda bi si kupu stroj od 200-250 KM in fertik.

Po mojem pa ne bi blo fertik. Mislim, da bi slej ko prej začel razmišljat o športne filtru, pa o športnem izpuhu, pa koliko KM bi pridobil, če bi katalizator odstranil... Jaz misli, da se ta "obsedenost" ne glede na avto nikoli ne neha!

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Sr okt 01, 2003 6:32 pm

Pa ja no... Pa kaj te to briga. Zdj bo pa ozonska luknja tolikšna, da bomo vsi pokrepal al kwa? Pa ne zarad tega. Zarad česa so pa itaq že vsi napisal.

Pa še o starih katalizatorijih:
Sam mam deset let starega (kot avto) vsaj ena letnic 1993 je bla gor. In smrdi k p*****a. Medtem, ko ima Nissan Sunny brez katalizatorja veliko manj smrdljiv vonj. In nekak mam občutek, da jaz bl onesnažujem, kot fotr.

Drgač pa: Pust drugim veselje, če si ti zamorjen ni treba še drugih. Tu se družmo zarad tega, ker uživamu v stylingu, tuningu ne pa, da ti klele kritiziraš našo "obsedenost"!! Te mam polhn kufr!
U.T.I.H.N.I.!
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Punto_GT
Stalni uporabnik

Napisal/-a Punto_GT Sr okt 01, 2003 6:45 pm

Symoon, moj avto tudi nima katalizatorja, ma ne zato k sm ga jst dal dol, ker ga je dal že prejšni lastnik, jst ga ne bi dal nikoli dol, no uglavnem meni smrdi iz škarika ma tko da kdar se ustaviš na semaforju te kr ufleša tisti smrad, je prou hud.

Po eni strani je pa bulši da ga ni ker kot je reku lucky je res to da star katalizator onesnažuje skori več kot da ga ne bi imel in bulši je še to da ti ne pregreva turbine (tudi kontra udarci) in posledica tega je da ti dura več časa.

Ena slaba lastnost je pa tudi ta, da enim gre slabši avto če nima kat, ker pač je tako zračunano da če nima kat, avto ne dela kot bi mogu ker mu manka pritisk v izpuhu.

Kar se pa tiče 5-7 konju zasledil sem celo 10 konju, ni možno da ti da tolko!

Realno enih 2-3 odvisno od avta, pr enih tudi v minus 2-3 konje, tudi navor pade na niskih obratih.

Pač so slabe in dobre lastnosti katalizatorja.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Sr okt 01, 2003 7:21 pm

Punto GT: dobiš vsaj 5 ps recimo en primer: Civic crx letnik 1991 se je prodajal v dveh verzijah brez in z katalizatorjem. podatki tovarne pa so bili: 130 ps proti 124 ps.

Punto_GT
Stalni uporabnik

Napisal/-a Punto_GT Sr okt 01, 2003 7:26 pm

Ti dam pa jaz 2 primera clio 1.8 16v z kat 135, brez kat 137 konju
Tipo 1.4 z kat 69, brez kat 72 konju

Ne moreš lih tako gledat :roll:

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Sr okt 01, 2003 7:34 pm

Ja maš prov-pr tok švoh avtomobilih se ne pozna dost. . Se pa pr turbačih-vsaj novih dost bl pozna-vsaj pr našmu. Problem je ker te strai avti-če lahk tko rečm majo čist drugo eletronko itd. Novi avtomobili morjo prestat dost višje eko norme-zato je pa tut tok vse zadušen.

Punto_GT
Stalni uporabnik

Napisal/-a Punto_GT Sr okt 01, 2003 7:36 pm

CupraR je napisal/-a:Ja maš prov-pr tok švoh avtomobilih se ne pozna dost. . Se pa pr turbačih-vsaj novih dost bl pozna-vsaj pr našmu. Problem je ker te strai avti-če lahk tko rečm majo čist drugo eletronko itd. Novi avtomobili morjo prestat dost višje eko norme-zato je pa tut tok vse zadušen.

Ja to je tudi res ja.

BojanI
Novinec

Napisal/-a BojanI Sr okt 01, 2003 8:06 pm

lucky je napisal/-a:Bojan......ma va f.........

pusti človeku veselje, da kaj poskusi. fant resno sprašuje ti pa moriš ljudi in sipaš okoli negativno energijo.

Tuning je že če zamenjaš samo en vijakec na mašini, pa če si to naredil s srcem in z veseljem, nimajo vsi pač toliko $$$$$ da bi lahko za dva konja več skeširali polovico vrednosti avta in vsak se pač znajde kot more.

p.s. pa če te to tolk moti beri kaj drugega.....

Moti me le v toliko, ker to sploh ni tuning, pa še probleme imaš s tem.
Veselja mu pa ne mislim vzet, nič bat.

Lp, Bojan
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov