Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

zijan
Nov uporabnik

Napisal/-a zijan Ne jul 26, 2009 10:02 pm

mihecgtc je napisal/-a:zivjo si se pol odločil in sprobal ?

jaz se kr ne in ne morem odločiti ker dejansko nekaj govori da je mozno nekaj da ne osebno se pa zanimam za eco75 chip tuning

govoril sem ze z skn in pravi da ni taka razlika kot pri dizlih se pa pozna tako da dilema ostaja odločitev pa more biti dobolj hitra ker bo hmal tudi konec te akcije

Torej, po 1000 km lahko povem, da sem zadovoljen z tuningom. Avto sem imel priložnost testirati na avtocesti (nekaj 100 km) pa tudi na lokalnih cestah, z in brez klime. Izboljšanje performans je v mejah pričakovanega saj nobenih čudes nisem niti pričakoval iz atmosferskega 1.6 motorja. Dodaten navor in moč se poznata. To je še posebej opazno ko je v avtu 5 oseb, klima dela na polno in z vožnjo v klanec pri nižjih obratih v 5-ti ali 4-ti prestavi. Tudi pospeški so boljši kar sem opazil pri prehitevanjih na lokalnih cestah - prižgana klima ni več (tako) opazna.

Skratka - meni se je splačalo!

Moram pohvaliti tudi fante ki delajo na SKN za prijaznost in profesionalen odnos.

Reaper85
Novinec

Napisal/-a Reaper85 Pe avg 28, 2009 10:39 pm

Jest bi tut peljal svojga Punta 1.2 k SKN, pridobil bi 10 konjev in 12Nm navora. Zdej če je ta navor mišljen pri istih obratih, bi bil na boljšem kot stock 1.2 16V ki ima 114Nm navora pri 4000 obratih, jest pa bi imel tolko pri 2500. Pa še kilaža je za 60kg manjša, pri takem posegu se pa tut ne spremeni.
Če bo še poraba ista sem pa tako ali tako zmagal.

Sej ti zmerijo moč, navor in končno hitrost prej in potem, ker nek dokaz že morš met če daš 500€?

sity225
Nov uporabnik

Napisal/-a sity225 So avg 29, 2009 7:42 am

js na tvojem mestu nebi čipiral bencinarja...raje prišparaj 500 eur za močnejši avto...ker v končni fazi bo tut z 10km več avto še vedno med počasnejšimi...ni fore ;)

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare So avg 29, 2009 8:09 am

Mene pa zanima kak je mišljen ta njihov popust -30% na avte starejse od treh let, a so cene kot so ze z vracunanim popustom ali pa ce me konkretno zanima tuning ki stane 400€ z ddv-ejem pol z -30% to pride 400€ - 120€= 280€, a je to prav?
lp.

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak So avg 29, 2009 8:28 am

To sem dobil na mail. Citiram:

Cena optimizacije za vaše vozilo je:

Redna cena: 750,00 EUR
Do konca meseca junija velja akcija in na letnik vašega vozila imate 50% popusta: 375 EUR z DDV.

Izven akcije vam na redno ceno pripada 30% popusta zaradi starosti vozila, t.j. cena: 525 EUR z DDV.

Če pripeljete (group buy) še 2, vam na vaše vozilo priznamo 50% popust (torej kot akcijski do konca junija),
na ostala vozila pa 30% popusta (v kolikor so starejša kot 3 leta pa tudi oni dobijo 50% popust).

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael So avg 29, 2009 8:31 am

zijan je napisal/-a:Torej, po 1000 km lahko povem, da sem zadovoljen z tuningom. Avto sem imel priložnost testirati na avtocesti (nekaj 100 km) pa tudi na lokalnih cestah, z in brez klime. Izboljšanje performans je v mejah pričakovanega saj nobenih čudes nisem niti pričakoval iz atmosferskega 1.6 motorja. Dodaten navor in moč se poznata. To je še posebej opazno ko je v avtu 5 oseb, klima dela na polno in z vožnjo v klanec pri nižjih obratih v 5-ti ali 4-ti prestavi. Tudi pospeški so boljši kar sem opazil pri prehitevanjih na lokalnih cestah - prižgana klima ni več (tako) opazna.

Ko sem jz testiral pa motor, sem imel porabo v Leonu okoli 8 litrov ob mešanem ciklu vožnje, ko si malo pritisnil je šlo proti 10. Daj poračaj, če se ti je ob normalno vožnji kaj znižala tudi poraba goriva.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis So avg 29, 2009 9:32 am

me zelo mika ta 50% popust, da bi šel čipat svoj mlinček... :D

Reaper85
Novinec

Napisal/-a Reaper85 So avg 29, 2009 11:21 am

sity225 je napisal/-a:js na tvojem mestu nebi čipiral bencinarja...raje prišparaj 500 eur za močnejši avto...ker v končni fazi bo tut z 10km več avto še vedno med počasnejšimi...ni fore ;)

Sem pri 0% popusta pri zavarovanju in sem študent, zato sem že na začetku kupil tak avto ki je med najcenejšimi za vzdrževat. Bi šlo tud z 1.2 16V ali 1.4 16V, samo Puntov ni blo za dobit, kaj drugega pa tud težko, vsaj z malo kilometri.
Avto bi bil teoretično res med najpočasnejšimi, zdej majo že 1.0 3-valjniki 68 konjev, v praksi pa je že sedaj s 60 konji med najhitrejšimi na cesti, to pa zato ker vsi šparajo bencin, men pa tega ni treba, lahko mirno speljem na polno iz križišča in pustim ostale za km zadaj, zato sem z avtom povsem zadovoljen.

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC So avg 29, 2009 11:31 am

najbrz ja ... :lol:
Slika

sity225
Nov uporabnik

Napisal/-a sity225 So avg 29, 2009 12:42 pm

:shock: :lol: :lol: sej sm js tut študent, pa moj avto ma tut samo 77 kw, sej nism reku da bi mogu ti zdej puntota prodat pa kupt m3 z 400+ konji, sam opozoru sm te da ne boš razočaran ker boš dal 500 eur za čip, pol te bo pa dol počla 20 let stara petka 1.4 :lol: če pa pravš da že zdej use dol počš pol pa sploh ni treba dat čiperat ;)

Reaper85
Novinec

Napisal/-a Reaper85 So avg 29, 2009 1:32 pm

Zdej imajo še 30% popusta, tko da za 350€ pa že zelo resno razmišljam o tem.
Edino to ne vem kaj bi pomenil:
Do konca meseca junija velja akcija in na letnik vašega vozila imate 50% popusta: 375 EUR z DDV.

Zato ker bomo že septembra, je to star email, al velja to do junija 2010?

To da me kdo prehiti se pa res ne sekiram, če že me itak lahko potem za njim vozim, razen če se pač ne odloč krepko omejitev presečt. Pa da na lahko prehitiš, rabiš pomoje vsaj 30 konjev več, s samo 10-imi, 20-imi več rabiš že kr dolgo ravnino, tko da pozabi da bi me lahko petka s 68KM prehitela. Kle je potem še teža, tko da 100KM avto s 1200kg ne bo dost hitrejši kot če bi imel jest pri 800kg 70KM.
Pomoje če dam čipat bom za par let dober, dokler ne dobim službe pa tacajt mal več popusta pri zavarovanju, naslednji bo pa itak imel vsaj 100KM.

Introx
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Introx Ne avg 30, 2009 1:47 pm

sity225 je napisal/-a:js na tvojem mestu nebi čipiral bencinarja...raje prišparaj 500 eur za močnejši avto...ker v končni fazi bo tut z 10km več avto še vedno med počasnejšimi...ni fore ;)

Zakaj ni fore? Vsi se obešate na to - ne splača se, brez veze s tako mašino v tuning posegat itd. Ok po eni strani je po eni pa ne, odvisno kaj hočeš. Če bi vsi tako razmišljali bi vsi imeli že od začetka 3.0 V6 mašine. Jaz vseeno raje vidim da recimo punto 1.2 ščije dol recimo nekega 1.8 turbaka ali pa mu je vsaj blizu. S tem nisem mislil da boš dal čipat dobil 10ps pa bo že raketa. Pač pa še vse ostale predelave, zdej pa če se splača dat €€€ pa vsak sam ve. Potem bi lahko govoril tudi o stylingu a se splača ali ne in kaj imaš od tega sej pršparaš 2k€ pa kupiš nekaj lepšega če ti tist ni všeč :D ali
pa če se splača dat vsak dan u bifeju za 3 kavice in škatlo cigaret?

zijan
Nov uporabnik

Napisal/-a zijan Sr sep 02, 2009 10:55 am

Kael je napisal/-a:
zijan je napisal/-a:Torej, po 1000 km lahko povem, da sem zadovoljen z tuningom. Avto sem imel priložnost testirati na avtocesti (nekaj 100 km) pa tudi na lokalnih cestah, z in brez klime. Izboljšanje performans je v mejah pričakovanega saj nobenih čudes nisem niti pričakoval iz atmosferskega 1.6 motorja. Dodaten navor in moč se poznata. To je še posebej opazno ko je v avtu 5 oseb, klima dela na polno in z vožnjo v klanec pri nižjih obratih v 5-ti ali 4-ti prestavi. Tudi pospeški so boljši kar sem opazil pri prehitevanjih na lokalnih cestah - prižgana klima ni več (tako) opazna.

Ko sem jz testiral pa motor, sem imel porabo v Leonu okoli 8 litrov ob mešanem ciklu vožnje, ko si malo pritisnil je šlo proti 10. Daj poračaj, če se ti je ob normalno vožnji kaj znižala tudi poraba goriva.

Poraba goriva se je malenkostno znižala. Namesto 7,8 ki sem jih imel prej zdaj imam 7,5l.
Gre pa večinoma za mestno in AC vožno (140 - 160 km/h). Nimam se pa za dinamičnega voznika, da se razumemo :)

Gorgh
Novinec

Napisal/-a Gorgh Po sep 07, 2009 12:52 pm

Tudi sam razmišljam, da bi peljal tja na čipanje svoje samokolnico...

Pridobil naj bi po njihovi tabeli na uradni strani 19 konjev (iz 160 na 179) ter 25Nm navota (174 -> 199)....

Mi lahko kdo pove, kako to poteka? Ti izmerijo moč avta pred in po čipanju - vidiš graf moči/navora originala in pol še graf čipanega? Ker nebi rad zdj mel +19 konjev v top endu in povsod drugje (predvsem v rangu 1700 - 2500 obratov) manj konjev/navora kot original....

Pa koliko časa je avto tam? Sem jim poslal mejl s tovrstnimi vprašanji pa jih zgleda bk ker nihče ne odgovori že lep čas....

hvala in lp,
jure

zijan
Nov uporabnik

Napisal/-a zijan To sep 08, 2009 9:08 am

Gorgh je napisal/-a:Tudi sam razmišljam, da bi peljal tja na čipanje svoje samokolnico...

Pridobil naj bi po njihovi tabeli na uradni strani 19 konjev (iz 160 na 179) ter 25Nm navota (174 -> 199)....

Mi lahko kdo pove, kako to poteka? Ti izmerijo moč avta pred in po čipanju - vidiš graf moči/navora originala in pol še graf čipanega? Ker nebi rad zdj mel +19 konjev v top endu in povsod drugje (predvsem v rangu 1700 - 2500 obratov) manj konjev/navora kot original....

Pa koliko časa je avto tam? Sem jim poslal mejl s tovrstnimi vprašanji pa jih zgleda bk ker nihče ne odgovori že lep čas....

hvala in lp,
jure

Se zmeniš za termin. Pripelješ avto in ga pustiš za cca 3 - 4 urice. Avto ne gre na valje tako da ni nobenih grafov. Občutek je subjektivne narave.

Gorgh
Novinec

Napisal/-a Gorgh To sep 08, 2009 9:58 am

to je pa pol bolj slaba :/

dvomim da bom šu metat 600 eur, za "nevidnih 19 konjev"...rad bi original in modificiran graf, pa dobr, tud če je 15 konjev, bmk, sam, da bi pa za 5 konjev tok dnarja plunu pa res nebi...
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov