Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
_KL3_
Novinec

Kraj: Metropola

Napisal/-a _KL3_ Po jul 20, 2009 6:00 pm

prid tehničnga delat u Lj pa ti bo hitr jasn kako zgleda tehničn... preverjajo use...tud hupo in brisalce !

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Po jul 20, 2009 6:25 pm

Technologic glede tega da spuščajo neizpravne skozi se strinjam.

Zdaj pa odkrito povej če si že menjal stekla na avtu, gume po tehničnem tud? Oz zakaj si sploh peljal avto na tehničnega če si vedo da so gume zanič in si že ogrožal ljudi med vožnjo do tehničnega in še verjetno zdaj.

REPLICA
Nov uporabnik

Napisal/-a REPLICA Sr jul 22, 2009 10:23 pm

Kaj pa če slučajno narediš prometno nesrečo pa nimaš pravi motor noter?

A pazijo na to, pa kako je potem z zavarovanjem? :?

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr jul 22, 2009 10:28 pm

REPLICA je napisal/-a:Kaj pa če slučajno narediš prometno nesrečo pa nimaš pravi motor noter?

Ze pri napacnih dimenzijah pnevmatik (nehomologiranih) te zavarovalnica lahko zavrne
pa ce imas polni kasko in vse bonitete, kaj sele pri taksnih predelavah. Ne bo slo.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Če jul 23, 2009 3:18 am

Off sicer. Zanima me slednje. Nekdo mi povzroči nesrečo, jaz imam zlizane gume, kriv je on ker mi vzame prednost. Dobim samo kazen za zlizane gume ali bom nosil tudi kako krivdo?

REPLICA
Nov uporabnik

Napisal/-a REPLICA So jul 25, 2009 10:04 pm

MacTron je napisal/-a:
REPLICA je napisal/-a:Kaj pa če slučajno narediš prometno nesrečo pa nimaš pravi motor noter?

Ze pri napacnih dimenzijah pnevmatik (nehomologiranih) te zavarovalnica lahko zavrne
pa ce imas polni kasko in vse bonitete, kaj sele pri taksnih predelavah. Ne bo slo.

Kaj pa če spremeniš številko (tip) motorja :D pa to hodijo zav. agenti al policaji gledat?

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Ne jul 26, 2009 9:46 am

REPLICA ja zamenjat st. motorja je najmanjsi problem...samo ce imas ti motor, ki ima namesto 8V, 16V...je to zelo ocitno... :)) kaj pol.....das gor 8V glavo?? :)
Slika

REPLICA
Nov uporabnik

Napisal/-a REPLICA Ne jul 26, 2009 4:28 pm

ja to je res ne :D

ja kaj pa recimo da narediš to kar je že nekdo prej da daš 1.6 namesto 1.3 pa spremeniš številko..a ti loh kdo kaj..??

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Ne jul 26, 2009 4:29 pm

tak se pogovarjat je relativno.

Med čebelico pa mašino pa je tud mala razlika.

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Ne jul 26, 2009 7:12 pm

jah....zdaj ce bos dal motor ki je vizuelno enak oz so razlike minimalne (jih opazi le tisti ki pozna motorje) nebi smelo bit problema....recimo citroen in peugeo ima 1.1, 1.4 in 1.6 vse iste bloke, tko da bo kdo tezko opazil razliko med njimi...

LP
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po jul 27, 2009 11:56 pm

Technologic je napisal/-a:Off sicer. Zanima me slednje. Nekdo mi povzroči nesrečo, jaz imam zlizane gume, kriv je on ker mi vzame prednost. Dobim samo kazen za zlizane gume ali bom nosil tudi kako krivdo?

Technologic - prva predpostavka "normalnega voznika" (torej tudi varnega) je, da se sam zavedaš, kaj moraš ti storiti za večjo varnost in ne da čakaš, da ti bodo to na tehničnem povedali. Temu ustrezne so tudi zakonske sankcije.

Ti se očitno še vedno voziš z zlizanimi gumami, saj sicer ne bi spraševal takih stvari. Je res tako težko zamenjat gume - vsaj za lastno varnost?
Potem ti tudi ne bi prišla na pamet taka nerazsodna hipotetična vprašanja.

BTW - če misliš, da bi lahko krivdo (oz deljeno krivdo v primeru težav z zavarovalnico) podtaknil delavcem na tehničnem - verjemi, da ti ne bi uspelo. Vsi lahko rečejo, da si gume kasneje zamenjal (oz si dal gor dobre samo za tehnični) in policija bo prej njim verjela kot tebi.

Je pa itak tvoja dolžnost in odgovornost, da imaš gor ustrezne gume! Z neustreznimi gumami ne smeš na cesto!

In bi dal zavarovalnici kar prav - v takih primerih kot je tvoj.

-----------------------------------------------------------------------------

Še to - zakaj nisi odgovoril na to vprašanje?

Doche je napisal/-a:...Zdaj pa odkrito povej če si že menjal stekla na avtu, gume po tehničnem tud? Oz zakaj si sploh peljal avto na tehničnega če si vedo da so gume zanič in si že ogrožal ljudi med vožnjo do tehničnega in še verjetno zdaj.

Hkrati, ko ne poskrbiš za lastno (in tujo) varnost, bi rad podtikal odgovornost drugim. Torej se hočeš samo izognit odgovornosti? Stisnit rep - pa dokler bo, bo? Huda resnost! :roll: :lol: Spremeni pristop, dokler se ti res kaj ne zgodi (lahko samo deljena krivda - je čisto dovolj).

Se ti ne zdi, da bi lahko najprej pred svojim pragom pometel? Takim tvojim vprašanjem potem dejansko ne bi bilo mesta.

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic To jul 28, 2009 12:30 am

Nebi hotel nobenemu nič podtikati pač me zanima.

Gume sem po tehničnem menjal a so spet na 3mm profila, na steklih delam a jih ne dobim. Če pa kdo ve kje jih dobim pa se priporočam(razpršilna stekla ford mondeo mk1-oprotite za offtopic).

Drugače mi pa gladke gume po suhem bolj odgovarjajo kot z profilom če po pravici povem ampak to je drugo poglavje, vi gledate z druge plati in se nebi rad prepiral oz. nadaljeval temo v tej smeri.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 To jul 28, 2009 6:21 am

Jebemti...chevy nr.2
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche To jul 28, 2009 3:47 pm

esem je napisal/-a:Se ti ne zdi, da bi lahko najprej pred svojim pragom pometel? Takim tvojim vprašanjem potem dejansko ne bi bilo mesta.

Sej to ni meni namenjeno ne? Da nebom narobe razumel :)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To jul 28, 2009 4:35 pm

Ni tebi namenjeno in Technologic ni Chevy nr 2.

Dovolj OFF-a
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov