Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
ludbe
Uporabnik

Kraj: Ivančna Gorica

Napisal/-a ludbe Pe avg 21, 2009 6:35 pm

no no ne se kregat :) nekaj je res, obstajajo dobro spisane in slabo spisane mape. Slabo spisane mape lahko povsod dobiš npr. emule. Za dobro spisane mape pa je treba odštet kak evro. In če v avto skopiraš slabo mapo obstaja večja možnost da na avtu kaj hudič uzame

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Pe avg 21, 2009 6:39 pm

ne rečem, da se ne zgodi...samo da gre pa 2 turbina v roku enga tedna je pa tud sumljivo...ne zagovarjam vse cene v Sloveniji glede čipiranja, samo v večini primerov je da kvaliteta odteha višjo ceno(ne govorim za vse primere) samo pri takih stvareh se ne sme "šparat"...jst sm dau pred 3 leti 500€ za čipiranje in bi danes še 1x raje plačal 500€ pri uveljavlenemu tunerju kot pa 200€ pri XYZ...
večini se zdi drago zaradi "trajanja" čipiranja (manj kot 1ura)

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Pe avg 21, 2009 7:07 pm

kašnen pa je naslov strani od te avstrijske firme?

Uporabniški avatar
SIMY001
Novinec

Kraj: Stajerska

Napisal/-a SIMY001 Pe avg 21, 2009 8:16 pm

Dokler se bodo našli takšni ljudje ki bodo dajali take velke evre za čipanje ,ne bo zadeva nič cenejša.
Sej je res da razvoj stane,samo pri razvoju se gre na veliko količino čipanih avtomobilov potem,kar bi moralo zmanjševati ceno.
Glej če jih gre več čipat,ti dajo ''tunerji'' full popusta,pa mi verjemi da še ima vseeno velik profit - mislim na čisti dobiček !!
TDi power by VW Golf V sportline
Slika

ZvoneP
Nov uporabnik

Napisal/-a ZvoneP So avg 22, 2009 1:40 pm

Pozdravljeni,
Sem iz LJ in sem riskiral ter cipal svoj avto pri tej firmi.Imam Passata 2.0 Tdi letnik 2008.
Prvic sem sel v crnuce k "priznanemu tunerju",vsi ga poznate ,da ne bi delal reklame,pa so mi dali tako noro ceno da se mi je kar zavrtelo(800Eur + ddv). :shock:
Potem pa sem iskal na netu ter nasel dve firmi v Slo. ki so ugodne ena je v prekmurju druga pa ze omenjena chip-tuning.name,ki je v Smarju pri Jelsah.
Za tuning sem se dogovoril ter ga tudi pri njih opravil,to je bilo v zacetku decembra.
Z tuningom sem zaenkrat zadovoljen,pospeški so sedaj dosti boljsi,poraba je nakaj manjsa,tuning je trajal kaksni 2 uri.Cena je bila 250 Eur z DDV.
Kolikor sem jaz razumel ta tuning, so mi prebrali original software iz avta ter ga poslali po mailu v Italijo na predelavo.
Avto imam se pod garancijo,tako da so mi na zadnjem servisu posodobili software in mi iznicili tuning,moral sem nazaj k tunerju, da so mi se enkrat prebrali software in ga poslali v italijo na predelavo,pri tunerju so mi razlozili da ne smejo naloziti moj stari software ter da je bolj varno, da novega se enkrat predelajo(ta postopek je bil zastonj).
To so moje iskusnje z njimi.

To je kar vam vem povedati!

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So avg 22, 2009 2:17 pm

ZvoneP je napisal/-a:
Sem iz LJ in sem riskiral ter cipal svoj avto pri tej firmi.Imam Passata 2.0 Tdi letnik 2008.

je že novi CR motor z DPF filtrom?

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon So avg 22, 2009 2:21 pm

ZvoneP:
Torej koliko km imate že prevoženih po posegu?

ZvoneP
Nov uporabnik

Napisal/-a ZvoneP Ne avg 23, 2009 12:32 am

Je ze novi cr. diesel,imam pa prevozenih dobrih 30.000 km,avto namrec uporabljam za kot potnik za svoj s.p., in zastopamo kemikalije za cistilne naprave za celo bivso Jugo.

Pozdrav!

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar To nov 17, 2009 8:14 am

tud jst študiram da grem mojo kripo k njim chipat, tle v LJ so enostavno predragi, ne dam 350 al pa 400 € za dodatnih 15km pri 1.4hdi mašini.

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra To nov 17, 2009 11:47 am

Postena usluga = posten denar, samo to bom rekel.

400, 500...800 EUR za dober remap se mi ne zdi veliko denarja, ce vem kaj bom dobil.
To, da pa nekdo v 20 minutah nalozi neko ze obstojeco mapo in potem pozene avto po obvoznici, da vidi ce "bolje gre"...je pa navadna kraja...cetudi za pol manj denarja.

Remap se dela z (dobrimi) valji, testiranjem in se ga ponavadi ne naredi v pol ure...

LpF

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar To nov 17, 2009 12:08 pm

ravno tako traja poseg 2 uri, pa po miojih info delajo vsako mapo individualno posebej tako da ne vem kaj tukaj slabega, očitno si eni pač zatiskajo oči če so se pustili nategniti in se prepričujejo sami sebe da so naredili njaboljše.........resnica pa je da tako enemu kot drugemu lahko crkne, fora je samo da ne grem dajat 400 al pa 800e za avto vredn 4000 jurje

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra To nov 17, 2009 12:39 pm

:)

Ne, Vojko, oci si zatiskajo tisti, ki zelijo priti poceni skozi.
Dve uri? Ce se ti to zdi "temeljit" poseg, ala ti vera. Jaz sem dal en podoben "tuning" skozi in vem o cem govorim. Seveda pa naj vsak pocne kar zeli - sem podal samo sovje mnenje okoli teh reci...itak pa nimam pojma. Btw, dobra mapa se dela dan, dva, ce ze res nimas srece in v prvo trofnes zeljen optimum...

LpF

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar To nov 17, 2009 1:18 pm

recimo da obstajajo že narejene ter se samo ustrezno popravi parametre, konc koncev če veš kaj delaš in veš kaj moraš narediti potem veš kaj dosegaš z spreminjanjem določenih parametrov
sicer pa kar se optimuma tiče......ima vsak avto drugačnega ne glede na "identičen" motor

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon To nov 17, 2009 3:22 pm

Bodmo iskreni...kot smo že napisal glavnina map za "ljudske avte" je že narejenih in se praktično naredi copy paste, mogoče z malimi popravki.

Mi ne govorimo tukaj o custom mapi za ne vem kakšno predelavo.

Sicer pa bii morali to vprašanje nasloviti na par osebkov ki se profesionalno ukvarjajo s temi rečmi, problem je samo v tem, ker niti eden, NITI EDEN, ne bo povedal resnice.

V svoj obraz pač redko kdo pljune.

ZvoneP
Nov uporabnik

Napisal/-a ZvoneP Sr nov 18, 2009 5:51 am

gofra je napisal/-a::)

Ne, Vojko, oci si zatiskajo tisti, ki zelijo priti poceni skozi.
Dve uri? Ce se ti to zdi "temeljit" poseg, ala ti vera. Jaz sem dal en podoben "tuning" skozi in vem o cem govorim. Seveda pa naj vsak pocne kar zeli - sem podal samo sovje mnenje okoli teh reci...itak pa nimam pojma. Btw, dobra mapa se dela dan, dva, ce ze res nimas srece in v prvo trofnes zeljen optimum...

LpF

Jest ko sem iskal ponudnika za tuning so vsi rekli priblizno uro do dve.Kot ti paravis da moras trofit optimumu,to je sele amatersko.Če se taka stvar dela na novih avtomobilih mora biti narejena v prvem poskusu.Če pa je avto že star in ima 200.000 km pa nic ne recem.
Zdaj bo eno leto in 50.000km kar sem čipal moj avto in nimam nobenih problemov pa sem dal 250 Eur za tuning in ne 960 Eur kot so zahtevali v LJ.To semi zdi enostavno oderusko.

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Sr nov 18, 2009 7:53 am

Kot sem rekel, vsakomur svoje. Tvoje "vedenje" morda temelji na cem konkretnem ali si se s tem ze rodil? Kolikor jaz vem je krepka razlika med nalaganjem mape in izdelavo custom mape po meri oz. zeljah stranke. In slednje, verjemi, cetudi bo slo vse gladko, bo terjalo nekaj casa. Ne zelim nikomur stopati v bran ampak, si se pozanimal kaj dobis za tistih 800 EUR? Ne primerjat cene storitev med seboj, ce ne ves kaj le te zajemajo. Nekdo ti lahko naredi iz 140 170 (neuporabnih konjev) in ti bo za to racunal 200 EUR, drugi pa ti bo zoptimiziral delovanje motorje v vseh rezimih in prestavah in za svoj trud zahteval 500 EUR. Povej mi, za koga se bos odlocil?

In ne razumimo se napak. Dobro mapo lahko nekdo zaradi mene naredi za 300 EUR ali pa za 900 EUR, kar sem zelel povedat je le to, da ce ze, raje pljunem tistih 900 za konkretno storitev, kot 300 samo zato, ker je pac ugodno. In bodimo posteni, potencialno bos s "cheap"tuningom bolj tvegal, da stvari ne bodo kot bi morale (lahko) bile. Da si pa ti prisel skozi z 250 € pa - super, me veseli. Upam, da je to, kar si zelel.

Moja dva amaterska centa...

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi Sr nov 18, 2009 8:16 am

Zvone, meni se zdi, da si se ti registriral samo zato, da delaš dotičnemu reklamo (mogoče si celo sam ena taista oseba)...Če me boš demantiral z argumenti, pa se ti seveda opravičujem.

Daj mi ti nekaj povej najprej. Kje so ti v LJ računali 900 in nevemkoliko € (lahko tudi na PM, če misliš, da jim boš s tem delal reklamo, ampak reklamo pravzaprav delaš tistemu iz Štajerske BTW)? Cene za avto, ki ga omenjaš ti, se z DDV pri priznanih tunerjih gibljejo sicer max do nekje 700 EUR.

Še nekaj. Praktično nov avto si šel zaupat nekim začetnikom brez vsakega imena, prepoznavnosti, zgodovine in prakse? Skoraj neverjetno. Mogoče si zadel na loteriji, saj si sicer tega ne morem predstavljati. Vem, da sem pri sebi tehtal odločitev kam in kako bom šel, več kot eno leto in to na podlagi veliko faktorjev. Ti pa si vletel kar tako, zaradi cene. :? Avto pa te je stal nevem 25.000 € ali več? Res mi ne gre skupaj ta tvoja zgodba.

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Sr nov 18, 2009 10:13 am

mene še nekaj zanima a ti da avto potem na valje da vidiš na diagramu kolko navora in ps-ov maš dejansko na kolesih
poznam js tudi enga modela ki dela za 100€do 150€ pa brez valjev in paperjev lp :D
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Sr nov 18, 2009 11:58 am

Načeloma tudi te naši dražji tuning modeli delajo brez valarjev in papirajev...

Ja... če maš interes popušiti še naslednjih 200€ pa ti ga dajo na valarje... hvala lepa... po eni strani bi morala biti to obveza za dokaz o storitvi...

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Sr nov 18, 2009 12:08 pm

200 EUR samo za dyno-run? Lepo vas prosim, ne govorite neumnosti...

Sicer pa vsako "tunanje" avtomobila brez papirja o tem, kaj je bilo prej in kaj potem, je za moje pojme metanje denarja skozi okno. Upload ze obstojece mape, pa en schnell test po obvoznici je vse prej kot "tuning" kot se sika...Pa je zaradi mene lahko zastonj.

LpF
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov