Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker So sep 12, 2009 1:48 pm

men pije 7.6L/100km, po čipanju skor en liter več kot prej. ampak ga tudi temu primerno vozim. tako da ta ecotuning je stranmetanje denarja po moje.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So sep 12, 2009 1:54 pm

Sej 225€ bi jim pa še jaz dal ampak za eno staro mareo imajo na ceniku 750€,sev pravi polvica 375€ kar je pa preveč,bi pa men tale €ko tuning pomoje prišel prav,ker ko sem jo hotel čipat mi je tresel vztrajnik pri tem bi pa pomoje prišel skoz brez tresenja.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ So sep 12, 2009 2:05 pm

Aja pa ne me narobe razumet, glavni cilj mi ni tega pol litra al pa litr prišparat ampak optimizirat mašino kar pomeni tudi bolj lagodno vožnjo(manj šaltanja,manj priganjanja v obrate,lepše speljevanje ipd.), posebno pri težjem avtu in tudi 10 konjev ni zanemarljivih(kaj dosti več raje nebi čipiral zaradi potencialnih okvar čez leta).

Poraba mi je le pika na i, ker dejansko pomeni, da se mi vložen denar ob ENAKI vožnji povrne v dobrem letu. Pač ne pozabljat, da sm to temo odprl študent in se ne morem primerjat z nekom, ki ima vsaj jurja plače. Drugače bi golf mel zadaj napisano R32 in ne TDI :P

čez par let bom pa mogoče rabil nasvete pri tuningu kakega R20 ampak do takrat... :D

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ So sep 12, 2009 2:09 pm

čare je napisal/-a:Sej 225€ bi jim pa še jaz dal ampak za eno staro mareo imajo na ceniku 750€,sev pravi polvica 375€ kar je pa preveč,bi pa men tale €ko tuning pomoje prišel prav,ker ko sem jo hotel čipat mi je tresel vztrajnik pri tem bi pa pomoje prišel skoz brez tresenja.

Po ceniku(nemškem in slo) je tud za golfa navaden tuning 750€, eco je pa kao 370€(po nemškem,mislim da tudi po slo in do konc spetembra 40% popust pomeni 225€.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis So sep 12, 2009 5:03 pm

če bi res rad "eko" motor potem si raje omisli sdi-ja :shock: in verjemi za 225€ se boš toliko navozil, da boš že sit avtomobila :cry

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder So sep 12, 2009 5:12 pm

Za samo 225€... kaj še čakaš :) Če si dal 10+k€ za avto lahko daš še 225€ zraven..
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So sep 12, 2009 5:20 pm

oh ja,še ena marketinška fora in nič drugega....
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ So sep 12, 2009 7:11 pm

@lenivec: Ravno zaradi porabe in dejanskih rezultatov bi rad mnenje koga, ki je to že preizkusil! Od 10ih konjev niti ne pričakujem nič posebnega, vendar nekaj razlike pa je. Imamo doma ravno toliko močnejšega passata. Je pa ta mašina v golfu tud dost mrtva pri speljevanju in če povečajo navor na pravem mestu, bi moglo bit malo napredka. Za kako hudo povečanje konjev bom pa kr avto zamenjal... nekoč...

@adis: S ku...... SDI-jem bi se navozil pol manj kot s TDI-jem ker bi ga nonstop tiščal do konca zaradi totalnega pomanjkanja konjev. Je pa idealen za kake penzionerje :D In kje piše da bi rad eko motor? Kaj se džite tega eko naziva kot pijanc plota, pač nism kriv, da je tako marketinško ime... :roll:

@Blinder: Sem že parkrat napisal razloge zakaj me ne moti tako malo razlike v konjih in posledično je pač tudi nizka cena. Če bi mel preveč keša, sem lepo napisal, da bi mel kako drugo oznako na havbi!

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Ne sep 20, 2009 11:46 am

No nič eco, je padlo kr 130 konjičkov! :P OMG it´s alive!!! :D

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Ne sep 20, 2009 11:56 am

P.S.: Zanimivo, da ima avto, ki naj bi mel tovarniško 210Nm navora, dejansko 240! Se pravi cca. 5 konjev več od obljubenega...

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne sep 20, 2009 11:58 am

Blinder je napisal/-a:Za samo 225€... kaj še čakaš :) Če si dal 10+k€ za avto lahko daš še 225€ zraven..

ta je pa sedaj bla zelo pametna ja
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
CarInvent
Novinec

Napisal/-a CarInvent Pe okt 02, 2009 4:08 pm

~toMmy~ je napisal/-a:P.S.: Zanimivo, da ima avto, ki naj bi mel tovarniško 210Nm navora, dejansko 240! Se pravi cca. 5 konjev več od obljubenega...

pokažeš meritev ?
avtoelektronika pika si

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe okt 02, 2009 6:24 pm

~toMmy~ je napisal/-a:P.S.: Zanimivo, da ima avto, ki naj bi mel tovarniško 210Nm navora, dejansko 240! Se pravi cca. 5 konjev več od obljubenega...

kaj ma navor s konji?drgac pa ta eko tuning je kr neki no.
pr skn-ju mi je zanimaiva una varianta cip tuning 75.kao do 3/4 gasa je na eko varianti na pouhn gas pa na power varianti..
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ So okt 03, 2009 5:36 pm

CarInvent je napisal/-a:

pokažeš meritev ?

Ja ja saj avatar vse pove... vi ste najboljši, vsi drugi pa lažejo in kradejo(pa s tem ciljam na več tunerjev na tem forumu, ne samo vas) ;)
Vem samo da sem izredno zadovoljen z uslugo in ceno in če bom še kdaj chipal, bom pri isti firmi. O teh meritvah sem pa tudi toliko mitov in legend slišal,da mi že čist dol visi za njih...

Drugače je bilo pa že veliko govora tudi o tem, da dajo VAG mašine več od sebe v praksi, kot na papirju...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ So okt 03, 2009 5:51 pm

abbe je napisal/-a:

pr skn-ju mi je zanimaiva una varianta cip tuning 75.kao do 3/4 gasa je na eko varianti na pouhn gas pa na power varianti..

Logika mogoče? Če je tolika več navora, se mi zdi zelo logično sklepat, da je tudi konjev več. Se opravičujem, ker nimam nobenih meritev pri sebi :D No saj nima veze, ne da se mi prerekat glede takih malenkosti...

Saj sem se odločil za navaden chip tuning, ker je ta eco in eco 75 bolj marketinška fora. Drugače pa ne vem če ma kaj smisla teh 75%, itak če maš chipanega na kakih 130 konjev pa čez 300 navora, lahko tud z dost manj kot 75% gasa voziš hitro in maš hkrati nizko porabo.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe So okt 03, 2009 5:51 pm

kar se navora tice se ga da tut z vag-com programom merit,kok je natancen pa nevem.
@ tommy nevem zakaj napadas uporabnika carInvent sj ni nc proti skn-ju napisal.le hotu je vidt graf ce ma golf res ze serisko vec navora kot je napisano v tehnicnih podatkih.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ So okt 03, 2009 6:10 pm

abbe je napisal/-a:kar se navora tice se ga da tut z vag-com programom merit,kok je natancen pa nevem.
@ tommy nevem zakaj napadas uporabnika carInvent sj ni nc proti skn-ju napisal.le hotu je vidt graf ce ma golf res ze serisko vec navora kot je napisano v tehnicnih podatkih.

Se opravičujem, če je res bilo tako mišljeno. Po vseh "napadih" s temi meritvami na avtomobilizmu, mi post deluje bolj kot provokacija. Sicer me pa ne jemat kot nekega hudega zagovornika skn-a, pač imam osebno zelo pozitivne izkušnje tudi, če nimajo valjev, to je pa to.

In ja, navor se da med vožnjo zmerit, pomoje da kr mora bit natančno. Mogoče to lažje pove kdo, ki ve kako konkretno se preračunava.

ggorenc
Novinec

Napisal/-a ggorenc So okt 03, 2009 6:50 pm

abbe je napisal/-a:

emm mogoce tale forumula
TORQUE=HP * 5252 / RPM

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe So okt 03, 2009 7:09 pm

ta formula ne deluje pravilno.sploh pa ni napisan a o max konjih se govori al kako..
pr emn definitivno ne drzi
Ni vse res kar napišem
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov