kingroad je napisal/-a:tu se lahko spet začne kregarija
Kje pa bodo autobahn rejserji izkoristili vso to moč. Ne rečem, marsikje se je lahko peljati 300+ km/h a koliko dolgo? 10sek. Potem pa te na ovinkih v Idrijo odnese golf II gti

Drag race....hja, tako Evo kot Imreza imata 4x4 pogon, tako da tu bi z lahkoto konkurirala Audi powah.
lp
Kregarije ne bo. Ne bom dal priložnosti :P
Vedno je več pogledov na tuning in izrabljenost moči pod haubo.
Jaz osebno se peljem v Idrijo enkrat letno

in še to penzionersko, ker imam babo v avtu. Če me takrat en golf II odžge, kar naj.
Ni point avta z tako močjo, da ga vedno žgeš v 300+. Point je v tem, da uživaš v voznih lastnostih, pospeških in lahkotnostjo prehitevanja. Če pa vmes vzameš "skalp"nadebudnemu mladcu v ferrariju, ki misli, da je boga za j***a prijel, pa toliko bolje.
Da pa bi nekdo izkoristil vozne lastnosti avtomobila (lego) na dnevnih avtocestah pa definitivno ni za pričakovati. Je daleč prenevarno. Važno je, da avto dobro pospeši, da ne pleše po cesti in da se zeloo dobro ustavi, če je to potrebno.
Sedaj bo nekdo rekel - pojdi na Grobnik in pokaži kako hiter si. Za tam se naredi povsem drug tip avtomobila. Jaz te bom srečal le na avtobahnu v real lifu. In tam boš gledal ognje iz auspuha, dokler jih boš videl

Na Grobniku pa vas pojejo narejeni jugoti

- malo posplošujem ampak vseeno...
Drag race; evo in impreza naj najprej dober menjalnik gor natakneta in potem prideta na drag race z veliko konji, da bosta na naših dragrace progah usekala pod 10s. Do takrat bosta le hitre igrače, ki mu karavan z žarom v gepecku na bahnu poblenda. Veliko je bilo herojev a redki smo prišli v 10s...
Opelaši so tudi pokazali, da so res hitri a redki so to street avti v pravem pomenu besede. In vsi so lahki ko hudič. Audi je težka krava.
ko bomo mi z našim S1 prišli na dirko (KO BOMO) bomo končno prišli z avtom, ki ne bo težek kot krava. In potem bo deklasiranje...
Ostale znamke pa niso ne vem kako hudo bile zastopane v dragrace v bivši jugi oziroma so redke izjeme... Vag štejem pod audi

Protuning je napisal/-a:Ce vprasam zakaj se zdi problem izmerit avto je to provokacija?
Kje drugje pa se najprej postavi vprasanja, koliko moci ima avto. Niso vsi avti narejeni za dirke pri visokih hitrostih po avtocesti.
Racelogic na svoji spletni strani omenja da lahko tudi izracuna moc.
http://www.performancebox.co.uk/power.html Ne vem pa ce lahko narise tudi krivuljo.
Ni provokacija ampak še enkrat, ker očitno površno bereš:
pri nas ni pametnih valjev za turbo avte 600+ konjev, ki bi jim jaz zaupal. Prepričaj me v nasprotno. Pa ne z teorijo. Do takrat pravim da imamo 600+ in 23s od 100-300. verjetno bogato čez 600hp, da uspe v 23s porinit karavan z 1750kg (z voznikom) do 300kmh. po gpsu, ne po števcu...
Se pa strinjam, da niso vsi avti narejeni za dirke pri visokih hitrostih na avtocesti. Večina, ki si jih predstavil sploh niso za na cesto - pa da ne boš užaljen. Vsem kapo dol za projekte a se razlikujejo v naših miselnostih.
Valjda pa ni 100kmh tako visoka hitrost da ne bi mogli probat npr. 100-200? Če že 300 not ne dobijo

? Za kaj pa so narejeni pol vsi ti avti? Le za dirke?
Racelogic naj bi res računal konje a nisem nikoli probal, ker mi je bolj pomemben čas in pospešek. Lahko tudi probamo...