Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

TH Performance
Nov uporabnik

Napisal/-a TH Performance So nov 21, 2009 11:43 am

erc je napisal/-a:
TH Performance je napisal/-a:I BTW, ako se pitas tko sam ja, ja sam onaj koji je Cicerov Seat Leon i Beetle od Zdenka Robide popravljao nakon RSR-a (nakon sto je eksplodirao motor od R32 u beetlu i nakon sto Leon nije mogao raditi kako treba). Ti auti voze i dan danas.
Mozes pogledati o ovdje, ja imam stranke koje nije strah niti sramota staviti svoje aute na net.

da se še jaz malo vmešam v tale preucavanja. Ne zdi se mi prav, da se tule javno prepucava in blati doloèene ljudi-tunerje. Sam osebno ne poznam RSRa, vem pa, po tem ko sem osebno na lastne oèi videl nekaj njegovih izdelkov (kar se tièe elektronike), da èlovek ve kaj dela in ne zdi se mi prav, da se ga tule nabija na zid. Sicer je bil pa prvi v SLO, ki se je zacel ukvarjati z tem poslom, zato vsa èast mu.
Tebi TH performance pa povem, da tega beetla od robide, ki ga tako opevaš je naredil sam Matjaž Ogrinc RSR in to 4.Julija 2009 in avto je vozil kompletni vikend dokler ga èlovek, ki ga je rental ni razbil v prerivanju z hèerjo Braneta Senice.
Èe pa že omenjaš Seat leona, sipa poglej tele slikce... pa brez zamere. kreganja ne vodijo nikamor!
http://i332.photobucket.com/albums/m337 ... ija372.jpg
http://i332.photobucket.com/albums/m337 ... ija418.jpg

Erc

znam ja da je Matjaz dobar tuner i u to nitko ne sumnja. Ali omalovazavanje proizvoda necu dopustiti nikome.
Ovaj topic je predstavljanje motorne elektronike, a ne pljuvanje motorne elektronike. I Matjaz ne treba advokata, mislim da je sam dovoljno sposoban da se obrani, ukoliko mu je to uopce potrebno.
To kaj je auto bio kod tebe, ne znaci mi bas nista. Nista nije radjeno od nule, sve je to nasllijeðeno od mene i SKN Slovenija. A Robida je takav...ko pèelica, leti sa cvijeta na cvijet :D
I da ne bi bilo zabune, meni nikad nije krepao ;)
Ili se držite teme i komentirajte ju kako treba, a ove posprdne komentare možete saèuvati za sebe, jer toliko prièa i primjera o vama znam da bi mogao knjigu napisati, samo sto se tice autiju iz hrvatske (da ne spominjem slovenske).

Zato jos jednom, drzimo se teme

Lijepi pozdrav Erc

P.S.

Sto se tice Leona, u njemu je motor i elektronika iz Beetla. A u zutom Beetlu je obican motor 1.8T. To je Robida prebacio iz Beetla kad ga je prodao. Tako da ne brkas vremenske dogadjaje. Prvo je u beetlu bio R32, koji je trajao 4 kruga nakon tuninga. Onda je stavljen 1.8T probusen na 2.0. To sam ja ugradio Autronic i tunirao. Onda je Robida kupio Leona, i to prebacio u Leona. Onda se posvadio samnom jer mu nisam htio doci u Ljubljanu tunirati auto u petak, a dva dana prije je bio u Zagrebu i auto mu je slozen na 543ks (maha dyno, poslati cu tu i ispis u ponedjeljak). On je sam na svoju ruku stavio odmicne od 1.8 atmosferca, i ocekivao je da cu mu ja u petak to "nabrzaka" sloziti. Ja sam imao streetrace i nije mi padalo na pamet slagati mu auto, koji je neregistriran, koji ima druge bregaste, negdje po nekakvoj cest u brdima?! Pa smo se rastali :D:D:D:D Hvalal Bogu, samo cu to reci :D
Dalje mu je tunirao SKN Slo i Matej, koliko je mogao. Sto se dalje s tim autom dogadjalo...I really don't give a shit.

Tako, da razjasnimo sto je gdje i kako je bilo.

Uporabniški avatar
RSR_Tech
Nov uporabnik

Napisal/-a RSR_Tech So nov 21, 2009 1:21 pm

TH Performance je napisal/-a:Sto se tice Leona, u njemu je motor i elektronika iz Beetla. A u zutom Beetlu je obican motor 1.8T. To je Robida prebacio iz Beetla kad ga je prodao. Tako da ne brkas vremenske dogadjaje. Prvo je u beetlu bio R32, koji je trajao 4 kruga nakon tuninga. Onda je stavljen 1.8T probusen na 2.0. To sam ja ugradio Autronic i tunirao. Onda je Robida kupio Leona, i to prebacio u Leona. Onda se posvadio samnom jer mu nisam htio doci u Ljubljanu tunirati auto u petak, a dva dana prije je bio u Zagrebu i auto mu je slozen na 543ks (maha dyno, poslati cu tu i ispis u ponedjeljak). On je sam na svoju ruku stavio odmicne od 1.8 atmosferca, i ocekivao je da cu mu ja u petak to "nabrzaka" sloziti. Ja sam imao streetrace i nije mi padalo na pamet slagati mu auto, koji je neregistriran, koji ima druge bregaste, negdje po nekakvoj cest u brdima?! Pa smo se rastali :D:D:D:D Hvalal Bogu, samo cu to reci :D
Dalje mu je tunirao SKN Slo i Matej, koliko je mogao. Sto se dalje s tim autom dogadjalo...I really don't give a shit.

Tako, da razjasnimo sto je gdje i kako je bilo.

Da še jaz malo pristavim pisker, ker se toliko omenjajo Cicero, Robida in Beetle R32...

1. Pri Beetlu R32 je na prvi dirki v Avstriji (če se dobro spomnim) skupaj vsekal motor vendar ne zaradi elektronike ampak zaradi napačno sestavljene glave motorja, ki pa jo jaz nisem delal. Ko so sestavili nov motor sem Zdeneta takoj opozoril, da odmične zopet ne delujejo kot je treba čeprev je mehanik zagotovil, da jih je sestavil kot je treba. Potem je Zdene naložil Beetla na prikolico in ga odpeljal h Hohenestru v Nemčijo. Ta je potem potrdil, da so bile odmične narobe zmontirane in da je tudi prvi motor vsekal skup zaradi tega. Če mi ne verjameš pokliči Hohenstra in se prepričaj sam.

2. Na Cicerovem Leonu na zadnji konfiguraciji nisem delal praktično še nič (vsega skupaj cca 2-3 ure). Res je, da so bile na začetku težave, ki jih nisem predvidel in tudi nisem znal v naprej napovedati koliko časa bo trajal remap. Do takrat so vsi od mene pričakoval, da bom to naredil v enem dnevu kot vedno doslej. Ker pa so bile na tem avtu zamenjane praktično vse komponente se je zapletlo in zmanjkalo je časa, ker sem imel v Zagrebu Avtomobilski salon in takoj nato še Avtomobilski salon v Celju in bi moral g. Cicero počakati 3 tedne, da bi lahko resno poglobil v njegov avto. Ker pa je vse hotel čez noč in ker je hotel, da pustim sejem in njemu delam avto sva se sporekla in od mene je odpeljal avto v Zagreb.
V njegovem ECUju je bil software iz prejšnje konfiguracije.
No potem pa je lahko čakal kar nekaj mesecev do jeseni, da ti je uspelo usposobiti avto.

Lp,
Matjaž

ing.
Nov uporabnik

Napisal/-a ing. So nov 21, 2009 9:03 pm

erc je napisal/-a:
TH Performance je napisal/-a:I BTW, ako se pitas tko sam ja, ja sam onaj koji je Cicerov Seat Leon i Beetle od Zdenka Robide popravljao nakon RSR-a (nakon sto je eksplodirao motor od R32 u beetlu i nakon sto Leon nije mogao raditi kako treba). Ti auti voze i dan danas.
Mozes pogledati o ovdje, ja imam stranke koje nije strah niti sramota staviti svoje aute na net.

da se še jaz malo vmešam v tale preucavanja. Ne zdi se mi prav, da se tule javno prepucava in blati določene ljudi-tunerje. Sam osebno ne poznam RSRa, vem pa, po tem ko sem osebno na lastne oči videl nekaj njegovih izdelkov (kar se tiče elektronike), da človek ve kaj dela in ne zdi se mi prav, da se ga tule nabija na zid. Sicer je bil pa prvi v SLO, ki se je zacel ukvarjati z tem poslom, zato vsa čast mu.
Tebi TH performance pa povem, da tega beetla od robide, ki ga tako opevaš je naredil sam Matjaž Ogrinc RSR in to 4.Julija 2009 in avto je vozil kompletni vikend dokler ga človek, ki ga je rental ni razbil v prerivanju z hčerjo Braneta Senice.
Če pa že omenjaš Seat leona, sipa poglej tele slikce... pa brez zamere. kreganja ne vodijo nikamor!
http://i332.photobucket.com/albums/m337 ... ija372.jpg
http://i332.photobucket.com/albums/m337 ... ija418.jpg

MAX CAVALLERA
Nov uporabnik

Kraj: BRASIL Belo Horizonte

Napisal/-a MAX CAVALLERA So nov 21, 2009 10:00 pm

Boj gigantov :twisted: fantje jaz bi rabil eno S2 veste kje jo najdit,ker vem da ste pravi naslov. Naj bo malo offtopica,administratorja pa prosim usmiljenja :cry:
This is a prophecy

Robida
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a Robida Ne nov 22, 2009 1:04 am

Oglašam se na tele vaše izjave, ko berem te komentaje so to sama ugibanja izkrivljenje resnice in podjebavanja. Kar se tiče RSR-a oz.Matjaža imam jaz z njim dobre in poštene izkušnje in vse kar mi je dosedaj naredil je bilo dobro in korektno opravljeno.
Dr.HIC (TH Performance) pa če že omenja moje ime in se hvali k bogu uporablja v praksi dober pregovor (dok ga ne upoznaš skupo ga platiš). Take so moje drage izkušnje s tem svetovnim Dr.HIC-em. Zato prosim ne omenjaj več mojega imena, da se stvari še bolj ne zapletejo kot so. Hvalo bogu pa ponavljaj vsaj dvakrat na dan.
Zadnjič spremenil Robida, dne Ne nov 22, 2009 1:19 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
rs2
Novinec

Napisal/-a rs2 Ne nov 22, 2009 10:38 am

Prosim udeležene v tej temi, da če imajo kaj pozitivnega ali negativnega, svoje izkušnje ali kaj podobnega za povedat glede VIPEC-a naj to naredijo, drugač naj se odstranijo iz teme.

Velja v večji meri za Erc-a, Robido, THPerformance v delu, kjer se spušča v druga prepucavanja, Matjaža - isto kot TH,...

MikeLima je edini, ki je začel malo resnejši pogled na Vipec in to je samo pozitivno.
Pa bi želel debato nadaljevati tam.

Lp
Vse pod 2 bara je N/A
Audi power

Uporabniški avatar
torstorm
Uporabnik

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a torstorm Po nov 23, 2009 11:01 pm

nevem zakaj primerjate z motec-om .Primerjajte z bosch motosport MS5.2 in z nekonkurenčnim hibridnim KERS .
Mislim da je vipec malo precenjen sistem tako kot motec in podobni, saj v bistvu pri vseh gre za podobno delovanje, veliki del pa je samo reklama :)Kdor se kaj spozna v tehnologijo bo vedel da je tako pa brez zamere ...Prihodnost ne temelji na silicijevih čipih.

dr.sah
Novinec

Napisal/-a dr.sah To nov 24, 2009 9:00 am

mene še vedno zanima koliko sploh pride Motec, z opremo ki je nekje zgoraj napisana? Za Vipec vemo ceno, za Motec pa še zdaj ne, pa bi Mike_Limo prosil če nam to zaupa. Saj ne da bi jo kupil, ampak bi rad vedel.
lp

drmocar
Stalni uporabnik

Napisal/-a drmocar To nov 24, 2009 9:54 am

Če mal pogooglaš lahko najdeš cene. Okvirno je pa tako: Vipec v88 cca. 2000usd, Motec M800 cca. 4400usd, M880 je pa še jurčka zravn. To sm jest najdu.

Uporabniški avatar
torstorm
Uporabnik

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a torstorm To nov 24, 2009 9:58 am

nevem zakaj bi kupil motec če za polovico manj denarja dobiš vipec in je isto kot motec.Če pa hočeš ultra high robo pa edino bosch motosport M5.2 (samo je cena tega 21 000 eur, prednost pa je da temelji na Matlab in Simulink strukturi )

Uporabniški avatar
MikeLima
Novinec

Napisal/-a MikeLima To nov 24, 2009 11:58 am

Sem poskusal pripet cenik, pa je prevelik.

M800 v osnovni konfiguraciji kosta 2660 eurov
M600 -"- 2393 eurov
M400 -"- 2180 eurov

M4 3DFIS 998 eurov
M4-PRO 3DFISA advanced+loging 1332 eurov
M48 3DFIS 1558 eurov
M48-PRO 3DFISA advanced+loging eurov 1892 eurov

Za specifikacije poglejte semle:

http://www.motec.com.au/home

http://www.motec.com.au/aboutecu/ecucomparison

Ne vem zakaj se vecina zaleti v M880, ki je pravzaprav najman prodajan model Motec-a. Od M800 ima vec samo en drag military grade konektor, nekaj odprtih opcij in moznost opcije logiranja do 4MB. Ti gredo zvecine na colne, ne v avte. Ce si clovek zeli vec spomina, tja do 256MB, si dokupi ADL3 display+loger+marsikaj.

Vsi plugini (Mitsubishi Evo, Subaru in JetSki in nas domaci za 1.8T) so narejeni na M800 bazi.

Za tistega, ki ne rabi prikljucevat fancy gadgetov in ne goni 12 cilindrov, sta M4 in M48 cisto zabavna in tudi cenovno ugodna resitev. Ce je advanced verzija, obvlada ze antilag, traction control, dual stage hi/low injektorje, flat shift, boost control. Komunikacija se fura po RS232, tudi navzven v svet...

Ce so zahteve vecje, ce se namerava uporabljat tja do 12 lambda sond, osem temperaturnih senzorjev, do 32 kanalni programabilni power moduli, vecje stevilo port expanderjev, kup HW-ja, ki deluje preko CAN-a, ADL z njegovimi 24 analognimi in 12 digitalnimi vhodi, telemetrijo, do stiri DBW (e-gas) lopute, GPS, ali pa da dva racunalnika v paraleli furata eno masino, kot je to pri serijskem audiju S5 in se mnogo vec, potem je M400, 600, 800 prava izbira. AJA!! Da ne pozabim! Vse to HKRATI, ne samo eno rec, pa drugega nic vec.

Vsega v zadnjem odstavku ViPEC ne zmore. Se enkrat ponovim, da je zadeva zanimiva predvsem zato, ker je zelo razsirljiva. Ampak to kosta, jasno. Zadnji racunalnik, ki sem ga dobil v roke, je imel serisko stevilko preko 12000. Ker si stevilke lepo sledijo, je priblino toliko M400-M800 racunalnikov vgrajenih v marsikaj, to tudi pomeni marsikaj, mar ne?

Ce si slucajno kdo ogleduje kak direktni vbrizg ala TFSI ali commonrail dizel, bo menda po novem letu na voljo nova M100 serija, ki bo to obvladala. Med drugim tudi 3x CAN interface, ki bo popolnoma programabilen, tako da se bo dalo zadevo vgraditi tudi v serijske avte, ne da bi bila polna armatura prizganih luck in nedelujocega hardwarea. Za tiste bolj napredne uporabnike, jasno...

Nekaj hardwera, ki je kompatibilen z Motec CAN smo razvili tudi sami. Tako se dobi 8 vhodni analogni/CAN ekspander ze za 100 eurov, 3 x 7.5 bar CAN senzor za 300 eurov, vmesnik za merjenje hitrosti vrtenja vseh stirih koles za 120 eurov.

Uporabniški avatar
MikeLima
Novinec

Napisal/-a MikeLima To nov 24, 2009 12:09 pm

torstorm je napisal/-a:nevem zakaj bi kupil motec če za polovico manj denarja dobiš vipec in je isto kot motec.)

Mhm... Ki je isto kot MegaSquirt za polovico denarja... :D

torstorm je napisal/-a:Če pa hočeš ultra high robo pa edino bosch motosport M5.2 (samo je cena tega 21 000 eur, prednost pa je da temelji na Matlab in Simulink strukturi )

Bi se naslo se kaj precej drazjega :D

In kaj bo Matlab pomagal tunerjem, ki se racunat ne znajo??? ;) :D

Uporabniški avatar
MikeLima
Novinec

Napisal/-a MikeLima To nov 24, 2009 12:20 pm

drmocar je napisal/-a:Če mal pogooglaš lahko najdeš cene. Okvirno je pa tako: Vipec v88 cca. 2000usd, Motec M800 cca. 4400usd, M880 je pa še jurčka zravn. To sm jest najdu.

Kaj delajo urbani miti in legende :D

rs2 je napisal/-a:Vipec V44 1.200eur
Vipec V88 2.000eur

MikeLima je napisal/-a:M800 v osnovni konfiguraciji kosta 2660 eurov

Cena je z davkom, na cesto.

TH Performance
Nov uporabnik

Napisal/-a TH Performance To nov 24, 2009 12:38 pm

Mike

koliko je M800 sa svim opcijama koje V88 ima ukljucene u cijenu? Sa davkom na cestu?

Znaci SVE ISTO?

Da ne bi bilo zabune, motec je itekako jaka firma na podrucju trkace elektronike, ali je dosta i precjenjena. Pectel je ipak tata-mata sto se trkace elektornike tice. PI rula medju velikim igracima.

Kaj se tice toga, M100 serija ce imati sve sto ti kazes JEDNOM kad izadje :) A i onda cemo vidjeti kako ce to raditi.

Posebno CAN, koji je kod svakog proizvodjaca kodiran i mozes samo sanjati da ces programirati Audi, Porsche ili Hyundai na kraju krajeva...pogledaj koliko je Motecu trebalo da probije EVOX i Subaru 2.5 MY09 CAN protokole, a ni to ne bi napravili bez "inside" informacija. To znam skoro iz prve ruke :)

Kako je ovo tema o Vipecu, pogotovo o V88, bilo bi lijepo da se javis sa kojim konstruktivnim prijedlogom, pa bi mogli u vrlo kratko vrijeme (14 dana) dodati sto god treba i smatras potrebnim da bi jedna takva elektronika morala imati.

Kako i sam radim s motecm, jako dobro znam sto i kako se moze sa doticnim.
Itekako mi je drago da smo motecov can protokol implementirali u vipec, pa ce se svi dodaci moci koristiti i na vipecu.

BTW, Vipec postoji tek 20 mjeseci, a prodano je preko 6500 V88 i 8000 V44!!!!

Za samo 20 mjeseci, i nije los rezultat.

Cekam tvoje prijedloge.

LP

Hrvoje

TH Performance
Nov uporabnik

Napisal/-a TH Performance To nov 24, 2009 12:41 pm

torstorm je napisal/-a:nevem zakaj bi kupil motec èe za polovico manj denarja dobiš vipec in je isto kot motec.Èe pa hoèeš ultra high robo pa edino bosch motosport M5.2 (samo je cena tega 21 000 eur, prednost pa je da temelji na Matlab in Simulink strukturi )

Bosch ne mozes kupiti.

TH Performance
Nov uporabnik

Napisal/-a TH Performance To nov 24, 2009 12:47 pm

E da

Vipec moze raditi paralelno sa 2 kompjutera. (2 v44 ili 2 v88)

Cady
Nov uporabnik

Napisal/-a Cady To nov 24, 2009 1:05 pm

Meni ViPec v primerjavi z Tatechom dela super.

Samo kaj, ko prijatelji nimajo dovolj časa zame... pa še pravijo mi, da sej znaš sam zrihtat.... fuj pa tak suport ;)

LP T.

p.s. me pa zanima, kolk bi me prišel Motec, da bi se moja stara gajba premikala. :oops:

Uporabniški avatar
rs2
Novinec

Napisal/-a rs2 To nov 24, 2009 2:38 pm

Za delo na domu, res ni veliko časa in še to v poznih večernih urah, ko daš ti otroke spat. Se pravi čas imap po 21 uri zvečer, če otroci niso bolni in če te žena ne nagoni :D ..., se pravi skoraj nimaš časa.

Vsak "normalen" pripelje avto v delavnico in se porihta, kar si še vsak sam želi oziroma je potrebno.

Pa kup si nove senzorje in podobno šaro, saj se na koncu vedno izkaže, da odpovejo 20 let stari deli. In s čim se jih nadomesti? Spet z 20let starim kosom, ki kao še dela...

lalala; fuj pa tak lastnik ;)
Vse pod 2 bara je N/A
Audi power

Cady
Nov uporabnik

Napisal/-a Cady To nov 24, 2009 2:46 pm

vse je to laž... :D

treba pa je rihtati mrzlega... tako da mi to, da pridem naokoli bolj malo pomaga.

hmmm ko boste pa spet kakšno zabavo naredil se bomo pa zmenili. Lepo pridem, v jutranjih urah pa tunamo.... sam kdo nam bo preprečil, da ga ne gremo sprobat na autobahn.... ;)

Če bom pa jest naredil zabavo, vas pa divjakov tako ne spustim blizu avta... boste celo naselje zbudili :D

lp T.

p.s. mislim, da ga bo treba kar pri vas pustit za dan ali dva da to v miru zrihtate... samo reci kdaj pripeljem :D

Uporabniški avatar
MikeLima
Novinec

Napisal/-a MikeLima To nov 24, 2009 6:58 pm

TH Performance je napisal/-a:Mike

koliko je M800 sa svim opcijama koje V88 ima ukljucene u cijenu? Sa davkom na cestu?

Znaci SVE ISTO?

Jao Hrvoje...

Precitam tole, mi slika postane jasnejsa. Ti bi primerjal kaj? Stel vhode in izhode? Ampak to je cisto edini argument, ki ti pride na pamet al kaj? Sem te reci razlozil v enem prejsnih postov, se res ne mislim ponavljat. Ce bi bil ti zares malo bolj napreden poznavalec Moteca (za kar se prodajas), potem ti nikoli, ampak res nikoli ne bi padlo primerjat ViPEC in Motec med seboj.
Sem ze napisal, da ce mislis Motec uporabljat kot MegaSquirt, potem je MegaSquirt definitivno boljsi in cenejsi. In izgleda, da bi bil tudi zate boljsi od ViPEC-a, sorry.

Poznam Pectel, sem delal z njim se takrat, ko je bil pigyback za na originalen ECU. Pa tudi kasneje na Cosworth-ih in nazadnje na Subaruju N12. Ne bom rekel, da je slab, ker ni. Meni je vse tisto kar naj bi delalo delalo. So pa lani in predlani mnogi s Pectela prebezali na Motec, ker so imeli probleme z DBW. Tudi Prodrive je imel Pectel za engine management, pa Motec za diff controller v N10, N11, N12. Sem se pogovarjal z njihovimi inzinerji zakaj in kako. Je slo bolj za moc navade in sefovskih prijateljstev kot pa neko razliko v kvaliteti, vsaj kar se pluginov tice. In ko smo ze tukaj, kje je Pectelov plugin za Evo X? Kje je pa za Subaruja N14? Jih fabrike ne suportirajo, ceprav jim oskrbuje fabrisko ekipo??? Dej no... Tvoje pouzdane informacije :D Verjetno wishful thinking iz ViPEC-a, a ne? Naj ViPEC raje razlozi, kako je z evo8 pluginom in MAF na AN2. A jim sploh ze kaksen avto laufa tako zvezan?

CAN... Lej decko, mi smo tvoje sanje ze uresnicili :D
Ce rabis kako uslugo okoli VAG, Porsche, BMW, Renault MB in se kaksnega CAN protokola, smo ti na uslugo, za primerno ceno seveda :D
Je cela debata startala zaradi "stekerja", ki ima prav te reci dodelane za VAG 1.8T. Zdaj bo se Porsche v novi reinkarnaciji. V prejsni je ze en lep cas delovalo vse.

Kar se tice predlogov, je tako, da firma RSR s katero sodelujem prodaja Motec. Tvoja prodaja ViPEC. Ergo?

Sem zdaj ze debelo uro porabil za pregled ViPEC-ovega softwareja, offline. In ne vidim nikjer nikakrsnega implementiranega Motec CAN protokola nikjer. Morda ne znam najti, kaj pa vem... In ce je to problem, potem je velik problem s SW. In ce pomislim, da bi Motecov dragi HW dodajal na ViPEC ECU, zakaj bi ga ze??? Zaradi par sto eurov razlike? Bi zato rinil v tezave? Ja valjda da ne!

Jaz raje dodam nas poceni HW na Motec-a. Je to juhuhu boljsi rezultat.

Cifrcee... Pod mizo se mi valja ena zlata skatla, pra pra stari Motec, cisto prva generacija. Ima stevilko 3205 :D In takrat je slo 90% avtov na fergazer, dirkalci pa 95% na Kugelfischerja :D
20 mesecev ni kaj prida casa za razvoj. Toliko iz prve roke, ker ze 30 let mrcvarim tovrstne reci v originalni profesiji. Reci se merijo v inzinerskih letih. In ce ima ViPEC 100 inzinerjev 30 mesecev, je to dokaj borno stevilo let. In rezultat je tukaj nekje... Ambicija je, ampak manjkajo pa se inzinerska desetletja. Jest sem sicer navijac za vse nove pogruntavscine, da ne bo pomote. Mi je tudi MS open source projekt zelo vsec, kot ideja. V dirkalca ga pa vseeno ne bi dal. Ajd, na skuter mrbit se.

Cenik postavim v kratkem nekam na ogled, pa naj si vsak izracuna koliko kaj stane.

Pa se blodnja da se ne da kupit Boscha... Ne samo, da se ga DA kupit, celo internetno prodajo imajo! :D Cene pa lustne, zelo :D

http://www.bosch-motorsport.de/content/ ... /index.htm

LP

Mazi
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov