Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

GodOfAll
Novinec

Kraj: Fračji dol

Napisal/-a GodOfAll Sr dec 02, 2009 3:26 pm

Impreza:
+ bokser
+ simetričen awd
+ ne crkne dif boks črna škatla za XXXX€ po LOCOtovih besedah (x sem dal jst, ker si nism zapomnu kok je, sam je mnogo)
+ modra barva in zlate feltne
+ IC - k zariješ v kandelaber ga ni treba takoj menjat
+ šipe brez okvirja
+ lepša notranjost, v starejših bright tipka
+ nima ga LOCO

Za evota se pa ne spomnem nič +. Tko da zmaga Impreza.

Uporabniški avatar
ijuvan
Novinec

Kraj: SG

Napisal/-a ijuvan Sr dec 02, 2009 3:29 pm

lancia hf je napisal/-a:Glede EVO ali STI je res samo razlika v samih cenah, zato tudi v slo rally-ju prevladujejo micke. Če govorim o prejšni obliki bi imel rale STI-ja, za novi model pa raje EVO X saj mi je dosti lepša.

Za EVO X pa sploh vsi pravijo, da je slabši po voznih lastnostih kot IX, pa tudi IX zgleda bolj brutalno, vsaj meni. X mi zgleda bolj "nežen" ;)
@TH Performance: lepo napisano.
Slika

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr dec 02, 2009 3:33 pm

ijuvan je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:Glede EVO ali STI je res samo razlika v samih cenah, zato tudi v slo rally-ju prevladujejo micke. Če govorim o prejšni obliki bi imel rale STI-ja, za novi model pa raje EVO X saj mi je dosti lepša.

Za EVO X pa sploh vsi pravijo, da je slabši po voznih lastnostih kot IX, pa tudi bolj brutalno zgleda, vsaj meni. X mi zgleda bolj "nežen" ;)
@TH Performance: lepo napisano.

Imaš prou, saj so iste lastnosti dali v čisto drugačno karoserijo. Samo jaz sem rekel glede videza, saj mi je dosti lepša nova EVO, kot pa STI.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Renault_user
Novinec

Napisal/-a Renault_user Sr dec 02, 2009 3:40 pm

pa koga pri takih avtih še briga oblika, mater ste šmešni...
ma jest brez pomisleka zdele uzamem enga Wartburga, če bi ga kdo uspel predelati v žival s 300 konji....
:lol:

Itak se pri takih stvareh gleda le na zmogljivosti... za drugo reč tak avto ni!

LP!

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _BiStRi_ Sr dec 02, 2009 3:46 pm

Ne bom nič o plusih ali minusih, sam sem imel prej Imprezo GT, nasledila pa jo je Impreza STI.

O evotu sem razmišljal - a premalo, ne rečem da je slab, zame je pač Impreza, vsaj zaenkrat je tako 8)
555

GodOfAll
Novinec

Napisal/-a GodOfAll Sr dec 02, 2009 4:06 pm

Aja, evo nima duše.

Kaj je že to duša?

Vprašte alfiste.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr dec 02, 2009 4:08 pm

Mogoče malo OFF: Samo to je skoraj isto kot bi v 90-ih primerjal tole
Slika
Slika

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo Sr dec 02, 2009 4:22 pm

GodOfAll je napisal/-a:Impreza:
+ ne crkne dif boks črna škatla za XXXX€ po LOCOtovih besedah (x sem dal jst, ker si nism zapomnu kok je, sam je mnogo)
+ IC - k zariješ v kandelaber ga ni treba takoj menjat

Dif je crknu zarad napačnega olja pa šel v garancijo, drugače lahko gre tako pri imprezi kot pri evotu...

Kar se pa tadruge teme tiče.... Maš pa prav :(
Pr imprezi lah kr motor kupš... Namest IC-ja... Ker direkt u jermene nabiješ notr.

:*
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.

Slika

GodOfAll
Novinec

Napisal/-a GodOfAll Sr dec 02, 2009 4:25 pm

LoCo je napisal/-a::*

:oops:

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Sr dec 02, 2009 4:35 pm

:lol: :lol: :lol:
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr dec 02, 2009 4:37 pm

ena primerjava omenjenih vozil res, da novejših a vseeno:

http://www.roadandtrack.com/tests/compa ... a_wrx_sti2

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 Sr dec 02, 2009 5:16 pm

pinjas je napisal/-a:sam bi tud izbral EVO-ta. Subaru je tudi stroj vendar bokser motor ima preveč podobne zvok alfinemu kar mine vpliva zaupanja pa čeprav je japonec.

Boxer ima pred navadnim vrstnim ottovem motorčkom same prednosti.Najnižje težišče in je vzdolžno krajši kar je bolj primerno za 4x4 pa še bol u izi ga je popravljat ker je od spodaj dosegljivo vse.Konec koncu je motor ( boxer ) veliko bolj vzdržljiv manjši treslaji oz. nima harmoničnih treslajev 2 in 3 stopnje itd itd. že subaru kot znamka slovi da je št1 kar se tiče obrabljenosti , trpežnosti ko ima normalen avto 200.000 kilometrov in se začne kvarit se boxer šele ogreje in začne normalno delalovati.Kar se pa tiče Evo vs STI. Mislim da je za takšna 2 avtomobila tukaj dokaj brezpredmetno razglabljat kateri je boljši.Impreza in Lancer sta tko al tko bla in bosta večna konkurenta... Nekomu boljši eden drugemu spet drugi jaz prisegam na boxer in tudi zvok je fantastičen . P.S še slabosti Boxerja kot sem že nazačetku napisall jih praktično ni Največje slabosti če so že slabosti so veliko večji stroški izdelave ( zato sta ostala samo še 2 proizvajalca ) Potem je tu še prostor. Bokserski motor zavzame precej več prostora sploh v širino.
:lol:

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr dec 02, 2009 6:00 pm

Noja da pohvalim še "makaronarje" saj je dosti žalostno to, da se vsi sedalšni "izumitelji" diferencialov hvalijo o napredku, čeprav se naslanjajo na Lancie saj je imela zelo podobne "dife" že dalnega leta 85 (Lancia Delta 4WD) :jao: (Govor je seveda o civilnih avtih) Gdor je bral zgodovino "dif-ou" bo vedel o čem je govora, gdor pa ne, mu je pa zastonj razlagat ;)

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Sr dec 02, 2009 6:36 pm

Slika Slika

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo Sr dec 02, 2009 6:52 pm

Bel-Tirid je napisal/-a:http://www.youtube.com/watch?v=VrFWGfdTnk4 :twisted:

Tsuchya pač... Ko sm gledu štartno linijo in ko sem vidu Tsuchyo sm vedu kdo bo prvi. Nism še gledu filmčka ko on nebi zmagu neke take testne japanske dirke. Tip je res car :)

Ampak tle spet primerjave delamo stock by stock. Jz sm dal ta topic v Tuning forum z razlogom.
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.

Slika

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a TriCikl Sr dec 02, 2009 6:56 pm

Prelude To Disaster

Uporabniški avatar
MikeLima
Novinec

Napisal/-a MikeLima Sr dec 02, 2009 7:02 pm

nalcoq4 je napisal/-a: .... pa še bol u izi ga je popravljat ker je od spodaj dosegljivo vse.

A de ja??? 8)

Drgac pa...

http://www.youtube.com/watch?v=pyj88OZA ... xt_from=PL

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr dec 02, 2009 7:15 pm

Ma kaj se vam ne zdi, da če bi bila avtomobila kaj vredna, bi še vedno vozili v WRC-ju, Ne pa da so šli v IRC pa še tam jih (časovno prehitevajo) Punto-ti Abarth :jao:
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov