Pro_Tuning je napisal/-a:4x4 ne zdrsne pri tako malo KM oziroma navoru. Sem naredil vec meritev in je bilo zmeraj enako.
Se vsaj vidi kaj se da z malimi posegi narediti. Nekaj v stilu chipanja TDI-jev.
Dostopno vsakemu z malce veselja do tehnike.
Pro_Tuning je napisal/-a:Se bo izmeril brez stroskov za lastnika. V raziskovalne namene.
beemveempet je napisal/-a:LoCo je napisal/-a:Pridem jz
Loco po postih sodeč bi rekel, da te Mičo "nima preveč rad" in tako obstaja utemeljen sum prirejanja meritve.![]()
Lp, D.
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.
Pro_Tuning je napisal/-a:Od 10 ure dalje. Avtoelektronika v Crnucah.
Seveda bi bilo dobro imeti zraven se en avto za kontrolo, da nismo slucajno
"sfrizirali" valjev.
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.
Pro_Tuning je napisal/-a:Avta sta bila izmerjena s pol ure razmaka. Tudi napisal sem o njma kar je pomembno.
Oba imata odprt izpuh, nisem sel merit premera cevi. Izpuh je izpuh, ni kaj dosti za izumit. Ce ga dajes na turbo avto samo direkt in je najvec efekta.
Vecje intercoolerje. Edino WRX ima STI turbino. Vse ostalo serijsko, Nic posebno ekstremenga. Je pa zato toliko bolj zanimiva primerjava obeh.
Verjetno je zanimivo za koga, ki razmislja o takem avtu ali pa ga ze ima in lahko vidi kaj se dobi po cisto osnovni predelavi. Navzgor pa itak ni meje.
Kaj te moti o izgubi moci? Je cisto realna. In zelo dobro pokaze. Ce ima kdo serijskega Evota ali Imprezo, bo dobil izmerjeno zelo zelo podobno tovarniskim podatkom. Zato so mi ti valji tudi vsec. Vecina jih je ponavadi razocarana, pricakujeoi se kaksnega konjicka vec.
Bom poskusi dobiti cimprej se kaksen cisto serijski avto (ce je se kaksen serijski EVO tu naokoli) in ga izmerit.
Lahko pa kdaj pripeljes tvoj avto, in primerjas s tema dvema. Recimo v takih temperaturnih razmerah.
Ce bi meril samo en avto niti nebi dajal podatkov gor, ker nebi imel orientacije.
Tako pa je primerjav obeh zelo zanimiva.
Imam tudi izmerjene se 3 ali 4 Impreze letnik 2000 in starejse in se meritve lepo ujemajo s temi.LoCo je napisal/-a:Dyno grafi brez primerjave pred in potem. Različni dnevi, različni avtomobili, različni pogoji. Neuporabne informacije. Dyno je orodje za ugotavljanje pridobitve moči, ne tako kot v Sloveniji vsi smatrajo da merijo konje. Izguba moči preko prenosa iz motorja na evotu manj kot 10%? Žalostni podatki. Isti avto, drug dyno, druge številke.
Uglavnem, moje osebno mnenje o prvem postu: neuporabno zaradi premalo podatkov.
Pro_Tuning je napisal/-a:Danasnji EVO je komaj "premagal" Saxo 1.4 turbo. S tem da Saxo ni bil merjen pri teh nizkih temperaturah. Obetam se boljsih rezultatov .
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov