Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic Ne feb 21, 2010 7:53 pm

ok, se posipam z pepelom, nebom vec nic vec napisal...

skoda besed...

p.s. en menjalnk je ze sov...
..::"Burn Ruber....Keiichi Tsuchiya.... Not Your Soul"::..

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Ne feb 21, 2010 8:15 pm

alanq4 je napisal/-a:Khm, prodal si mi turbino :D Pa še ta je šla od mene naprej in mi je bilo rečeno da je slaba.

Pro_Tuning je napisal/-a:Saj res, dobil si se eno turbino. Za projekt Alfe 33 turbo, ce se prav spomnim. Ki pa ni zazivel do konca. Upam, da kdaj zalaufa s turbino.

ni slaba je v kurcu. ko vsaj nebi bile oznake turbine pobrusene da bi novo narocil ker je ravno vse za njo prilagojeno
Slika

Pro_Tuning
Stalni uporabnik

Kraj: LJubljana

Napisal/-a Pro_Tuning Ne feb 21, 2010 8:34 pm

Kolikor se spomnim (4 leta nazaj) je od Saaba ali Volvota 2.0 turbo. Mitsubishi TD04.

Pred kratkim je Bostjan zamenjal lezaje na podobni turbini in je spet kot nova. Isto je naredil s turbino, ki je sedaj na Saxotu. Komplet lezajev je okoli 50 EUR. Tako se da obnovit prakticno vsako rabljeno turbino.

Zato sem napisal, da je problem v menjalniku.

dominic je napisal/-a:ok, se posipam z pepelom, nebom vec nic vec napisal...

skoda besed...

p.s. en menjalnk je ze sov...
Nic ni nemogoce, vse se da sfrizirat

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Ne feb 21, 2010 9:12 pm

_B3yBo_ je napisal/-a:ko vsaj nebi bile oznake turbine pobrusene da bi novo narocil ker je ravno vse za njo prilagojeno

zakaj so pa oznake dol brusli?
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ Ne feb 21, 2010 9:30 pm

Pro_Tuning je napisal/-a:Kolikor se spomnim (4 leta nazaj) je od Saaba ali Volvota 2.0 turbo. Mitsubishi TD04.

Pred kratkim je Bostjan zamenjal lezaje na podobni turbini in je spet kot nova. Isto je naredil s turbino, ki je sedaj na Saxotu. Komplet lezajev je okoli 50 EUR. Tako se da obnovit prakticno vsako rabljeno turbino.

na turbini je edina stvar ki se vidi VOLVO

ko sem zacel pucati (odstranjevati cevke) turbino se je sele vidlo kaj in kako. V cevkah in znotraj turbine je zapecen olje ki je trd kot kamen in je cisto zaprl vse prehode :roll: pa se lufta ma veliko, vec kot turbina ki sem jo zamenjal na Audiu pri 270.000km oz od audia ni mela nic lufta samo gus je pocil.

el_diablo je napisal/-a:
_B3yBo_ je napisal/-a:ko vsaj nebi bile oznake turbine pobrusene da bi novo narocil ker je ravno vse za njo prilagojeno

zakaj so pa oznake dol brusli?

nevem to prasaj njih

Slika

Slika
Zadnjič spremenil _B3yBo_, dne Ne feb 21, 2010 9:50 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Ne feb 21, 2010 9:32 pm

tale tema je že čist preveč podobna temi (temama :D) honde :lol:

drgač pa tega golfa enkrat gledu na slalomu u Ločici, in gre res ku p*****a :D

Pro_Tuning
Stalni uporabnik

Napisal/-a Pro_Tuning Ne feb 21, 2010 9:43 pm

Na turbini bi morala bit ploscica z oznakami, tako kot na vseh Volvo turbinah.
Kjer je Volvo koda turbine
To je TD04. 12T ali pa 13G, ne spomnim se vec. Kar za menjavo lezajev ni bistveno.
Dovolj je da poisces TD04 repair kit. Tega je polno recimo na ebayu.

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ Ne feb 21, 2010 9:50 pm

Pro_Tuning je napisal/-a:Na turbini bi morala bit ploscica z oznakami, tako kot na vseh Volvo turbinah.
Kjer je Volvo koda turbine
To je TD04. 12T ali pa 13G, ne spomnim se vec. Kar za menjavo lezajev ni bistveno.
Dovolj je da poisces TD04 repair kit. Tega je polno recimo na ebayu.

kot vidis je ploscica pobrusena. ali je ta ali je tista jaz nemorem ugibat ker rabim tocne podatke. Ker v motor je prevec ulozeno, da bi ugibal
Slika

Pro_Tuning
Stalni uporabnik

Napisal/-a Pro_Tuning Ne feb 21, 2010 10:06 pm

Prakticno vsi Volvoti imajo TD04 turbine. Razlicni so samo kompresorski deli. 12T, 13G, 14T, 16T in se kaj.
Sredica spada pod rubriko TD04. TD05 sredico ima recimo recimo Mitsubishi EVO. Potem je tu se TD06 in manjsa TF35.
Lezaji so vezani na sredico.

Kaksen motor pa imas v delu? Po izpusnem kolektorju izgled kot kaksen 8V VW. Lahko pa da sem usekal mimo.
Zadnjič spremenil Pro_Tuning, dne Po feb 22, 2010 4:10 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ Ne feb 21, 2010 10:28 pm

gre za fiatov 1.4T iz Puntota GT, katerega sem dodelal. Motor je ze ves sestavljen, caka samo se vgradnjo v Seicentota
Slika

Uporabniški avatar
hoomzi
Nov uporabnik

Napisal/-a hoomzi Po feb 22, 2010 8:06 am

škoda da nis podru oz. si mal bolš pogledu tega kompresorja, da nebi v uni sosednji temi take traparije pisu , kokr da je centrifugalni kompresor turbina z jermenico. k ves da razn tega da ma kompresorski del pododbn k turbina, sta si kar se pogona tiče čist različna, predvsem kar se notranjih prenosov za povečanje obratov tiče, pa notranje gnane oljne pumpe k maže gred ....
“Programming today is a race between software engineers stirring to build bigger and better idiot-proof programs, and the universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the universe is winning.”

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Napisal/-a pinny Po feb 22, 2010 9:33 am

ka pa kj lastnik tega stjunanga :D golfa poreče na to temo, al si ti to kr tko gor dal da še on ve ne za tole?

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic Po feb 22, 2010 10:48 am

se sam tudi sprasujem =)

isto kot da bi dal erc gor vsak avto, ki mu priredi elektroniko...za moje mnenje samo reklama...boljse bi blo odpret dodatno temo, avte ki jih je "remapal" Pro-Tuning =)...

lp, dominic...
..::"Burn Ruber....Keiichi Tsuchiya.... Not Your Soul"::..

hemingway
Novinec

Napisal/-a hemingway Po feb 22, 2010 12:32 pm

Mene tud zlo mot to da ima na svoji strani kr sliko avta katerega sem bil jaz lastnik in na katerem mi je on le zmapiral MS1 katerega sem celo sam zvezal se pravi poskrbel za inštalacijo prodal pa mi je kompresor ter injektorje piše pa k da mi je on sestavil fiesto. Mislm da je to ful žaljivo in nespoštljivo od nekoga ki se s tem ukvarja profesionalno. To je potem kot da bi ERC pisal da mi je naredil MR2 ker sem bil pri njemu na valjih!!!! In kaj nej zdej nardim ker folk sprašuje če nism jz delu sam avspuhov pa sistema za kompresor pa podaljška za os.... ???? Mislm brez besed sm ker bi bilo lepo da bi imel napisan kaj je on dejansko naredil bi mu pustil da ima sliko mojga avta pa vse ne pa tako zavajajoče kot da se je vse delalo pri njemu HALO!

http://www.shrani.si/f/47/e3/r4gXFk7/neimenovana.jpg
- 1. place drag race Koper 402m
- 2. place drag race Ljubljana 201m
- IN 2007 DISQUALIFYED FROM KING OF EUROPE POLLAND BECAUSE OF TECHNICAL PROBLEMS ( Ford fiesta )
- KING OF EUROPE WINNER IN 2009. THANK YOU ALL FOR SUPPORT. WE ARE THE CHAMPIONS! ( Toyota MR2 )

Uporabniški avatar
_KL3_
Novinec

Kraj: Metropola

Napisal/-a _KL3_ Po feb 22, 2010 12:50 pm

Žalostno... Kakor vem reklamiranje ni dovoljeno na forumih a ne? Ni blo reklamiranje dokler pro-tuning ni postalo podjetje, zdej ko je podjetje je pa to kršitev pravil. Na tem mestu mislm da bi morali admini opravit svoj del ''dolžnosti'', nočm nobenemu v skledo pljuvat sam če so pravila so za vse pa nima veze kdo si, edino če bodo spet dvojna pravila prišla v akcijo :? Vsi pa vemo da se nobeno podjetje ne brani poceni oz. zastonj reklame, nism nikjer zasledil da bi RSR al pa Erc delala na ta princip reklamo, vrjetno zato ker vejo da so zadovolne stranke najbolša reklama... hm, mitja ti jih mogoče primankuje :?:

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Napisal/-a pinny Po feb 22, 2010 1:38 pm

me veseli da se dost vas strinja z mojo ugotovitvijo 8)

kire hude lučke ma una fiesta iz linka :D

hemingway
Novinec

Napisal/-a hemingway Po feb 22, 2010 2:04 pm

Hehe sm jih sam pobarvu z barvo za steklo :D
- 1. place drag race Koper 402m
- 2. place drag race Ljubljana 201m
- IN 2007 DISQUALIFYED FROM KING OF EUROPE POLLAND BECAUSE OF TECHNICAL PROBLEMS ( Ford fiesta )
- KING OF EUROPE WINNER IN 2009. THANK YOU ALL FOR SUPPORT. WE ARE THE CHAMPIONS! ( Toyota MR2 )

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike Po feb 22, 2010 2:19 pm

hemingway je napisal/-a:Hehe sm jih sam pobarvu z barvo za steklo :D

Jih ni Pro_Tuning? :lol:

Pro_Tuning
Stalni uporabnik

Napisal/-a Pro_Tuning Po feb 22, 2010 2:32 pm

Ne morem vec odgovarjat na privatna sporocila. Ti bom kar tukaj napisal.

Nikjer ne pise, da sem jaz delal na motorju. Ce pa to kje pise prosim citiraj.
Lahko tudi obkrozis z rdeco.

"Vgradnja ter optimizacija Megasquirt motorne elektronike, pomoč pri vgradnji kompresorja." To je pa zelo res. Instalacija ni bila OK in sem jo moral se malce popravljat. Prav tako sem ti svetoval kako zmontirat kompresor, loputo, bypass ventil.

In vse to sem ti naredil zastonj z nastavitvijo elektronike vred . Od tebe sem prosil protiuslugo da mi pomagal obdelat nekaj kosov alu plocevine v delavnici kjer so ti pomagali izdelat razne komade za tvoje projekte.
Odrezal si mi nekaj 20cm krogov iz 4mm alu plocevine. Nato sem v to delavnico, kjer si imel dostop popoldne, ko ni bilo delavcev prinesel se zavarjene alu kolute, da si mi jih pomagal razzagat na traci zagi.
To je vse kar sem prosil v zameno, da je avto bil delujoc in na tisti sliki iz Varazdina peljal 13.0.

Se enkrar, ce kjerkoli pise, da sem jaz sestavljlal avto prosim citiraj.

hemingway je napisal/-a:Mene tud zlo mot to da ima na svoji strani kr sliko avta katerega sem bil jaz lastnik in na katerem mi je on le zmapiral MS1 katerega sem celo sam zvezal se pravi poskrbel za inštalacijo prodal pa mi je kompresor ter injektorje piše pa k da mi je on sestavil fiesto. Mislm da je to ful žaljivo in nespoštljivo od nekoga ki se s tem ukvarja profesionalno. To je potem kot da bi ERC pisal da mi je naredil MR2 ker sem bil pri njemu na valjih!!!! In kaj nej zdej nardim ker folk sprašuje če nism jz delu sam avspuhov pa sistema za kompresor pa podaljška za os.... ???? Mislm brez besed sm ker bi bilo lepo da bi imel napisan kaj je on dejansko naredil bi mu pustil da ima sliko mojga avta pa vse ne pa tako zavajajoče kot da se je vse delalo pri njemu HALO!

http://www.shrani.si/f/47/e3/r4gXFk7/neimenovana.jpg

Pro_Tuning
Stalni uporabnik

Napisal/-a Pro_Tuning Po feb 22, 2010 2:42 pm

Potem je najbolje da nihce nic vec ne napise. Niti Edo naj ne omeni nobenega Audija vec. Mike Lima se manj kaksnega Evota. In se kdo.

Opazam, da nekateri ne marajo, da nekdo pokaze nekaj novega, nekaj zanimivega. Da se tudi v tej dezeli kaj dogaja na tuning sceni.

Tole naj bi bil tuning forum. Jaz za to smatram kaj vec kot menjavo izpuha ali zracnega filtra.

In R32 kompresor se je lepo navezal na sosednjo temo o centrifugalnih kompresorjih.
Napisal sem samo da smo ga chipali. In nekaj ljudi je to prevedlo da si lastim ta projekt??? Kako pa izgleda, da si nekdo lasti nek projekt?

Se lepse je meritev pokazala tipicno znacilnost centrifugalnih kompresorjev, da tlak narasca z obrati.

_KL3_ je napisal/-a:Žalostno... Kakor vem reklamiranje ni dovoljeno na forumih a ne? Ni blo reklamiranje dokler pro-tuning ni postalo podjetje, zdej ko je podjetje je pa to kršitev pravil. Na tem mestu mislm da bi morali admini opravit svoj del ''dolžnosti'', nočm nobenemu v skledo pljuvat sam če so pravila so za vse pa nima veze kdo si, edino če bodo spet dvojna pravila prišla v akcijo :? Vsi pa vemo da se nobeno podjetje ne brani poceni oz. zastonj reklame, nism nikjer zasledil da bi RSR al pa Erc delala na ta princip reklamo, vrjetno zato ker vejo da so zadovolne stranke najbolša reklama... hm, mitja ti jih mogoče primankuje :?:
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov