Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee So mar 06, 2010 1:01 pm

CockroaC je napisal/-a:To da je je nekdo preprical da je cip slaba nalozba je govorjenje iz izkusej ... bravo ;)

pa tt upam da ves ni ravno cip...

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo So mar 06, 2010 1:18 pm

branee je napisal/-a:
CockroaC je napisal/-a:To da je je nekdo preprical da je cip slaba nalozba je govorjenje iz izkusej ... bravo ;)

pa tt upam da ves ni ravno cip...

PŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠT!!!!!!!!!!!!! Nikar razlagat tega da sm te jz prepričal da twin turbo ni the way to go... Si bo še kdo mislu da se mi je skisal v glavi :D
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.

Slika

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee So mar 06, 2010 1:33 pm

loco :)

Kupil sem avto tak ker sem si ga zelel, pac da ti nek obcutek ko ga vozis.. Sej kdo pa uporablja avto ki ima vec kot 150 konjev na polno na slovenkih cestah, dnevno? Mislim ok nek norc se najde ki prej ali slej enga povozi al pa svojo dirkasko kariero zakljuci v kaksni smreki, jarku, reki.. ce ga slucajno prej policisti ne najdejo.

Veliko ljudi ma razne ferarije, porsheje ipd pa mislis da oni tisijo v podn stopalko za gas??

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So mar 06, 2010 1:36 pm

branee je napisal/-a:Veliko ljudi ma razne ferarije, porsheje ipd pa mislis da oni tisijo v podn stopalko za gas??

off: Brez taksnega nepotrebnega "predavanja", drzi se teme... sploh pa kot novinec bos tudi zacel paziti na pravilnik. Prosim, da si ga preberes, ker si bil ze v navzkriz z njim.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So mar 06, 2010 3:07 pm

CupraR je napisal/-a:Koliko je zdaj resnice na tem? Ti res lahko bp ko delajo refresh enostavno povozjio "čipanje"?

In ali sploh ponavadi delajo update na servisih. Vedno sm mel občutek, da se naredi tisti redni servis, z softwarom se pa noben neukvarja. Govorim za VAG skupino..

delajo, delajo in to vse bolj pogosto....za mojega (2.0 tdi cr v A4 04/2008)je 2X bil vpoklic za update računalnika (popravek krmilne enote napišejo) v tretje sem(smo) pa naložili individual program in napisali opozorilo: "ne d***j" :-P ker dejansko oni povozijo stari program brez, da te kaj vprašajo.....res je pa zadnje čase teh tovarniških "updejtov" več kot recimo pred letom 2000, spomnim se par let nazaj so ene serije golfov probleme z brisalci reševali z nalaganjem novega programa, ampak vseeno je novi program "pohodil" čip, pa brisalci nimajo nikakšne zveze z motornim menažmentom recimo.....

scirocco12
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a scirocco12 So mar 06, 2010 9:25 pm

Jest sem čipal svojega sciroccota z tem motorjem na 196KM in 260Nm navora. Avto ima DSG, dela vse brez problemov. Glede garancije je tako, da velja, upam, da jo ne bo treba uveljavljat! ;)

Čipanje ja ali ne? To je stvar posameznika ali bo to naredil ali ne, sigurno pa primer če bi imel na vozilu zanič bremze ne bi avta čipal preden popravim bremze! Upam da ste razumel kaj sem hotu povedat.

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid So mar 06, 2010 10:14 pm

branee je napisal/-a:loco :)

Kupil sem avto tak ker sem si ga zelel, pac da ti nek obcutek ko ga vozis.. Sej kdo pa uporablja avto ki ima vec kot 150 konjev na polno na slovenkih cestah, dnevno? Mislim ok nek norc se najde ki prej ali slej enga povozi al pa svojo dirkasko kariero zakljuci v kaksni smreki, jarku, reki.. ce ga slucajno prej policisti ne najdejo.

Veliko ljudi ma razne ferarije, porsheje ipd pa mislis da oni tisijo v podn stopalko za gas??

TT nisi šel dajat gor, ok to je itak brez veze dajat na 350z, zadnjo klop je tudi brez veze metati ven( še posebej kšn lep ledr), pa rit ti bo preveč odnašal na ovinkih.
Na koncu je vse brez veze, sam otroka v sebi mormo upoštevati :!:
p.s. Loco je mene tut odvrnil od nakupa garretta :D

DSG bi pa moral zdržat saj 260nm, kaj ni podoben v 2.0 tdi?
Kolegu je šla turbina pri čipanem avtu, pa je šlo vse na garancijo
Slika Slika

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee So mar 06, 2010 10:24 pm

Jo ze odnasa :) razen ko je suho kot sam poper, zato bom investiral v nakup novih amortizerjev in pa vecje,boljse zavore.

No dejmo se vrnit na temo, za katero je bil ta topic odprt in mozakarju pomagat ce se da, kolikor vidim je mozno legalno to narest

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Ne mar 07, 2010 11:27 am

sašo5 je napisal/-a:
CupraR je napisal/-a:Koliko je zdaj resnice na tem? Ti res lahko bp ko delajo refresh enostavno povozjio "čipanje"?

In ali sploh ponavadi delajo update na servisih. Vedno sm mel občutek, da se naredi tisti redni servis, z softwarom se pa noben neukvarja. Govorim za VAG skupino..

delajo, delajo in to vse bolj pogosto....za mojega (2.0 tdi cr v A4 04/2008)je 2X bil vpoklic za update računalnika (popravek krmilne enote napišejo) v tretje sem(smo) pa naložili individual program in napisali opozorilo: "ne d***j" :-P ker dejansko oni povozijo stari program brez, da te kaj vprašajo.....res je pa zadnje čase teh tovarniških "updejtov" več kot recimo pred letom 2000, spomnim se par let nazaj so ene serije golfov probleme z brisalci reševali z nalaganjem novega programa, ampak vseeno je novi program "pohodil" čip, pa brisalci nimajo nikakšne zveze z motornim menažmentom recimo.....

Thnx, toliko da vem da bom pozoren, da se jih striktno opozori da ne dirajo. Na prvsem servisu k sreči niso nič počeli, ker sm se prepozn spomnu da znajo kaj povozit..

branee je napisal/-a:Jo ze odnasa :) razen ko je suho kot sam poper, zato bom investiral v nakup novih amortizerjev in pa vecje,boljse zavore.

No dejmo se vrnit na temo, za katero je bil ta topic odprt in mozakarju pomagat ce se da, kolikor vidim je mozno legalno to narest

Se pravim na Jarca se obrnit, on ima ABT čez pa mu bodo vse povedali..

Pro_Tuning
Stalni uporabnik

Kraj: LJubljana

Napisal/-a Pro_Tuning Ne mar 07, 2010 2:18 pm

Ce je garancija pogojena z osvezitvami v racunalniku, morajo nalozit nov program.
Nic ni nemogoce, vse se da sfrizirat

Uporabniški avatar
xsAMOR
Novinec

Kraj: Hrušica

Napisal/-a xsAMOR Ne mar 07, 2010 3:09 pm

Pa saj tunerji mislim da ne komplicirajo s ponovnim nalaganjem programa, ce ti ga na servisu povozijo, ne bos menda spet dajal 500€ za isto stvar.. Nimas se kaj bat, pri SKN ali RSR vprasas kaj se bo zgodilo ce ti na serviu naredijo update, in s tem zbrisejo "cip". :)

LP :hi

Uporabniški avatar
uroš sojer
Nov uporabnik

Napisal/-a uroš sojer Ne mar 07, 2010 5:13 pm

Matjaž pri Rsr mi je rekel-če ti na servisu povozijo program,prideš nazaj in ponovim vajo :tipk -tko da ni panike :___o
ne mi z dizlom baba

Adriano
Nov uporabnik

Napisal/-a Adriano Po mar 08, 2010 6:53 pm

Še enkrat pozdravljeni vsi skupaj. Vidim da se je tema kr razživela ... fanj. :D

Da razjasnim, na Sciroccotu mam ročni menjalnik, tako da nimam omejitev pri navoru. Sej v bistvu mi je pri tuningu važn bolj kot ne dodaten navor za izboljšat pospeške, ker men v avtu to sproža največji adrenalin. Končna hitrost mi niti ni tok važna, sej nad 200 se pa res bolj redko peljem. :D

No vglavnem po kr nekaj klicih in brskanja po internetu, sem ugotovu naslednje:
- garancija ti načeloma velja, za stvari ki jih na servisu ne morejo neposredno povezat z tuningom (recimo da ti crknejo vse luči al neki tacga, ti garancija to krije), čim ti pa gre kaj na motorju al pa menjalniku garancije ni več (to mi je povedal kolega, ki je prodajalec na VW);
- ta kolega mi je še povedal, da naj bi obstajal celo nek tovarniški tuning, ki mi ga lahko opravijo oni na pooblaščenem servisu, samo je baje full drago, cca. 1.500 EUR (more pa še točno preverit);
- vprašal sem tudi na A2S glede ABT-tuninga, naj bi bla neke vrste garancija, samo mi ni točno povedal kaj vse krije in koliko stane, tako da ga bom jutri še enkrat poklical, da si razjasnem stvari. Dobiš pa neko varjato ABT-garancije in ne VW.
- na Avto Jarc sem poslal mail in še čakam odgovor.

Poleg tega sem govoru tudi z Matjažem iz RSR in mi je omenu dve varjanti, eno kjer naj bi se samo prenastavle mape (na servisu ti to lahko odkrijejo) in drugo kjer pa naj bi se odpiral računalnik avtomobila in se tam neki štimalo (tega pa naj na servisu nebi mogli odkrit). Zdaj me zanima ali je to odpiranje računalnika varno? In kaj vi priporočate?

scirocco12 je napisal/-a:Jest sem čipal svojega sciroccota z tem motorjem na 196KM in 260Nm navora. Avto ima DSG, dela vse brez problemov. Glede garancije je tako, da velja, upam, da jo ne bo treba uveljavljat! ;)

Kje si ga pa čipal? Kako pa kej gre avto, a se opazi razlika? Se je splačal čipat?
A to naj bi ti tovarniška garancija veljala al si dobu kako drugo?

Uporabniški avatar
RSR_Tech
Nov uporabnik

Napisal/-a RSR_Tech Po mar 08, 2010 9:30 pm

Adriano je napisal/-a:Še enkrat pozdravljeni vsi skupaj. Vidim da se je tema kr razživela ... fanj. :D

....

Poleg tega sem govoru tudi z Matjažem iz RSR in mi je omenu dve varjanti, eno kjer naj bi se samo prenastavle mape (na servisu ti to lahko odkrijejo) in drugo kjer pa naj bi se odpiral računalnik avtomobila in se tam neki štimalo (tega pa naj na servisu nebi mogli odkrit). Zdaj me zanima ali je to odpiranje računalnika varno? In kaj vi priporočate?
...

Rahel popravek. V obeh primerih gre za popolnoma enako programiranje kar se tiče moči.
Pri ECUjih tipa MED17 je težava le v tem da preko OBD priključka lahko preberemo le tisti del internega spomina procesorja kjer so shranjene mape. Ne moremo pa dostopati do strojne kode procesorja.
Zato je potrebno odpreti pokrov ECUja in se s testno iglo priključiti na BOOT pin. Le na tak način lahko preberemo celoten spomin ECUja in strojno kodo priredimo tako da postane spremenjeni software "neviden" za tovarniški testni protokol, ki preverja ali je ECU manipuliran. po končanem postopku se pokrov zopet zalepi nazaj s kvalitetnim lepilom.

Lp,
Matjaž

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO To mar 09, 2010 4:47 pm

scirocco12 je napisal/-a:Jest sem čipal svojega sciroccota z tem motorjem na 196KM in 260Nm navora. Avto ima DSG, dela vse brez problemov.

pri gti 5ki je tako, lahko ga čipneš na 310hp in cca okoli 420nM(govorim za e30, 230hp)
in dela cca 3-4mesce, nato pa začne sklopka drset k so šle lamele, oz so se pregrele,stopile,...prej grejo lamele kot pa kak zobniček. no so talenti k znajo to tut pri stock 200hp polomit :)

se da to tut uštimat za golf 5/6 serijo, dokupijo se ene lamele in ene ojačitve za dsg 3000e + montaža cca 500e,
če se to že razdira je fajn da se uzame še LDS ki pride z poštnino cca 1000e,
pol še novo športno olje za menjalnik pa si lepo ob enih 5 kepic eurov...
končni rezultat je tak kot da voziš / prestavljaš kot v formuli f1 samo z cca 400konjčkov oziroma do ene 600nM...

se splača?? :lol:

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee To mar 09, 2010 4:53 pm

Ne. Zakaj? Ker ce te samo 1x slucajno policist ustavi in odredi tehnicni pregled bos placal ko zelen..

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR To mar 09, 2010 5:07 pm

Zarad čipa?? Zakaj že. Mi ne more ne zmeriti konjev, +če imam tak avto ki je prišel iz salona se lahko samo slika..

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To mar 09, 2010 5:15 pm

CupraR je napisal/-a:Zarad čipa?? Zakaj že. Mi ne more ne zmeriti konjev, +če imam tak avto ki je prišel iz salona se lahko samo slika..

Pust ti njih, ker dobro vejo kaj delajo in če ti bi odredil izrednega brez skrbi bodi, da bi dobro plačal

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee To mar 09, 2010 5:18 pm

Ce si naredu poseg chip tuninga jim javi njihov racunalnik, da je prislo do posega v elektroniko..(mislm ce bi se zares odlocil, kar sicer ni ravno verjetno ampak pac.. je pa tudi res da bi moral tocno vedt kje iskat med toliko 1000 mapami..)

Mislm tko je blo men povedano reci pisi ene 6 let nazaj. Verjamem pa da so tut tehnicno napredoval tko da nebi bil presenecen ce bi nasli to..
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov