Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
MacAudio
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a MacAudio So jul 10, 2010 6:09 pm

Šobe in turbino od 150 konjske, pa celoten izpuh od miltek, pol pa k RSR v ribnco na optimizacijo. 8)
TSI+DSG = T.N.T.!! ;-))

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Pe jul 16, 2010 10:18 am

Na kombinacijo chip + box kar pozabi, ker ne gre skupaj!
O razliki med boxom in chipom ne bom razlagal, ker je preveč za tipkat, pa se mi ne da.
Kar se boxov tiče jih jaz rihtam po 149 eurov nove in 99 eurov rabljene. Vgradil sem jih pa že precej, pa ni pripomb.

Uporabniški avatar
Foto Jovo
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a Foto Jovo Pe jul 16, 2010 11:12 am

P-box kr pusti notri. Tudi jst mam več kot leto dni noter montiran pa nobenih problemov samo ko stisneš malo več kadi. Turbo luknja je najbolj občutna pri 1. in 2. prestavi. Drugače je o p-boxi bilo toliko že napisanega:
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... c&start=80

Uporabniški avatar
Foto Jovo
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a Foto Jovo Pe jul 16, 2010 11:20 am

Dosti podobno si pridobil kot jst:
116KM na 140KM
260Nm na 300Nm
graf:
Slika

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Sr jul 21, 2010 11:27 pm

hippo je napisal/-a:Na kombinacijo chip + box kar pozabi, ker ne gre skupaj!
O razliki med boxom in chipom ne bom razlagal, ker je preveč za tipkat, pa se mi ne da.
Kar se boxov tiče jih jaz rihtam po 149 eurov nove in 99 eurov rabljene. Vgradil sem jih pa že precej, pa ni pripomb.

-čip +box gre skupaj,seveda na željo stranke ;)
-jaz jih rihtam za 99 nove (za common rail),lahko jih tudi za 300,če se komu zdi,da bo potem imel boljši box :har ,to kar je blindekk kupil za svojo astro,je lep primer tega
-tudi jaz sem jih ugradil že precej, pa ni pripomb :-P
Zadnjič spremenil xxl, dne Sr jul 21, 2010 11:40 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Sr jul 21, 2010 11:31 pm

-blindekk napisal si;Edino kar me malo moti, je da se vzadaj dimi iz avspuha ko ga res stisnem, samo baje je to normalno za boxe?
-zato se priporoča nakup športnega filtra (vloška) ;)

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Če jul 22, 2010 1:42 pm

zapacane turbine in okvarjene šobe ter večja poraba in pa pogosto zapacan DPF filter so zmaga boxov, nevem zakaj bi box rinl gor da avto še več kadi, meni po tuningu avto za 2/3 MANJ kadi, kar pomeni da je soliden tuning, ne povečaš samo vbrizga goriva ampak tudi optimiziraš dovod zraka in mogoče še ostalih nevemkoliko parametrov česar pri boxu ni.
Box je v zadnjih časih edin prirpaven za nova vozila ki se jih zaradi zaščite proti tuningu ne da tunat, sicer pa svetujem tuning če se le da

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Pe jul 23, 2010 9:49 am

-vsaka stvar ima svoje dobre in slabe strani,če bi boxi bili tako škodljivi,ne bi jih ponujale tudi "resne" firme,kot recimo novitec,tudi z pridobljenim TUV certifikatom od strani proizvajalca avtomobila (in gre za enako stvar,kot jih ponujam jaz)
-tudi nekateri ki ponujajo čiptuning,so imeli,ali še imajo, ponudbo boxov ;)

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar So jul 24, 2010 4:26 pm

dobri večkanalni boxi dejansko ne kadijo in nimajo samo nekega upora/potenciometra, je pa cena take zadeve 500€+ pa tudi ni samo enega potenciometra ampak kar malce več oziroma imaš na voljo bridge ali dip switche, ampak kot pravim stvar potem ni več 100 ali 200e ampak 500 pa naprej

Doc1
Nov uporabnik

Kraj: Podgorje

Napisal/-a Doc1 Ne jul 25, 2010 8:18 am

vojkostar je napisal/-a:zapacane turbine in okvarjene šobe ter večja poraba in pa pogosto zapacan DPF filter so zmaga boxov, nevem zakaj bi box rinl gor da avto še več kadi, meni po tuningu avto za 2/3 MANJ kadi, kar pomeni da je soliden tuning, ne povečaš samo vbrizga goriva ampak tudi optimiziraš dovod zraka in mogoče še ostalih nevemkoliko parametrov česar pri boxu ni.
Box je v zadnjih časih edin prirpaven za nova vozila ki se jih zaradi zaščite proti tuningu ne da tunat, sicer pa svetujem tuning če se le da

x2

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Ne jul 25, 2010 10:34 am

xxl je napisal/-a:
hippo je napisal/-a:Na kombinacijo chip + box kar pozabi, ker ne gre skupaj!

-čip +box gre skupaj,seveda na željo stranke ;)
-jaz jih rihtam za 99 nove (za common rail),lahko jih tudi za 300,če se komu zdi,da bo potem imel boljši box :har ,to kar je blindekk kupil za svojo astro,je lep primer tega

pa se omenjeni box montira samo izkljucno za dizle ali se da tud za bencinarje zrihtat ??

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Ne jul 25, 2010 3:04 pm

xxl je napisal/-a:-čip +box gre skupaj,seveda na željo stranke ;)

No, jaz jih pa rihtam zdej po 129 eurov, sam moji niso plastični ampak imajo ALU ohišje.

Za turbo bencinarje tudi sicer obstajajo boxi, ampak so predragi in se bolj splača delat OBD tuning kot pa box.

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Napisal/-a mr.ramo Ne jul 25, 2010 3:07 pm

hippo je napisal/-a:Za turbo bencinarje tudi sicer obstajajo boxi, ampak so predragi in se bolj splača delat OBD tuning kot pa box.

na atmosferca pa nima nobenga učinka?? ..drgač pa hvala za odg. 8)

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Ne jul 25, 2010 3:14 pm

mr.ramo je napisal/-a:
hippo je napisal/-a:Za turbo bencinarje tudi sicer obstajajo boxi, ampak so predragi in se bolj splača delat OBD tuning kot pa box.

Za nekatere so delali nadomestne čipe (vem za Golfa trojko), ampak doda nekaj malega, kar se pa pri atmosfercu tako ali tako ne pozna veliko.
Če ti je avto všeč ga imej takšnega, drugače pa če hočeš kaj več moraš pač zamenjat avto. Takle mamo...

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Napisal/-a mr.ramo Ne jul 25, 2010 3:18 pm

hippo je napisal/-a:
mr.ramo je napisal/-a:

Za nekatere so delali nadomestne čipe (vem za Golfa trojko), ampak doda nekaj malega, kar se pa pri atmosfercu tako ali tako ne pozna veliko.
Če ti je avto všeč ga imej takšnega, drugače pa če hočeš kaj več moraš pač zamenjat avto. Takle mamo...

sj zanimal me je itk samo če se da ali neda ;) ...avto mi je pa zlo ušeč,tko da bom raj ksne mehanske dele zamenu :D

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Ne jul 25, 2010 3:25 pm

rukn notr nitro, to pomoje povsod deluje ;)

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Ne jul 25, 2010 7:45 pm

saj alu ohišje ni problem,boxe za turbobenz. bomo tudi imeli in ne bodo nič kaj dražji
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost