edina pomankljivost je ta da žal nima iterkulerja
diamant72 je napisal/-a:Mislim, da kar ABT napiše, to drži... ker mora ... ker je nekako uradni ali poluradni VW/Audi/Seat tuner ... Saj tudi zaračuna kar nekaj več, kot običajni tunerji. Bi si upal trditi, da imajo direkten dostop do VW elektronike / dokumentacije, zato so v špici.
Drug tak primer je njihov Audi 1.8 TFSI tuning: iz 120KM na 211KM![]()
Motorja 1.2 TSI sta pa res dva 86KM in 105KM ... Sem avtomatično predvideval, da gre za 105KM verzijo.
John2005 je napisal/-a:To da 1.2 TSI nebi zdržal 140KM malo dvomim, je pa red da je to več KM na liter kot recimo pri GTIju, ki ima 1.4 motor in 180KM.
PRODRIVE je napisal/-a:No Christain Abt je dirkal z Audijem,da ne bo pomote,tako da Adis ne strinjam se povsem,delno ja,no pa bratec njegov tudi Hans Jurgen Abt.
http://en.wikipedia.org/wiki/Abt_Sportsline
PRODRIVE je napisal/-a:Saj ti piše na Wikipedeji : mainly deals with Audi ne mislim tu na dirkalnike,serijska-civilna vozila
Da ne bom samo nakladal John 2005,če si uporabnok Facebook-a,kontaktiraj osebo Jaka Leskovšek,on vozi Polo-ta 1.2TSI in mislim da ga je optimiral,z veseljem ti bo vse razložil.Sicer je sam tudi tule gor na A.com,ampak se trenutno ne spomnim njegovega nicka.
diamant72 je napisal/-a:John2005 je napisal/-a:To da 1.2 TSI nebi zdržal 140KM malo dvomim, je pa red da je to več KM na liter kot recimo pri GTIju, ki ima 1.4 motor in 180KM.
No pa se pojdimo matematiko:
POLO GTI 180KM / 1.4l = 128.57 KM/L
1.2TSI-čipan 140KM/ 1.2l = 116.67 KM/l
Kar se pa sklopke tiče - sem prepričan, da bo ok (ne govorim pa iz lastnih izkušenj). Še enkrat - 1. zaradi tolerance proizvajalca, 2. ABT ne bi ponudil nič, kar skupaj ne paše.
~toMmy~ je napisal/-a:Glede na to, da je bilo pri tem motorju govora o namerjenih 122KM že v originalu, ne vem od kod strah pred 140-imi. No pa itak ima precej VAG-ovih (pa tudi ostalih) motorjev v praksi več zaloge kot na papirju. Zaradi tega se mi SKN-ova ponudba (126KM) zdi malo smešna. Kdo zdaj tu "sere"?
Pennywis3 je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:Glede na to, da je bilo pri tem motorju govora o namerjenih 122KM že v originalu, ne vem od kod strah pred 140-imi. No pa itak ima precej VAG-ovih (pa tudi ostalih) motorjev v praksi več zaloge kot na papirju. Zaradi tega se mi SKN-ova ponudba (126KM) zdi malo smešna. Kdo zdaj tu "sere"?
Se strinjam.
Polota 1.2 Tsi sem precej 'stestiral', avta sicer nisem peljal na meritve ampak po občutku avto nima 105KM ampak precej več.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov