Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
tomy-tdi-gti
Nov uporabnik

Napisal/-a tomy-tdi-gti Pe okt 29, 2010 9:25 pm

abbe je napisal/-a:jst sm ti napisal da jih nimas krepko cez 450.na strani od avtoelektronike pise 430..skn ma 410 nm.rsr ma 380 nm.to so trije poznani-priznani pri nas.
tko da...v najbolsem jih mas 430.vec k 450 jih nima sploh pa ne krepko cez 450.pa ne pisem kr na pamet mal prebiraj tuje forume da vidis kaj folk vse menja da doseze tak navor.....samo s cipom ne gre,pa ce ti koj chuck norris cipa avto

no vidis najprej sm dal pri avtoelektroniko čipat na 180 nato sm čez par mescev mel željo po večji moči nato sm poklicu prjatla k dela tam če se da še kej več.. in je rekel da ja nato sm ga odpelu in je reku da ga bodo povečal do kolkr se da da je varno.. in to je pol tko nastal.. da so konji priblizni kr so gledal po procentih in z navorom je isto.. uglavnom k sm avto dbil nazaj jse je čutila še dodatna moč največ pa v vožnji v pijavo gorico gdor pozna ta hrib ve je kr fajn strmina katero se maloglo vozi nad 150kmh enkrat se used z mano v avto pa bos vidu kolk se da peljat v ta hrib... nočem govort o stevilki kr boš reku spet da ni res zato te povabim k bo sklopka cool da gres zdravn ok...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe okt 29, 2010 9:28 pm

k bo sklopka cool pel na valje ce bo vec k 450 placam jaz.me ne rabs v nben klanc vozt.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
tomy-tdi-gti
Nov uporabnik

Napisal/-a tomy-tdi-gti Pe okt 29, 2010 9:33 pm

abbe je napisal/-a:k bo sklopka cool pel na valje ce bo vec k 450 placam jaz.me ne rabs v nben klanc vozt.

ok ok zdj pa že mene firbc matra...

še to mi povej v keri delavnici delaš... kr sm opazu že tvoj komentar v nasi delavnici pa to stane ...eur

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Pe okt 29, 2010 9:36 pm

nesmem delat reklame po forumu..
Ni vse res kar napišem

Pro_Tuning
Stalni uporabnik

Kraj: LJubljana

Re: Močnejša sklopka?

Napisal/-a Pro_Tuning Če nov 04, 2010 5:44 pm

Dobi se enomasni vztrjanik ter mocnejsa potisna plosca. Aftermarket zadeve. Od original sklopk, ni mocnejse ki bi sla na ta avto.
Za primer R32, ta ima povsem drugacno sklopko in vztrajnik.
Nic ni nemogoce, vse se da sfrizirat

Uporabniški avatar
Biskvitek
Stalni uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Biskvitek Če nov 04, 2010 6:52 pm

samo neki o elektroniki, čipal pri njih kao na 190KM in 450 nm, bla bla takrat se mi je zdel da je ok, potem so se pa začele razne napakice pojavljat nakar sem se odločil in ga peljal k RSR-ru na ponovno costum čipanje. rezultat 182KM in 430 nm.... ja manj samo avto je pa dosti bolje šel kot pri čipanju pri elektoniki. Pa nočem nobenga blatit to so samo moje izkušnje. Glede sklopke moja ima za samo 234.000 km in je prva od tega 100.000 km po čipanju pa še vedno drži in nič ne drsi. K bo pa enkrat šla jo bom pa zamenjal se mi zdi da je dosti zdržala....

LP
Slika

Uporabniški avatar
tomy-tdi-gti
Nov uporabnik

Napisal/-a tomy-tdi-gti Če nov 04, 2010 6:59 pm

Biskvitek je napisal/-a:samo neki o elektroniki, čipal pri njih kao na 190KM in 450 nm, bla bla takrat se mi je zdel da je ok, potem so se pa začele razne napakice pojavljat nakar sem se odločil in ga peljal k RSR-ru na ponovno costum čipanje. rezultat 182KM in 430 nm.... ja manj samo avto je pa dosti bolje šel kot pri čipanju pri elektoniki. Pa nočem nobenga blatit to so samo moje izkušnje. Glede sklopke moja ima za samo 234.000 km in je prva od tega 100.000 km po čipanju pa še vedno drži in nič ne drsi. K bo pa enkrat šla jo bom pa zamenjal se mi zdi da je dosti zdržala....

LP

kakšne napakice so se ti začele pojavljat? zakaj se pa nisi pdloču za reklamacijo? ker avto pa to maš? golfa al seata 150ps orginal..

Uporabniški avatar
J`Mavr0
Novinec

Kraj: Maribor-[okolica]

Napisal/-a J`Mavr0 Če nov 04, 2010 7:00 pm

... berem in se čudim...
"moj stric je direktor"...
so wtf?

... če imaš veze potem ne pametuj in ne smeti foruma. Naj ti on zrihta tvojega golfa.
Zadnje čase ste nepoučeni amateri samo pametni. Če nimaš za tunning ne delaj, oz. če se učiš spoštuj vsakega ki se spozna.

Kje je varnost? Posledično ogrožaš "mene", če nimaš za sklopko kje še je ostalo? ni vse ČIP :? pa j***a o tvojih 450Nm

Dajte admini malo delit "čine" oz. zaklepati nekonstruktivne teme.

Sory za off.

lp;
Slika

Uporabniški avatar
Biskvitek
Stalni uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Biskvitek Če nov 04, 2010 7:25 pm

tomy-tdi-gti je napisal/-a:
Biskvitek je napisal/-a:samo neki o elektroniki, čipal pri njih kao na 190KM in 450 nm, bla bla takrat se mi je zdel da je ok, potem so se pa začele razne napakice pojavljat nakar sem se odločil in ga peljal k RSR-ru na ponovno costum čipanje. rezultat 182KM in 430 nm.... ja manj samo avto je pa dosti bolje šel kot pri čipanju pri elektoniki. Pa nočem nobenga blatit to so samo moje izkušnje. Glede sklopke moja ima za samo 234.000 km in je prva od tega 100.000 km po čipanju pa še vedno drži in nič ne drsi. K bo pa enkrat šla jo bom pa zamenjal se mi zdi da je dosti zdržala....

LP

kakšne napakice so se ti začele pojavljat? zakaj se pa nisi pdloču za reklamacijo? ker avto pa to maš? golfa al seata 150ps orginal..

pri višjih obratih neko piskanje, velika turboluknja, pritisk na gas sekundo ali dve nič potem pa je nekaj dal od sebe, sem bil tam za reklamacijo pa so dal avto na tester pa so rekli da je vse ok, tko da potem sem se oglasil pri rsr-u povedal za težave in problem je bil rešen....drugače pa seat ibiza 130KS +turbina od leona top sport+ IC od ibize cupre.
Slika

Uporabniški avatar
tomy-tdi-gti
Nov uporabnik

Napisal/-a tomy-tdi-gti Če nov 04, 2010 7:52 pm

Biskvitek je napisal/-a:

LP

pri višjih obratih neko piskanje, velika turboluknja, pritisk na gas sekundo ali dve nič potem pa je nekaj dal od sebe, sem bil tam za reklamacijo pa so dal avto na tester pa so rekli da je vse ok, tko da potem sem se oglasil pri rsr-u povedal za težave in problem je bil rešen....drugače pa seat ibiza 130KS +turbina od leona top sport+ IC od ibize cupre.

hmmm.. pr meni ni teh težav vse je ok.... aja pa sej te nove turbine naj nebi mele turbo luknje zaradi drugačnega potiska enake mase z višjo hitrostjo... ja res me čusi da niso nč odkril... pa kok jim ni blo jasn da gas nima odzivnosti... no res ne razumem ;)

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Re:

Napisal/-a pocesnkII Če nov 11, 2010 6:53 am

abbe je napisal/-a:grem stavt da nimas vec k pa 450 nmnavora.kaj sele krepko cez,ne klobasaj prevec.
drgac pa sinterjeva bo zdrzala dost doug brez skrbi.
ce mas pa dnar ti je pa napisal ludbe kaj narest.sam bos odstel bliz 1000 eur..

Zj pa da ti razlozim prvič sm avto čipal iz 150ps 320nm na 180ps 430ps nato je prislo drugo čipanje na 195ps in okoli 470nm
to kolk konjov ti poveča in zdravn kolk navora je odvisno od želje oziroa ponudnika, ponudnik ki je meni čipal je eden izmed boljših v slo in pri nih se opazno poveća še navor za razliko od drugih ponudnikov .. jst nevem če tvoj avto lovi štirkoR32 ampak moj ga.... in v klance se peljem vrhunsko... in razlog je spodrsavanje sklopke.. ki pa ni vsagdanje naprimer enkrat ja in enkrat ne in vem da bo samo slabše ratovalo zato pa že za naprej iščem rešitev... pripravlje nism dat 1000eur okol 500-600eur pa bi dal..
drgač pa je potrebno sklopko razdrt in pogledat al je sklopka luk al saxh da se ve katero naročit kr ena na drugo ne pašete zaradi vztrajnika.. razlike so le v milemitrih... za sklopko r32 pa še nevem in sm mislu da gdo ve sam očitn ni noben strkovnjak za vw...

in to z original IC jem :DDD =P dokler nebo grafa ali videa neverjamem nič
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Re: Re:

Napisal/-a abbe Če nov 11, 2010 2:42 pm

pocesnkII je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:grem stavt da nimas vec k pa 450 nmnavora.kaj sele krepko cez,ne klobasaj prevec.
drgac pa sinterjeva bo zdrzala dost doug brez skrbi.
ce mas pa dnar ti je pa napisal ludbe kaj narest.sam bos odstel bliz 1000 eur..

Zj pa da ti razlozim prvič sm avto čipal iz 150ps 320nm na 180ps 430ps nato je prislo drugo čipanje na 195ps in okoli 470nm
to kolk konjov ti poveča in zdravn kolk navora je odvisno od želje oziroa ponudnika, ponudnik ki je meni čipal je eden izmed boljših v slo in pri nih se opazno poveća še navor za razliko od drugih ponudnikov .. jst nevem če tvoj avto lovi štirkoR32 ampak moj ga.... in v klance se peljem vrhunsko... in razlog je spodrsavanje sklopke.. ki pa ni vsagdanje naprimer enkrat ja in enkrat ne in vem da bo samo slabše ratovalo zato pa že za naprej iščem rešitev... pripravlje nism dat 1000eur okol 500-600eur pa bi dal..
drgač pa je potrebno sklopko razdrt in pogledat al je sklopka luk al saxh da se ve katero naročit kr ena na drugo ne pašete zaradi vztrajnika.. razlike so le v milemitrih... za sklopko r32 pa še nevem in sm mislu da gdo ve sam očitn ni noben strkovnjak za vw...

in to z original IC jem :DDD =P dokler nebo grafa ali videa neverjamem nič

150 ps tdi ma tavelk ic.tko kor golf v tko da ni potrebe po menjavi
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Napisal/-a pocesnkII Pe nov 12, 2010 7:16 am

in zakaj imas ti potem cez celo IC in ne od golfa 5, bi bil cenejsi pa manj za predelat. =P :D sem sam mel probleme z pregrevanjem vztopnega zraka pri podobnih konjih pa mislim da dobr veva da je potreba po vecjem IC ju nujna.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Pe nov 12, 2010 3:20 pm

pocesnkII je napisal/-a:in zakaj imas ti potem cez celo IC in ne od golfa 5, bi bil cenejsi pa manj za predelat. =P :D sem sam mel probleme z pregrevanjem vztopnega zraka pri podobnih konjih pa mislim da dobr veva da je potreba po vecjem IC ju nujna.

nevem sicer cesa nisi razumel ampak se enkrat.
150 ps tdi (golf iv) ima tavelik ic ze serijsko.seprau so ze v fabrki to predvidl in so dal tavelk ic mu med hladilnik in klima-hladilnik.
zakaj jaz nimam orginalnega gor.hm ic je 240 orginal.cevi (ki jih pa mores zamenjat so pa 700 eur)
cenej je univerzaln ic pa da ti kdo predela cevi pa si na 300 eur
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Pe nov 12, 2010 3:31 pm

OFF

abbe: vidim, da kar nekaj stvari veš. Hvala za informacije.
Bi pa bil že cajt, da začneš malo lepše tvorit povedi/stavke, ker se moram prav potrudit, ko prebiram.
Pa ziher nisem edini.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Pe nov 12, 2010 3:37 pm

se opravicujem.
bom se potrudil in v naslednje stavke pisal bol povezano.da bojo mel vec smisla ko jih preberes v prvo.da jih nebo treba desifrirat
:D
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Napisal/-a pocesnkII Pe nov 12, 2010 4:41 pm

abbe je napisal/-a:
pocesnkII je napisal/-a:in zakaj imas ti potem cez celo IC in ne od golfa 5, bi bil cenejsi pa manj za predelat. =P :D sem sam mel probleme z pregrevanjem vztopnega zraka pri podobnih konjih pa mislim da dobr veva da je potreba po vecjem IC ju nujna.

nevem sicer cesa nisi razumel ampak se enkrat.
150 ps tdi (golf iv) ima tavelik ic ze serijsko.seprau so ze v fabrki to predvidl in so dal tavelk ic mu med hladilnik in klima-hladilnik.
zakaj jaz nimam orginalnega gor.hm ic je 240 orginal.cevi (ki jih pa mores zamenjat so pa 700 eur)
cenej je univerzaln ic pa da ti kdo predela cevi pa si na 300 eur

se posipam z pepelom vendar sem bil sveto preprican da ima ic se vedno na mestu kjer ga ima 130hp in le da je ta malo debelejsi.

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Pe nov 12, 2010 10:39 pm

sicer tale mašina zdrži tud 200KM, samo vse ostalo je potem ČE............
sicer me pa zanima graf, da vidim kdo bo plačal meritev :)
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov