Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Re: NISSAN 350Z, tuning, rezervni deli, servis

Napisal/-a lizard Ne jan 23, 2011 1:46 am

Predračun za kaj je 580€? Za motorček?
Pa so na servisu ugotovili kje je vzrok da ses teklo ne pomika? A dazj imaš skoz zaprtega?

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne jan 23, 2011 8:48 am

Kaj pa je šlo pri motorčku.

Pelji k kakšnemu mehaniku naj pogleda zadevo, preden kompletno zamenjaš. Mogoče niti ni potrebe.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Ne jan 23, 2011 9:49 am

DoberDan je napisal/-a:Če bi bil 100EUR, bi bil še vesel, pa kaj ko imam predračun na servisu za 580 narejen.
Hja, kaj čmo, vsak vesele nekaj stane.
Drugače pa so linki tuning oz. servis štacun s katerimi imate posamezniki dobre izkušnje nadvse dobrodošli, jih pridno spravljam.

Nikar ne kompliciraj toliko. So na servisu opravili celo diagnostiko ali je kakšen šalabajzer kar iz pisarne ugotovil da je motorček? Po mojih izkušnjah motorček zelo težko crkne. Ponavadi so kriva stikala ali pa kakšna spojka med kabli ali pa se zaradi zapiranja vrat pretrga kakšen kabel. Vse to so napake ki jih zna diagnosticirat vsak povprečen amater, ki premore voltmeter in "faznprifer". Preden se odpraviš v nakupovanje nekaj 100 EUR vrednega dela, daj lokalnemu električarju za pivo in naj preveri vse skupaj.

Kar se tiče servisiranja in vzdrževanja (kot praviš sam si v tem pogledu skoraj neizobražen) si najprej poišči dobrega in zanesljivega mehanika, po možnosti takega ki se spozna malce tudi na predelave. Imam občutek da pooblaščenci o 350Z nimajo kaj dosti pojma, glede na to da bi ti kar v štartu prodali motorček dviga stekel pa sumim da tudi nimajo interesa popraviti kar se popraviti da ampak le menjujejo dele po spisku, dokler se napaka ne odpravi....

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Ne jan 23, 2011 11:14 am

ponavadi gre kakšna plastika na teh vodilih za steklo, in se zlomi in če imaš ''srečo'' se ti celotno vodilo razpelje(zajle), a ko pritisneš stikalo kaj melje v vratih al je čisto tiho...?
je pa res da se verjetno za 350Z ne da kupit posebej motorčka ampak pride komplet z novim vodilom, zato je cena novega temu primerna... za primerjavo če za laguno 2 pride motorček in vodilo od 260-300€ je za 350Z verjetno cena kar primerna...

DoberDan
Nov uporabnik

Napisal/-a DoberDan Ne jan 23, 2011 11:23 am

Malo sem prebral svoje prejšnje poste in na podlagi tega vidim, da se zlahka sklepa, da je najtežje orodje, katerega sem držal v rokah vilica in nož :)
Kar se motorčka za šipe tiče je tako; Na uradnem servisu imam prijatelja, (ki ga firma redno pošilja na izobraževanje), tako da mu servisiranje 350zja ni tuje in mi je ničkolikokrat popravil zadeve več kot odlično.
Prav tako smo odprli vrata, da smo pregledali, kaj je z motorčkom narobe. Kakor so omenili prejšnji komentatorji, motorček ni popolnoma crknil, temveč je izgubil svojo moč. Če se že začne steklo premikati lahko čutiš kako je motorček v zadnjih izdihljajih in mu premikanje šipe predstavlja neverjetni napor. Včasih mu moram celo pomagati z rahlim trkom po vratih :)
Na podlagi tega sem izločil električarje, ker ni problem v kontaktih, temveč v samem motorčku (Simply - ki pa ni športen :)

Vsekakor nisem zagovornik uradnih servisov, saj vsi vemo, da v mnogih primerih preplačamo, če ne dela pa vsaj rezervne dele. Imajo pa eno dobro lastnost.
Lansko leto sem dal pobarvati vrata (imel sem par majhnih udrtin od nepazljivih ljudi, ki so parkirali poleg in odprli svoja vrata ter jih s tem poškodovala) in pri razdiranju vrat je prišlo do poškodbe okrasne trikotne plastike (15x10cm, ki pokriva notranji del stranskega ogledala) in sicer zlomil se je en oprimek.
V primeru, da bi zadevo dal barvati nekomu, ki pač dobro barva vendar ima to kot popoldansko dejavnost, mi škode (ki je sicer vizualno minimalna) ne bi kril, tako pa sem preprosto rekel, da želim novo "trikotno plastiko". Kasneje sem videl, da sem servis oziroma zavarovalnico "oškodoval" za 273EUR.

Vsekakor sem navdušen nad odzivom in pomočjo, ki mi jo nudite preko objav.
Na podlagi tega se obračam na vas, če kdo pozna (preverjeno) dobrega serviserja, ki se spozna na "pedenanje" 350z-ja naj mi to sporoči. Svojega serviserja ne želim preveč obremenjevati, ker ima konstantno gužvo, pa še z dirkanjem se ukvarja in ima zelo malo časa, zato potrebujem alternativo.

lep dan

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 23, 2011 11:37 am

Če nisi preveril napetosti, še ne pomeni da je motorček zanič, lahko samo premalo elektrike dobi, napaka v napeljavi. :?:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

DoberDan
Nov uporabnik

Napisal/-a DoberDan Ne jan 23, 2011 11:42 am

Napetost štima, smo tudi to preverili, dejansko ne vidim drugega kot to, da je motorček opešal.

Uporabniški avatar
CSS Tuning
Novinec

Kraj: Smarje pri Jelsah

Napisal/-a CSS Tuning Ne jan 23, 2011 12:07 pm

Pozdravljeni,

Malo bi si sposodil tole temo.
V našem podjetju potrebujemo Nissan 350Z ali 370Z za tuning test.
Sam tuning ni problem,težava je pri odstranitvi omejilca obratov in omejilca končne hitrosti.
Avto potrebujemo 1-2 dni in kot je navada pri nas, za testno vozilo pustimo stranki tuning in dyno izpiske zastonj.
Lahko me kontaktirate na PM oziroma na mail.

Hvala

Alen
CSS Performance Tuning

Uporabniški avatar
mp
Nov uporabnik

Napisal/-a mp Ne jan 23, 2011 12:16 pm

DoberDan je napisal/-a:Napetost štima, smo tudi to preverili, dejansko ne vidim drugega kot to, da je motorček opešal.

Motorček se demontira in poizkuša najti od drugega modela Nissana, v kolikor ni rezultata naj ga avtoelektričar razdre in :shock: pogleda krtačke in rotor. Naslednja varianta je da ga najdeš v Angliji (nasprotna stran voznika), tako sem naredil za svojga porša, ker drugače so mi na servisu ponujali komplet mehanizem za hude evre. :D

DoberDan
Nov uporabnik

Napisal/-a DoberDan Ne jan 23, 2011 2:36 pm

MP, verjetno je to res optimalna zadeva, vsekakor je popravilo možno, konec koncev, je pa motorček le motorček in ni vrag da ne najdem kakšnega ki bi pasal, tako po napetosti kot po velikosti.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne jan 23, 2011 7:27 pm

Uporabnik LukL se je očitno zmotil in v temi 2.0 TDI motorji, oddal tale post:

LukL je napisal/-a:če gledam spodnji link je potrebno zamenjati krtačke na motorju...
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Nissan-3 ... 19bfcc51a3

drugače pa lahko naročiš celega komplet
rabljen
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Nissan-3 ... 1c18b041f5

nov
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/GENUINE- ... 2c58aa951f

očitno paše tudi iz infinitiya g35, kar pa je še večja exotika
verjetno pa je še kje kakšen primerek ceneje kot navedeni

Tako, da bo to verjetno to, precej manj kot 600 € na servisu.

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Ne jan 23, 2011 8:21 pm

lizard je napisal/-a:Uporabnik LukL se je očitno zmotil in v temi 2.0 TDI motorji, oddal tale post:

LukL je napisal/-a:če gledam spodnji link je potrebno zamenjati krtačke na motorju...
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Nissan-3 ... 19bfcc51a3

drugače pa lahko naročiš celega komplet
rabljen
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Nissan-3 ... 1c18b041f5

nov
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/GENUINE- ... 2c58aa951f

očitno paše tudi iz infinitiya g35, kar pa je še večja exotika
verjetno pa je še kje kakšen primerek ceneje kot navedeni

Tako, da bo to verjetno to, precej manj kot 600 € na servisu.

ja pišuka, res je :D js sm pa sam debelo gledal, kam je šel moj post wtf? :shock: očitno sem zamešal teme in potem se mi ni dalo še enkrat pisat ta post še 1x
se opravičujem...
hotu sm sam dobr :)

DoberDan
Nov uporabnik

Napisal/-a DoberDan Po jan 24, 2011 12:41 am

Res hvala, tako Lukl kot Lizardu, ki je spravil na prave tirnice post :)
Jutri ponovno prečekiram linke in takoj nabavim, cena je perfektna.
lep večer vsem skupaj.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Po jan 24, 2011 1:52 am

DoberDan je napisal/-a:100EUR dam tistemu, ki ga dobavi, jaz pa ga bom prišel k njemu iskati, s tem da mi garantira, da je spojler v dobrem stanju in ga moram le še pobarvati in zmontirati.
Me zanima koliko ljudi se bo prijavilo na to ponudbo :) Vsekakor pa resno mislim.

nevem zakaj se tako bojiš recimo e-baya.. pa ravno tukaj sem se že nebrojkrat prepričal, da če ima trgovec dobro oceno (odstotke zadovoljnih strank) je zelo majhna oz. pri meni ničelna možnost, da bi te nekdo nategnil. poleg tega pa plačevanje preko pay-pala ni bez vzvodov.

o garanciji pa raje nebom govoril, ker imam najslabše izkušnje ravno s slovenskimi trgovci, ki jih imam v dometu s kolesom in so me že večkrat antegnili. nazadnje z žarnicami. na koncu me uveljavljanje garancije za tisto ušivo žarnico stane več (3x vožnja do tja in nazaj), kot če bi šel le do bližnje pošte in poslal paket nazaj. in verjami, da trgovcem na ebayu ni vseeno in se globoko opravičijo ter potem z najhitrejšo možno pošto dobavijo dober izdelek, ker se jim enostavno gre za kupca.. par slabih komentarjev in že si pečen na ebayu.. v SLO pa. :huh: je pa res, da moram pohvaliti največja 2 spletna trgovca. sta korektna.

DoberDan
Nov uporabnik

Napisal/-a DoberDan Po jan 24, 2011 8:40 pm

Vsekakor ste me prepričali, tako da je ebay postal moj prijatelj.

NATEČAJ
S tem pa odpiram drugo temo. (ki pa seveda ni obvezna): Vsekakor bom na svojega 350z nataknil zadnji spojler.
Debata spojler JA ali spojler ni potrebna, predstavljajte si, da bi vam nekdo zagrozil s smrtjo, če ne boste dali gor spojlerja :)
Se pravi, vprašanje je samo: KATEREGA?
Ker imajo vsake oči svojega malarja, me zanima vaše mnenje, dragi bralci, pisci in forumaši.
Sam prilagam sliko spojlerja, ki mi je oblikovno blizu.
Sporočite mi vaše mnenje oz. prilimajte slikco alternative.
Kakor sem omenil, nadaljevanje te teme ni obvezno, je pa zaželjeno iz moje strani.
Priponke
spojler.jpg

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Po jan 24, 2011 9:09 pm

tale del ni usklajen z linijami pomojem osebnem mnenju..,

Slika

DoberDan
Nov uporabnik

Napisal/-a DoberDan Po jan 24, 2011 9:38 pm

Zelo zanimiva opazka.
Pa vendar mislim, če sledimo linijam, da zadnja luč zaključuje linijo navzdol, srednji spojler jo ravna, ter dodatni spojler odpre zadek z linijo navzgor.
Priponke
spojler2.jpg

DoberDan
Nov uporabnik

Napisal/-a DoberDan To jan 25, 2011 12:27 am

Mogoče je ta slika bolj zgovorna.
Priponke
1.jpg

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny To jan 25, 2011 7:07 am

meni se pa zdi,, da če gledaš tlorisno, da bi se linija znala kar prilegat ;)

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek To jan 25, 2011 7:59 am

ti na tablici lepo piše STROŠEK.. efekta pa ni :) škoda avta za spojler.. drugače pa avto katerega si želim tudi sam.. ZELO :)
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov