eentox je napisal/-a:tristan01 je napisal/-a: Četrtič: Kot je razumeti sam nimaš izkušenj s predelavami in popravili, zato pa imaš mehanika ki bo to počel zate. Ali imaš dovolj globoko denarnico, da zadevo financiraš? Takole čez palec te bo zadeva z vsemi papirji, kakovostno izdelavo/predelavo in vsemi drobnarijami prišla cca 20 tisočakov oz. ceno novega lepo založenega avtomobila golfovega razreda.
Pa brez zamere, če te na forumu niso vzeli resno, saj je večini jasno kaj takšni podvigi prinesejo.
Lp Tristan01
Bravo, odgovor povprečnega "zahojenega" Slovenclna
Avtor, če imaš možnost nabavi Caprija in ga zrihtaj po svojih željah in zmožnostih.
V garaži imam razdrtega GC-ja 4,0 ki ga obnavljam, vsi domači in sosedje mi govorijo kako je to brezveze, neekonomično, blablabla... Avto mi je všeč, dobil sem ga za odličen denar, odlično ohranjen, od prvega lastnika, predelal ga bom v celoti zato ker so to moje želje in poščijem se na vsakega ki mi reče da sem zato neumen.
Načeloma se ne spuščam v take debate, vseeno pa ti bom odgovoril na tvojo provokacijo.
Kot privič o zadevi sem govoril iz lastnih izkušenj, saj sem tudi sam že delal "sestavljanko" in precej dobro vem kaj vse potegne za sabo takšna predelava. Že v primeru, da se zamenja pogonski sklop za močnejšega in je donator avtomobil iste vrste je potrebno precej dela, malce iznajdljivosti in poznavanja vozila, da je končni izdelek uporaben in varen na cesti.
V zgoraj omenjenem primeru, pa ne govorimo več o zgolj dokaj preprosti presaditvi, temveč o konkretni predelavi z motorjem, ki ni bil nikdar v tej karoseriji ter vsemi potrebnimi predelavami in dodelavami. Za tak poseg je potrebno imeti precej znanja, časa, opreme in še morda česa.
Glede na avtorjeve poste sklepam, da njegov proračun ni neomejen saj že nekaj let varčuje in načrtuje nakup vozila, ki je šele začetek vse zgodbe. Če torej sešteješ 1 in 1 ugotoviš, da bi se rad lotil zadeve za katero nima ustreznega znanje, ne opreme in zelo verjetno niti sredstev. Če ob tem za nekoliko lažjo predstavo uporabim primerjavo z nakupom novega vozila še ne pomeni, da sem zaplankan. Temveč sem želel predvsem sanjačem prikazati koliko denarja in časa je potrebno v tak projekt vložiti.
Praviš, da si se tudi sam lotil obnove in predelave GC s 4.0l motorjem. Pohvalno, da si zbral pogum in voljo lotiti se projekta. Lahko prikažeš še realno sliko koliko ur lastnega dela si v predelavo do sedaj vložil? Morda hiter seznam predelav in stroškovnik? Bomo verjetno zelo hitro ugotovili, da sem stroške še podcenil - vsaj sodeč po lastnih izkušnjah in temah objavljenih na tem forumu (sam svoj mojster).
Škoda bi bilo, da nekdo ki nima predstave koliko dela in vsega je potrebno za izvedbo dobrega projekta za uresničitev svojih sanj uniči enega ali celo več primerkov že tako redkih vozil.
LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.